Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Palme22 @ 2012 02 12, 10:36)
mergaites padekit, amno grazuole mirsta, isemiau is vazono supuve saknys, nukarpiau supuvisias tik galiukai keli lik givu saknu ir lapai jau suglebe  verysad.gif
  ar galima dar isgelbeti  unsure.gif

galima, pasiskaitykite priežiūros temą
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 02 11, 23:49)
Nu klausyk, kaip grazu, tokiu "kopustu", baltukem as jas vadinu, turiu nemazai, man labai grazu balti dideli ziedai wub.gif
O nuotraukytes tavo kokios grazios darosi, reikes ir man bandyti juodame fone pasipraktikuoti foto daryti, nes labai grazios foto gaunasi wub.gif

dėkui, labai dėkui wub.gif aš dar tik mokaus tamsiam fone fotografuot - kol kas apytamsis miškas lotuliukas.gif

QUOTE(Palme22 @ 2012 02 12, 11:36)
mergaites padekit, amno grazuole mirsta, isemiau is vazono supuve saknys, nukarpiau supuvisias tik galiukai keli lik givu saknu ir lapai jau suglebe  verysad.gif
  ar galima dar isgelbeti  unsure.gif

orchidėjų priežiūros temoj labai daug apie gėlyčių gelbėjimą parašyta mirksiukas.gif Ir kokia tai orchidėja, kokia rūšis turiu omeny (phalaenopsis ir pan.) ? Gėlytės nuotraukos irgi pagelbėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 02 12, 12:42)
dėkui, labai dėkui  wub.gif  aš dar tik mokaus tamsiam fone fotografuot - kol kas apytamsis miškas lotuliukas.gif
orchidėjų priežiūros temoj labai daug apie gėlyčių gelbėjimą parašyta mirksiukas.gif  Ir kokia tai orchidėja, kokia rūšis turiu omeny (phalaenopsis ir pan.) ? Gėlytės nuotraukos irgi pagelbėtų  mirksiukas.gif

TAIP PHALANTROPSIS, JAU DABAR SKAITAU IDETA informacija. manau jai per smulki zeme buvo.
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 12, 12:06)
TAIP PHALANTROPSIS, JAU DABAR SKAITAU IDETA informacija. manau jai per smulki zeme buvo.

blink.gif

Dovainiene, labai gražūs žiedai thumbup.gif wub.gif

Tina, dėl "medūzėlės", sunku iš foto spręst, bet aš pasilieku prie to , kad su ja viskas gerai, beje dėl persodinimo- bulviukai labai jautrūs , maniškių net buvo sustojęs augimas gal pusmečiui, jei ne daugiau ( čia mano asmeninė nuomonė), taip kad atsargiau su jais mirksiukas.gif lauksim žiedelių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rrine: 12 vasario 2012 - 11:25
QUOTE(mumrikas @ 2012 02 12, 10:38)
Merii, o micrantum vat tokia žydėjo?
[url=http://www.google.com/imgres?q=paphiopedilum

taip, paphiopedilum micranthum, tik kaina 22 Eur doh.gif , paskui buvo atsivežę Ascocenda Thai Sky, bet tokią turiu įsitaisius, tik nebuvau žiedų mačiusi wub.gif , paphiopedilum delenatii su pumpuru, lb gražus kerelis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 12 vasario 2012 - 11:44
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 12, 12:06)
PHALANTROPSIS,

tokio augalo nebūna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 02 10, 11:47)
Antru kartu užsisakiau:
Dendrobium victoriae reginae;
Dendrobium thyrsiflorum;
Aerangis rhodostricta;

Pasirodau ir aš savo naujokus:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2012 02 12, 08:50)
Tina bulvinė man kažkokia labai jau  g.gif  jų bulvės nepapuvę?(nu man toks vaizdas kad tokia šlapiuojanti)

Nu ne, jos pasizymi negraziomis bulvemis, kiek maciau is nuotrauku. Ir siaip nemanau, kad orchidejos.lt iskisinetu puvancius augalus uz tokia kaina blink.gif

QUOTE(Merii @ 2012 02 12, 08:59)
Tina, tavoji b.medusae kiminuose, o ant viršaus užpilta skaldelė, vakar SAVE mačiau taip masdevalijas įkurdintas vokiečio.

Zinau mirksiukas.gif O del masdevaliju, tai as maniau, kad jos visos tokios mazutes, kaip kad mano turima, o kai pamaciau ta morkvine ziedus aukstai iskelusia - per naujo susizavejau. Pasirodo ju buna ir dideliu!

QUOTE(rrine @ 2012 02 12, 11:21)
Tina, dėl "medūzėlės", sunku iš foto spręst, bet aš pasilieku prie to , kad su ja viskas gerai, beje dėl persodinimo- bulviukai labai jautrūs , maniškių net buvo sustojęs augimas gal pusmečiui, jei ne daugiau ( čia mano asmeninė nuomonė), taip kad atsargiau su jais  mirksiukas.gif  lauksim žiedelių 4u.gif

bandysiu nejudint gal saknu gniuzulo, tik ta skalda nuimsiu ir apdesiu kiminais, nes dabar puse jos "islipe". Itariu susijudino transportavimo metu.

Skaidrek96, jei ne paslaptis kiek mokejai uz ta dideli blink.gif dendrobi? fantastisko dydzio!
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 02 12, 14:03)
Nu ne, jos pasizymi negraziomis bulvemis, kiek maciau is nuotrauku. Ir siaip nemanau, kad orchidejos.lt iskisinetu puvancius augalus uz tokia kaina  blink.gif
Zinau  mirksiukas.gif O del masdevaliju, tai as maniau, kad jos visos tokios mazutes, kaip kad mano turima, o kai pamaciau ta morkvine ziedus aukstai iskelusia - per naujo susizavejau. Pasirodo ju buna ir dideliu!
bandysiu nejudint gal saknu gniuzulo, tik ta skalda nuimsiu ir apdesiu kiminais, nes dabar puse jos "islipe". Itariu susijudino transportavimo metu.

Skaidrek96, jei ne paslaptis kiek mokejai uz ta dideli  blink.gif dendrobi? fantastisko dydzio!

bendra suma buvo 128 Lt, atskirai kiekvieno nesiteiravau.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 02 11, 19:57)
Mano pūkis delanačiukas šią akimirką

biggrin.gif koks apželtukas fainas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*woman* @ 2012 02 12, 23:29)
biggrin.gif koks apželtukas fainas  thumbup.gif

ačiukas wub.gif niu bet flegmų flegma tas pūkis - tikiuosi taip ilgai žydės kaip skleidžiasi ax.gif

Merii, o kiek tu turi skirtingų veislių raibuolių ? mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai va, siandien kazkoks sestas jausmas liepe krapstyt medusae is substrato. Aptikau stai ka:
[attachmentid=219721]
Saknys visai neiaugusios i kiminus, kiminu ryskiai perdaug, toks vaizdas kad nuluptas ar isluptas is kazkur transportavimui, istraukus is vazono kiminai nukrito gabalais ir liko styrot saknys... Kurios nesupratau ar turi but tokios ar jau joms ata unsure.gif Pasodinau i smulkia zieve, virsu apdejau kiminais. Tikiuos gyvens. Keistokos bukles sitas meduzas pardavineja. Jei antra karta pakratys kojas, daugiau nemetysiu pinigu. O sakykit kokiam gyly bulvikes turi but g.gif Dar gal LOD orume reiks pasikonsultuot.
Papildyta:
Idomu kas antrasis pirko medusae, kaip jo bukle.

Na o su bellina viskas puiku, tik kadangi nepraktikuoju auginimo kiminuose, tai buvo tas atvejis kada as nelaukus persodinu, sakneliu aptikau daug ir graziu. Dabar su Merri stebesim kaip jie jausis (nes tikrai lepus), ji viena augins kiminuose, as zievese. Bus idomu pasidalint patirtim.

Bet ziuriu Merri staigiai pasinese ant phal., nors berods nebuvo jie jos favoritai lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 12 vasario 2012 - 22:52