Įkraunama...
Įkraunama...

globėjai plepa toliau

QUOTE(Sunute @ 2012 02 29, 16:07)
Mes planuojame šią vasarą savaitę dviračiais po Žemaitijos miestelius. Laabai pigus būdas turistauti.

Laba diena smile.gif

Sūnute, ar negalėtumėt šiek tiek plačiau-detaliau apie tai? 4u.gif Ta prasme, ar visa šeima kiekvienas ant savo dviračio, ar Jūsų vaikai mažiukai - ant tėvų dviračių; kur nakvojat? Aš mat apie tą patį galvoju, bet nesam taip keliavę ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karita: 29 vasario 2012 - 16:39
QUOTE(Karita @ 2012 02 29, 16:38)
Laba diena smile.gif

Sūnute, ar negalėtumėt šiek tiek plačiau-detaliau apie tai?  4u.gif  Ta prasme, ar visa šeima kiekvienas ant savo dviračio, ar Jūsų vaikai mažiukai - ant tėvų dviračių; kur nakvojat? Aš mat apie tą patį galvoju, bet nesam taip keliavę  ax.gif

Mūsų dičkiukas jau pajėgus pats per dieną numinti apie 30 km. Mažius dar bus tėčio kuprinė. Mes įprastai keliaujame dviem mašinom (su draugais). Planuojam taip vadinamus spindulinius maršrutus, kuomet numatyto apskritimo centre paliekame mašiną ir aplink ją (kad būtų galimybė grįžti iš netioli) sudaromas dienos maršrutas, kurį galima trumpinti ar ilginti (priklausomai nuo oro ar kitų aplinkybių). Dėl savo profesijos ypatumų visoje Lietuvoje turiu daugybę pažįstamų (ypač mažuose miesteliuose ir sodybose). Svetingumu nepiktnaudžiaujame. Statomės savo palapines. Jei labai lietinga, įsitaisome daržinėje ar kluone su miegmaišiais. prausiamės upeliuose, maista gaminame ant dujinės viryklės su "uodų pariebinimu". Pasitaiko, kad apsistojame ir be jokios sodybos. Kelionę planuojant taip kaip mes mašinas geriau palikti miestelio centre ir grįžus ieškoti nakvynės vietos (jei nedrąsu įsiprašyti pas nepažįstamus gyventojus). Mes dažniausiai įsiprašom ir į nepažįstamų sodybas. Dar įdomiau.
Atsakyti
Mane labiau domina kaimyninių šalių pajūris.Ten pigiau?Kur?Kaip?
Nes aš nemoku dviračiu važiuot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 02 29, 18:05)
Nes aš nemoku dviračiu važiuot  ax.gif

Kainos Latvijoje tokios pat ar kiek brangiau, bet jeigu važiuosite į kempingą palapinėmis - pigiau. Mano krašte labiausiai rekomenduojamas Ventspilis, ypač su vaikais. Ten žaidimų aikštelės nemokamos, tad sutaupoma šituo punktu. Pakeliui - Tervetė http://www.zemgaleto...e_lt?id=18&x=15 http://kelionesuknyg...ma-latvija.html
Tervetei reikia planuoti 3-4 valandas, jeigu eisit tik į pasakų parką bigsmile.gif dar galima eiti į piliakalnius ir kažkur prie aukuro, bet mes nebėjom, nes buvom pakeliui, nusprendėm važiuoti tolyn.
p.s Latvijoje keliai prasti, reikia žiūrėti arba autostradas, arba kuo daugiau Lietuvos teritorijos.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 02 29, 18:05)
Nes aš nemoku dviračiu važiuot  ax.gif

Latvijoje yra toks kurortėlis Tuja. Po jį stirnos vaikšto. Yra parduotuvė. Tarp greitkelio ir jūros apie 5 km miško. Pajūryje yra kempingų. Pasirinktinai pagal piniginės storį ir paslaugas (brangiauias su dušais ir pristatomomis į laužavietę malkomis - 5latai žmogui). Važiuojant pajūriu šiauriop asfaltą keičia smėltakiai, daug galimybių apsistoti nemokamai (problema dėl parduotuvės ir geriamo vandens).
Estijos salose galima išsinuomoti namelius (prieš pprą metų buvo galima rasti už 20 eurų nakčiai). Tokiame nameelyje susispausti gali dvi šeimos - yra du kambariai, san mazgas ir virtuvė.

Visais atvejais užmingama ir pabundama su šalia šniokščiančia jūra. Iš palapinės nuo skardžio galima vos ne tiesiai į jūrą papult, arba užmigt pro palapinės angą spoksant į saulėlydį jūroje.
Atsakyti
Viskas. Noriu vasaros ir atostogų. Dviračio, jūros, pušyno, smėlio. Noriu statyti smėlio pilis ir ieškoti gintariukų, kriauklyčių, stikliukų, akmenukų. Grybų ir uogų. Nenoriu į darbą. Nusibodo. Noriu Dubysos...
Papildyta:
http://www.delfi.lt/...o.d?id=56111615

aha vaikai jai buvo atvežti. Naujagimis su 2 promilėm. Ir nieko viskas gerai. Mamytė tiesiog muktelėjo.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 02 29, 17:54)
Planuojam taip vadinamus spindulinius maršrutus, kuomet numatyto apskritimo centre paliekame mašiną ir aplink ją (kad būtų galimybė grįžti iš netioli) sudaromas dienos maršrutas, kurį galima trumpinti ar ilginti (priklausomai nuo oro ar kitų aplinkybių).

Ačiū, kai nepatyręs, tai ir nepagalvotum 4u.gif Pradėjau svajoti, o vėliau imsiuos planuoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 02 29, 19:35)
Latvijoje yra toks kurortėlis Tuja. Po jį stirnos vaikšto. Yra parduotuvė. Tarp greitkelio ir jūros apie 5 km miško. Pajūryje yra kempingų. Pasirinktinai pagal piniginės storį ir paslaugas (brangiauias su dušais ir pristatomomis į laužavietę malkomis - 5latai žmogui). Važiuojant pajūriu šiauriop asfaltą keičia smėltakiai, daug galimybių apsistoti nemokamai (problema dėl parduotuvės ir geriamo vandens).
Estijos salose galima išsinuomoti namelius (prieš pprą metų buvo galima rasti už 20 eurų nakčiai). Tokiame nameelyje susispausti gali dvi šeimos - yra du kambariai, san mazgas ir virtuvė.

Visais atvejais užmingama ir pabundama su šalia šniokščiančia jūra. Iš palapinės nuo skardžio galima vos ne tiesiai į jūrą papult, arba užmigt pro palapinės angą spoksant į saulėlydį jūroje.

4u.gif Latvijoje Rygos ilankoje, Engureje yra pasakiskas kampelis_ abragciems, kempingas, atskirai palapiniu miestelis ir traliukai, namukai ant ratu, ir siaip nameliai ir viesbutukas. kainytes tikrai nebaisios, bet patiko,kad aplinka lyg ir laukine, o aptarnavimas europinio lygio. tualetai, dusai blizga, viskas ten gerai. kadangi ilankoje tai vanduo siltesnis nei pavyzdziui pas mus pajury. tik mum vasara nepasiseke,nes buvo (nezinau is kur) lb daug dumbliu. kvapas budavo rytais. tai as vaikus susikraunu i zvejybine pripuciama valti, nusitempiui kokius 200 m. i jura, o ten vandens svarumas , ir gylis iki keliu nesiekia. isitvirtinam valti kad nenuplauktu ir sedim ten su zaislais. pavargstam pagulim valty, ir taip per dienas. NUo kaimo krautuveliu 2 km kelio, bet ten vietoj kempinge kavinuke jei ka yra. tik kaimo krautuvej uz 5 Ltr. vandens bambali imdavo 5 Latus, tai tikrai vienintelis ziaurus dalykas biggrin.gif pusynas, oras nerealus. vaikams veiklos yra. ju internetinis puslapis www.abragciems.lv Mes keliavom su savo namuku, tai ryte rodos jura osia slenkscio,iki smelio nuo namuko 6 zingsniai. turejom savo vietele. saugi, pigi ir gera vieta.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 02 29, 17:54)
Planuojam taip vadinamus spindulinius maršrutus, kuomet numatyto apskritimo centre paliekame mašiną ir aplink ją (kad būtų galimybė grįžti iš netioli) sudaromas dienos maršrutas,

mes taip kažkada plaukėme Šventąja. Man teko nedaug, tik dvi paras sad.gif bet patiko nerealiai. Diedai sumontavo plaustą iš tuščių bambalių (užsuktus sukišo į maišą ir pakišo po lentom), teko plaukti vieną naktį, nes dieną turistavom, o kitą naktį lipom į krantą, nes vienas vaikas mažumą lunatikavo, bijojo, kad įkris. Man regis, galima ir kitomis upėmis taip turistauti.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 02 29, 19:06)
Viskas. Noriu vasaros ir atostogų. Dviračio, jūros, pušyno, smėlio. Noriu statyti smėlio pilis ir ieškoti gintariukų, kriauklyčių, stikliukų, akmenukų. Grybų ir uogų.  Nenoriu į darbą. Nusibodo. Noriu Dubysos...
Papildyta:
http://www.delfi.lt/...o.d?id=56111615

aha vaikai jai buvo atvežti. Naujagimis su 2 promilėm. Ir nieko viskas gerai. Mamytė tiesiog muktelėjo.

Į Dubysą du metai kaip kokoja danų kiaulės. Nebegalima maudytis, o tos upės gaivų kvapą kartais net sapnuoju...tai mano upė
Atsakyti
Vakar tėvukai buvo pajūry. Parsivežė po gerą saują gintarėlių. smile.gif Sakė spindi ant sniego thumbup.gif
Va, kai šito gėrio užmatau, tai man jau nesvarbu, kur tas pajūris, nesvarbu, koks oras ir valgyt pamirštu blush2.gif.
O Tervetę ir aš rekomentuoju. Su vaikais - super pramoga. Mums dar tokia linksma raganaitė pasitaikė, tai ir arbata vaišino, ir žaidimus organizavo. thumbup.gif Tik reikia labai patogios avalynės, laiko ir nusiteikimo paklaidžioti miško takeliais.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 02 29, 22:16)
Į Dubysą du metai kaip kokoja danų kiaulės. Nebegalima maudytis, o tos upės gaivų kvapą kartais net sapnuoju...tai mano upė

ir mano...aš ant jos krantų užaugau. Už tai ir sakau jog noriu Dubysos...tos, anos mano. Kiek ten visko prie jos buvo...
Atsakyti