Įkraunama...
Įkraunama...

globėjai plepa toliau

QUOTE(jurgaite @ 2012 03 29, 14:34)
Sutinku, kad nėra lengva, bet supranti, kad ieškojimas turi vykti laiku- vaikystėje, o ne paskui, va suaugus, prie puotos stalo.
Taigi.Suprantu.Todėl laikau save ant trumpo lenciūgo,nes noras kompensuot jiems tai,ko stigo man,toks stiprus,kad ne tik akmenis nuo kelio nurinkčiau,bet ir smilteles nupūsčiau.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2012 03 29, 15:55)
Alfija, aš jau minėjau, tu tavim diskusija beprasmė, matai tik savo tiesą. Bus taip kaip tu pasakysi ir ne kitaip.
Nevisi supranta, kad patylėt reikia, toli gražu ne visi, netgi sakyčiau dauguma nesupranta jau suaugusių.
Užaugau taip auklėjama mamos, esu už tai dėkinga, ir nesužinojusi vaikystėje kaip tu teigi, kad nuo tų kalbų skauda, vis tiek nekyla noras prie stalo pliurpti.

Toks jausmas, kad va tavo pasakė, niekas nesijuokė, tai ir pas mus PRIVALO būti lygiai taip pat ir net kalbos nėra, kad bus kitaip, o jei bus? Jei savo pasakymu ji sugriaus savo dabartinę ramybę mokykloje, kur ji jaučiais be proto gerai, jei nepamirš mūsų klasės vaikai, ką daryti tada?

Vistik, aš pasakoju, o ne receptus dalinu. Svarstau. Kas ne taip?
aš aiškiai sakau per mėnesį kieme visa tai apsitrynė. Taip gyveni tai taip gyveni, man gerai, manęs visai netrikdo tavo gyvenimo būdas. Aš skaitau, man įdomu. Vat kam staiga pereiti į kažkokius asmeniškumus. Nei aš tavęs pažįstu, nei tu manęs. Gal kiek ramiau reik skaityti tas raides. Aš pasakoju tai- ką gyvenime mačiau. Ko aš nemačiau tai kaip aš tau apie tai papsakosiu. Bandau pasakyti viena- kad nėra tas vaikų pasakojimasis taip baisu- tu man sakai jog aš sakau jog tai vienintelė tiesa blink.gif . Tai ir nesusišnekam.
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2012 03 29, 15:56)
Taigi.Suprantu.Todėl laikau save ant trumpo lenciūgo,nes noras kompensuot jiems tai,ko stigo man,toks stiprus,kad ne tik akmenis nuo kelio nurinkčiau,bet ir smilteles nupūsčiau.

aha. Tas noras pūsti biggrin.gif . Kai žiūriu į kiemą pro langą, tai reik ...žodžiu įtikinėju save kad langai užkalti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 29 kovo 2012 - 15:08
QUOTE(Vistik @ 2012 03 29, 15:55)
Alfija, aš jau minėjau, tu tavim diskusija beprasmė, matai tik savo tiesą. Bus taip kaip tu pasakysi ir ne kitaip.
Nevisi supranta, kad patylėt reikia, toli gražu ne visi, netgi sakyčiau dauguma nesupranta jau suaugusių.
Užaugau taip auklėjama mamos, esu už tai dėkinga, ir nesužinojusi vaikystėje kaip tu teigi, kad nuo tų kalbų skauda, vis tiek nekyla noras prie stalo pliurpti.

Toks jausmas, kad va tavo pasakė, niekas nesijuokė, tai ir pas mus PRIVALO būti lygiai taip pat ir net kalbos nėra, kad bus kitaip, o jei bus? Jei savo pasakymu ji sugriaus savo dabartinę ramybę mokykloje, kur ji jaučiais be proto gerai, jei nepamirš mūsų klasės vaikai, ką daryti tada?

Vistik, man atrodo, kad tu savo baimes projektuoji į vaiką- kas bus vaikui, jei bus. Vaikas taip nemąsto. Maniškė pasitikrino- du draugai atpuolė, du prisidėjo. Dabar ji yra pati savimi, nesislėpdama, kad yra kažkas, kas nėra. Ramu jai. Net tokia vidinė pusiausvyra atsirado. Vaidinti, tylėti, slėpti nereikia. Kitiems vaikams vienodai, ar tavo tėvai išsiskyrę, ar nesusituokę, ar tave augina globėjai. Tą mes, suaugę akcentuojam, apžiūrim iš visų pusių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 29 kovo 2012 - 15:14
QUOTE(alfija @ 2012 03 29, 16:07)
Tai ir nesusišnekam.

Alfija, taika 4u.gif

Jūs nesuprantat, nėra taip, kad pasisodinu ir sakau, nesakyk, jokiu būdu, nesakyk, pas mus kažkaip nuo mažiukų, ir sūnus taip pat mokomas atsirinkti ką kada sakyti. Jei jai būtų labai svarbu, nu negi aš jai burną užkiščiau, kai norėtų tai ir pasakytų, nei aš girdėčiau, nei aš žinočiau. Bet ji ir šiaip nėra plepė su svetimais, ji bus su svetimu, žais, lys į akis jam, bet kažkaip viskas ją domina, tai kas yra šiuo metu, įdomu žaidžia, šneką apie dabar kas vyksta akyse, o ne apie kažką kitą. Ji yra tokia. Aš kartais supykstu ir sakau , nueisiu ir vaikams papasakosiu, kad tu nesitvarkai, o ji man atsako, ne negali, kodėl sakau, sako, nu čia jau yra mūsų asmeninai dalykai, tai šeimos reikalas, o ne kitų. biggrin.gif Ta prasme pati maždaug mąsto kas gali būti asmeniniai dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2012 03 29, 16:18)
Alfija, taika  4u.gif

Jūs nesuprantat, nėra taip, kad pasisodinu ir sakau, nesakyk, jokiu būdu, nesakyk, pas mus kažkaip nuo mažiukų, ir sūnus taip pat mokomas atsirinkti ką kada sakyti. Jei jai būtų labai svarbu, nu negi aš jai burną užkiščiau, kai norėtų tai ir pasakytų, nei aš girdėčiau, nei aš žinočiau. Bet ji ir šiaip nėra plepė su svetimais, ji bus su svetimu, žais, lys į akis jam, bet kažkaip viskas ją domina, tai kas yra šiuo metu, įdomu žaidžia, šneką apie dabar kas vyksta akyse, o ne apie kažką kitą. Ji yra tokia. Aš kartais supykstu ir sakau , nueisiu ir vaikams papasakosiu, kad tu nesitvarkai, o ji man atsako, ne negali, kodėl sakau, sako, nu čia jau yra mūsų asmeninai dalykai, tai šeimos reikalas, o ne kitų. biggrin.gif  Ta prasme pati maždaug mąsto kas gali būti asmeniniai dalykai.

aš suprantu apie ką tu. Kuo puikiausia. Bandau paguosti, kad išgyvens tas vaikas savo pliurpalogijos pasekmes. Mums iš tikrųjų atrodo skaudžiau. Kai kas nors man atrodo jog maniškių atžvilgiu labai skaudu, tai jie į tai žiūri nu visai kampu kitu. Jie tai kažkokią ten ir laimės spalvelę mato.
Atsakyti
Auginant mūsų vaikus, viena iš užduočių- padėti jiems socialiai adaptuotis visuomenėje. Dažnai tai nelengvas darbas. Noriu perteikti vieną eksperimentą, pro kurio prizmę pasižiūrėjus, viskas gal atrodys kiek paprasčiau:
mokslininkai patalpino 5 beždžiones į narvą. Jo viduryje pastatė kopėčias, kurių viršui padėjo bananą. Kas kartą, kai viena iš beždžionių užlipdavo kopėčiomis paimti banano, ant likusiųjų apačioje galvų pasipildavo šaltas vanduo. Po kurio laiko, kai kuri nors iš beždžionių bandydavo užlipti kopėčiomis banano, likusios ją užpuldavo ir sumušdavo. Praėjus dar šiek tiek laiko nei viena beždžionė nebedrįso lipti kopėčiomis. Tuomet buvo pakeista vieną iš 5 beždžionių nauja. Pirmas dalykas, kurį padarė nauja beždžionė paleista į narvą - užlipo kopėčiomis ir paėmė bananą. už tai gavo lupti nuo savo narvo kaimynių. Po kelių tokių kartų beždžionė išmoko nebelipti kopėčiomis, tiesą sakant, pati nežinodama kodėl.
Vėliau buvo pakeista antra beždžionė. Tuo pačiu principu kaimynės ją "išmokė" nelipti kopėčiomis. Įdomu tai, kad pirma pakeista beždžionė taip pat dalyvavo baudžiant antrąją naujokę. Taip buvo pakeistos visos 5 beždžionės. Tai gi liko 5 niekada negavusios šalto dušo beždžionės, tačiau jos tęsė tradiciją ir nelipdavo kopėčiomis pasiimti banano. Jei tik būtų įmanoma paklausti beždžionių, kodėl jos muša visas bandančias paimti bananą... Tikėtina, kad atsakymas būtų:
"Nežinau - tiesiog čia taip įprasta"
Ar skamba pažįstamai? Žmogiškai. juk dažnai iš padėties yra kur kas racionalesnė išeitis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 29 kovo 2012 - 15:58
QUOTE(jurgaite @ 2012 03 29, 11:28)
Alfija, nu niekaip nesuprantu reiškinio "Mokytoja" Taip, būtent reiškinio. prasidedantis kavos gėrimo ritualais, begalinėm tarpusavio diskusijom, kurių tikslas- pletkai, vietoj reikiamos pagalbos- ne išvadų darymas, o apkalbos(netgi viešos, prie vaikų) ir pasirinktinių vaikų žlugdymas[COLOR=red]. O viso to epicentre- viską žinanti ir ir valdanti asaba, ne viena, jų tuntas- kabinetinis toksai. Ui, koks gajus tas reiškinys ne tik daržuose ir mokyklose, bet daugelyje socialinių įstaigų...
Papildyta:

galiu parašyti kaip tai atrodo. Mes iš Čiurlionio mokyklos jau išeinam. Visi žino, bet...vakar po šventės po dalyvavimo Šokio teatre, ant cenos, po kermošiaus- kur vaikai linksminosi, pardavinėjo, klegėjo...vaikas nuėjo pagrot. Pas mokytoją. Neplanuotai. Koks ten rimtas būti grojimas ir susikaupimas po tiekoooooooooos emocijų, kurios buvo prieš šventę, per šventę ir po jos. Mokytoja MS žinute pasikvietė pavaduotoją Čiobotienę tokią. Vaikas sakė, kad mokytoja žinutę rašė. Neabejoju kad jis vakar grojo prastai. Dėl labai objektyvių priežasčių. Ir pavaduotoja vaikui per vidurį grojimo pasakė- jis groja prastai, jis nieko nemoka, jis nieko nedirba, jis namuose negroja, jis nesimoko, jis už įskaitą gaus 0, nes jis yra niekam tikęs. Ji nesupranta kaip jis iš viso čia mokosi. Šiandien vaikui įskaita. Po tokio nuteikimo net minčių neturiu kad jis nors ką nors pagros. Tai neįmanoma. Įskaitant tai, kad jis prieš įskaitą taip nė karto dar nebuvo ir parepetavęs salėje kas būtina, ir tai kad jam kaip ir pereitą kartą neleis prieš įskaitą net prasigroti.
Vakar galvojau išdėsiu Kondrotui viską ką galvoju. O paskui pagalvojau ai, da pašli oni vse. Bet dabar jau suprantu, kad ne su vienu mano vaiku taip- kad visi tie įširdę, ir teisybės beieškantys tėvai itų vaikų irgi apie tą patį. aš tik kad nesiskandaliju. O ką pakeisi?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 03 30, 09:44)
galiu parašyti kaip tai atrodo. Mes iš Čiurlionio mokyklos jau išeinam. Visi žino, bet...vakar po šventės po dalyvavimo Šokio teatre, ant cenos, po kermošiaus- kur vaikai linksminosi, pardavinėjo, klegėjo...vaikas nuėjo pagrot. Pas mokytoją. Neplanuotai. Koks ten rimtas būti grojimas ir susikaupimas po tiekoooooooooos emocijų, kurios buvo prieš šventę, per šventę ir po jos. Mokytoja MS žinute pasikvietė pavaduotoją Čiobotienę tokią. Vaikas sakė, kad mokytoja žinutę rašė. Neabejoju kad jis vakar grojo prastai. Dėl labai objektyvių priežasčių. Ir pavaduotoja vaikui per vidurį grojimo pasakė- jis groja prastai, jis nieko nemoka, jis nieko nedirba, jis namuose negroja, jis nesimoko, jis už įskaitą gaus 0, nes jis yra niekam tikęs. Ji nesupranta kaip jis iš viso čia mokosi. Šiandien vaikui įskaita. Po tokio nuteikimo net minčių neturiu kad jis nors ką nors pagros. Tai neįmanoma. Įskaitant tai, kad jis prieš įskaitą taip nė karto dar nebuvo ir parepetavęs salėje kas būtina, ir tai kad jam kaip ir pereitą kartą neleis prieš įskaitą net prasigroti.
Vakar galvojau išdėsiu Kondrotui viską ką galvoju. O paskui pagalvojau ai, da pašli oni vse. Bet dabar jau suprantu, kad ne su vienu mano vaiku taip- kad visi tie įširdę, ir teisybės beieškantys tėvai itų vaikų irgi apie tą patį. aš tik kad nesiskandaliju. O ką pakeisi?

Apsidžiaugs kažkas gavęs tokį "niekam tikusį" paprastoje muzikos mokykloje. Tikiuosi, kad ir muzikavimo džiaugsmo bus daugiau.
Tvyro Čiurlionkėj nesibaigiančios įtampos. Kas išveža visą Čiurlionkės košmarą, tam nebeproblema jokie tarptautiniai konkursai, bet ar būtina visa tai, kad ir siekiant tapti sėkmingu profesionalu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 30 kovo 2012 - 10:06
QUOTE(Sunute @ 2012 03 30, 11:05)
Apsidžiaugs kažkas gavęs tokį "niekam tikusį" paprastoje muzikos mokykloje. Tikiuosi, kad ir muzikavimo džiaugsmo bus daugiau.
Tvyro Čiurlionkėj nesibaigiančios įtampos. Kas išveža visą Čiurlionkės košmarą, tam nebeproblema jokie tarptautiniai konkursai, bet ar būtina visa tai, kad ir siekiant tapti sėkmingu profesionalu....

manau kad bus, jei nuo muzikos galutinai neatpurtys. Yra gražių prisiminimų, kaip jis pas Atamalian pradėjo vaikščioti, paskui pas Gabrielę. Šventės, ekskursijos, klasės draugai. Ir yra šie metai. Na va paskambino Jūratė- jau po įskaitos lotuliukas.gif prieš įskaitą buvo kaip buvo- per grojimo vidurį į salė įpuolė ta pati Čiobotienė, vaikas galutinai suklydo. Nesvarbu. Prie egzamino jo neprileis nes jos neišlaikė lotuliukas.gif dažali tai vadinasi. Žodžiu perėjom visus etapus nuo rugsėjo iki kovo. Visus spaudimus, ir galų gale nebeatlaikėm. Reikalas pasirodo egzamine. Kad neprileisti. Tiek pastangų, tiek pajėgų. Juokingiausia tai kad po įskaitos prie Jūratės priėjo mokytoja ir pasakė jog dabar ji gali Čiobotienės neieškoti- šiandien jos daugiau nebus lotuliukas.gif . Niekas jos ir neketino ieškoti lotuliukas.gif . Šitokios pastangos mestos prieš 11 metų vaiką lotuliukas.gif . Pyzdiec. Iš tiesų tai dabar verkiu kai rašau.
O ko jos taip supanikavo tai irgi yra aišku. Egzamine komisija, egzamine ir kiti tėvai girdi. O svarbiausia juk po ligos ir operacijos nepasiruošęs įskaitos laikymui atėjęs gamų įskaitą ėmė ir išlaikė 8 biggrin.gif . O jei per egzaminą ne dai ty bože 10 kaip visada biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 30 kovo 2012 - 10:29
QUOTE(alfija @ 2012 03 30, 10:23)
manau kad bus, jei nuo muzikos galutinai neatpurtys. Yra gražių prisiminimų, kaip jis pas Atamalian pradėjo vaikščioti, paskui pas Gabrielę. Šventės, ekskursijos, klasės draugai. Ir yra šie metai. Na va paskambino Jūratė- jau po įskaitos lotuliukas.gif prieš įskaitą buvo kaip buvo- per grojimo vidurį į salė įpuolė ta pati Čiobotienė, vaikas galutinai suklydo. Nesvarbu. Prie egzamino jo neprileis nes jos neišlaikė lotuliukas.gif dažali tai vadinasi. Žodžiu perėjom visus etapus nuo rugsėjo iki kovo. Visus spaudimus, ir galų gale nebeatlaikėm. Reikalas pasirodo egzamine. Kad neprileisti. Tiek pastangų, tiek pajėgų. Juokingiausia tai kad po įskaitos prie Jūratės priėjo mokytoja ir pasakė jog dabar ji gali Čiobotienės neieškoti- šiandien jos daugiau nebus lotuliukas.gif . Niekas jos ir neketino ieškoti lotuliukas.gif . Šitokios pastangos mestos prieš 11 metų vaiką lotuliukas.gif . Pyzdiec. Iš tiesų tai dabar verkiu kai rašau.
O ko jos taip supanikavo tai irgi yra aišku. Egzamine komisija, egzamine ir kiti tėvai girdi. O svarbiausia juk po ligos ir operacijos nepasiruošęs įskaitos laikymui atėjęs gamų įskaitą ėmė ir išlaikė 8 biggrin.gif . O jei per egzaminą ne dai ty bože 10 kaip visada biggrin.gif .

Nebenoriu komentuoti. Suprantu kaip bjauru atsidurti tarp tokių girnapusių. Pasitarsim. Svarbu mažasis simpatiūga savimi nenusiviltų.
Jai paguos, galiu papasakot, kad mano vyro į čiurlionkę nepriėmė (gabumų trūko), Dvariono mokyklą baigė. Tie "tr0kumai" nesutrukdė pasiekti savo - groti su žymiausiais pasaulio dirigentais ir Lietuvos muzikantais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 30 kovo 2012 - 10:36
QUOTE(Sunute @ 2012 03 30, 11:31)
Nebenoriu komentuoti. Suprantu kaip bjauru atsidurti tarp tokių girnapusių. Pasitarsim. Svarbu mažasis simpatiūga savimi nenusiviltų.
Jai paguos, galiu papasakot, kad mano vyro į čiurlionkę nepriėmė (gabumų trūko), Dvariono mokyklą baigė. Tie "tr0kumai" nesutrukdė pasiekti savo - groti su žymiausiais pasaulio dirigentais ir Lietuvos muzikantais...

nenusivils. Viską čia pataisysim. Aišku, kad pasikalbėsim. sunku yra jį taip suniokoti- jis stipri asmenybė. Susipažinsi su juo arčiau- pamatysi pati.Viskas nebebliaunu. Tai čia ketvirtoj klasėj biggrin.gif . Įsivaizduoji taip 12 klasėj. Va ten tai tragedija. O čia tai niekai.
Atsakyti
Laikykis,Alfija 4u.gif ir laikyk Džiugą 4u.gif Labai gaila,kad yra tokių žmonių.Ir kad jie laužo ir taip sulūžusius mūsų vaikelių likimus verysad.gif
Atsakyti