Įkraunama...
Įkraunama...

Žinda-meta, neramiai valgo.Ką daryti?

Šaunu 4u.gif Aukit dideli ir sveiki 4u.gif
Atsakyti
mums dar tik 22 dienos, o jau sav kaip susidurem su tokia pacia problema, dukryte valgo gerai, bet i pabaiga taip pat pradeda nervuotis, ir isteriskai klykti, atitrauki nuo krutines-klykia, duodi kita- keli gurksniai ir vel klykia, pas mane labai pienelis bega, tai gal ji per greit pritraukia verysad.gif , neissivaizduoju, nes ryja visada tai labai godziai blink.gif , kelis kartus buvo taip, kad rijo, reke, vel rijo, o ant galo atpyle viska ka suvalgius doh.gif , dabar ir pailset duodu per maitinima kad atsirugtu, bet niekas nepadeda schmoll.gif , ka daryt ??? patarkit kas nors verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kristulka @ 2006 06 22, 15:50)
mums dar tik 22 dienos, o jau sav kaip susidurem su tokia pacia problema, dukryte valgo gerai, bet i pabaiga taip pat pradeda nervuotis, ir isteriskai klykti, atitrauki nuo krutines-klykia, duodi kita- keli gurksniai ir vel klykia, pas mane  labai pienelis bega, tai gal ji per greit pritraukia  verysad.gif , neissivaizduoju, nes ryja visada tai labai godziai  blink.gif , kelis kartus buvo taip, kad rijo, reke, vel rijo, o ant galo atpyle viska ka suvalgius  doh.gif , dabar ir pailset duodu per maitinima kad atsirugtu, bet niekas nepadeda  schmoll.gif ,  ka daryt ??? patarkit kas nors  verysad.gif  verysad.gif


Mums irgi tas pats buvo pradzioje. Pradejus valgyti ir pradziu pas mane pienukas nebega, o po keliolikos sekundziu man sugelia krutis ir tada pienukas pradeda tiesiog svirksti i visas puses ir jei mazoji paleisdavo kruti, tai visas jos veidelis is karto suslapdavo. Tada ji baisiai pykdavo, rekdavo, springdavo, kosedavo, bet po kokio menesio apsiprato, ismoko valgyti taip, kad nepaspringtu, jau taip nebesinervuoja, o godziai traukia pienuka. Bet tingi iki galo istraukti riebesni pienuka, pasijaucia soti nuo to pirmojo pienuko, todel valgom kas 1.5 val.
Manoji beveik niekada neatsirugsta, per 4 jos gyvenimo menesius gal kokius 10 kartu ir girdejau ja atsirugstant, nors ir nesiodavau ilgai po pavalgymo. Ir neatpila visiskai.
Manau, kad tavo lelyte irgi apsipras ir ismoks valgyti nesinervuodama.
Dar gali buti, kad jai pradeda pusti pilvuka kai pienukas patenka i pilva. As bandziau duoti pries maitinima Espumizano (nieko negelbejo) ir Sab simplex (ar kazkaip panasiai skamba, nors jo sudetis labai panasi i espumizano), tai siek tiek geriau budavo. O ypac maniske raitydavosi tai paryciui, ryte.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
ACIU UZ PATARIMUS 4u.gif TIKIUOSI VISKAS BUS GERA mirksiukas.gif
Atsakyti
ir mano mažiukui tas pats.mums padejo:
1.truputi nutrauktas pienelis pries maitinimą
2.nešiojau tol,kol atsirugs. (jei ilgai negalejo atsirugti,tai aš labai švelniai stuksendavau per nugarelį ,visada suveikdavo).
Atsakyti
QUOTE(jurgdown @ 2006 04 06, 13:55)
Jau kelios savaites mano pupulis pavalges nuo 5 iki 10min paleidžia krūtį ir pradeda verkti.Bandau pasiūlyti jam dar keliskartus bet jis tada pradeda beiveik isteriškai šaukti.Siūliau ir kitą krūtį ,bet neima.O paspaudus krūtį pienelis bėga normaliai.Gal tai reiškia , kad jis jau sotus? g.gif Svorio 1mėn priaugom 1100g 2mėn 1000g o 3 mėn 300g . tai va esu biškutį pasimetus verysad.gif


Greičiausiai pilvukas. Kol maitinau, uj kokios mum problemos su pilvuku buvo. Ir kaip bebūtų keista, kai pradėjome valgyti mišinukus, visos pilvo bėdos dingo. O dėl svorio patariu nesijaudinti, vaikas per mėnesį gali ir 100g priaugti ir tai visiškai nereikš, kai jis nedavalgęs mirksiukas.gif
Atsakyti
Gali buti pilvo diegliai.
Kūdikių pilvo spazmai ir diegliai – tėvų košmaras
Pagal Miranda Castro FSHom
Širdį veriantis kūdikio riksmas dėl pilvuko spazmų tėvus varo į neviltį. Jie visuomet prasideda pačiu netinkamiausiu metu, kaip tik tada, kai tėvai norėtų atsikvėpti ir pasidžiaugti savo kūdikėliu. “Nauji” tėvai pasijunta išvargę ir bejėgiai, ir atrodo, kad jokios priemonės nebepadeda. Tėvai dieną naktį vaikšto su savo mažulėliu ant rankų neįstengdami jo nuraminti
Kas tie pilvo spazmai ir diegliai?
Pilvo spazmais arba kolikais vadinami aštrūs, periodiški pilvo skausmai arba diegliai, kurie pasireiškia kūdikiams, nes jų virškinimo sistema yra labai jautri. Visi vidaus organai, kaip ir likęs fizinis kūnas, pratęsia save ir už pilvo ribų. Tai ypač dažnai pasitaiko kūdikiams, maitinamiems iš buteliuko ir jautriems karvės pienui, taip pat vaikams, kurie sunkiai gimė.
Spazmai neprasideda iš karto po gimimo, bet po kelių dienų ar net savaičių. Kūdikis suriečia arba ištiesia kojytes, sustingsta ir verkia, verkia… Dažniausiai taip atsitinka po maitinimo. Viduriukai užkietėja arba pasikeičia išmatų spalva. Spazmai gali trukti kurį laiką. Paprastai užeina pavakariais, gali tęstis visą naktį, o pačiu blogiausiu atveju - ir visą dieną. Tėvams tai blogiausias košmaras.
Kūdikio maitinimas. Ką jūs galite padaryti?
Jeigu matinate krūtimi, tuomet pasirūpinkite savo maistu, nes daugelis maisto produktų, kuriuos jūs valgote neigiamai veikia jūsų mažylio virškinimo traktą. Per jūsų pieną jį veikia karvės pienas ir jo produktai, taip pat alkoholis, arbata, šokoladas, prieskoniai (ypač čili ir visų rūšių pipirai), svogūnai, česnakai, brokoliai, kopūstai, kalafiorai, Briuselio kopūstai, paprika (ypač šviežia žalia), braškės, apelsinai ir vynuogės. Kartais “kalti” gali būti kiaušiniai arba miltiniai produktai ir netgi vaisiai su kauliukais (vyšnios, abrikosai ir t.t). Stenkitės nevalgyti to maisto, kuris jums pačiai nelabai tinka, kurio valgėte nežmoniškai daug. Pašalinkite visus įtartinus produktus iš kūdikio maistelio (jeigu jis tik ką pradėjo valgyti kietą maistą) ir duokite jam nedideliais kiekiais švelnių, lengvai virškinamų produktų.
Kai kurie iš buteliuko maitinami vaikučiai yra jautrūs karvės pienui, todėl pasitarkite su savo pediatru dėl mišinuko. Karvės pieno mišinuką galima pakeisti sojos pieno mišinuku. Daugeliui jautrių vaikų sojos mišinukai yra išeitis, tačiau kai kuriems kūdikiams jis padidina rūgštingumą, kai kurios jo rūšys turi daug cukraus.
Kai kurie vaikučiai valgydami prisiryja oro, ir jeigu jie neatsirūgsta, jiems išpučia pilvuką. Jeigu maitinate iš buteliuko išbandykite įvairius žindukus: su mažesne skyle (jei jūsų kūdikis mažas) ir didesne (vyresniam vaikui). Neleiskite krūtimi žindomam kūdikiui peralkti, nes jis, godžiai rydamas pieną, prisiris ir oro. Jeigu jūsų kūdikis žįsdamas ryja orą, pabandykite maitinti įvairiomis pozomis. Po maitinimo palaikykite kūdikį stačią arba ant peties, kad jis atsirūgtų.
Vietoje krūties arba mišinuko pasiūlykite virinto nešalto vandens, nes mažylis paprasčiausiai gali būti ištroškęs, ypač šiltu oru arba kai jis linkęs prakaituoti. Tuomet jis tenori numalšinti troškulį. Pagirdyti kūdikį galite tuomet, kai jis puikiai auga (priauga svorio ir “prigamina” daug šlapių vystyklų).
Pasiūlykite ką tik pamaitintam neramiam kūdikiui pažįsti mažąjį pirštą (piršto pagalvėlė priglaudžiama prie gomurio) arba žinduką. Kai kurie neramūs kūdikiai žinda krūtį be perstojo, bet pienas perkrauna skrandį ir dar labiau padidina spazmus. Iš tikrųjų jie nori tik raminančio žindimo. Netgi kai kūdikis prašo valgyti, kartais įmanoma jam duoti krūtį per dažnai.
Pailsėkite, kai maitinate neramų kūdikį. Įsitaisykite patogiai su gera knyga ar laikraščiu arba prigulkite, kol jūsų kūdikis valgo. Tai galbūt vienintelės akimirkos, kai jūsų kūdikis neverkia – pasidžiaukite tuo.
Galiausiai…
Atminkite, kad jūsų kūdikio pilvuko spazmai ir diegliai nesitęs visą gyvenimą, net jei dabar jums tai atrodo kaip amžinybė. Daugumos kūdikių virškinimo sistema pakankamai sutvirtėja trečiąjį gyvenimo mėnesį.
Ką daryti?
Pabandykite paguldyti kūdikį veiduku į apačią ant delno su šiltu susuktu rankšluosčiu: spaudimas kartais sumažina spazmus.
Pasiguldykite kūdikį ant kelių taip, kad nespaustumėte jo pilvuko: spaudimas kartais padidina spazmus. (Šiuos simptomus turėkite omeny, pasirinkdami homeopatinius vaistus.)
Duokite mažyliui krapų arba pankolio arbatėlės. Užvirkite arbatinį šaukštelį sėklų ½ litro vandens ir virkite 10 min. Perkoškite ir atvėsinkite. Duokite kūdikiui iš buteliuko arba šaukštelio. Nedėkite nei cukraus, nei medaus. Būkite atsargūs duodami mikstūrą nuo pilvo spazmų, ji gali turėti spirito.
Padėkite kūdikiui išsituštinti, nes spazmai gali jam trukdyti. Labai švelniai pamasažuokite pilvuką, geriausiai sukamaisiais judesiais pagal laikrodžio rodyklę arba palaikykite pusiau tupimoje padėtyje (jo nugarėlė priglausta prie jūsų pilvo, kojytės truputį pakeltos). Darykite visa tai labai švelniai.
Jeigu visiškai netekote jėgų, kuriam laikui pasitraukite nuo kūdikio. Netgi jeigu jūsų jausmai tiesiogiai neveikia kūdikio, jie gali paveikti jus. Todėl net ir trumpas atokvėpis padės lengviau pakelti labai sunkų jūsų kūdikio gyvenimo laikotarpį.
Nepamirškite savo pačių poreikių. Jeigu pasijutote išsekę, paprašykite ko nors pažiūrėti jūsų vaiką, kad galėtumėte pamiegoti. Pamirškite namų ruošą ir supaprastinkite kitus ūkio darbus. Taip sumažinsite stresą ir pajusite, kad lengviau galite susidoroti su kūdikio negalavimais.
Atsakyti
man irgi daugiausia panašu į pilvuko problemas. mes tai turim iki šiol, bet vsmažiau ir mažiau... mane irgi labai protingi žmonės bandė įtikinti, kad truksta pieno... vien karta daviau mišinuką, buvo dar blogiau, savaitė paskui virkinimas atsistatinėjo sad.gif
Atsakyti
susidureme su problema, na nekiekviena karta, bet pasitaiko...
kudikis 1.5 men zisdamas kruti surinka, kaip suverkia arba ima kruti ir 'spjauna" o po to vel valgo...
o kaip valgo jusu mazyliai?
Atsakyti
QUOTE(pliusiukas @ 2008 02 21, 17:17)
susidureme su problema, na nekiekviena karta, bet pasitaiko...
kudikis 1.5 men zisdamas kruti surinka, kaip suverkia arba ima kruti ir 'spjauna" o po to vel valgo...
o kaip valgo jusu mazyliai?

Gali būti, kad valgant suaktyvėja žarnyno veikla ir tas gali sukelti skausmą.
Atsakyti
Mamytės, patarkit, bo jau nėr jėgųsad.gif
Mažylis du su pusę mėn. jau kelias savaites keletą valgymų per dieną paverčia košmaru ir man ir sau sad.gif
Dažniausiai į pavakarę - rodo, kad nori valgyti - duodu krūtį, po minutes, pradėjus bėgti pienui metą, pradeda žvėriškai klykti. Pienas taškosi į visas šalis, kol nuraminu klykiantį vaiką, pridedu prie krūties - ir vėl tas pats:( doh.gif ir taip kokia dešimt kartų doh.gif nusiramina, pamiega ir vėl išpradžių -pieno pritvinksta, jis užsiklykia iki apsiputojimo, aš noriu šokt per langą doh.gif
Ir taip bent du -keturis valgymus per dieną. Kai ateina laikas jį maitint, man jau ir kojos pradeda drebėt verysad.gif Svoris jam auga puikiai, bet plvuko pūtimas vargina
Ryta, naktį ( išmiega 6 val.) valgo kuo puikiausiai. Dėl mano maisto, jo ausų, gerklės - viskas patikrinta, priežastis ne ta.
Ar gali tokio amžiasu dygti dantys? apžiūrėjau, lyg ir nieko nėra, nor labai seiliotis pradėjo. Juolab, kad pirmam vaikui dantys dygo 7 men. Nebežinau jau ir kur prižasties ieškoti doh.gif Labai laukiu jūsų pasidalinimo patirtimi
Atsakyti
QUOTE(Makare @ 2008 03 17, 13:26)
Dažniausiai į pavakarę - rodo, kad nori valgyti - duodu krūtį, po minutes, pradėjus bėgti pienui metą, pradeda žvėriškai klykti. Pienas taškosi į visas šalis, kol nuraminu klykiantį vaiką, pridedu prie krūties - ir vėl tas pats:( doh.gif  ir taip kokia dešimt kartų doh.gif nusiramina, pamiega ir vėl išpradžių -pieno pritvinksta, jis užsiklykia iki apsiputojimo, aš noriu šokt per langą doh.gif

pirmiausiai, uzuojauta. laikykis 4u.gif
antra, dziaukis, kad tokie sunkus maitinimai tik keli per para. svoris auga, vaikas sveikas 4u.gif

pajuodinau vieta, kur, mano manymu, gali buti problema. gal pienas per stipriai atsileidzia is pilnu krutu, ir tai maziu erzina? jei taip, galima butu pries maitinima siek tiek pieno nutraukti, tiksliau, suzadinti pieno refleksa ir leisti nubegti. tada i burnyte nesvirks stipri srove ir neeerzins.

sekmes 4u.gif
Atsakyti