QUOTE(Steffany @ 2012 10 20, 15:27)
Jeigu pienligė tikrai su žarnynu susijusi, tai gal anti-kandidinė dieta padėtų?
Jeigu angliškai skaitot, čia neblogai išvardinta ko vengti ir ką valgyti:
http://www.thecandidadiet.com/Pamėginti žinoma galima, bet turiu klausimą - o pasėlis augintas? Žinot, kas sukelia pienligę?
Yra ir lietuviškai
Natūralus kandidozės nugalėjimasDidžiausias ginklas prieš kandidozę yra dieta ir kantrybė. taigi, kantrybės jums
kas ją sukelia? angliavandenių perteklius mityboje. nepakanka atsisakyt vaisių ar cukraus, krakmolas gi irgi paverčiamas gliukoze, kuria minta kandida.
QUOTE
kiek gramų krakmolo suvalgome, tiek gramų gliukozės susidaro mūsų žarnyne. Jei krakmolas suskaidomas labai greitai (tai termiškai apdorotas krakmolas iš aukščiausios rūšies miltų, t.y. minkšta duona, batonas, kepiniai ir makaronai), tai dalis gliukozės jau išsiskiria burnoje, maitina emalį ardančias bakterijas ir sukelia kariesą. Taip pat ši gliukozė žarnyne rezorbuojama taip greitai, kad gliukozės, kartu ir insulino, koncentracija kraujyje pakyla lygiai taip pat staigiai, kaip ir suvalgius tokį pat kiekį saldumynų. Skirtumas tik tas, kad krakmolo per metus suvartojama kur kas daugiau nei cukraus. Jei krakmolas skaidomas lėtai (tai mažiau termiškai apdorotas arba rupesnių miltų bei kruopų krakmolas, pavyzdžiui, rupi duona, kruopos, ryžiai, dribsniai), tai rezorbuojama tik dalis gliukozės, o visas perteklius nukeliauja į storąją žarną ir ten ja minta patologinė mikroflora. Gliukoze geriausiai minta tie mikroorganizmai, kurie nėra naudingi mūsų organizmui tai ir grybeliai, ir mielės, ir rūgimo bakterijos, kurios išskiria kenksmingas medžiagas arba dujas. Nuo to ir medžiagų apykaita trinka, ir pilvą pučia ir išmatų tvaikas nepakeliamas. Žarnyno veiklos net ir įvairiausiais probiotikais neįmanoma sunormalizuoti, kol mityboje dominuoja angliavandeniai.