QUOTE(sigita @ 2008 03 12, 14:24)
KAd jau lenda daigelai - normalu, sodinau su daigiukais iki 2cm ir viskas gerai buvo. Gal palaikykit kur vėsiau ir patamsy. MAno puskė, susodina į 5l baką nuo vandens, o paskui išneša ir persodina į lauką ir gana anksti pražysta pas ją.
O kad svogūnai būtų didesni, žiedų ilgai nelaikau išsiskleidžia 3apatiniai žiedeliai ir žiedą pjaunu palikdama 3-4lapus, tada svogūnas iki šalnų spėja sustiprėti.
O dėl to, kad pas mane buvo pageltę, manau kalti kažkokie parazitai ar liga, nes labai mažai pas ką mūsų sodų bendrijoje kardeliai buvo gražūs, beveik visi skundėsi panašiais požymiais. KAžin tik kokie jie bus šiemet?
O kad svogūnai būtų didesni, žiedų ilgai nelaikau išsiskleidžia 3apatiniai žiedeliai ir žiedą pjaunu palikdama 3-4lapus, tada svogūnas iki šalnų spėja sustiprėti.
O dėl to, kad pas mane buvo pageltę, manau kalti kažkokie parazitai ar liga, nes labai mažai pas ką mūsų sodų bendrijoje kardeliai buvo gražūs, beveik visi skundėsi panašiais požymiais. KAžin tik kokie jie bus šiemet?

Kardeliams reikia sodinimo vietą keisti, jei yra įmanoma ir prieš sodinimą visada mirkau vandeny su kalio permanganatu. Ir dar negalima jų sodinti į tą vietą, kur preitais metais augo astros, nes tokios pačios ligos juos abiejus puola, tai ,,išeina'', kad pasodinamom lyg į tą pačią vietą kur buvo jie augę pernai. O pageltę galėjo būti nuo to, kad iš pradžių buvo labai karšta, sausa, o paskui buvo labai labai šlapia. laistyti kardelius tai reikia, bet kad pernai tiek lijo ir lijo, tai jau buvo ir jiems perdaug. Kitų žmonių supuvo visi kardeliai, čia kaip kurioje vietoje.