Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

maniskiui, manau, buvo tas naktinis kelinejimas susijes su dantuku dygimu, nes kai isdygo visi dantukai, tikrai sumazejo kelimusi nakti, liko vienas ar du.

dar turejom trauma dantuku, tad labiau priziuret reikejo juos, pries miega tept po valymosi kremuku specialiu, o paskui jau nebegalima nieko nei valgyt, nei gert, bet jau buvo virs 2 metuku jis, tai pavyko susitart, kad pries nakti pienuko nebegers, kai issivalys dantukus. o kai pradejo nebegert pries miega, retejo ir naktiniai kelimaisi. zodziu, po truputi, savaime, be jokios prievartos. man tie visi drastiski nutraukimai ne prie sirdies. o dabar jau 3 metukai jam, pasikalbam apie pienuka, prisimena kad gere mp, kai jau nebe mazas buvo (2.5 metuku), sako skanus labai buvo, bet as jau didelis, nebenoriu ir t.t. kazi ar drastiskai nutraukus maitinima, dabar galetume taip ramiai kalbetis apie mp rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 06 07, 23:44)
maniskiui, manau, buvo tas naktinis kelinejimas susijes su dantuku dygimu, nes kai isdygo visi dantukai, tikrai sumazejo kelimusi nakti, liko vienas ar du.

dar turejom trauma dantuku, tad labiau priziuret reikejo juos, pries miega tept po valymosi kremuku specialiu, o paskui jau nebegalima nieko nei valgyt, nei gert, bet jau buvo virs 2 metuku jis, tai pavyko susitart, kad pries nakti pienuko nebegers, kai issivalys dantukus. o kai pradejo nebegert pries miega, retejo ir naktiniai kelimaisi. zodziu, po truputi, savaime, be jokios prievartos. man tie visi drastiski nutraukimai ne prie sirdies. o dabar jau 3 metukai jam, pasikalbam apie pienuka, prisimena kad gere mp, kai jau nebe mazas buvo (2.5 metuku), sako skanus labai buvo, bet as jau didelis, nebenoriu ir t.t.  kazi ar drastiskai nutraukus maitinima, dabar galetume taip ramiai kalbetis apie mp rolleyes.gif

o iš kur jis taip sužinojo ar suprato, kad dideli negeria mp?
Papildyta:
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 06 07, 19:16)
bet jau 5 naktis praejo, turbut nebeverta gryzt atgal?

o kokia stadija yra dabar? jei jau verkimas praejo,aisku atgal grizti neverta. bet jeigu vis dar verkia,grizciau, manau nieko cia labai blogo ir pakeisti sprendima kartais... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2012 06 07, 23:53)

o kokia stadija yra dabar? jei jau verkimas praejo,aisku atgal grizti neverta. bet jeigu vis dar verkia,grizciau, manau nieko cia labai blogo ir pakeisti sprendima kartais... smile.gif

visai nesenai supratau kad nekeisti sprendimo pasikeitus aplinkybems yra labai kvaila (cia ne su vaikaisir MP susije) taip kad manau pakeitus sprendima mokysim vaikus kad taip kartais nutinka ir tikrai nieko tokio nesilaikyti duoto zodzio ar persigalvoti jei matau kad zodzio laikymasis tau kenkia.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 06 07, 23:21)
Daržely nebus mamos, viskas bus kitaip ir vaikas prisitaikys smile.gif

drinks_cheers.gif plius iki rudenio daug dar laiko-o be to čia matau labai daug nepasitikėjimo savim iš jūsų pusės. Vaikas tą jaučia. Man taip pat būna kai tarsi jaučiu kad va pabudo ir nebemiegos ir akurat taip ir atsitinka doh.gif vaikai jaučia tėvų emocijas, nesvarbu koks jų amžius.
Atsakyti
Aš savo vyresnėlį irgi buvau atpratinus nuo naktinio mp- du mėnesius dirbom. Pradžioj kiekvieną maitinimą vis trumpinau. Kol visi naktiniai maitinimai tapo ne ilgesni kaip minutė, tada retinau juos. Siūlydavau vandenuko, apsikabindavau, čiučiuodavau, jei labai reikalaudavo - gaudavo mp, bet dažniausiai nurimdavo ir užmigdavo be jo.
Tai taip per du mėnesius, likus dviem savaitėm iki sesės gimimo, mano sūnus atprato nuo naktinio valgymo. Tačiau dabar jis vėl naktį valgo du sykius - apie antrą nakties ir apie 5-6 val. O dieną geria iki 10 kartų. Kartais jam atsikėlus pasiūlau vandenuką, jei jis atsikelia dėl troškulio - to pakanka, bet kartais jis ne už ką neima vandenuko ir prašo mp. Tuomet nusileidžiu. Pirma nenoriu, kad pažadintų sesę ir tėtį, antra matau, kad jam to labai reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Valaura @ 2012 06 08, 09:50)
Aš savo vyresnėlį irgi buvau atpratinus nuo naktinio mp- du mėnesius dirbom. Pradžioj kiekvieną maitinimą vis trumpinau. Kol visi naktiniai maitinimai tapo ne ilgesni kaip minutė, tada retinau juos. Siūlydavau vandenuko, apsikabindavau, čiučiuodavau, jei labai reikalaudavo - gaudavo mp, bet dažniausiai nurimdavo ir užmigdavo be jo.
Tai taip per du mėnesius, likus dviem savaitėm iki sesės gimimo, mano sūnus atprato nuo naktinio valgymo. Tačiau dabar jis vėl naktį valgo du sykius - apie antrą nakties ir apie 5-6 val. O dieną geria iki 10 kartų. Kartais jam atsikėlus pasiūlau vandenuką, jei jis atsikelia dėl troškulio - to pakanka, bet kartais jis ne už ką neima vandenuko ir prašo mp. Tuomet nusileidžiu. Pirma nenoriu, kad pažadintų sesę ir tėtį, antra matau, kad jam to labai reikia ax.gif

draugės vyresnioji (trejų) dabar geria pieną iš buteliuko nes taip daro sesytė biggrin.gif maždaug aš noriu tokio pienuko kaip tu sesei duodi-nu ir guli abi lotuliukas.gif tie didesnieji biškiuką suvaikėja atsiradus mažesniems
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2012 06 08, 11:22)
draugės vyresnioji (trejų) dabar geria pieną iš buteliuko nes taip daro sesytė  biggrin.gif maždaug aš noriu tokio pienuko kaip tu sesei duodi-nu ir guli abi  lotuliukas.gif tie didesnieji biškiuką suvaikėja atsiradus mažesniems

Na mano vyresnėlis iš tikro dar mažiukas... Gimus sesei jam buvo tik 1m ir 2mėn... O naktį jis nemato, kad sesė valgo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Valaura @ 2012 06 08, 10:42)
Na mano vyresnėlis iš tikro dar mažiukas... Gimus sesei jam buvo tik 1m ir 2mėn... O naktį jis nemato, kad sesė valgo. smile.gif

Mano Urtė dabar kaip tik tokio amžiaus-tai bent jau man tai tikrai mažytė jinai wub.gif o mamos su pametinukais tai man tikrai didvyrės-aš su viena turiu ką veikt o čia tiek dėmesio reikia skirstyt wub.gif ir neatstumsi tokio mažo klecko.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2012 06 08, 07:08)
drinks_cheers.gif plius iki rudenio daug dar laiko-o be to čia matau labai daug nepasitikėjimo savim iš jūsų pusės. Vaikas tą jaučia. Man taip pat būna kai tarsi jaučiu kad va pabudo ir nebemiegos ir akurat taip ir atsitinka  doh.gif vaikai jaučia tėvų emocijas, nesvarbu koks jų amžius.

Cia labiau ne nepasitikejimas savimi, o busena, kai pradedi suprasti, kad vaikas jau nebe leliukas, o asmenybe. Ismoko prasytis ant puoduko, daug kalba, turi savo nuomone, poreikius... Sunku visa tai paleisti, bet reikia, reikia pradeti nauja etapa.
O del smegenu plovimo, kad papulio nebereikia, kad didelis, jam nepadeda, 10 kartu pakartoja, kad papukas tfu, jau didelis, o 11 karta praso vel is naujo.
Pabandziau uzsibarstyti druskos kol nemate, nuo vieno druska nusikrapste, o kitas tiko ir su druska lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2012 06 08, 12:26)
Mano Urtė dabar kaip tik tokio amžiaus-tai bent jau man tai tikrai mažytė jinai  wub.gif o mamos su pametinukais tai man tikrai didvyrės-aš su viena turiu ką veikt o čia tiek dėmesio reikia skirstyt  wub.gif ir neatstumsi tokio mažo klecko.

Didvyrės tos, kurios pametinukus susiplanuoja biggrin.gif
O kai taip atsitinka neplanuotai, tuomet tiesiog nėra kitos išeities. Bet realybej viskas paprasčiau nei atrodo, daugelis dalykų savaime susidėlioja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lopšinė @ 2012 06 08, 13:30)
Pabandziau uzsibarstyti druskos kol nemate, nuo vieno druska nusikrapste, o kitas tiko ir su druska lotuliukas.gif

Vaiko apgaudinėjimas, manau, ne išeitis... Būkim sąžiningi ir su savim ir su vaikais.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 06 08, 14:24)
Vaiko apgaudinėjimas, manau, ne išeitis... Būkim sąžiningi ir su savim ir su vaikais.

drinks_cheers.gif
Atsakyti