Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(pavyks @ 2012 11 17, 15:50)
Sveiki, atsiprašau, jei pasikartosiu, norėjau paklausti žinančių, ar skyrus ambulatorinę reabilitaciją (man ji priklauso kasmet dėl stuburo išvaržų 15d.d.), gali duoti nedarbingumo pažymėjimą tam laikotarpiui? Du kartus jau praėjau ją, bet buvau motinystės atostogose, tai neprireikė biuletenio. Girdėjau, kad lyg galima gauti jį?
Ačiū labai už atsakymą 4u.gif

N/P ambulatorinei reabilitacijai nepriklauso schmoll.gif .N/P gautumete tik esant ligos paumejimui...Tuomet N/P butu tesiamas ir ambulatorines reabilitacijos metu... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose, bet serga vyresnis vaikas. Ar gali vyras imti nedarbingumo pazyma vaiko slaugymui?
Aciu uz atsakyma! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurace @ 2012 11 18, 21:27)
Sveiki,
siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose, bet serga vyresnis vaikas. Ar gali vyras imti nedarbingumo pazyma vaiko slaugymui?
Aciu uz atsakyma! 4u.gif

Gali,jeigu Jus sergate pati (ambulatoriskai,arba gulite ligonineje).Tai turi buti irasyta medicinineje dokumentacijoje... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 18 lapkričio 2012 - 20:52
QUOTE(Varinija @ 2012 11 18, 21:49)
Gali,jeigu Jus sergate pati (ambulatoriskai,arba gulite ligonineje).Tai turi buti  irasyta medicinineje dokumentacijoje... mirksiukas.gif

Tai kad pasikeite taisykles g.gif kai as domejausi, sake galima ir dvi gyd dave vyrui nedarbinguma nors as buvau vaiko prieziuros atostogose ir nesirgau. Juk ima vyras nedarbingumo pazymejima kitam vaikui slaugyti.
Atsakyti
Sveiki,
Aciu uz atsakyma! 4u.gif

Gali.
Negaletu imti su tuo vaiku nedarbinguma,su kurio esat VPA.
Atsakyti
Sveiki,
Aciu uz atsakyma! 4u.gif

Atsiprasau,matyt blogai issiskaiciau i klausima... doh.gif Supratau,kad N/P sveiko vaiko slaugai,tuomet taisykles tokios

NP sveiko vaiko priežiūrai(jei vaikas yra iki 3 metų amžiaus,bet asmuo,kuriam suteiktos atostogos vaikui prižiūrėti,kol jam sueis treji metai,dėl savo ligos ar traumos negali šio vaiko prižiūrėti)-ne ilgiau kaip 14k.dienų nepriklausomai nuo to ar sergantis vaikas gydomas stacionare ar ambulatoriškai.Jei sveikatos būklė negerėja,gali būti išduodama medicininė pažyma(f.Nr.094/a)
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2012 11 17, 17:13)
N/P ambulatorinei reabilitacijai nepriklauso schmoll.gif

Absoliuti nesąmonė.
QUOTE(pavyks @ 2012 11 17, 14:50)
ar skyrus ambulatorinę reabilitaciją (man ji priklauso kasmet dėl stuburo išvaržų 15d.d.), gali duoti nedarbingumo pažymėjimą tam laikotarpiui?

Ir gali, ir privalo. Jei neturėsit nedarbingumo pažymėjimo, ambulatorinė reabilitacija galės būti teikiama tik su pertraukomis (ne kasdien) ir turėsit imti apmokamas ar neapmokamas atostogas.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 11 20, 22:47)
Absoliuti nesąmonė.

Ot ir nenesamone,ambulatorines reabilitacijos laikotarpiu n/p neisduodamas,nebent pacientaui ji taikoma jau ,,atviro" n/p metu.Pvz. pacientas atvyko del nugaros skausmu,ir jam diagnozavus radikulopatija,isduotas ir tesiams n/p gydymui.Umiam periode gydymas medikamentinis,veliau pradedamas pirmas reabilitacijos etapas,o nepasiekus pirmame etape norimu tiksu,pradedamas kitas etapas-ambulatorine reabilitacija.Tik siuo atveju,jeigu dar neuzdarytas n/p tesiams nedarbingumo pazymejimas ambulatorines reabilitacijos metu,ir dar gali buti tesiams ir toliau istatymo numatyta tvarka nepetraukiamai iki 122 d per metus,jeigu pacientas islieka nedarbingas. bigsmile.gif Atidaryti n/p ambulatorinei reabilitacijai siaip,kad pacientas vaiksciuotu ,,i proceduras" NEGALIMA.Turi buti ligos paumejimas,del kurios pacienta esti NEDARBINGAS.O kada yra paumejimas,tai tikrai gydymas nepradedamas nuo ambulatorines reabilitacijos... mirksiukas.gif
Deja,siuo atveju,mamytei teks imti atostogas,arba derinti gydyma su darbu... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 21 lapkričio 2012 - 05:45
Sveiki, esu VPA ir laukia operacija. Jei pasiimsiu po operacijos biulioteni ar prasites VPA? Ir dar, kadangi operacijos metu ir kuri laika po jos negalesiu rupintis dukrele, ka turetu imti vyras? Biulioteni vaiko slaugai, atostogas kokias?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Silvukas.B. @ 2012 11 23, 17:09)
Sveiki, esu VPA ir laukia operacija. Jei pasiimsiu po operacijos biulioteni ar prasites VPA? Ir dar, kadangi operacijos metu ir kuri laika po jos negalesiu rupintis dukrele, ka turetu imti vyras? Biulioteni vaiko slaugai, atostogas kokias?
Aciu

Vyras gales paimti N/P sveiko vaiko slaugai,kol Jus busite nedarbinga,bet ne daugiau nei 14 dienu . 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 23 lapkričio 2012 - 17:53
QUOTE(Silvukas.B. @ 2012 11 23, 17:09)
Aciu

VPA neprasites,bet kaip ir rase,gali vyras imti biliuteni.
"Slaugant šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:
motinai (tėvui), įmotei (įtėviui), prižiūrintiems vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, dėl savo ligos ar traumos negalinčiam šio vaiko prižiūrėti, ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų."

http://www.sodra.lt/index.php?cid=324
Atsakyti
Sveiki. Turiu tokį klausimą. Ar mano vaiko močiutė vaikui susirgus gali gauti nedarbingumo pažymą?
Šiuo metu esu registruota DB. Nuo vasario (jei bus galimybė) norėčiau lankyti kursus, kurie bus kitame mieste. Vaikui susirgus mokintis negalėčiau. Ar tokiu atveju gali seneliai imti nedarbingumo lapelį? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrrMiau: 25 lapkričio 2012 - 17:47