Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė

QUOTE(auste10 @ 2012 09 10, 18:49)
O mane šiandien neviltis apėmė. Tik praėjusį treąiadienį baigiau gerti Macmiror (ir draugas gėrė), suvartojau prieš ir po mm 4 Betadine žvakutes, o vakar jau kilo įtarimai dėl pienligės... Įsidėjau nakčiai Vagisan žvakutę, visą dieną nieko, o šiandien vakare pienligė jau bujoja vėl... Na, kaip taip gali būti??? Nieko nesuprantu. Ir švaros laikomės, ir saldumynų neryju, jau nekalbant apie alkoholį, organizmą stiprinu, bet... Šiaip mano skydliaukė išoperuota, streso daug, gal dėl to... Liūdna juodai

Švaros gali būti ir per daug. Man gydytoja liepė apsiplovinėti ne daugiau, nei kartą per dieną ir tik grynu vandenuku.

Skydliaukę aš irgi įtarinėju, ji gamina kitus, ne lytinius hormonus. Aš mazgelių turiu. Geriu jodo tabletytes. Gal po operacijos ir gydymo ir tau susinormalizuos visi galai 4u.gif

O Vagisan - čia antigrybeliniai, ar pieno bakterijos? Nes man nuo bakterijų pablogėdavo, nors teoriškai turėtų pagerėt.

Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 09 10, 21:54)
Švaros gali būti ir per daug. Man gydytoja liepė apsiplovinėti ne daugiau, nei kartą per dieną ir tik grynu vandenuku.

Skydliaukę aš irgi įtarinėju, ji gamina kitus, ne lytinius hormonus. Aš mazgelių turiu. Geriu jodo tabletytes. Gal po operacijos ir gydymo ir tau susinormalizuos visi galai  4u.gif

O Vagisan - čia antigrybeliniai, ar pieno bakterijos? Nes man nuo bakterijų pablogėdavo, nors teoriškai turėtų pagerėt.

Vagisan - tai tiesiog pieno rūgštis, tipo atstao pH ir drėkina...
Nesugalvoju, ką dabar daryt. Pavartoti tų Betadine žvakučių kokias 7 dienas iš eilės? Vėl eit pas gydytoją? Viena draugė patarė pirkt pigiausias žvakutes ir bandyt. Sakė jai padėdavo geriausiai
Atsakyti
QUOTE(Anzelikangell @ 2012 09 08, 19:45)
Pasakok, kaiP naudoji? smile.gif)) jau issiaiskinau kur parduodamas smile.gif

Purškalą purškiu ir purškiu, kai tik yra galimybė, ir po to tepu Forever Aloe Vera Gelly
Bakterinę vaginozę pagavau pačioj pradžioj, tai susitvarkiau per kokias 4 dienas; buvo šilta, tai ištisą dieną purškiau ir vaikščiojau su sijonu be apatinio trikotažo kad kvėpuotų thumbup.gif Vyras su purškalu irgi tvarkėsi savo bėdeles
P.S. Dėl platesnės info apie Forever produktus ir jų įsigijimą galite kreiptis per AŽ. Jie mano gyvenimo dalis, apie juos žinau l. daug, nes pati l. daug ką naudoju ir džiaugiuosi pasikeitusiu savo, vyro, vaikų ir visų artimųjų gyvenimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rucike555: 11 rugsėjo 2012 - 20:07
Tų kurios bandėte, noriu paklausti, ar pasėlis pasiteisina? Man gydytoja sakė, kad dažniausiai ir tai nepadeda... Nors aš ir nesuprantu kaip taip gali būti...
Atsakyti
QUOTE(auste10 @ 2012 09 12, 21:14)
Tų kurios bandėte, noriu paklausti,  ar pasėlis pasiteisina? Man gydytoja sakė, kad dažniausiai ir tai nepadeda... Nors aš ir nesuprantu kaip taip gali būti...

Manau, priklauso nuo pasėlio rezultato.

Jei, sakykim, randa ne tik albicanus grybelį, bet ir nonalbicanus, tai skiria vaistus, kurie veikia būtent tą grybelio rūšį ir galima tikėtis, kad iki šiol grybo nepavyko išnaikinti todėl, kad flukanazolis neveikia tos grybų rūšies. Arba jei randa ureaplazmų ar chlamidijų, naikina jas. Tik jos, bjaurybės, beveik neišnaikinamos.

Man pasėlyje buvo tik bakterijos - pernelyg išbujojusios gardnerelos ir enterococai iš žarnyno. Tai viskas vėl susiveda tik į tai, kad su mikroflora netvarka, o kaip jai grąžinti pusiausvyrą - nieks dorai nežino. Pieno rūgšties bakterijų vaginalinės kapsulės man tik paūmėjimus iššaukia.

Bet aš nesigailiu, kad dariausi pasėlį. Bent jau aišku, ko pas mane nėra.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 09 13, 19:24)

Jei, sakykim, randa ne tik albicanus grybelį, bet ir nonalbicanus, tai skiria vaistus, kurie veikia būtent tą grybelio rūšį ir galima tikėtis, kad iki šiol grybo nepavyko išnaikinti todėl, kad flukanazolis neveikia tos grybų rūšies. Arba jei randa ureaplazmų ar chlamidijų, naikina jas. Tik jos, bjaurybės, beveik neišnaikinamos.

Man pasėlyje buvo tik bakterijos - pernelyg išbujojusios gardnerelos ir enterococai iš žarnyno. Tai viskas vėl susiveda tik į tai, kad su mikroflora netvarka, o kaip jai grąžinti pusiausvyrą - nieks dorai nežino. Pieno rūgšties bakterijų vaginalinės kapsulės man tik paūmėjimus iššaukia.

Na, aš šiandien nustraksėjau į Santariškes, nes mano gydytoja gali priimti tik po gerų 10 dienų. Paėmė pasėlį, sakė čia vienas racionaliausių būdų. Dabar kol sulauksim rezultatų, liepė pavartoti bet kokių žvakučių. Nusipirkau Lomexin, nes prieš tai padėdavo greitai. Sakė svarbiausia gera miroflora, o gleivinės epitelis po ligos susitvarko tik per 2 savaites. Tai matyt tuo metu reikia atsargiau elgtis? Dėl vyrų gydymo - sakė čia labiau iš beviltiškumo, o ne iš reikalo, tipo, vyrai čia nei prie ko, jei higienos laikosi. smile.gif Ir sakė svarbiausia neplauti makšties, kol nėra būtinybės, t.y. galima tik paūmėjus ir gydantis.
Atsakyti
QUOTE(auste10 @ 2012 09 13, 19:49)
Dėkui smile.gif Na, aš šiandien nustraksėjau į Santariškes, nes mano gydytoja gali priimti tik po gerų 10 dienų. Paėmė pasėlį, sakė čia vienas racionaliausių būdų. Dabar kol sulauksim rezultatų, liepė pavartoti bet kokių žvakučių. Nusipirkau Lomexin, nes prieš tai padėdavo greitai. Sakė svarbiausia gera miroflora, o gleivinės epitelis po ligos susitvarko tik per 2 savaites. Tai matyt tuo metu reikia atsargiau elgtis?  Dėl vyrų gydymo - sakė čia labiau iš beviltiškumo, o ne iš reikalo, tipo, vyrai čia nei prie ko, jei higienos laikosi. smile.gif Ir sakė svarbiausia neplauti makšties, kol nėra būtinybės, t.y. galima tik paūmėjus ir gydantis.

Atsakyti
Sveikos, mielosios! Papasakosiu savo kovos su pienlige istoriją - gal kuriai iš Jūsų padės, kaip padėjo man.
Perspėju, kad gydymo metodas - mano saviveikla, tačiau nemanau, kad jis pavojingesnis už cheminių vaistų, visokių antiobiotikų dideliais kiekiais vartojimą, juolab, kai ši liga linkusi dažnai atsinaujinti ir tos chemijos, alinančios organizmą, reikia vis dažniau, dar ir dar...
To "vartojimo" kaina mus "kandžioja", bet laaa-bai maloniai nugula į farmacininkų kišenes.
Taigi, mano "istorija". Kaip suprasit, tai šis "metodas" - mamoms ir ne mamoms, tik ne kūdikiams ir ne vaikams smile.gif
Manau, kad pienligę įsitaisiau tada, kad imuninė sistema nebeatlaikė kelis metus besitęsiančio streso, įtampos... 2011 m. vasario mėn. pajutau pirmuosius požymius, kurie vis stiprėjo. Griebiausi visokių liaudiškų metodų, kuriuos Jūs pačios žinote, na, bet viskas buvo tik tam kartui. Nulėkiau pas ginekologę, paėmė mėginį, prirašė Macmiror žvakučių, kažkokių stiprių antiobiotikų (pavadinimo nebepamenu) man ir gyvenimo draugui). Praėjo, pamiršau. Šiais metais vėl įtampa, vėl stresas ir... rezultatas. Birželio mėnesį susirgau iš naujo. Ilgai nekentėdama nusipirkau Clotrimazol žvakučių, dėjausi nakčiai, bet dieną ramybės nelabai turėjau. Su paskutiniąja žvakele kaip ir aprimo, o po kelių dienų vėl "įsibėgėjo". Ir vėl pas šeimos gydytoją, vėl siuntimo, vėl laukti rytdienos, porytdienos?.. Štai tada ir ėmiau "improvizuoti".
Kai niežti apsiplaunam soda? Soda naikina pelėsius ir grybelius? Kišam česnaką, kuris labai stiprus gamtinis antiobiotikas?
Sudėjau viską į loginę seką ir ėmiausi gydytis pati. Labai paprasta, nemokama, nevargina, greitai.

Receptas:
1. Kiekvieną dieną arbatinis šaukštelis valgomosios sodos, ištirpintos 0.5 puodelio vandens. Praėjus pusvalandžiui po sočių pusryčių ar pietų (pamaniau, kad taip saugiau, nes tuščią skrandį soda gali kaip puodą "išblizginti"). Soda, kaip minėjau, naikina pelėsį ir daugelį mikroorganizmų - tai kodėl jos nepaduoti į kraują?

2. Vakare, po lengvesnės ar sotesnės vakarienės, o kai kada ir du kartus - ryte ir vakare - nemaža skiltis česnako. Ne "dantukas", o skiltis, na, tokio vadinamo "žieminiu" česnaku, didelė skiltis.
Supjaustau ant medinės lentelės tokiais gabaliukais, kad galėčiau praryti nekramčius ir viską nuryju, užgerdama jogurtu, kefyru ar pasukomis su gerosiomis bakterijomis. Nebijokite ir ryte, nes nekramtote, o kefyras ar jogurtas skrandyje "kvapą" užgesina.
Susitarėme, kad česnakas - stiprus antibiotikas, tad, jei skrandukas leidžia, galite tai atikti ir tris kartus. Prieš tai nepamirškit pavalgyti!!!

3. Dviems savaitėms atidėjau į šoną visus "firminius" intym. higienos prausiklius - prausiausi tik vandeniu arba vos pačiupinėjusi šlapia ranka ūkišką muilą (kad beveik nebūtų putų, tik vos vos slidumas) apsiprausdavau vakare, o ryte - tik vandenėliu. Beje, po muilo, labai sausai nusišluoščius dar patepdavau arbatmedžio aliejuku. Iš paviršiaus ir kiek smilius pasiekia - gilyn.

Viskas. Dabar gyvenu kaip visada, prausiuosi su prausikliais, tik kai lupu česnaką maistui, tada nusilupu skiltelę ir "sugeriu" su kefyru ar ką po ranka turiu. Ir sodos šaukštelį vienąkart savaitėje vandenuke išsitirpinu, makteliu ir greit kokia vynuoge užkandu. Profilaktiškai.

Bandykit, mergaitės. Jei bent vienai Jūsų padės, tai džiaugsiuosi pagelbėjus. Atsargiau elkitės tos, kurių skrandukai silpnesni. Gal sodą ir česnaką vartokit iškart po valgio, kol skrandis pilnas ar pradėkit nuo mažesnių kiekių, pvz., 1/3 šaukštelio vis padidinant... Gal iš lėto, po mažiau, vis didinant, bet ne dvi, o tris savaites...Žodžiu, esat protingos, pažįstat savo organizmą, pačios ir eksperimentuokit. Iš kitos pusės, cheminiai vaistai irgi ne gėris - vieną gydo, o kitą gadina, ar ne?

Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 09 13, 19:24)

Panašu, kad ir man rado candida ir dar enteroccocu. Telefonu gydytoja sakė, kad čia nieko blogo, tipo iš žarnyno atkeliavo. Bet man kažkaip nepatinka tokie dalykai... Ko gero antibiotikus skirs? Labai tikiuosi, kad tik man vienai... Iš kur dar tie enteroccocai atkeliavo neįsivaizduoju, nes atrodo, tikrai nėra tam priežasčių...
Atsakyti
QUOTE(auste10 @ 2012 09 19, 20:19)
Panašu, kad ir man rado candida ir dar enteroccocu. Telefonu gydytoja sakė, kad čia nieko blogo, tipo iš žarnyno atkeliavo. Bet man kažkaip nepatinka tokie dalykai... Ko gero antibiotikus skirs? Labai tikiuosi, kad tik man vienai... Iš kur dar tie enteroccocai atkeliavo neįsivaizduoju, nes atrodo, tikrai nėra tam priežasčių...

Viena gydytoja man sakė, kad tiesiog pertvara tarp tiesiosios žarnos ir moteriškų organų yra plona, gali tiesiai per ją prasiskverbti. Dėl viso pikto aš pradėjau labai kontroliuoti, kad po didelio reikaliuko pirma gerai nusišluostyčiau užpakaliuką tinkama kryptimi, tik tada pereinu prie kitų vietų šluostymo. Ir apsiplovimo, šluostymosi metu žiūriu krypties ir ne tuo pačiu rankšluosčiu. Nu bent jau žinau, kad padarau viską, ką galiu smile.gif .

Ir žarnyną maitinti gerosiom bakterijom, kefyrais, jogurtais, česnakais, rozmarinais. Ten tie enterococai pernelyg dideliais kiekiais irgi nėra sveikintini.
Papildyta:
QUOTE(Adrijana28 @ 2012 09 16, 11:28)
Receptas:
1. Kiekvieną dieną arbatinis šaukštelis valgomosios sodos, ištirpintos 0.5 puodelio vandens. Praėjus pusvalandžiui po sočių pusryčių ar pietų (pamaniau, kad taip saugiau, nes tuščią skrandį soda gali kaip puodą "išblizginti"). Soda, kaip minėjau, naikina pelėsį ir daugelį mikroorganizmų - tai kodėl jos nepaduoti į kraują?

Žodžiu, esat protingos, pažįstat savo organizmą, pačios ir eksperimentuokit. Iš kitos pusės, cheminiai vaistai irgi ne gėris - vieną gydo, o kitą gadina, ar ne?

Mano rūgštingumas miglotas, skrandis sukrypęs, tai aš tokių dalykų bijau daryti. Mano tėtis opą turėjo, tai su soda rūgštį gesindavo. Gydytoja jam sakė, kad dažnai negalima sodos gert.
O česnako skiltelę karts nuo karto sukapoju, bet būtinai su kokiu kitu maisteliu, ne vieną.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 09 20, 18:59)
Viena gydytoja man sakė, kad tiesiog pertvara tarp tiesiosios žarnos ir moteriškų organų yra plona, gali tiesiai per ją prasiskverbti. Dėl viso pikto aš pradėjau labai kontroliuoti, kad po didelio reikaliuko pirma gerai nusišluostyčiau užpakaliuką tinkama kryptimi, tik tada pereinu prie kitų vietų šluostymo. Ir apsiplovimo, šluostymosi metu žiūriu krypties ir ne tuo pačiu rankšluosčiu. Nu bent jau žinau, kad padarau viską, ką galiu  smile.gif .

Ir žarnyną maitinti gerosiom bakterijom, kefyrais, jogurtais, česnakais, rozmarinais. Ten tie enterococai pernelyg dideliais kiekiais irgi nėra sveikintini.
Papildyta:
Mano rūgštingumas miglotas, skrandis sukrypęs, tai aš tokių dalykų bijau daryti. Mano tėtis opą turėjo, tai su soda rūgštį gesindavo. Gydytoja jam sakė, kad dažnai negalima sodos gert.
O česnako skiltelę karts nuo karto sukapoju, bet būtinai su kokiu kitu maisteliu, ne vieną.

Buvau pas gydytoją šiandien. Kadangi jaučiuosi po Lomexin puikiai (tik nežinia kiek ilgam), tai man jokių vaistų neskyrė. Enterococcai, pasak jos, nieko blogo, tik reikia mikroflorą tvarkyt ir patarė tiesiog žiūrėt pagal savijautą - ar reikės vėl vaistų ar ne. Kadangi nustatė jautrumą praktiškai visiems vaistams, tai galiu pirkti bet kokias žvakutes. Jei ką, patarė panaudoti dvigubą kursą, tęsti Betadine žvakutes ir visą mėnesį kasdien naudoti Ecocillin - reikia tvarkyti mikroflorą.
Atsakyti
Jei mane dar kas pamena 4u.gif visas senbuves gerai atsimenu, perskaiciau visas Jusu zinutes, uzjauciu, kad tiek daug vis cia pasisakanciu doh.gif
Priminsiu, pastojau kazkokiu stebuklingu budu su pienlige, per visa nestuma jokiu vaistu nevartojau, negaliu pasakyti, kad buvo labai blogai, bet karts no karto paumejimai uzeidavo, o dabar i nestumo pabaiga uzastrejimai labiausiai juntami, ginekologas israse gynalgina, kurio lapelyje aiskiai parasyta, jog nestumo metu vartoti draudziama doh.gif Jau tiek laiko prakentejau, tai ir likusias dienas kazkaip dagyvensiu, o tada jau mastysiu ko imtis. Per visa nestuma gelbejausi isrugu apsiplovimais, man tai nepakeiciamas dalykas.
Tai tiek mano fronte ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annushka: 26 rugsėjo 2012 - 22:30