Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija ( 8 tema )

sveikos merginis, buvau as pas gydytoja del tu pakitimu, tepinelis mano negeras kaip jos sake, israse siuntima su mikroskopu ziureti siuntime buvo diagnoize erocija c4, nieko nesupratau ka man aiskino is to susijaudinimo sius biopsijai, sako baiminames del kaklelio displazijos kiek spejau paziureti buvo raides cih2, cih 3, hisl, nudzyta vidutiniskai kazkokios lasteles, liepia daryti biopsija po menesiniu, kurios tik 7 diena prasides, bet kiek save zinau veluos kokias 5 dienas, gal galima daryti pries menesines, sako baisiausia kas gali buti tai nutrumpinti kakleli, bet su tuo mikroskopu ziurejo, sako kaklelis nebaisus, yra plysimas bet jau gyjantis, sako gal giliau kanale kas blogiau, tai kaip suprantu gimdoje. sakau ar man jau vezys, sako dar nebutinai. atleiskit uz tokius kvailus klausimus, zalia as dar su tom reiksmem, eiciau pas gydytoja issamiau paklaust, bet iseina atostogu. liepe pasidaryt slapima, kardiograma, kraujo kazkoki tyrima, dar kazkoki tepineli paeme. na zodziu, jei kas galite zmoniu kalba mano ta diagnoze paiskinkite, buciau dekinga, nes iki biopsijos dar 3 savaites plius laukimas dar 20 ddiienu, nuprotesiu
Atsakyti
QUOTE(koneliux @ 2012 08 02, 19:39)
... raides cih2, cih 3, hisl, nudzyta vidutiniskai kazkokios lasteles, liepia daryti biopsija po ...

Cin2 cin3 nėrai taip baisu ir anksčiau laiko nėra ko nerimauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(koneliux @ 2012 08 02, 19:39)
sveikos merginis, buvau as pas gydytoja del tu pakitimu, tepinelis mano negeras kaip jos sake, israse siuntima su mikroskopu ziureti siuntime buvo diagnoize erocija c4, nieko nesupratau ka man aiskino is to susijaudinimo sius biopsijai, sako baiminames del kaklelio displazijos kiek spejau paziureti buvo raides cih2, cih 3, hisl, nudzyta vidutiniskai kazkokios lasteles, liepia daryti biopsija po menesiniu, kurios tik 7 diena prasides, bet kiek save zinau veluos kokias 5 dienas, gal galima daryti pries menesines, sako baisiausia kas gali buti tai nutrumpinti kakleli, bet su tuo mikroskopu ziurejo, sako kaklelis nebaisus, yra plysimas bet jau gyjantis, sako gal giliau kanale kas blogiau, tai kaip suprantu gimdoje. sakau ar man jau vezys, sako dar nebutinai. atleiskit uz tokius kvailus klausimus, zalia as dar su tom reiksmem, eiciau pas gydytoja issamiau paklaust, bet iseina atostogu. liepe pasidaryt slapima, kardiograma, kraujo kazkoki tyrima, dar kazkoki tepineli paeme. na zodziu, jei kas galite zmoniu kalba mano ta diagnoze paiskinkite, buciau dekinga, nes iki biopsijos dar 3 savaites plius laukimas dar 20 ddiienu, nuprotesiu

nusiramink 4u.gif cin2cin3 tai reiskia,kad spejai viska laiku ,kai paims biopsija,tada nustatys tiksliai.nepergyvenk,visos mes cia buvom ant nuprotejimo ribos,bet kaip matai visos dziaugemes gerais tyrimais po visko 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
na va nubegau atsisviesti tyrima isvada skamba taip : zymus plokscialasteliniai intraepiteliniai pokyciai (hisl) : vidutine, ryski displazija, carcinoma in situ, intraepiteline gimdos kaklelio neoplazija ( cin2, cin3, cis) zymus plokscio epitelio lasteliu intraepiteliniai pokyciai (h-sil, cin-2). man skamba kraupiai tas zodis carcinoma in situ, nu tikiuos, kad reikalai nebus labai rimti, vaikuciai dar labai mazi. aciu jums uz atsakymus, Dieve kaip as noreciau greiciau pradet gydyma. stiprybes ir sveikatytes jums. tiesa dar parasysiu mikroskopijos aprasyma : pavirsines tarpines pl. epitelio lasteles, pasitaiko atipines parabazalinio tipo lasteles su ryskios displazijos pozymiais, jos pabiros, destosi grupemis ir sudaro sincitines strukturas, yra endocervikiniu ir lasteliu su metaplazijos pozymiais. na jei netingesit, pakomentuokit, aciukas 4u.gif
Atsakyti
atbegu ir as su savo naujienomis.citologinis geras(9men.po konizacijos).o svarbiausia ,kad neberasta ZPV. sokiai.gif labai dziaugiuosi,padare visus tipus zpv ir visi neigiami pasirodo.tai va per metus laiko atsikraciau tuo brudu.visoms linkiu sveikatytes 4u.gif reiks snd atsvest tourist5.gif
Atsakyti
noraa smagu girdėti geras naujienas,
koneliux
iš viso to tyrimo atsakymo man tai tik tas carcinoma in situ negražiai skamba(apie tuos intraepitelinius pokyčius, displaziją ir hsil ir pas mane buvo parašyta), bet ir tai yra pagydoma konizacijos būdu. Pilnai suprantu, kad jautiesi dabar ne kaip, bijai ir pergyveni. Bet tuo sau nepadėsi, jei labai sunku laukti gydymo, gal tada pabandyk kur nors greičiau privačiai kreiptis.
Atsakyti
Koneliux,nelabai supratau,ar tau tik biopsija dabar tedarys,ar konizacija?Nes kazkaip mano galva,tai juk geriau iskart konizacija reiketu daryt,su tokiais pakitimais,kad viska pasalintu g.gif
Bet,kaip bebutu labai nepergyvenk.Svarbiausia,viskas laiku ir viskas sutvarkoma. 4u.gif\
Dar norejau cia esanciu merginu paklaust,as taip pat is po sios "malonios proceduros".Norejau suzinot,po kiek laiko visiskai uzsitraukia zaizda?Nes man konizacija padaryta pries 3 savaite.Persirgau menesinemis ir atrodo jau vos,vos tepa.O vakar pabandziau su dviraciu truputi pavazinet,tai vakare kraujavimas prasidejo,kaip per menesines.Maniau,kad jau 3 savaiciu tikrai bus viskas sugija,bet matyt klydau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maltakava: 03 rugpjūčio 2012 - 13:14
Koneliux as esu sioje temoje viena kone is daugiausia patyrusiu, ta prasme isgirdusi labai bloga rezultata po konizacijos, o pries ja buvo hsil, taigi man del taves tikrai neramu, pagal toki atsakyma as iskarto daryciausi konizacija, nes su hsil ji betkuriuo atveju reikalinga,o carcinoma in situ (tai gydytoju verciamas kaip vezys vietoje- niekur neisplites, 0 stadija , si bjaurybe taip pat konizacijos budu pagydoma.).

Taigi nelabai suvokiu kam tau dar darys biopsija, kankins laukimu ir visam tam pasitvirtinus tures vistiek konizacija daryt, tai juk laiko gaisimas. Siulau belaukiant menesiniu pasikonsultuoti su kitais gydytojais nusinesus atsakymo lapa ir jei jie siulys konizacija tai nedvejot.

as nenoriu nei gasdinti, nei ka, bet tikrai patariu konsultuotis su keliais gyd. ir priimt teisinga sprendima.. (juk gydytoju yra visokiu, su ivairiom nuomonem, vienam gyd. vezys 1 stadija nieko tokio, kitam vidutiniai priesveziniai pakitimai yra jau rimta, taigi reikia nepasitiketi vienu gyd. o rupintis savimi, siek tiek ir savo nuojauta pasikliauti).

Dziaugiuosi uz visas kurios daresi PAP ir isgirdo gerus rezultatus (as po kiekvieno is ju susigraudinu ir dziaugiuosi uz save, kad dar laiku issioperavau, nelaukiau, nedvejojau. Si patirtis priverte mane susimastyti ir kitaip pazvelgti i gyvenima.)
Atsakyti
[quote=maltakava,2012 08 03, 14:10]
Koneliux,nelabai supratau,ar tau tik biopsija dabar tedarys,ar konizacija?Nes kazkaip mano galva,tai juk geriau iskart konizacija reiketu daryt,su tokiais pakitimais,kad viska pasalintu g.gif
Bet,kaip bebutu labai nepergyvenk.Svarbiausia,viskas laiku ir viskas sutvarkoma. 4u.gif\

kaip supratau man darys tik biopsija, paskui laukt 20 dienu, o galima ir be biopsijos is karto daryt konizacija?
Atsakyti
zinoma, kad galima daryt iskarto konizacija.
Atsakyti
Va guliu dabar ligoninej po konizacijos... Ar jums taip buvo, kad atrodo norisi slapintis, bet nuejus i toleta, atrodo, kad net neina prasisioti, o paskui tik vos vos.?
gal kartais cia toks jausmas, nes tamponai tebera? Ar cia reiktu susirupinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga**: 03 rugpjūčio 2012 - 19:54
QUOTE(smilga** @ 2012 08 03, 20:52)
Va guliu dabar ligoninej po konizacijos... Ar jums taip buvo, kad atrodo norisi slapintis, bet nuejus i toleta, atrodo, kad net neina prasisioti, o paskui tik vos vos.?
gal kartais cia toks jausmas, nes tamponai tebera? Ar cia reiktu susirupinti?

Manau reiktu pasisakyt sesutei,ar gydytojai.Nes manes tai palkause sesute ,ar slapintis eina normaliai.
Atsakyti