Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip priimti sprendimą dėl aborto?

Echmeja, o kiek tamstai metu?

Autore, aprasysiu panasia situacija:
mergina pastojo po vienadienio romaniuko nuo vedusio vyro. Tiesa, ji tuomet buvo vyresne 21m. Tetis mires vaikystene, mama buvo ka tik mirus nuo vezio. Liko jai visos susikaupusios skolos, jaunesnis brolis (tuomet 17m). Mokslu nelabai pasiekus (baige profesine mokykla, vireja). Vyriskis aisku uz aborta. Ji blaskesi. Turejo mociute, kuri aisku be galo ja mylejo, bet buvo tokia, kaip cia issireiskus, smarki smile.gif Ir zodynu, ir veiksmais galetu pakonkuruoti su daugeliu smile.gif
na tai ka, ji vis tiek nusprende gimdyti. Vyras aisku parbego pas zmona. Zmona suzinojo, atlekus ta mergina tase. Mociute ant jos visalaike reke.
na ir ka, gime vaikas. Dabar jam 6m. mociute, vaiko prosenele, labai ji myli, padeda visuomet. Mergina dirba. Vaikas nesioja mamos pavarde, nes tevas pareiske, kad cia ne jo. Vyko visos tos nesamones su DNR tyrimais. Galiausiai mama prisiteise alimentus.
Dabar ji dirbanti mama, turinti nuostabiausia vaika pasaulyje. Aisku pradzia be galo sunki buvo.

As nesakau, nei uz, nei pries aborta. pati turi nuspresti. bet vis tik siulyciau pasakyti mociutei. Aisku jai ko gero reikes laiko susivokti, "nuleisti gara".

As tai, priemusi sprendima uz aborta, labai bijociau to- o kas jei daugiau nebegalesiu tureti vaiku?
Atsakyti
geriau jau abotas nei vaikas i vaiku namus,
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2012 02 05, 22:26)

na del sito tai pritariu
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2012 02 05, 21:10)
na autore maotsi kad likus likus viena prradejai kurvaut,tai ir prisidirbai doh.gif darykis aborta negriauk gyvenimo tam vyrui o svarbiausiai pati sau,juk vienai auginti vaika yra sunku,o ir tai ka vaikui pasakysi kai paklaus kodel nera tevelio?o su teciu 3 kart pasidulkinau poto muilu nusiploviau ir va tu taip atsiradai.nu ziauru doh.gif  doh.gif  doh.gif tad negriauk sau gyvenimo darykis aborta ir megaukis savo jaunyste susirask artima zmogu ir su juo planuo seima,o ne tokius netyciukus,poto tokiems netyciukas sunku buna aukti,galvok ne paie save bet apie vaika jog jam butu sunku
Papildyta:

na jei sumus pilnametis tai kodel turi padeti pinigais paremti ta panele?uz tai kad buvo vienos nakties nuotykis????ajei as atsidurciau tokio situacijo kad sunus pilnametis ir uzstato vaikai kazkokei vienkartiniai tai tikrai neremciau nei parama nei kazkuo kitu budu. na ir kas kad kraujas vienodas man but dzin.

Siaubas doh.gif
Kaip drįstate teisti šitaip žmogų ir dar dalinti tokius "patarimus"? bash.gif Jūs ką, jos gyvenimą gyvenate, viską žinote? Iš kur tokių beviltiškų atsiranda frusty.gif

O autorei galiu pasakyti tik tiek, kad abortas šiuo atveju gal ir atrodo patraukli išeitis, bet jis paveiktų Tavo gyvenimą labiau, nei manai. Tokių dalykų moteris nepamiršta visą gyvenimą, jaučia kaltę...
Suprantu, kad norisi su kažkuom pasikalbėti ir pasitarti, bet manau, kad tu jau pati žinai atsakymą į savo klausimą...
Atsakyti
Echmėja, labai jau kategoriska ir smerkianti esate g.gif

As kai perskaiciau pirma autores zinute tai pirma mintis buvo parasyti kad cia viena is to retu situaciju kai abortas geriausia iseitis. Bet kai perskaiciau sekancias jos zinutes supratau kad ji yra gan brandi asmenybe ir situacija nera jau tokia bloga. Taigi manau kad aborto gailetumetes visa gyvenima... Net tos kurios 100% uztikrintos kad vaiko nenori buna kad gailisi..
O auginant vaika tikrai nebus lengva, didziulis vargas lauktu, bet to pasekoje turetumete vaikuti, kuriam butumete brangiausia pasaulyje.
Kaip sakant abu variantai labai sunkus, ir sunku patarti kuri pasirinkti.
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2012 02 05, 22:26)

sveika maza vaika su sutvarkytais dokumentais iskart paims ivaikinimui kokia nors seima.
taip kad cia ne blogiausias variantas. su salyga, kad yra tvirtas pasisprendimas leisti vaika ivaikinti. vaiku namuose auga tie, kurie turi sveikatos bedu arba su nesutvarkytais dokumentais (jei bent karta per metus vaikas aplankomas, jis laikomas "lankomu" ir i galimu ivaikinti vaiku sarasa netraukiamas), arba jau geeerai ugtelejes.
cia siaip, tarp kitko...
Atsakyti
dar norėjau parašyti, aš kartais taip pavydžiai pažiūriu į jaunas mamas. Kai joms būna kokį 30, vaikai jau kokie 10mečiai. Savarankiški. Daryk karjerą, keliauk, mokykis. Vaikai jau išvargti. Nors suprantu, kad 18metei tas mažas vaikutis neatrodė taip viskas "fainai".
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2012 02 05, 21:33)
sveika maza vaika su sutvarkytais dokumentais iskart paims ivaikinimui kokia nors seima.
taip kad cia ne blogiausias variantas. su salyga, kad yra tvirtas pasisprendimas leisti vaika ivaikinti. vaiku namuose auga tie, kurie turi sveikatos bedu arba su nesutvarkytais dokumentais (jei bent karta per metus vaikas aplankomas, jis laikomas "lankomu" ir i galimu ivaikinti vaiku sarasa netraukiamas), arba jau geeerai ugtelejes.
cia siaip, tarp kitko...

Sutinku visiškai. Tas vaikas padarytų kokią bevaikę šeimą labai laiminga.
Tačiau, mano nuomone, tik labai reta moteris (nekalbu apie alkoholikes ar narkomanes) pajėgia atsisakyti savo vaiko jam gimus. Per tuos 9 mėn. laukimo vaikas pasidaro labai brangus...
Atsakyti
QUOTE(Winter Garden @ 2012 02 05, 22:41)
Sutinku visiškai. Tas vaikas  padarytų kokią bevaikę šeimą labai laiminga.
Tačiau, mano nuomone, tik labai reta moteris (nekalbu apie  alkoholikes ar narkomanes) pajėgia atsisakyti savo vaiko jam gimus. Per tuos 9 mėn. laukimo vaikas pasidaro labai brangus...

plius dar yra 3 men po vaiko gimimo, nes mazesnio nei 3 men negalima ivaikinti pagal istatyma.
zinau seima, kuri isivaikino palikta maziuka. dabar jau didelis. labai grazi ir laiminga seima. todel visada buvau uz tai, kad geriau gimdyt, o jei jau visai nesinori - atiduot tiems, kas augins su meile, nei aborta daryt. bet cia tik mano nuomone, kiekviena moteris turi spresti taip, kaip jai atrodo geriausiai r teisingiausia.
bet taip - ypac retai buna, kad isnesiojusi ir pagimdziusi atiduotu.
Atsakyti
Ohohoho... Kiek čia prirašėt. Šiek tiek apšviesiu situaciją, kad nereikėtų be reikalo dalinti superinių patarimų ir rašyti savo išmąstymų spėliojant apie situaciją(special for Echmeja(nors, aišku, ačiū ir už tokią nuomonę)).
Jam 22m. ne už kalnų. Tai mano pirmoji meilė, draugavome 3 metus, skaudžiai išsiskyrėme ir nebendravome. Tada susitikome ir jausmai sukilo, tiksliau gal šilti prisiminimai. Po nakties neliko jokių abejonių buvusių iki šiol - nereikia man jo. Nepavadinčiau to kurvavojimu, ypač, kai jis mano vienintelis vyras ir aš esu pilnametė, tačiau kiekvienas sprendžia pagal savo sugedimo lygį... Nors šiandien aš tai įvardinu kaip klaidą, žinoma...

Tas sakinys apie mylimą mergaitę nuskambėjo tada, kai pasakiau, jog laukiuosi jo vaiko. Iš šito vaikino aš visiškai nieko nesitikiu, jis neprisiims jokios atsakomybės.

Kas apie jo tėvus: šeimoje 6 vaikai, gyvena jie vargingai, o kas liečia moralinę pusę - atsiprašau už išsireiškimą, bet tokių idiotų dar nesu mačiusi. Galit sakyt, kad aš dar nieko nesuprantu, kad jie suaugę žmonės ir t.t., bet čia jau kita ilga ir bjauri istorija. Esmė tame, kad bijočiau savo kūdikėlį palikti su tokiais "seneliais" ir jie yra būtent tokie tėvai, kokia motina niekada nenorėčiau būti(mano motina savaip ne aukselis, o šitie savaip sadomazo). Už šitą komentarą apie "uošvius" atsakau 100 procentų.

Pasidaryt abortą, kol jam dar širdelė neplaka, dar dar sugebėčiau, bet atiduoti pagimdytą vaiką kitiems - neištverčiau....

Pasivažinėjau po miestą, prasiblaškiau, žymiai ramesnė jaučiuosi... Situacija nebeatrodo tokia beviltiška. Rytoj su "tėveliu" susitiksim ir bandysiu pas ginekologą prasmukti. Įdomu, priimtų mane iš karto? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LadyBitch: 05 vasario 2012 - 23:57
QUOTE(LadyBitch @ 2012 02 05, 23:50)
Rytoj su "tėveliu" susitiksim ir bandysiu pas ginekologą prasmukti. Įdomu, priimtų mane iš karto?  g.gif

Jei gerai supratau, iš "tėvelio" jokios naudos... Jis šiuo metu tik panikuoja ir mąsto, kaip sausam iš balos išlipti.
Sprendimą turi priimti pati.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2012 02 05, 22:11)
taip taip - pats kita mergina myli, o su sita ilova gulasi, tai vadinasi ji jam gyvenima griauna? o pats vargsas bejegis - pririso prie lovos ir isprievartavo? matau, kad tamstai iki vestuviu nedaug belike - savo vyra taip pat teisntmei, jei jis kitai vaika uzstatytu?
o koks skirtumas ar vienkartinis nuotykis, ar ne? vaikas yra vaikas, nesvarbu kokiomis salygomis ir aplinkybemis - abu dirbo, abu turi islaikyt.
tai va vyrai net ir po vestuviu pasiplauna - atseit, vaiko norejai, tai pati ir augink, ir islaikyk, nsvarbu, kad abu dirbo...

drinks_cheers.gif ta pati norėjau pasakyt, kai yra mylima mergina nėra ko gulėt su nemylimom, o jei jau guli tegul prisiima atsakomybę. Nes šitas abortas gali turėt ir liūdnų pasėkmių del kurių ateityje kentės tik mergina, o ka berniukas sau gyvens kaip niekur nieko.. aš jai ir nuspresčiau aborta daryt tai dar gerai jam nervus patampyčiau.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amūra: 06 vasario 2012 - 01:53