QUOTE(Novia @ 2012 02 20, 20:25)
kiek nedaug laukti
Jau PO visko
QUOTE(kamputyje @ 2012 02 21, 20:22)
Tai va, dabar iškilo klausimas, ar visada breketus nuo viršaus ir apačios nuiminėja kartu? Jei viršus gerokai greičiau susitvarkys, gal galima nuo jo nuimti breketus anksčiau?
Pagal situaciją sprendžia gydantis ortodontas: gali kartu, gali atskirai, gali ir segmentais nuiminėt - man dalį buvo iš anksčiau nuėmę, šiandien likusius nuėmė, bet vis tiek dar vieną "sagutę" ir breketą paliko iki sekančio atvažiavimo.
Na ką, jau kaip ir kelio pabaiga, bet vis tiek ne esu galutinai "paleista" nuo pavadėlio. Šiandien grįždama namo galvoju: va baigiau su breketais, dabar danties implantavimas - Kaune, po to kanalų pergydymas ir protezavimas - Kaune. Mažąjį vežioju pas ortodontę irgi Kaune... Mažylis jau net klausė pakeliui namo "mama, o kodėl mes nepersikeliam į Kauną gyventi"
Pats nuėmimas nebuvo toks baisus, kokį įsivaizdavau. Žinoma, malonumo nedaug, bet nepasakyčiau, kad reikėjo labai jau kentėti "dantis sukandus". Nemaloniausias turbūt buvo klijų valymas nuo priekinių dantų. Sūnus į nuėmimą reagavo jautriau, nors visą nešiojimą buvo pakantesnis skausmui ir pan.
Pats taip vadinamas "holivudas" nei itin nudžiugino, nei nuvylė - dar nesuprantu, kas bendrame vaizde man nepatinka. Gal norisi šiek tiek estetinio protezavimo dantų išlyginimui, bet su juo tikrai neskubėsiu. Matysiu ar apsiprasiu per kelis mėnesius su dabartiniu vaizdu, ar vis dar norėsiu tobulinti "čyzą".
Realiai palyginus dantų modelius prieš gydymą ir po - rezultatas akivaizdžiai teigiamas ir numanau nepasitenkinimą kelia tas naujai išlindęs perdėtas dėmesys viskam, kas susiję su dantimis. Ir ne tik su savais, bet visur aplink pastebiu žmones su breketais, su netaisyklingais sąkandžiais, su išsikraipiusiais dantimis ir pan. Per ilgai "tame murkdžiausi", tad reikia leisti sau nuo to "pasveikti"
Tai va tiek iš mano šiandieninių potyrių
Man vis vien, ką jūs apie mane galvojate, nes aš apie jus negalvoju visiškai." Coco Chanel