Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Vicious_L @ 2013 03 22, 12:50)
Jau tikrai turejo jums but sutvarkyta, nes man atrodo terminas apie dvi savaites. O kur jus pasitikrinot sistemoj, kad gydytojo viskas priduota?(cia man aktualu)

Per EGAS sistemą prisijungus, ten šone yra "suvestinės", ir iš jų reikėjo pasitikrint 12 suvestinę. Ten paspaudi, suformuoja ir atidaro..
Tai vat aš nežinau ,ar yra koks terminas, o dar skambinau savaitės pradžioj, sakė laukit... Nu tai.. mėnuo jau greit..
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 03 22, 13:46)
Per EGAS sistemą prisijungus, ten šone yra "suvestinės", ir iš jų reikėjo pasitikrint 12 suvestinę. Ten paspaudi, suformuoja ir atidaro..
Tai vat aš nežinau ,ar yra koks terminas, o dar skambinau savaitės pradžioj, sakė laukit... Nu tai.. mėnuo jau greit..

Siaip tai yra terminas tikrai, ne sman paskutini karta irgi ilgokai nepervede. Kalusiau net ju. Bet nerandu e-maile atsakymo.

Radau dazniausiai uzduodamuose klausimuose:
"Per kiek laiko turi būti paskirta ir išmokėta ligos pašalpa?

Sprendimas dėl ligos pašalpos skyrimo priimamas ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo prašymo su visais reikiamais dokumentais ir/ar duomenimis gavimo „Sodros“ teritoriniame skyriuje dienos.
Ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo prašymo su visais reikiamais dokumentais ir/ar duomenimis gavimo Fondo valdybos teritoriniame skyriuje dienos, ligos pašalpos suma pervedama į apdraustojo asmeninę sąskaitą.
Ligos pašalpa iš socialinio draudimo lėšų skiriama tik po to, kai apskaičiuota pašalpa iš darbdavio lėšų už dvi pirmąsias ligos dienas ir pateiktas pranešimas dėl pašalpos skyrimo (forma NP-SD)."

Labai aciu. Kaip suprantu jums irgi pratese nedarbinguma, kaip jums raso suvestineje, kaip du biuletenius ar kaip viena. Kazin cia normalu kad raso man dviem punktais 1. Ligonines israsytas nuo 03.14-03.22 ir 2. Seimos gydytojo 03.23-03.29. Cia taip ir turi rasyt ir gausiu 80% atlyginimo uz ateinancia savaite?
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2013 03 22, 14:06)
Siaip tai yra terminas tikrai, ne sman paskutini karta irgi ilgokai nepervede. Kalusiau net ju. Bet nerandu e-maile atsakymo.

Radau dazniausiai uzduodamuose klausimuose:
"Per kiek laiko turi būti paskirta ir išmokėta ligos pašalpa?

Sprendimas dėl ligos pašalpos skyrimo priimamas ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo prašymo su visais reikiamais dokumentais ir/ar duomenimis gavimo „Sodros“ teritoriniame skyriuje dienos.
Ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo prašymo su visais reikiamais dokumentais ir/ar duomenimis gavimo Fondo valdybos teritoriniame skyriuje dienos, ligos pašalpos suma pervedama į apdraustojo asmeninę sąskaitą.
Ligos pašalpa iš socialinio draudimo lėšų skiriama tik po to, kai apskaičiuota pašalpa iš darbdavio lėšų už dvi pirmąsias ligos dienas ir pateiktas pranešimas dėl pašalpos skyrimo (forma NP-SD)."

QUOTE(Vicious_L @ 2013 03 22, 14:22)
Labai aciu. Kaip suprantu jums irgi pratese nedarbinguma, kaip jums raso suvestineje, kaip du biuletenius ar kaip viena. Kazin cia normalu kad raso man dviem punktais 1. Ligonines israsytas nuo 03.14-03.22 ir 2. Seimos gydytojo 03.23-03.29. Cia taip ir turi rasyt ir gausiu 80% atlyginimo uz ateinancia savaite?

Dėkui. Nežinau, kaip ten pildė, mano žiniomis jis buvo tęsiamas. Prašymą, kai rašiau , tai pateikiau nuo pradžios iki pabaigos.

Normalu manau, nes pas mane irgi buvo pradžioj ligoninės biuletenis. Taip, 80proc. nuo 8 nedarbingumo dienos, bet nuo tos sumos dar mokesčiai nusiskaičiuoja. biggrin.gif
Atsakyti
Tai taip, zinau del mokesciu, tik klausiau, ar skaiciuosis, kad toliau eina biuletenis , o ne vel nuo pirmos dienos smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Vicious_L @ 2013 03 22, 14:42)
Tai taip, zinau del mokesciu, tik klausiau, ar skaiciuosis, kad toliau eina biuletenis , o ne vel nuo pirmos dienos smile.gif

is to, ka jus parasete, tai jums jis toliau tesiamas.
Man buvo ilgas biletenis, tai viena gydytoja kai pilde, viena diena uzmirso ir vel skaiciavosi 40 proc. po to tik 80 proc.
gaila per velai pastebejau, bet ka jau padarysi.
dabar viska atidziai patikrinu kiekviena savaite, nes kiek zinau gali max 7 dienoms duoti, paskui vis turi testi. Tai va dabar ir seku pastoviai ar viskas gerai biggrin.gif

o pinigus tai as gana greitai gaudavau.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausima.

Šeimoje susirgo vaikutis, tėtis dirbantis o mama stovinti darbo biržoje.
Ar gali tėtis imti biuletenį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sky Cloud: 24 kovo 2013 - 09:05
QUOTE(Sky Cloud @ 2013 03 24, 10:02)
Sveiki, turiu klausima.

gali, mums taip buvo gruodi menesi, paime vaiko slaugai (nors daktare sake kad nieko negaus ir turbut net sistema neleis išduoti) ir tevelis gavo pinigus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky Cloud @ 2013 03 24, 10:02)
Sveiki, turiu klausima.

Aisku kad gali.
Atsakyti
noriu paklausti.vyras serga ir turi nedarbingumo lapeli. o dabar susirgo vaikas ar as galiu pasiimti biuleteni vaiko slaugai ant saves.
Atsakyti
QUOTE(ab8 @ 2013 03 26, 13:33)
noriu paklausti.vyras serga ir turi nedarbingumo lapeli. o dabar susirgo vaikas ar as galiu pasiimti biuleteni vaiko slaugai ant saves.

Taip smile.gif
Atsakyti
Sveiki, turejau vaiko slaugos biuleteni.viska pilde elektroniniu budu, tai klausimas ar man reikia vaziuoti i sodra pildyti prasyma?
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2013 04 04, 11:19)
Sveiki, turejau vaiko slaugos biuleteni.viska pilde elektroniniu budu, tai klausimas ar man reikia vaziuoti i sodra pildyti prasyma?

Turite sodrai pateikti prašymą, kitaip pinigėliai Jūsų nepasieks. Tai galite padaryti el. būdu arba pačioje sodroje 4u.gif
Atsakyti