QUOTE(malvinute @ 2012 02 25, 17:28)
o tas jogurtų valgymas - nesamonė iš viso. aš žiauriai mėgstu jogurtą ir ne dėl pienligės prevencijos, o dėl skonio. Bet maitintis išrūgom, kefyru ir jogurtu tikintis atsikratyti pienligės - mistika... Ir šiaip, manau kad tai labiau pasekmių šalinimas, o ne priežasties...
O va mane pienligė užklupo užsienyje, ir dar kelis mėnesius čia būsiu. Nei vaistų nusipirksi, nei pas gydytoją nueisi... Vat papuoliau... O kaip čia rašo mergaitės, kad gyvena su pienlige mėnesių mėnesiais ir sugeba išbūti be vaistų... neįsivaizduoju. Aš tai jau rachitinė patapčiau...
Atsiprašau, bet būtent jogurtas (tik natūralus, be cukraus) ir yra priežasties šalinimas, nes pienligė nėra LPL, tai yra makšties mikrofloros išsibalansavimo problema, kurios priežastis - gerųjų bakterijų trūkumas, kurį jogurtas (su bakterijomis) bent dalinai padeda sureguliuoti ar kompensuoti. Bet kadangi tai nėra vaistas nėra ko tikėtis greito poveikio.
Papildyta:
QUOTE(pakalnutėL @ 2012 02 26, 23:37)
atsiprašau už netinkamą klausimą, bet tu iš viso nesi "gyvenusi lytinio gyvenimo"? Man įdomu, ar nekaltos merginos gali sirgt sunkesnėm pienligės formom

aš kažkaip galvoju, kad man visos ligos prasidėjo kai pakeičiau partnerį...
Dėl aukščiau mano minėtos priežasties nesvarbu ar mergina/moteris turėjusi lytinių santykių ar ne, ji vis tiek gali sirgti pienlige.
Susergama, nes trūksta gerųjų bakterijų (gali būti ir dėl to, kad partneris turi tų grybų, bet esmė, kad jeigu su mikrioflora viskas gerai - neturėtum susirgti iš esmės, nes tai nėra LPL).
Papildyta:
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 02 26, 12:53)
Iš mano išmėgintų (jau turbūt visiems nusibodau, tiek kartų rašiau

) - tepaliukas Larifan ungo, bičių pikio aliejukas, kokosų aliejus. Dar tepalai antigrybeliniai ir antibakteriniai - kažkada gydytoja buvo išrašiusi Imacort.
O tuo aliejumi lytines lupytes tepatės?
Nes mano "mažosios" už "didžiąsias" didesnes, tai galvoju, kurias čia galima teptis. o prie pat "įėjimo" tepatės?
Man kažkaip baisu, kad tie aliejai gali kaip tik alergija sukelti.