Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Tai vat iir galvoju kaip cia yra... Pries pastodama su dvyniais kai susitvarkiau dantis tai ne vienos naujos skylutes nebuvo 4 metus. O dabar per metus astuonios naujos...ir jauciu dar ne pabaiga nes yra jautriu vietu. Viska darau taip pat isskyrus kad pieno negeriu ir kt pieno produktu mazai vartoju. Kai su dvyniais litrais ta piena maukdavau...o dar sako pieno pramone issigalvoja del pieno naudos. Na ka as zinau...
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 20, 23:02)
Tai vat iir galvoju kaip cia yra... Pries pastodama su dvyniais kai susitvarkiau dantis tai ne vienos naujos skylutes nebuvo 4 metus. O dabar per metus astuonios naujos...ir jauciu dar ne pabaiga nes yra jautriu vietu. Viska darau taip pat isskyrus kad pieno negeriu ir kt pieno produktu mazai vartoju. Kai su dvyniais litrais ta piena maukdavau...o dar sako pieno pramone issigalvoja del pieno naudos. Na ka as zinau...

wytaute69, juk sakai, kad susitvarkei prieš pastodama su dvyniais. O dabar jau keturi metai praėjo, tai ir pradėjo lįst. Gal ir pasikeitus mityba įtakojo greitesnį gedimą.
Mano irgi genda, tiksliau emalis trupa, bet nesieju to su maitinimu. Atėjo laikas jau, ir taip ilgai nevaikščiojau pas odontologus ir pati kalta, reikėjo bent akmenis kaip rekomenduojama nusivalyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 03 21, 00:14)
wytaute69, juk sakai, kad susitvarkei prieš pastodama su dvyniais. O dabar jau keturi metai pra?jo, tai ir prad?jo l?st. Gal ir pasikeitus mityba ?takojo greitesn? gedim?.
Mano irgi genda, tiksliau emalis trupa, bet nesieju to su maitinimu. At?jo laikas jau, ir taip ilgai nevaikš?iojau pas odontologus ir pati kalta, reik?jo bent akmenis kaip rekomenduojama nusivalyt doh.gif

As tai sikart sieju zinok... Susitvarkiau pries dvynius pora skyluciu nedideliu. Paskui lankydavausi reguliariai profilaktiskai. Paskutinikart tvarke sena plomba kai jau mazosios laukiausi o nauju skyliu nebuvo visus tuos metus.. O dabar va kai mazajai buvo kokie 9 man vel nuejau... Ir atrado penkias skyles...per tuos kelis men kol tvarkiausi dar trys naujos atsirado...
Atsakyti
Nu bet gal būtent dėl to, kad pieno produktų mažiau vartoji, nebeturi organizmas kalcio atsargų, tai ir genda. Nors teko girdėti, kad dar daugiau kalcio yra grūdinėse košėse.

Aš visgi manau, kad žindymas savaime organizmo nealina, jei mama pilnavertiškai maitinasi ir sveikai gyvena.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 20, 23:47)
As tai sikart sieju zinok... Susitvarkiau pries dvynius pora skyluciu nedideliu. Paskui lankydavausi reguliariai profilaktiskai. Paskutinikart tvarke sena plomba kai jau mazosios laukiausi o nauju skyliu nebuvo visus tuos metus.. O dabar va kai mazajai buvo kokie 9 man vel nuejau... Ir atrado penkias skyles...per tuos kelis men kol tvarkiausi dar trys naujos atsirado...

Pas mane tas pats. Tik mano pirmas nėštumas seniai buvo, bet tada neturėjau problemų su dantim, tik dantenos suminkštėjo ir kraujuot pradėjo. Tada maitinau metus. Po keturių metų nubyrėjo vieno danties kampas. Nieko nedariau, nesitvarkiau, pabandžiau nueit nusivalyt akmenis, baisiausiai kraujavo, skaudėjo, numojau ranka, nebėjau. Tai gal dabar žindymas ir prisidėjo prie kalcio trūkumo, kad byra tie dantys, bet manau ir pati galėjau daugiau dėmesio skirt.
Atsakyti
Sveikos jungiuos ir as:) Maniškei 1m 6men 4u.gif

QUOTE(madrugada @ 2012 03 18, 00:11)
Sveikos,

mano dukrytei 13men., dar maza smile.gif maitinu dar daznokai, ypac naktimis. Klausimas iskilo - ar maitinat vyresnius nei metu vaikus viesai? Kavinese, parkuose?
As ilga laika visai del to viesumo nesukau galvos, bet dabar jau kazkaip idomu pasidare..

Aš visur maitinu:)
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 18, 20:51)
klasukit, o jusu vaikai zysdami isdarineja akrobatinius triukus ar cia tik mano tokia?  doh.gif

QUOTE(Justesea @ 2012 03 18, 21:06)
Metukų dar gana ramiai valgė, bet dabar jau būna sukasi persisuka, išvis atsitoja ant žemės, arba kojas rankas kilnoja biggrin.gif

maniškė irgi gera akrobatė,net pabundu nakti ji ant manes guli lotuliukas.gif
QUOTE(Minėja @ 2012 03 20, 17:10)
aha, pasirupint savimi - tai dazniausiai kai nori pabaliavoti smile.gif

aš kai gulėjau ligoninei su maže ,tai dar palatoj buvo ir viena mama ,ir ji pamačius ryte ,kad maitinu( mum buvo 8mėn) sako aš tai nutraukiau nuo pusės metu ,nes vasara labai mėgstu alu, traškučius doh.gif netekau žado ir tylėjau..
Atsakyti
QUOTE(jautuke30 @ 2012 03 21, 00:42)
Sveikos jungiuos ir as:) Maniškei 1m 6men  4u.gif
aš kai gulėjau ligoninei su maže ,tai dar palatoj buvo ir viena mama ,ir ji pamačius ryte ,kad maitinu( mum buvo 8mėn) sako aš tai nutraukiau nuo pusės metu ,nes vasara labai mėgstu alu, traškučius doh.gif  netekau žado ir tylėjau..

Labas, sveika prisijungus 4u.gif

Pas mus is 2009 metu rugpjutinuku, tai dauguma mete maitinima Kaledu progu, nes kaip gi sventes, be vyno taures ar kokiu stipresniu gerimu. smile.gif O vaikuciams tik apie 4 men. buvo.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 03 21, 10:31)

Pas mus is 2009 metu rugpjutinuku, tai dauguma mete maitinima Kaledu progu, nes kaip gi sventes, be vyno taures ar kokiu stipresniu gerimu. smile.gif  O vaikuciams tik apie 4 men. buvo.

tai musu kovinukai 2011 vistiek jega. Ten tikrai daug mamyciu dar maitina metinukus smile.gif
o vyno taure (puse taures) isgeriau per kaledas. Per Naujus puse taures sampano. Koki karta i du menesius isgeriu alaus stikline, nes laaaabai noriu, be to man tai vaistas nr vienas nuo migrenos blink.gif Kazkaip nemanau kad del to reikia nutraukt maitinima....O daugiau gert as ir siaip negerciau, neturiu poreikio. Na nebent alaus dazniau, nes man skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 03 21, 10:31)

Pas mus is 2009 metu rugpjutinuku, tai dauguma mete maitinima Kaledu progu, nes kaip gi sventes, be vyno taures ar kokiu stipresniu gerimu.  smile.gif  O vaikuciams tik apie 4 men. buvo.

fool.gif blush2.gif
Atsakyti
na kol nesilaukiau tai svenciu progom, su draugais megdavau ne tik vyno ar alaus pavartoti.. hihihi.gif na dabar kartais pagalvoju, kad gal ir noreciau gerai "pabaliavot". biggrin.gif bet del to nutraukt maitinima.... blink.gif nea, man vaikas svarbesnis nei keli pragerti vakarai... o jei per gimtadieni ar kaledas isgeriu puse taures vyno, arba is vyro nugeriu gurksni alaus... per daug saves uz tai negrauziu.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 03 21, 01:53)
Aš visgi manau, kad žindymas savaime organizmo nealina, jei mama pilnavertiškai maitinasi ir sveikai gyvena.

drinks_cheers.gif
Genetika, mityba (mamos dažniausia užkandžiauja...) dar ir į amžių reikėtų atsižvelgti, nejaunėjam liezuvis.gif
Atsakyti
QUOTE(ana_bela @ 2012 03 20, 17:41)
Sveikos:)
As su klausimuku. Maitinu savo panele kuriai jau 1, 8 men. Dabar laukiuosi antro. Nusprendziau pirmaja vis dar maitinti. Klausiau ir gydytojos, ji sako - maitink, ji greit pati atsisakys, nes pienelio skonis pasikeis. Tai man dabar idomu ar taip buna, nes man cia atrodo is fantastikos ribu, kad pati atsisakytu lotuliukas.gif  gal cia dar yra maitinanciu ir besilaukianciu butu idomu patirtimi pasidalinti ax.gif

kai pastojau,mažei buvo 1,9mėn ir dar maitinau,bet ištempiau vos dar pora mėn,nes pienelis palaipsniui dingo savaime,būčiau dar maitinus ir mažė būtų dėl skonio neatsisakius schmoll.gif biggrin.gif

QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 20, 18:09)
na vat man vistiek idomu kiek realiai mamos sveikatai kenkia maitinimas. Kad per kursus sako kad nekenkia tai viena, o vat praktikoj daugelis mamu skundziasi. Man pvz si karta taaaaip isbyrejo dantys kad oi...

Jūs tik nesupykit,galit turėt savo nuomonę,bet aš įsitikinus,kad pats maitinimas tikrai nekenkia schmoll.gif ax.gif visos sveikatos problemos kyla dėl MAMŲ NETEISINGO MAITINOMOSI smile.gif nes tada trūksta mamai reikalingų medžiagų,o to pasekoje genda dantys ir t.t. Ir visai ne karvės pieno vartojime čia esmė,nes kalcis iš pieno prod kaip tik blogai pasisavinamas,geriausiai pasisavinamas iš nevirtų daržovių,kruopų,riešutų,sėklų

QUOTE(Justesea @ 2012 03 21, 00:53)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 21 kovo 2012 - 14:20