Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 03 12, 18:02)
Tai va, jau turiu šiokią tokią patirtį.... nuvedžiau dukrą pas gydytoją, apžiūrėjo, tyrimus paskyrė, aš sakau "gydytoja man reikia biuletenio". O ta  blink.gif  blink.gif  blink.gif  kad išpūtė akis ir sako "mama gi vaikas jau didelis"  g.gif . Sakau "o kad aš šiandien darbe nebuvau?", o ta "o tai ko jūs nėjot????" doh.gif .... Ačiū die nereikėjo ilgai kaulyti, davė pasirašyti, jog jau turiu iki penktadienio. Dar paklausiau "o tai iki kelių metų duodat, ne iki 14?", o ta "iki 12m., tik kai sunkiai serga iki 14".
Bet ir galvoju įdomiai čia gaunasi - vaikas vienas be tėvų ar globėjų pas gydytojus lankytis gi negali, tėvai biuletenio gauti neturi teisės - a kaip rūpintis vaiko sveikata?  g.gif . O vaikas Lietuvoje yra iki 18 metų, iki to laiko jis nėra atsakingas... Tai va, man kažkokia mįslė sveikatos apsaugoj

Kad nuo 14 metu jau vaikas atsakingas,o nuo 16 metu tai ir teisiskai... ax.gif
Sorry,bet irgi nesuprantu kam 13,5 metu vaika priziuret reik... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2013 03 12, 21:46)

Labai atsakingas,va kaune 13 metu mergaite isprevartavo ir kas atsakingas? Vaikas ar tevai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 12 kovo 2013 - 20:55
QUOTE(Varinija @ 2013 03 12, 21:46)

paskuti karta, kai mano dukra viena ejo pas gydytoja, si ja siunte rentgenui, o ten ja tiesiog isvere, nieko nedarant, tik paklause "kur tavo tevai???" doh.gif . Tai kaip suprasti? Kaip mamai tuo paciu metu buti darbe ir vesti vaika pas gydytoja - kaip tai suderinti????? Beje ja kamuoja aukstas spaudimas, daznai svaigsta galva, o po vakar atliktu tyrimu, siandien dar suzinojau, kad jos hemoglobinas nukrites iki 50 verysad.gif . Ar galiu tokios bukles 13 m. VAIKA palikti viena namuose?

Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 12, 21:55)
Labai atsakingas,va kaune 13 metu mergaite isprevartavo ir kas atsakingas? Vaikas ar tevai?

neduok dieve tokio siaubo verysad.gif tokius galeciau be sazines grauzimo iskastruoti
Atsakyti
Laba diena,
Norėčiau paklaust..dirbu pagal slenkantį grafiką,nuo vakar pasiemiau nedarb.lapelį.13 diena man buvo darbo,o 14 jau laisva,tai kaip man darbdavys mokės tik už 1 dieną?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2013 03 14, 10:43)
Laba diena,
Norėčiau paklaust..dirbu pagal slenkantį grafiką,nuo vakar pasiemiau nedarb.lapelį.13 diena man buvo darbo,o 14 jau laisva,tai kaip man darbdavys mokės tik už 1 dieną?
Ačiū 4u.gif

Už dvi pirmąsias kalendorines laikinojo nedarbingumo dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, moka darbdavys. Jums darbdavys mokes tik uz 1 diena.
Atsakyti
sveiki as norejau paklausti ar gali uz biuleteni moketi du kartus per menesi jei jis tesiamas ir vel rodo kiek paskaiciuota
Atsakyti
Sveiki. Norėjau pasiteirauti.
Prašymą atleisti iš darbo parašiau Kovo 1 d., Kovo 14 d. mane turėjo atleisti. Tačiau Nuo Kovo 6 d. aš esu su nedarbingumo pažymėjimu ir jo dar nenutraukiau. Neturiu kur palikti vaikų, kad nuvykti pabaigti sutvarkyti popierizmus dėl atleidimo, bet galvoju gal aš privalėjau nutraukti biuletenį tą dieną kai mane turėjo atleisti? Ar galiu drąsiai slaugyti sergančius vaikus ir jiems pasveikus pabaigti tvarkyti savo reikalus dėl išėjimo iš darbo?
Atsakyti
QUOTE(Būtybė* @ 2013 03 18, 17:14)
Sveiki. Norėjau pasiteirauti.
Prašymą atleisti iš darbo parašiau Kovo 1 d., Kovo 14 d. mane turėjo atleisti. Tačiau Nuo Kovo 6 d. aš esu su nedarbingumo pažymėjimu ir jo dar nenutraukiau. Neturiu kur palikti vaikų, kad nuvykti pabaigti sutvarkyti popierizmus dėl atleidimo, bet galvoju gal aš privalėjau nutraukti biuletenį tą dieną kai mane turėjo atleisti? Ar galiu drąsiai slaugyti sergančius vaikus ir jiems pasveikus pabaigti tvarkyti savo reikalus dėl išėjimo iš darbo?

Drasiai slaugykit savo vaikus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, domina toks klausimas gal cia ne i tema. bet pirmadieni turiu vaika vesti pas daktare ir nebusiu darbe kokia tvarka yra pateisinomos priezasties?
Atsakyti
Labai reikia greito atsakymo. Siandien nuvaziavau pas gydytoja prasitesti biuletenio, bet jo neradau. Sesele pasake kad gydytojas isvykes ir prates man biuleteni nuotoliniu budu. Kaip imanoma suzinot ar pratese, jei prisijungus prie sodros tai kur konkreciai. Labai bijau kad nepamirstu, kazin blogiausiu atveju neiseitu pratesti pirmadieni, ar jau butu kaip naujas biuletenis, nes del ligos pasalpos dydzio buitinai reikia kad pratestu, o ne nauja pradetu
Atsakyti
Gal žinot kas, ar yra terminas, per kurį Sodra turi sutvarkyti biuletenį, ar čia tiesiog galioja kada nors, bet kada.. ? Biuleteny buvau nuo sausio 22-kovo 4. Užsipildžiau kovo 4, kai jis buvo uždarytas. Po kelių dienš gavau paskaičiavimą ir sekančią savaitę išmokėjimą. Bet tas paskaičiavimas ir išmokėjimas buvo iki vasario 25. Savaitė iki kovo 4 kažkur plaukioja. Negaunu nei pranešimo , nieko. Pasitikrinau sistemoj, tai ir darbdavio, ir gydytojo viskas yra perduota ir sutvarkyta..
Atsakyti
Jau tikrai turejo jums but sutvarkyta, nes man atrodo terminas apie dvi savaites. O kur jus pasitikrinot sistemoj, kad gydytojo viskas priduota?(cia man aktualu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 22 kovo 2013 - 12:51