Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

O kiek jo pilti? blush2.gif Kelis mm?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 02 20, 22:41)
O kiek jo pilti? blush2.gif Kelis mm?

kokie 1-2 valgomi šaukštai ant 8x8x7cm indelio paviršiaus 4u.gif
Atsakyti
Jo, vermukulitas yra tikras gėris drinks_cheers.gif

QUOTE(Asese @ 2012 02 20, 17:42)
Ir grūdinimą pradeda visos kitos sėkliukės  smile.gif
user posted image

Kaip fainai sugalvojai thumbup.gif čia jos jau brinkintos ir į drėgną merliuką susuktos?Ir visai visai nedaug tų veislių atrodo tokiame mažame induke irnesakyk.gif hihihi.gif

QUOTE(NAJA @ 2012 02 20, 17:53)
Čia panašiau į pramoninę technologiją. Aš savų pomidorų išvis jokiomis nenatūraliomis trąšomis  netrešiu, taip kad tą vietą apie trąšas praleidau, o kitus faktus apie priežiūrą, temperatūras ir ligas "suvalgiau" su malonumu  cool.gif

drinks_cheers.gif apie ligas ten tikrai labai vertingos info yra

QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 20, 21:33)
Todėl ir sukūriau naują temą, kad žiūrėtume individualumo, o ne kitų "iš lempos sudarytų kalenorių  mirksiukas.gif

Teisingai, būtent inividualumas auginime ir reikalingas, negali būti kažkokių standartų, o man tai tiesiog visai įdomu pasigilinti į žvaigždes rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 21 vasario 2012 - 08:26
QUOTE(AUSRONE @ 2012 02 21, 09:25)
čia jos jau brinkintos ir į drėgną merliuką susuktos?Ir visai visai nedaug tų veislių atrodo tokiame mažame induke irnesakyk.gif hihihi.gif

Sausas suvyniojau, merliukus užklijavau lipnia juosta ir užrašiau pavadinimus, o tada mirkiau 4u.gif
Čia nufotografuotos išmirkytos prieš grūdinimąsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 02 21, 10:09)
Sausas suvyniojau, merliukus užklijavau lipnia juosta ir užrašiau pavadinimus, o tada mirkiau  4u.gif 
Čia nufotografuotos išmirkytos prieš grūdinimąsi  4u.gif

idėja tai tikrai gera mirksiukas.gif O kiek reikia laiko mirkyt ir paskui grūdint? nes kaip supratau jau ištraukus iš šalčio reikia tuoj pat ir sėt ar ne ?
Ar gali kas surašyt visą tą grūdinimo procedūrą nuo a iki ž notworthy.gif matyt kažką praleidau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 21 vasario 2012 - 10:09
QUOTE(AUSRONE @ 2012 02 21, 11:08)
idėja tai tikrai gera mirksiukas.gif O kiek reikia laiko mirkyt ir paskui grūdint? nes kaip supratau jau ištraukus iš šalčio reikia tuoj pat ir sėt ar ne ?
Ar gali kas surašyt visą tą grūdinimo procedūrą nuo a iki ž notworthy.gif matyt kažką praleidau blush2.gif

Aš dariau va taip:
Sėklas mirkiau vieną parą kambario temperatūros vandenyje.
Dabar grūdinsiu 14 parų:
dieną laikau šaldytuve, šalčiausioj lentynoj ax.gif
naktį kambario temperatūroje 4u.gif
Kasdien reikia atidengti trumpam pravėdinti 4u.gif
Gaudvilė dar buvo rašius kitokį būdą, kur ji taiko dabar, tik neišsisaugojau aš
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 02 21, 10:30)

Man atrodo šitą būdą ji taiko:
7 dienos drėgnoje marlėje, sandarioje plastikinėje dėžutėje ir daržovių skyriuje,
1 para kambario temperatūroj,
po to vėl 7 dienas šaldytuve, tačiau kameroj.
Sėklos per visą grūdinimą turi būti drėgnai ir sandariai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 02 21, 11:30)
Aš dariau va taip:
Sėklas mirkiau vieną parą kambario temperatūros vandenyje.
Dabar grūdinsiu 14 parų:
dieną laikau šaldytuve, šalčiausioj lentynoj  ax.gif
naktį kambario temperatūroje  4u.gif
Kasdien reikia atidengti trumpam pravėdinti  4u.gif

Tai užteks man ir vieno varianto biggrin.gif Instrukcijas išsisaugojau 4u.gif Einu skaičiuot kada čia jas reiktų pradėt grūdint g.gif o tu kada planuoji sėt? jei šiandien įdėjai, tai primečiau, kad jau nuo kovo 5 galėsi pradėt sėt... ar jas galima ilgiau palaikyt šaldytuve, ta prasme ilgiau pagrūdinti nei 14 parų ir ar dalį galima paimt, o kitas dar ilgiau palaikyt? nu apipyliau aš tave klausimais ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 11:59)
Man atrodo šitą būdą ji taiko:
7 dienos drėgnoje marlėje, sandarioje plastikinėje dėžutėje ir daržovių skyriuje,
1 para kambario temperatūroj,
po to vėl 7 dienas šaldytuve, tačiau kameroj.
Sėklos per visą grūdinimą turi būti drėgnai ir sandariai smile.gif

Nu va matai kiek grūdinimo variantų atsirado biggrin.gif Ačiū už patarimus 4u.gif
Dar vienas klausimas, ar tas sėklas, kurios yra beicuotos, hibridinės irgi grūdinat?
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 02 21, 10:08)

Pomidorų sėklų paruošimas prieš sėją
Sėti reikia sveikas, vienodo dydžio, nedėmėtas ir nepažeistas pomidorų sėklas.

Sėklų dezinfekavimas
Atrinktas ir pradžiovintas pomidorų sėklas suberkite į marlės maišelį, kurį, dezinfekuodami sėklas, 20 minučių pamirkykite kalio permanganato tirpale (1 litre vandens ištirpinkite 1 g kalio permanganato), o vėliau sėklas praplaukite.

Sėklų apdirbimas mikroelementais
Pomidorų sėklas mikroelementais galima apdirbti keliais būdais.
Pomidorų sėklas 1 parą pamirkykite boro rūgšties tirpale (1 litre karšto vandens ištirpinkite 0,5 gramo boro rūgšties, atvėsinkite iki 20 °C šilumos), vėliau — praplaukite.

Pomidorų sėklų grūdinimas
Išmirkius pomidorų sėklas mikroelementų tirpale, jas reikia grūdinti.
Subrinkusias pomidorų sėklas suberkite į marlės maišelį, 19 valandų išlaikykite 3°C šilumos — 1°C šalčio šaldytuve, o vėliau 5 valandas šalia 25°C šilumos centrinio šildymo ar elektrinio radiatoriaus. Taip temperatūras pomidorų sėkloms kaitaliokite 5 — 6 paras. Grūdinamos pomidorų sėklos turi būti drėgnos. Pomidorų sėklų grūdinimas augalus apsaugo nuo šalčių ir padeda greičiau sunokinti vaisius.

Radau stai tokia info, butu gerai kad ekspertai wub.gif pakomentotu mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(SONCE @ 2012 02 21, 11:12)

Ar čia aš tinginė ar kas yra, kad man jau atrodo sėklos apdirbimas prieš sėją didelis darbas reikalaujantis nemažai laiko blush2.gif doh.gif Kuo toliau tuo sudėtingiau doh.gif
Atsakyti
Sveiki, norėčiau pasiterauti kokius pasiūlytumet gerus raudonus pomidorus? Pasižymetu geru skoniu.

Tokiu, akd galėčiau iš ko nors (iš šio forumo ar pan.) nusipirkti sėklų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Resutas: 21 vasario 2012 - 11:31
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 11:29)
Ar čia aš tinginė ar kas yra, kad man jau atrodo sėklos apdirbimas prieš sėją didelis darbas  reikalaujantis nemažai laiko blush2.gif  doh.gif Kuo toliau tuo sudėtingiau  doh.gif

rezultatas atperka visus šokinėjimus, pasiruošimus. Ir šiaip, neleidžia apkerpėt, truputį pajudint smegenis dirbt wink.gif

QUOTE(Resutas @ 2012 02 21, 11:31)
Sveiki, norėčiau pasiterauti kokius pasiūlytumet gerus raudonus pomidorus? Pasižymetu geru skoniu.

Tokiu, akd galėčiau iš ko nors (iš šio forumo ar pan.) nusipirkti sėklų.

žodžiai "gerus" ir "pasižymėtų geru skoniu" yra labai sąlyginiai. Tik jūs pats galit nuspręst, kokie atitiktų reikalavimus. Elementaru, ar nea? bigsmile.gif

Ir dar tokių, kas šioje temoje parduotų? Čia nepardavinėjamos sėklos, kitoj temoj reikia skaityt skelbimus 4u.gif Bet ir vėl, pasitikt kitų skonio receptoriais? biggrin.gif
Atsakyti