Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Maitinu jau penktą vaiką (jam dabar 2 metai 4 mėn), visi valgė ilgiau nei iki 2,5 metų (pirmoji iki 3 m. 2 mėn, antras iki 2 m. 6 mėn, trečias su ketvirtu, tskant dvyniai iki mažiuko gimimo 2m. 6 mėn., o jam gimus veinas dar iki 4 metų vis gaudavo Mp - beje, jam jau tuoj penkeri ir labai dar norėtų pienuko!).
Pasiskaitau kaip vaikai patys atsisako pieno, kaip tas atsiskyrimas būna lengvas ir nežinau ar čia mano visi vaikai tokie prielipukai, ar jų atsisakymo laikas būdavo neatėjęs?...

Mažąjį teoriškai taip pat norėtųsi bent iki trejų metų maitinti, bet su juo turiu net porą bėdų, kurios ko gero paankstins atpratinimą.
Pirma - šitas vaikinas nori MP bet kada ir bert kur ir atkakliai to reikalauja (ot prisišnekėjau - kažkada, kai tik pirmą vaiką turėjau ir nuo metų susitardavom, kad pienukas tik mūsų abiejų reikalas, kai su ja tokių viešų scenų nėr buvę, o kitus vaikus matydavau besidrąskačius, negalėjau atsistebėti kaip mamos nesugeba su vaikais sutarti doh.gif ). Taigi, grįžo man tas "nesugebėjimas" ir dar oho kaip!.
Antra, jam valgant man ima skaudėti krūtis - tą, iš kurios valgo. Ar gali būti, kad jis visą pienuką išciamcina ir ten nieko nelieka, nuo ko skaudėti ir pradeda, nes iš pradžių pradėjus valgyt jokio skaudėjimo nesijunta?

Tai va - žinau, kad už pienuką nėr nieko geriau, bet jau pastarąjį mėnesį ne kartą kilo mintis apie pabaigą (nors gaila labai - mažas jis dar - jei lygint su kitais visais mano buvusiais valgytojais...)

Kaip jūs nutardavote baigti (na, čia tuo atveju, jei jie patys nutardavo, kad dar nenori baigti mirksiukas.gif )?
Atsakyti
QUOTE(Ateik @ 2012 04 08, 21:10)
Kaip jūs nutardavote baigti (na, čia tuo atveju, jei jie patys nutardavo, kad dar nenori baigti  mirksiukas.gif )?

Sveika atvykus thumbup.gif Senaaaai matyta biggrin.gif
As savo dvynius maitinau iki dvieju su biskiu. Na gal kokiu 2.3 buvo kai jau visai nustojo prasyt. O nutariau labai paprastai. AKzkaip mane jau buvo uzknise, nes ir skaudedavo ir siaip naktim keldavosi po keliolika kartu. Zodziu erzino mane tas reikalas. Bet vis nemesdavau. Ir kagi kagi, netiketai nelauktai pastojau. Krutys sujautrejo iki negalejimo. Labai staigiai apsisprendziau baigti biggrin.gif per mazdaug menesi aktyvaus smegenu plovimo net ir didziausias mano prielipukas nusprende kad pienuka paliekam sesei. Sakiau jei noresit po to kai sese gims galesit vel valgyt. Tai Kai gime labai dziaugesi kad jau gaus., Lyg bande bet kazkaip susikuklino ir daugiau nebeprase biggrin.gif Tiesa vienas rades nutraukto pienuko buteliuka ismauke be skrupulu biggrin.gif Va tokia musu istorija.
O mazaja turbut maitinsiu kol pati atsisakys. Nes alergiska, tai noriu kad kuo labiau "pagydyciau" ja.
Atsakyti
QUOTE(Ateik @ 2012 04 08, 21:10)
Maitinu jau penktą vaiką (jam dabar 2 metai 4 mėn), visi valgė ilgiau nei iki 2,5 metų (pirmoji iki 3 m. 2 mėn, antras iki 2 m. 6 mėn, trečias su ketvirtu, tskant dvyniai iki mažiuko gimimo 2m. 6 mėn., o jam gimus veinas dar iki 4 metų vis gaudavo Mp - beje, jam jau tuoj penkeri ir labai dar norėtų pienuko!). ............

Teoriskai gal ir ankstoka,juk sako,kad pienukas bent iki 4 m reikalingas, okitiems dar ilgiau, bet jus mama ir dar su tokia patirtim ,gal jums geriau matyti smile.gif O del skaudejimo, tai man neskauda, bet atsiranda toks nemalonus jausmas,jei jau ilgai labai zinda, tada jai ir sakau, dabar jau baigiam palauksim kol vel daugiau pienuko pasigamins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 08, 22:14)
Sveika atvykus  thumbup.gif Senaaaai matyta biggrin.gif

Sveika. biggrin.gif Tik dėl dvynių ir sesės ir įmanoma atpažinti, kai nikai keičiasi. bigsmile.gif Aga, argumento pavadinimu sesė pas mus nėr. doh.gif

QUOTE(ada21lt @ 2012 04 09, 14:33)
Teoriskai gal ir ankstoka,juk sako,kad pienukas bent iki 4 m reikalingas, okitiems dar ilgiau

Jep, sutinku, kad jiem gal ir reikalingas, bet man su šituo jau darosi nereikalingas. blush2.gif doh.gif Nors, paniurzgu sau tyliai ir vėl duodu tą pieną jam. Naktimis beveik jau nereikia, išsimiegot pavyksta, bet va prieš dienos miegą kai aš su juo, be MP net nebando migdytis. Užsilipęs ant galvos žmogulis konkrečiai, o aš ir leidžiuosi, kai jau manau, kad paskutinis (kiti tokio amžiaus atsiguldavo ir
užmigdavo be mamos-soskės... )
Dėl to palaukimo, kol pienukas pasigamins, kai ima skaudėti, susitariam, bet tik dieną, o kai migdosi negirdi jokių argumentų...
Atsakyti
turiu dilema:
pirmaji vaka maitinau iki 3 metu- anksti isejo i lopsi, sirgo.....ir apskritai geras teroristas buvo tuo atzvilgiu- suserga nieko i burna neimdavo tik zisdavo....tiesa, zisdamas greiciau is ligu islipdavo
antrajam rugpjuti sueis 2 metukai...pavargau nuo maitinimu, liepa manes pacios laukia ausu operacija.....noriu nutraukti maitinima...vyras pries- kuom antras vaikas blogesnis uz kita....
butu idomi kitu nuomone blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausmare @ 2012 04 25, 08:46)
vyras pries- kuom antras vaikas blogesnis uz kita....

Jei pas vyra tik toks argumentas, tada spresciau pagal savo savijauta.
Atsakyti
turiu dilema:
pirmaji vaka maitinau iki 3 metu- anksti isejo i lopsi, sirgo.....ir apskritai geras teroristas buvo tuo atzvilgiu- suserga nieko i burna neimdavo tik zisdavo....tiesa, zisdamas greiciau is ligu islipdavo
antrajam rugpjuti sueis 2 metukai...pavargau nuo maitinimu, liepa manes pacios laukia ausu operacija.....noriu nutraukti maitinima...vyras pries- kuom antras vaikas blogesnis uz kita....

Aš palaikyčiau jūsų vyro nuomonę, bet aišku čia jau tik jums teks apsispręsti. 4u.gif
O kaip antrojo vaikiuko sveikata?
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 04 25, 09:14)
Aš palaikyčiau jūsų vyro nuomonę, bet aišku čia jau tik jums teks apsispręsti. 4u.gif 
O kaip antrojo vaikiuko sveikata?

kai buvo metuku laiko- buvo mazakraujyste....dabar jau neinu net tikrintis- nes "gerdami" (tiksliau sakant ten daugiau vemimo ir spjaudymosi buvo) skysta gelezi sugadinome dantukus..dabar puikiai valgom mesa, zemuoges....
i lopsi (jei pateks) eisim nuo 2 metu .......va tada itariu ir prasides liogos:(
Atsakyti
turiu dilema:

o kaip daznai valgo vaikutis? Gal gautusi isivesti kazkoki sau labiau priimtina rezima? Mano nuomone - iki metuku-pusantru vaikas maitinamas pagal poreiki, o veliau jau mama pati reguliuojasi kaip jai patogiau. Gal sumazinus pvz iki poros maitinimu per para jusu visai nevargintu tas maitinimas.
Papildyta:
...vyras pries- kuom antras vaikas blogesnis uz kita....

apskritai tai ne vyrui sprest. Maitinan jus, tai jus tik pati galit nuspresti kaip jums geriau.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 25, 09:41)
o kaip daznai valgo vaikutis? Gal gautusi isivesti kazkoki sau labiau priimtina rezima? Mano nuomone - iki metuku-pusantru vaikas maitinamas pagal poreiki, o veliau jau mama pati reguliuojasi kaip jai patogiau. Gal sumazinus pvz iki poros maitinimu per para jusu visai nevargintu tas maitinimas.
Papildyta:

apskritai tai ne vyrui sprest. Maitinan jus, tai jus tik pati galit nuspresti kaip jums geriau.

tikiuosi kad nesijuoksit, bet maitinimu kieki reguliuoju patepdama papukus darzoviene kurios sudetyje yra aitriosios paprikos (tiesiog viena tetule idave lauktuviu).....pasiziuri vaikis kad oranzinai papukai - palaizo- kartu- ir sedasi pietauti mesytes ,bulvytes:)
va vakare ,pries issivalant dantukus ir ryte- 4 ryto- tai jokia darzoviene nepadeda- duok ir viskas...bando reikalauti ir 2 nakties, bet tada neduodu vien delto kad jau dantukai su gelezim pagadinti....viena nakti maziau principingas buna, kita daugiau.....
dabar tai nieko... bet kai dirbt pradesiu....zinau ka reiskia pora paru nemiegojus dirbti:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausmare: 25 balandžio 2012 - 11:56
QUOTE(ausmare @ 2012 04 25, 12:24)
tikiuosi kad nesijuoksit, bet maitinimu kieki reguliuoju patepdama papukus darzoviene kurios sudetyje yra aitriosios paprikos (tiesiog viena tetule idave lauktuviu).....pasiziuri vaikis kad oranzinai papukai - palaizo- kartu- ir sedasi pietauti mesytes ,bulvytes:)
va vakare ,pries issivalant dantukus ir ryte- 4 ryto- tai jokia darzoviene nepadeda- duok ir viskas...bando reikalauti ir 2 nakties, bet tada neduodu vien delto kad jau dantukai su gelezim pagadinti....viena nakti maziau principingas buna, kita daugiau.....
dabar tai nieko... bet kai dirbt pradesiu....zinau ka reiskia  pora paru  nemiegojus dirbti:(

na as tai esu pries tokius vaiko apgaudinejimus. Siknon tetulei reik duot. Jusu vaikutis jau didelis, tarkites, tikrai supras ir kitokius argumentus.
Del naktinio pienelio - MP dantuku negadina, galit drasiai duot. O kodel i darba reiks eit parom nemiegojus g.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 25, 13:53)
na as tai esu pries tokius vaiko apgaudinejimus. Siknon tetulei reik duot. Jusu vaikutis jau didelis, tarkites, tikrai supras ir kitokius argumentus.
Del naktinio pienelio - MP dantuku negadina, galit drasiai duot. O kodel i darba reiks eit parom nemiegojus  g.gif

del nemiegijimo parom- tai cia is patirties auginant vyresneli....sad.gif Darbas toks kad neretai buna laaabai atsakomybes reikalaujanciu uzduociu..zinoma yra itampa, nerimas....kaip taisykle tokiu metu, kai ypac reikia mamai poilsio, vaikas (gal per piena ?/) jaucia tai ir dazniau keliasi naktimis.. be to lopselio lankymass pirmais metais daznai lydimas ligu....bent jau kol kas tai vienintele priezastis kas mane rimtai stabdo nutraukti maitinima doh.gif
vyresneli savo pienu "isgelbejau" nuo reanimacijos.....
Atsakyti