Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(lašas jūroj @ 2013 06 19, 13:02)
Turiu klausima.
Siandien baigiasi darbo sutartis- darbo sutarties nutraukimas darbuotojo prasymu.
Dvi paskutines darbo dienos -vakar ir siandien sirgtos, nedarbingumo pazymejimas uz dvi dienas. Ar reikia rytoj i darba?

Pati atsakau. I darba nebereikia. Darbdavys privalo vykdyti darbuotojo valia- nutraukti darbo sutarti nuo prasyme nurodytos datos smile.gif
Atsakyti
Kaip skaičiuojamas biuletenis ar nuo kiek "ant popieriaus", ar "kiek į rankas" gauna žmogus g.gif Vyras dvi savaites ligoninėj išbuvo, 21 sanatorijoj, bet tokį "mizerį" gavo už biuletenį verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Averita @ 2013 06 20, 11:54)
Kaip skaičiuojamas biuletenis ar nuo kiek "ant popieriaus", ar "kiek į rankas" gauna žmogus g.gif Vyras dvi savaites ligoninėj išbuvo, 21 sanatorijoj, bet tokį "mizerį" gavo už biuletenį verysad.gif

Skaičiuojamas nuo pajamų " ant popieriaus". Imamos apdraustojo asmens draudžiamosios pajamos, turėtos per paeiliui einančius 3 kalendorinius mėnesius, buvusius iki praeito kalendorinio mėnesio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(lašas jūroj @ 2013 06 20, 15:28)
Skaičiuojamas nuo pajamų " ant popieriaus". Imamos apdraustojo asmens draudžiamosios pajamos, turėtos per paeiliui einančius 3 kalendorinius mėnesius, buvusius iki praeito kalendorinio mėnesio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį.

ačiū už atsakymą 4u.gif kažkas truputį neaišku, gal kai ligoninėj guli neskaičiuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Averita @ 2013 06 20, 14:36)
ačiū už atsakymą 4u.gif kažkas truputį neaišku, gal kai ligoninėj guli neskaičiuoja g.gif

Skaičiuojama. Už 3-7 d. SODRA moka tik 40 proc, o nuo 8 d. tik 80 proc.
Atsakyti
sveikos mergytes gal mokat kuri paskaiciuot biuleteni?labai reikia vi s suku smegenine ar labai jau man cia i minusa dideli iseitu jei pora sav pries dekreta pasiimciau biuleteni. gaunu ant popieriaus 1000 lt biuletenis gautusi 8 dienom nes 4 dirbu 4 laisvos.is anksto aciu
Atsakyti
QUOTE(x_karamele_x @ 2013 06 26, 10:50)
ar labai jau man cia i minusa dideli iseitu jei pora sav pries dekreta pasiimciau biuleteni.

Neapsimoka trumpam laikui schmoll.gif Už pirmas dvi dienas (jei ne išeiginės), darbdavys išmokės apie 80Lt. Liks 6 dienos - iš jų tikrai dvi išpuls išeiginės, tad Sodra apmokės už 4, į rankas tai sudarytų apie 70Lt. Taigi, nedarbingumas jums kišenę papildytų +/- 130Lt.
Atsakyti
sveikos gal kas atsakys ir man...aš esu nedirbanti,ar vyras gali eiti i bilioteni ant vaiko kai jis suserga,vaikui 7 metai kiek jam procentais būtų mokama,darbas pamaininis-slenkamčiu grafiku...
Papildyta:
nelabai pamenu ,bet lyg gyditoja buvo užsiminusi,kad gali eiti kol vaikui nėra 7 metų.. g.gif o kaip po tų 7metų būna galvoju
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2013 06 27, 10:53)
sveikos gal kas atsakys ir man...aš esu nedirbanti,ar vyras gali eiti i bilioteni ant vaiko kai jis suserga,vaikui 7 metai kiek jam procentais būtų mokama,darbas pamaininis-slenkamčiu grafiku...
Papildyta:
nelabai pamenu ,bet lyg gyditoja buvo užsiminusi,kad gali eiti kol vaikui nėra 7 metų.. g.gif o kaip po tų 7metų būna galvoju

Gali vyras imti biuleteni uz vaika iki 14 metu. SODRA mokes 85 proc.
Atsakyti
Merginos, kokie mokesciai skaiciuojami, kai Sodra skaiciuoja biuleteni? Paskaiciavo kiek viena darbo diena "ant popieriaus". Tai susiskaiciavau tas dienas kur 40%, tada 80 %... Gavau bendra suma, dabar su mokesciais pasimeciau doh.gif Bus 15 %, 6 % ir 3% kaip skaiciuojant atlyginima ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 06 28, 19:10)
Merginos, kokie mokesciai skaiciuojami, kai Sodra skaiciuoja biuleteni? Paskaiciavo kiek viena darbo diena "ant popieriaus". Tai susiskaiciavau tas dienas kur 40%, tada 80 %... Gavau bendra suma, dabar su mokesciais pasimeciau  doh.gif  Bus 15 %, 6 % ir 3% kaip skaiciuojant atlyginima ar ne?  g.gif

Daugina darbo dienų skaičių iš vienos darbo dienos užmokeščio, paskui atima bendrai 21 proc(pajamų mokeščio ir sveikatos draudimo), ir kas lieka perveda. Pati praeitą savaitę gavau pinigėlius už nedarbingumą, ir jų siųstose ataskaitose labai viskas aiškiai parašyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 06 28, 19:10)
Merginos, kokie mokesciai skaiciuojami, kai Sodra skaiciuoja biuleteni?

Nuo visos sumos išskaičiuoja 6% Sodrai ir, jei biuletenis ne nuo mėnesio pirmos dienos, 15% GPM. Jei tą mėnesį nedirbta, taikomas NPD ir PNPD, o nuo likusios sumos - tie patys 15%.
Atsakyti