Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė

QUOTE(everlasting♥ @ 2012 02 17, 20:10)
dar noriu paklaust visu, ar kuri esat praejusi toki kursa vaistu-flukanazolis puse metu po 1 kapsule i savaite? Kazko nesiryztu pradeti, kaip ir laukdama stebuklo. Gal Senmergiukas labiau patyrusi cia pas mus? g.gif tyrimai mano dar neparkeliave, pakalbejau su sesute, kazko ir jai tas Diflucan gerimas toki ilga laika nelabai, nelabai...matyt, zino, kad naudos gali is to nebuti

Kadangi man flukanazolis tiesiog nustojo veikti - išgeriu, dvi dienas ramu, trečią vėl prasideda, vėl geriu, po poros dienų vėl viskas išlenda. Taip po kokių penkių kartų (tiksliai nepamenu) tiesiog nustojau gert, bo vis tiek nepadeda, mano grybai prisitaikė. Tai ir nebedėjau vilčių į tą vaistą, nutarusi, kad vis tiek nepadės ir kas mėnesį geriant.
Tik skaičiau apie tokią gydymo schemą. Senose temose rašė tos, kurios taikė. Vieną tikrai prisimenu, kuriai nebuvo pienligės tą pusmetį, kol gėrė, ir vėl prasidėjo pabaigus. Individualiai turbūt būna, kaip ir visi kovos būdai.
Šiaip nežinau. Flukanazolis išderina ir žarnyno, ir makšties mikroflorą - veikia per kraują. Kai netankiai - atsistato viskas natūraliu būdu. Bet kai ir taip jau prastai, dar su tuo nuodu prasineši... Natūralūs kovos būdai mažiau žalojantys, bet ir mažiau veikiantys - kas gi kitas nuspręs, jei ne kiekviena pati sau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(everlasting♥ @ 2012 02 17, 21:10)
dar noriu paklaust visu, ar kuri esat praejusi toki kursa vaistu-flukanazolis puse metu po 1 kapsule i savaite? Kazko nesiryztu pradeti, kaip ir laukdama stebuklo. Gal Senmergiukas labiau patyrusi cia pas mus? g.gif tyrimai mano dar neparkeliave, pakalbejau su sesute, kazko ir jai tas Diflucan gerimas toki ilga laika nelabai, nelabai...matyt, zino, kad naudos gali is to nebuti

Sveikos mergaitės,

Aš tik nuo savęs pridėsiu, kad flukanazolis - labai individualu. Pati pusmetį jo negėriau, bet kiek skaičiau senose temose ir kitur - atsiliepimai įvairūs. Kai kurios taip atsikratė pienligės, kitoms atsinaujino po to pusmečio, bet bent kol vartojo nieko nebuvo. Taip kad negali žinot, kaip loterijoje, bandai ir tikiesi rolleyes.gif

Jeigu tyrimai dar neparkeliavę, sakyčiau luktelk, ir tada, jeigu tikrai jokios kitos zarazos neturi, galima mėginti pagalvoti apie šitą variantą.
Atsakyti
QUOTE(Steffany @ 2012 02 18, 02:11)
Sveikos mergaitės,
Jeigu tyrimai dar neparkeliavę, sakyčiau luktelk, ir tada, jeigu tikrai jokios kitos zarazos neturi, galima mėginti pagalvoti apie šitą variantą.

jau turiu nusipirkus menesiui 4 kapsules, tik vis nepradedu, jau ir mm atejo, dilgciojimas suintensyvejo, bet vis kenciu tepaliuko pagalba, sake, jei ir bus rasta tu chlamidiju, tai diflucan vartojimas nesutrukdys, bet taip man sirdis nelinksta i ta vaista...
Dabar dar man kyla klausimas, cia jau visu klausiu. Teigiama, kad didzioji dalis yra aptinkama Candida albicans grybelio, kuris labai jautrus atseit flukanazoliui, bet taip pat aptinkamas nedidelis procentas pas moteris, bet aptinkamas grybelis kitokiais pavadinimais-candida tropicalis, candida krusei, c.glabrata. Tai sitoks grybelis jau gydomas itrakonazolu, ketokonazolu....Ar yra kuriai nors gydytojas padares tokius tyrimus, butent, koks konkreciai tas grybelis pas moteri yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(everlasting♥ @ 2012 02 18, 11:24)
[size=1][/size]
Dabar dar man kyla klausimas, cia jau visu klausiu. Teigiama, kad didzioji dalis yra aptinkama Candida albicans grybelio, kuris labai jautrus atseit flukanazoliui, bet taip pat aptinkamas nedidelis procentas pas moteris, bet aptinkamas grybelis kitokiais pavadinimais-candida tropicalis, candida krusei, c.glabrata. Tai sitoks grybelis jau gydomas itrakonazolu, ketokonazolu....Ar yra kuriai nors gydytojas padares tokius tyrimus, butent, koks konkreciai tas grybelis pas moteri yra? g.gif

Tiksliai negaliu pasakyti, bet taip supratau, kad auginant pasėlį (čia ne tas paprastas poliklinikos tepinėlis, o "Endemike" ar kitoj laboratorijoj, užsiimančioj diagnostika) nustato ir grybo veislę.
Bet kadangi man tą kartą, kai dariausi, jokios Candidos nerado, tik enterococus ir gardnerelas, tai ir nežinau, ar tikrai būtų pasakę to grybo pavardę smile.gif . Bet ginekologė, siųsdama tirtis minėjo, kad neišnaikinamas tas grybas gali būti dėl to, kad tai ne Albicans. Tai manau, kad pasėlis parodo grybo rūšį.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 02 18, 13:51)
Tiksliai negaliu pasakyti, bet taip supratau, kad auginant pasėlį (čia ne tas paprastas poliklinikos tepinėlis, o "Endemike" ar kitoj laboratorijoj, užsiimančioj diagnostika) nustato ir grybo veislę.
Bet kadangi man tą kartą, kai dariausi, jokios Candidos nerado, tik enterococus ir gardnerelas, tai ir nežinau, ar tikrai būtų pasakę to grybo pavardę  smile.gif . Bet ginekologė, siųsdama tirtis minėjo, kad neišnaikinamas tas grybas gali būti dėl to, kad tai ne Albicans. Tai manau, kad pasėlis parodo grybo rūšį.

tai jei tau nerado candida, tai tu nesirgai grybeliu g.gif gardnerelos-tai jau priskiriamos bakterinei vaginozei, man pries dedant Mirena ju buvo aptikta, bet padejo pora kazkokiu ovuliu, nebepamenu pav., ir jos lengvai isnyko, jokiu simptomu net nejutau, kad ju turejau.
O del to paselio galima savarankiskai kreiptis, be gydytojo siuntimo, kad ir i ta Endemik, nes man atrodo, gydytojas visai nelinkes cia kiekvienos tyrineti
Atsakyti
QUOTE(everlasting♥ @ 2012 02 18, 12:22)
[size=1][/size]

tai jei tau nerado candida, tai tu nesirgai grybeliu g.gif gardnerelos-tai jau priskiriamos bakterinei vaginozei, man pries dedant Mirena ju buvo aptikta, bet padejo pora kazkokiu ovuliu, nebepamenu pav., ir jos lengvai isnyko, jokiu simptomu net nejutau, kad ju turejau.
O del to paselio galima savarankiskai kreiptis, be gydytojo siuntimo, kad ir i ta Endemik, nes man atrodo, gydytojas visai nelinkes cia kiekvienos tyrineti

Viskas taip. Poliklinikoje tepinėliuose rasdavo candidų ir gydydavo flukanazoliu. Į Endemiką ėjau jau po to, kai liga tapo chroniška, vieno paūmėjimo metu, tai tyrimo rezultatai buvo būtent tokie. Taip, tai jau BV, bet skyrėsi tik išskyros - jos buvo baltos, skystesnės (ne varškinės) ir daugiau, o perštėjimai ir niežėjimai, kurie daugiausiai trukdo gyvent - tokie pat. Gydytoja sakė, kad dėl pojūčių gali būti kalti būtent enterococai, ne gardnerelos. Po to gėriau metronidazolio (čia antibakterinis vaistas) kursą kartu su draugu, bet rezultatas nulinis. Kai jau išeina šaibom ta mikroflora, tai viskas ten sugriūna.

Kadangi tyrimas mokamas, tai jokio siuntimo nereikia, turėjau minty tik tai, kad tai gydytoja man pasakė kur ir kokį tyrimą pasidaryt, ne pati susigalvojau.
Atsakyti
Nezinau cia gal sutapimas buvo ar kas, bet mane pienlige kankino gerus 2 metus. Zvakutes padedavo menesiui- trims ir vel atsinaujindavo. Tai viena menesi is kart po flucanozoliu pradejau gert kefyra ir geriau visa menesi bent po puse litro i diena, veliau jau tik kartkartem- profilaktiskai, nes bloga nuo jo budavo, bet pienlige nebeatsinaujino! pfff thumbup.gif taipogi pastebejau, kad geriant kefyra visiskai dingsta noras valgyti saldumynus, o didelis cukraus vartojimas, manau, ir yra viena pagrindiniu pienliges priezasciu. wink.gif
Atsakyti
O sergančios pienlige esate turėjusios skausmingą norą šlapintis ar skausmingą šlapinimąsi? g.gif
Galvoju, ar čia pienligė ar vėl pūslė. nes visai neseniai pūslę išsigydžiau (tyrimai buvo idealūs).
Atsakyti
as irgi turiu dar klausimeli visoms, ar nebuvo taip kitoms-man issausejo odele, ar nuo to klotrimazolio tepaliuko, ar aplamai nuo tu antigrybeliniu vaistu, gal sakau, del to toks diskomfortas su dzinsais, su aptemptom kelnem, kad labai sausa odele, paraudus tokia, aplink iejima i maksti taip pat. Yra straipsnis dabar "Ji" zurnale apie tokius visokius reikalus, ten rasoma, kad lytiniai organai isoriniai, mazosios lyt. lupytes turi buti visad dregni, kitaip jausite diskomforta. Sakau, gal as jau ir gyju nuo tos pienliges, gal cia tas sausumas toks irgi kaltas del diskomforto, kad tokie nemalonus pojuciai? Kuom ji gydyti, ta sausuma, kuom teptis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skraido @ 2012 02 19, 14:30)
O sergančios pienlige esate turėjusios skausmingą norą šlapintis ar skausmingą šlapinimąsi?  g.gif 
Galvoju, ar čia pienligė ar vėl pūslė. nes visai neseniai pūslę išsigydžiau (tyrimai buvo idealūs).

Ne, noro šlapintis niekada nebuvo. Tik šlapimui bėgant suerzintą odelę degindavo. Bijau, kad bus su šlapimo pūsle bėdų. Tiesiog ten viskas greta, jei į vieną vietelę bakterijos įsimeta, tai daug šansų ir persimest.
Papildyta:
QUOTE(everlasting♥ @ 2012 02 19, 15:41)
as irgi turiu dar klausimeli visoms, ar nebuvo taip kitoms-man issausejo odele, ar nuo to klotrimazolio tepaliuko, ar aplamai nuo tu antigrybeliniu vaistu, gal sakau, del to toks diskomfortas su dzinsais, su aptemptom kelnem, kad labai sausa odele, paraudus tokia, aplink iejima i maksti taip pat.

Sakau, gal as jau ir gyju nuo tos pienliges, gal cia tas sausumas toks irgi kaltas del diskomforto, kad tokie nemalonus pojuciai? Kuom ji gydyti, ta sausuma, kuom teptis? g.gif

Jo, man irgi taip buvo. Padėdavo tokie dalykai:
- tepaliukas Larifan ungo (nuo herpeso šiaip naudojamas) labai padėjo, tik kainuoja brangiai, gyvatė
- gelis Multi Gyn Acti gel irgi neblogai nemalonius pjūčius nuimdavo, padrėkindavo.
- dabar teplioju kokoso aliejumi, irgi neblogai, ir ženkliai pigiau išeina.

Paskui jau pasimokiusi paūmėjimo metu naudojant vaistus (aš Octenisept) visada pasitepliodavau kuo nors iš aukščiau aprašytų, kad neleist įsivažiuot tam sausumui ir sudirgimui.

Dar gydytojas rekomendavo pagert vitamino A, E, gėrimo su alijošium. Tinka viskas, kas padeda odos regeneracijai, tas pats gleivinei irgi gerai.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 02 19, 18:35)
Jo, man irgi taip buvo. Padėdavo tokie dalykai:
- tepaliukas Larifan ungo (nuo herpeso šiaip naudojamas) labai padėjo, tik kainuoja brangiai, gyvatė
- gelis Multi Gyn Acti gel irgi neblogai nemalonius pjūčius nuimdavo, padrėkindavo.

Paskui jau pasimokiusi paūmėjimo metu naudojant vaistus  (aš Octenisept) visada pasitepliodavau kuo nors iš aukščiau aprašytų, kad neleist įsivažiuot tam sausumui ir sudirgimui.

Dar gydytojas rekomendavo pagert vitamino A, E, gėrimo su alijošium. Tinka viskas, kas padeda odos regeneracijai, tas pats gleivinei irgi gerai.

aciu 4u.gif as greit pati jau gydytoja patapsiu ir pati nusistatysiu, kuo as sergu ir ko man reikia pagijimui, kokius tyrimus pasidaryti smile.gif reikia butinai isigyti kazka drekinancio, turbut as del to sausumo kelniu nebegaliu nesiot, kazkokia nesamone....
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 02 19, 18:35)

o koks tas kokoso aliejus, kur ji perki? g.gif
Atsakyti