Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai

QUOTE(sigita @ 2008 03 12, 14:24)
KAd jau lenda daigelai - normalu, sodinau su daigiukais iki 2cm ir viskas gerai buvo. Gal palaikykit kur vėsiau ir patamsy. MAno puskė, susodina į 5l baką nuo vandens, o paskui išneša ir persodina į lauką ir gana anksti pražysta pas ją.

O kad svogūnai būtų didesni, žiedų ilgai nelaikau išsiskleidžia 3apatiniai žiedeliai ir žiedą pjaunu palikdama 3-4lapus, tada svogūnas iki šalnų spėja sustiprėti.

O dėl to, kad pas mane buvo pageltę, manau kalti kažkokie parazitai ar liga, nes labai mažai pas ką mūsų sodų bendrijoje kardeliai buvo gražūs, beveik visi skundėsi panašiais požymiais. KAžin tik kokie jie bus šiemet? g.gif

Kardeliams reikia sodinimo vietą keisti, jei yra įmanoma ir prieš sodinimą visada mirkau vandeny su kalio permanganatu. Ir dar negalima jų sodinti į tą vietą, kur preitais metais augo astros, nes tokios pačios ligos juos abiejus puola, tai ,,išeina'', kad pasodinamom lyg į tą pačią vietą kur buvo jie augę pernai. O pageltę galėjo būti nuo to, kad iš pradžių buvo labai karšta, sausa, o paskui buvo labai labai šlapia. laistyti kardelius tai reikia, bet kad pernai tiek lijo ir lijo, tai jau buvo ir jiems perdaug. Kitų žmonių supuvo visi kardeliai, čia kaip kurioje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 03 12, 15:11)
Kardeliams reikia sodinimo vietą keisti, jei yra įmanoma ir prieš sodinimą visada mirkau vandeny su kalio permanganatu.

Niekad neauginau kardeliu, nes manau, kad jiems reik daug prieziuros, o kadangi visas gelynas sode, o gyvena mieste tai ne visad pavyksta nuvaziuot ir viska laiku palaistyt, bet siemet mano desitmetis sunus panoro auginti kardeli namuose-balkone. Taigi is mociute parsiveze cielus tris svogunelius ir bandys auginti, o as ipareigota suzinoti apie ju auginimo ypatybes. Jau zinau, kad pries sodinima reik pamirkyti, o norejau paklausti ar jie augtu isodinti i koki dideli, gilu vazoneli balkone, aisku mes juos paramstytumem, bet toks nuosirdus vaiko noras, labai noreciau padeti jam dziaugtis kardeliu ziedais. Gal kokios ypatingos zemes reik g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2008 03 26, 14:02)
Niekad neauginau kardeliu, nes manau, kad jiems reik daug prieziuros, o kadangi visas gelynas sode, o gyvena mieste tai ne visad pavyksta nuvaziuot ir viska laiku palaistyt, bet siemet mano desitmetis sunus panoro auginti kardeli namuose-balkone. Taigi is mociute parsiveze cielus tris svogunelius ir bandys auginti, o as ipareigota suzinoti apie ju auginimo ypatybes. Jau zinau, kad pries sodinima reik pamirkyti, o norejau paklausti ar jie augtu isodinti i koki dideli, gilu vazoneli balkone, aisku mes juos paramstytumem, bet toks nuosirdus vaiko noras, labai noreciau padeti jam dziaugtis kardeliu ziedais. Gal kokios ypatingos zemes reik g.gif

ŽEMĖS YPATINGOS JIEMS NEREIKIA, BET SODINTI MAŽDAUG TRIJŲ SVOGŪNĖLIŲ GYLYJE, TAI NET NEŽINAU KAIP ČIA JIEMS VAZONE BUS. MAN ATRODO, KAD VAZONE JIEMS NELABAI PATIKS. O SODE, KAI TIK NUVAŽIUOSIT, TEGUL VAIKAS SAVO KARDELIUS NUSIRAVI, PASILAISTO IR PASIDŽIAUGIA SAVO GĖLYTĖMIS.
AŠ JUOS AUGINU SODE, O NUVAŽIUOJU,DAŽNIAUSIAI TIK SAVATGALIAIS, NA KARTAIS DAR savaitės vidury, nes sodas tolokai.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 03 26, 17:38)
ŽEMĖS YPATINGOS JIEMS NEREIKIA, BET SODINTI MAŽDAUG TRIJŲ SVOGŪNĖLIŲ GYLYJE, TAI NET NEŽINAU KAIP ČIA JIEMS VAZONE BUS. MAN ATRODO, KAD VAZONE JIEMS NELABAI PATIKS. O SODE, KAI TIK NUVAŽIUOSIT, TEGUL VAIKAS SAVO KARDELIUS NUSIRAVI, PASILAISTO IR PASIDŽIAUGIA SAVO GĖLYTĖMIS.
AŠ  JUOS AUGINU SODE, O NUVAŽIUOJU,DAŽNIAUSIAI TIK SAVATGALIAIS, NA KARTAIS DAR savaitės vidury, nes sodas tolokai.

daviau vaikui paskaityti jusu Stasele zinute tai jis leidosi i kompromisa viena vistiek augins balkone, o kitus du sodins sode drinks_cheers.gif . aciu uz patarimus
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2008 03 26, 18:31)
daviau vaikui paskaityti jusu Stasele zinute tai jis leidosi i kompromisa viena vistiek augins balkone, o kitus du sodins sode  drinks_cheers.gif . aciu uz patarimus

Sėkmės auginant! smile.gif Linkiu sulaukti gražių žiedų!
Atsakyti
Beje,o kaip jūsų kardeliai laikosi? Vistik artėja sodinimo metas bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos,man ir patinka kardeliai,taip pat turiu 20 gumbu,noriu pasodinti savo gelyte,bet net nezinau kurioj vietoj jiems geriausia,patarkim man,ar sauletoj ar kad nebutu tiesioginiu saules spinduliu?aciu uz atsakyma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rika3 @ 2008 04 02, 21:02)
sveikos,man ir patinka kardeliai,taip pat turiu 20 gumbu,noriu pasodinti savo gelyte,bet net nezinau kurioj vietoj jiems geriausia,patarkim man,ar sauletoj ar kad nebutu tiesioginiu saules spinduliu?aciu uz atsakyma biggrin.gif

Kardeliai mėgsta saulėtą nuo vėjų apsaugotą vietą. Sėkmės auginant šias nuostabias gėlytes smile.gif
Atsakyti
vakar ir as nusipirkau kardelie gumbu na kiek supratau juos sodinti dar ankstoka bet norejau paklausti del ko gumbus reikia prieš sodinant pamirkyti vandeny su permanganatu?ka tai duoda?ir kiek mazdaug laiko reikia juos mirkyti?ar panardintus vandenyje ar tik ta vieta kur saknys dygsta??patarkit nes nelabai apie juos ismanau 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra0711 @ 2008 04 04, 10:35)
vakar ir as nusipirkau kardelie gumbu na kiek supratau juos sodinti dar ankstoka bet norejau paklausti del ko gumbus reikia prieš sodinant pamirkyti vandeny su permanganatu?ka tai duoda?ir kiek mazdaug laiko reikia juos mirkyti?ar panardintus vandenyje ar tik ta vieta kur saknys dygsta??patarkit nes nelabai apie juos ismanau 4u.gif  blush2.gif

Mirkydami dezinfekuojam, apsaugom nuo ligų, merkiu visą kardelį apie 1 valandą laikau.
Atsakyti
Aš irgi mėgstu augint šias gėlytes, bet norėčiau paklaust patarimo: kaip jas išauginti, kad žiedkočiai išaugtų tiesūs?Pririšti nedrįstu, nes jie tokie gležni atrodo, bijau, kad nepažeist lapų blush2.gif gal kokį tinklelį dėt? Kaip jūs darot? g.gif
Atsakyti
Sveikos kardeliu myletojos,

Esu visiskai naujoke geliu auginime ir dauginime ir pan biggrin.gif Tai at norejau pakalsuti, o nusipirktus kardeliu svogunelius taip pat palaikote pries sodindamos kalio permanganato tirpale ar tik pernykscius iskastinius? Nes turiu ir tokiu ir tokiu, ir nzn ar cia visus mirkyt ar tik senus tuos dezinfekuoti smile.gif
Atsakyti