QUOTE(Avocetė @ 2012 02 25, 15:55)
Paklausiu labai kvailą klausimą, bet iki šiol nesuprantu kaip atrodo sveikos moters išskyros?
Ar jos būna skaidrios ar baltos?
gal kas atsakys
Klausimas netgi labai nekvailas, nes pasirodo ne daug kas į jį gali atsakyti tiksliai.
Įdedu dar kartelį tą nuorodą su kasdienėmis `išskyromis`, nes nelengva jį rasti per paieškos puslapius:
http://www.beautiful...otos-of-cervix/
O šiaip keletas bendrų dalykų, ką esu per savo paranojiškus ieškojimus atradus:
Per dieną turi būti maždaug 4-5 mm išskyrų. Grubiai - arbatinis šaukštelis. Bet galimos išimtys - kitos moterys tiesiog jų turi daugiau.
Spalva: nuo permatomos iki baltos. Svarbiausia, kad nebūtų `gumulinės` ar varškinės, nehomogeninės [nu čia tai suprask kad gudras, tavo homogeninės ar ne, bet kadangi homogeninės būdingos bakterinei vaginozei, o ta kartu su išskyrom atsineša ir žuvies kvapą, tai jeigu kvapo nėra, turbūt kad nehomogeninės]
Konsistencija: nuo tasių ir tamprių [ovuliacija] iki tirštų.
Pagrindinis faktorius - jeigu neskauda, neniežti, neperšti ir kitokių nemalonumų nesukelia, tai 95% išskyros yra sveikos ir normalios.
QUOTE(malvinute @ 2012 02 25, 17:28)
o tas jogurtų valgymas - nesamonė iš viso. aš žiauriai mėgstu jogurtą ir ne dėl pienligės prevencijos, o dėl skonio. Bet maitintis išrūgom, kefyru ir jogurtu tikintis atsikratyti pienligės - mistika... Ir šiaip, manau kad tai labiau pasekmių šalinimas, o ne priežasties...
O va mane pienligė užklupo užsienyje, ir dar kelis mėnesius čia būsiu. Nei vaistų nusipirksi, nei pas gydytoją nueisi... Vat papuoliau... O kaip čia rašo mergaitės, kad gyvena su pienlige mėnesių mėnesiais ir sugeba išbūti be vaistų... neįsivaizduoju. Aš tai jau rachitinė patapčiau...
Jogurtų valgymas nėra nesąmonė

Viso organizmo pienligę [kuri išvešėjusi ir skrandyje, burnoje ir t.t.] gydo griežtomis dietomis, viena iš sudėtinių dalių - jogurtas. Bet vėlgi, ne šiaip bele jogurtas su cukrumi ir dirbtiniais saldikliais, bet natūralus jogurtas. O ir jeigu visa kita mityba pienligei draugiška - tai jogurtai žinoma nepadės ;-)
Užsienyje yra ir daktarų ir vaistinių, tad jeigu jau visai prasta situacija - tikrai galima nueiti ir susirasti. Siūlau tą ir padaryti, o ne kankintis, nes ne pats maloniausias jausmas su pienlige draugauti.
QUOTE(Magnifique @ 2012 02 25, 23:15)
Labutis.O jum nebuvo,kad dėl pienligės atsirastų tokių įtrūkimų gleivinėje?Nes pas mane ju daug...

Ir skauda laaabai.Pas ginę ketvirtadienį tik.Iki to laiko nuo niežėjimo ir skausmo vienu metu galą gausiu matyt...
Man vienu metu buvo atsiradę įtrūkimų gleivinėje. Tiesa, gal labiau ant lytinių lūpų, bet gleivinėje taip pat [ginekologas sakė, tai aš tikiu]. Daryti tiesą sakant nieko per daug nedariau, nes apsiplovimai arbatomis neką tepadėjo, tik atrodo išsausino ir tie įtrūkimai nedingo. Bet jeigu ginekologas/ė tylės, tai kartu su žvakutėm pasiprašyti gerai būtų kremo. Ai va, parašiau ir prisiminiau - medetkų tepaliuką sako tokiais atvejais galima naudoti ir padeda. Bet čia tik `patyrusios` moteriškės sakė, ne ginekologas. Nors kita vertus medetkos turi savybę įtrūkimus visame kūne gydyti, tai gal ir padės.
Sėkmės visoms