Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai

QUOTE(melsva @ 2007 10 02, 08:43)
Man kardelis žavinga gėlė, nostalgija jai is mokyklos laikų  biggrin.gif , bet gėlyne iškrenta iš kontekstoč be toč pas mane vėjuota, tai vėjas nuolat išlauzo stiebus. Bandziau rist bet tuomet tiek pagaliu reikia kad žiedų nesimato  g.gif

Yra neblogų patarimų, kada kardelius kasti ir kaip juos laikyti. . Dar ten šalia straipsnelis apie naujausias veisles - pasirodo mes didziausias senienas auginame.  g.gif

geras straipsnis, ačiū už nuorodą. Na, kardelių yra tikrai gražių, įvairių naujų vesislių, bet aš nesijaučiu auginanti senienas. Pas mane yra įvairių spalvų. Kelis metus vis po tris - penkis naujų nusipirkdavu. Tai dabar jų gal apie 60ar 80 turiu, kur didesni vaikučiai pasisodinu, taip po trupučiuką ir pasidauginu. Tik va, kartais po žiemos laikymo jų ypač tų, kur mažai buvo dar labaiu apmažėja, na kaip kada pavyksta per žiemą išlaikyti.
Atsakyti
iškasiau visus kardelius. kai kurių striebai šiemet papuvę. kažin kaip reikės juos išlaikyti, galvoju ,kad pelyti ar pūti šiemet, kad nepradėtų iki pavasario. kai tokia šlapia vasara ir ruduo buvo... Dabar reikia gerai išdžiovinti...
Atsakyti
Kokie užaugo kardelių gumbiukai ar dideli? Mano šiemet gumbiukai tik vidutinio dydžio, kitais metais užaugdavo daug didesni...
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 11 02, 15:58)
Kokie užaugo kardelių gumbiukai ar dideli? Mano šiemet gumbiukai tik vidutinio dydžio, kitais metais užaugdavo daug didesni...

Gėda pelėda, bet tik šįryt išsikasiau kardelius. Prikasiau labai daug, nes iš vieno gumbo užaugo po 3-4vnt. Gumbai gražūs, šaknynai sveiki. Nesakau,kad šiemet mažuliukai teužaugo. Yra ir neįtikėtinai didelių. Jei visi gerai peržiemos, tai kitam rudeniui bus visa kardelių plantacija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2007 11 04, 12:30)
Gėda pelėda, bet tik šįryt išsikasiau kardelius. Prikasiau labai daug, nes iš vieno gumbo užaugo po 3-4vnt. Gumbai gražūs, šaknynai sveiki. Nesakau,kad šiemet mažuliukai teužaugo. Yra ir neįtikėtinai didelių. Jei visi gerai peržiemos, tai kitam rudeniui bus visa kardelių plantacija thumbup.gif

Tai šaunu, kad sulaukėt tokio gausaus derliaus. Tai gal daug tręšėte, ar žemė labai gera, kad po tiek gumbelių iš vieno užaugo? g.gif
Atsakyti
O pas mus tai neužaugo , vaikučiai okie maži kad net neapsimoka rinkti doh.gif
Atsakyti
Peržiūrėjau kardelius, šiaip pakolkas neblogai laikosi, vienas kitas nekoks. Bet kadangi buvo šlapias ruduo, tai kiti iškarto iškasus nelabai gražūs atrodė, bet juos visvien susidėjau, tik atskirai, tai tie nelabai kokie atrodo. O kiti pakolkas neblogai laikosi, bet iki sodinimo dar toli... Bus matyt, kaip jie sulauks pavasario. g.gif
Atsakyti
Skaičiau, kad vasarį reikia nuvalyti gumbus nuo lukštų. Nes kovo mėnesį jau pradės leisti ūglius ir apsilaužys bevalant. Reiks prisiruošti, o tai visalaik nulukštinu sodinant su aukom ax.gif
Atsakyti
Jau parduotuvėse atsirado tokių gražių kardelių ax.gif tik kai pernai nė vienas nežydėjo tai net nebžinau ar verta šiemet prasidėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2008 01 31, 19:09)
Jau parduotuvėse atsirado tokių gražių kardelių ax.gif tik kai pernai nė vienas nežydėjo tai net nebžinau ar verta šiemet prasidėt g.gif

Tai gal per vėlai pasodinai? Aš tai praeitais metais irgi labai vėlai besukišau į žemę, bet kad ruduo buvo ilgas vistiek žiedų sulaukiau tongue.gif
Atsakyti
Mano kardeliai pakolkas gerai laikosi, o parduotuvėje, kur yra parduodami, net nustebau, kad su tokiais dideliais daigais, o dar tik vasario mėn. tai iki sodinimo kokie bus tie daigai.
Atsakyti
sveikos mergaites, ir as kardeliu uzsimaniau, siemet pirmi metai savo gelyna komponuoju, tai visko noriu biggrin.gif , o kada juos sodint reikia, kaip supratu gumbeliu jau pirkt yra, tai svarstau ar cia dabar pirkt, ar dar luktelt, nelabai turiu kur laikyt, tai bijau kad iki kol reiks sodint man gali dideliu daigeliu prileist. tai kada jie paprastai yra sodinami?
Atsakyti