ex..

pati baigiau Taikos pagrindine mokykla.. galeciau pasakyti tik tiek, kad vaikas nores eiti i mokykla ar nenores, patiks jam ji ar ne priklauso tik nuo jo.. kaip ir kiekvienoje vidurineje ar pagrindineje mokykloje ( nekalbu apie gimnazijas, nes ten ateina jau, sakyciau, subrende zmones) yra ir "banditu" ir geru vaiku.. ir jusu vaikui teks paciam rinktis su kuriais bendrauti. jei vaikui paaiskinot, kas yra blogai, o kas - gerai, manau problemu neturetu kilti.. kai mokiausi pati, buvo daug sauniu, idomiu vaiku, kurie noriai imdavosi iniciatyvos rengiu organizavime, diskotekos pravedime, bet budavo tokiu, kurie ateje i m okykla tik ir laukdavo progos ka nors uzkliudyti, sulauzyti..
del praleistu pamoku pateisinimo.. manau, tai priklauso nuo aukletojos..Mano aukletoja buvo labai gera, buvo klasej mokiniu kurie begdavo is pamoku, kartais net savaitem neateidavo, bet aukletoja visada pranesdavo tevams..bet jei tevai nesugeba priversti vaiku eiti i mokykla tai kaip aukletojai juos privers?? Karta mano aukletoja net vaziavo pries pamokas i kita rajona is namu atsivezti vieno pamoku nelankancio mokinio,atvede ji i klase pasodino, o pati nuejo pasikabinti palto i mokytoju kambari.kai mokytoja isejo is kabineto, jis pasieme kuprine ir isejo..
skaiciau pasisakymu, kad klasej yra daug berniuku kurie triuksmauja ir mokytoja negali isdestyti pamokos, bet ar aukletoja juos aukleti gali?.. pagal visas taisykles kiek man buvo pasakota ir sakyta, mokytoja negali net is klases isvaryti mokinio kuris nesiklauso. Vienintelis dalykas ka ji gali tai pasakyti pastaba. Kad vaikas sedetu tyliai per pamokas gali padeti tik tevai galbut skirdami kazkokias nuobaudas jam ar panasiai. bet yra tevu kuriems tiesiogine sia zodzio prasme nusispjaut ka ju vaikai daro mokykloje ir net neketina ju aukleti..
vat..o apie mokytojas.. labai gera mokytoja anglu kalbos yra Einoriene, matematikos mokytoja Jermakova..siaip net nezinau..dabar pagalvojau ir negaliu prisiminti mokytojos kuri man butu nepatikusi.. ta pati Kiriliene..ji buvo tokia mokytoja, kokia manau ir turetu buti mokytoja vaikams kurie nesiklauso..be sypsenos, rimta, griezta..pirma darbas po to linksmybes..ir daug kas priklauso kokia bus mokytoja pamokoje nuo paciu mokiniu.. ne karta kiriliene sypsojosi per pamokas pas mus ir pajuokaudavome..
siaip galiu jums mielosios mamytes pasakyti tiek, jei jusu vaikas nores jei parodys bent truputi noro si mokykla gali buti jam kaip tikri antri namai, bet daug kas priklauso nuo jusu paciu.. yra mokykloje ir tikrai ne kokiu vaiku (neseniai lankiau buvusias mokytojas),taciau jus turite bendrauti su vaiku, dometis kaip jam sekasi su kuo bendrauja..jei nepalaiesite vaiko lakstyti kur jis nori i su kuo nori viskas manau bus gerai..
P.S. mano sesuo jaunesne mokinasi sioje mokykoje ir labai dziaugiasi,nebuvo taip kad ateitu ir sakytu noriu i kita mokykla..
P.S.S valgykloje kepa bandeles, pasakiskas kvapas kai pasibaigus pamokai iseini i koridoriu ir jauti svieziu bandeliu su cinamonu kvapa
jei dar kas domintu galite paklausti

nes nemeluosiu

man toje mokykloje labai patiko, turiau pilnai popamokines veiklos (buvau mokyklos tarybes nare), o draugei nepatiko ir sake nenoretu ten grizti ir mokytis.. tai priklauso tik nuo vaiko kaip jis sugebes susigyventi su aplinka