Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(ievakata @ 2012 02 26, 18:15)
O jus ta daiginimo zeme apdorojat kazkaip pries sodinima, man shetelinge primygtinai siule nuplikyt karstu vandeniu g.gif

kas per zeme ir kokios firmos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 02 26, 17:40)
kas per zeme ir kokios firmos? g.gif

Ji apie visas taip sake ax.gif
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2012 02 26, 12:16)
mano ant radiatoriaus - nesudygo doh.gif

tai gal iskepei? biggrin.gif jei as ant savo radijatoriu padeciau -iskeptu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaida39: 26 vasario 2012 - 17:53
QUOTE(Ex @ 2012 02 26, 10:42)
blink.gif visi daigiukai? Kažin ar galėjai perlaistyt, pas mane jie irgi gana drėgnai ir vėsiai stovi.. dar gyvi. Aš iš tų, kur net nendres sugebėčiau perlaistyt...

Kažkaip nesiseka man su tais ankstyvais - gal, kad langai selektyviniai namie, gal aš pati kalta, kad išmarinu juos....
Atsakyti
Tai dabar jau nesuprantu kaip su tuo radiatorium daryt.Vienos laiko ir joms viskas dygsta,kitos sako kad iškeps derlius būsimas. g.gif Jau kuo daugiau skaitau,tuo labiau bijau tas sėklas iš viso į žemę kišti.
Atsakyti
O jus ta daiginimo zeme apdorojat kazkaip pries sodinima, man shetelinge primygtinai siule nuplikyt karstu vandeniu g.gif

ax.gif aš laistau karštu permanganato silpmu tirpalu kai supilu į sėjimo indelius...tada palaukiu kol ataušta ir tada sėju
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2012 02 26, 19:31)
Kažkaip nesiseka man su tais ankstyvais - gal, kad langai selektyviniai namie, gal aš pati kalta, kad išmarinu juos....

g.gif va , ir man įdomu , kaip su tais langais...čia miesto bute , kur auginu , tai pas mane senoviniai langai...galvoju išvežti , kai bus šilčiau į kitus namus...bet ten tie langai...mama sako neaugs g.gif bet kaimynė ten kažkaip išsiaugina...įdomu kaip yra ištiesų g.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2012 02 26, 19:37)
Tai dabar jau nesuprantu kaip su tuo radiatorium daryt.Vienos laiko ir joms viskas dygsta,kitos sako kad iškeps derlius būsimas. g.gif Jau kuo daugiau skaitau,tuo labiau bijau tas sėklas iš viso į žemę kišti.

ax.gif padėk šalia radiatoriaus , tik pakelk nuo žemės...tikrai bus pakankamai šilta ir nesušus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 26 vasario 2012 - 18:56

Ant radiatoriaus aš visada sudaiginu visas sėklas, tik reikia tai daryti tinkamai smile.gif Į mažą lėkštutę tiesiu 4-5 sluoksnius servetėlės, sudrėkinu (šlapia turi būti, bet netelkšoti), išdėlioju sėklytes, lėkštutę dedu į polietileno maišelį (apsaugo nuo išgaravimo) ir - ant radiatoriaus. Bet ne ant 'gryno' - padedu ant jo kamštinį kavos padėkliuką. Kasdieną sėklas reikia pravėdinti - išimti iš maišelio ir palaikyt 5-10 min. atviras,jei reikia - papurškiam, padrėkinam, o paskui - vėl į maišiuką ir ant radiatoriaus. Taip paprikos gyvybę parodo po 5-7 dienų, pomidorai - po 2-3 dienų. Na, o bedygstančias sėklas jau dėliojam į vazonus (t.y. sėjam) ir dedam ant palangės. Dygimas jau prasidėjęs, radiatoriaus jau nereikia smile.gif
Jei ant palangės vėsoka, galima vazonėlius dėti ant polistirolo - jis gerai saugo nuo šaltų paviršių. Jei neturit ištiso gabalo, likusio nuo kokios nors pakuotės (kompo, televizoriaus..), galima dėti polistirolo lėkštutes (parduotuvėse į jas pakuoja mėsytes, sausainius).
Taip daiginu jau daug metų, viskas pavyksta mirksiukas.gif
Atsakyti

Ar termometro neturit? Daiginimo t-ra 25-28 laipsniai, psio cool.gif O jei daugiau- reiskia iskepe verysad.gif
Atsakyti

Kadangi jau penktus metus laikausi ekologiškos ūkininkavimo krypties biggrin.gif tai viską apdoroju 'geraisiais grybais' - pasėjusi sėklas ant jų gausiai pabarstau biomiksu. Išpikiuojant to paties preparato įberiu prie augaliuko šaknų. Nereklamuoju biggrin.gif , bet tikrai man tai padeda kovot su grybinėm ligom.
Bet kokio kitokio apdorojimo atsisakiau ax.gif
Atsakyti
Taigi galvojau,kad su gėlėm vargo daug...Bet su pomidorais :sokas:dar iki sodinimo šitiek priežiūros. Dabar aišku,kodėl jūsų šiltnamiai kaip fotoshopinti atrodo.Tai todėl,kad nedaiginau mano balkoniniai kas antras su kepure ant galvos?
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 02 26, 19:31)

blink.gif paaiskinkit man tundrai kas cia per stebuklas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 02 26, 22:17)
Taigi galvojau,kad su gėlėm vargo daug...Bet su pomidorais :sokas:dar iki sodinimo šitiek priežiūros. Dabar aišku,kodėl jūsų šiltnamiai kaip fotoshopinti atrodo.Tai todėl,kad nedaiginau mano balkoniniai kas antras su kepure ant galvos?

bigsmile.gif su kokia jie kepure
Atsakyti