Įkraunama...
Įkraunama...

Serenčiai (Gvazikėliai )

QUOTE(Linetax @ 2012 03 12, 16:48)

Tos gėlytės Meksikiniai žydrūnai (kurios man labai patinka) smile.gif

zydrunu taip pat pasisejau ir rezgiau plana sodinti prie serenciu,kad butu efektas kitoks mirksiukas.gif
Atsakyti
Niekad nesu mačiusi gyvai tokių aukštų serenčių, ačiū už nuotraukėle bigsmile.gif Šiandien nusipirkau geltonųjų, lauksiu tinkamų sėjimui dienų...
Atsakyti
aš buvau pirkusi gal iš kokių nojaus sėklų, tai taip ir rašė: didysis serentis Hawaii.
Pagal pokelį, tai lyg ir panašūs, bet realiai, kai užaugo, tai nebuvo tokie gražūs schmoll.gif
o nuotrauka daryta jau rudeniop. Ten buvo pasodinta, jei neklystu, 4. Čia jau jie baigia po biškį žydėti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
toj vietoj kur augo labai vešėjo, o kiti buvo grynam pavėsy, tai neaugo tokie aukšti ir ne taip bujojo...
o šalia tikrai žydrūnas... jie tai ir pavėsy, ir šlapioj vietoj augo gerai smile.gif
ir jų sėklų turiu, pasisėjau... belieka laukti smile.gif
iš arčiau:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Aš ir pernai turėjau tų didžiųjų, bet nepatiko man jie. Geriau mažiukai ir gražiau. Bet čia tik mano nuomonė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 03 12, 17:48)
Smulkiažiedžiai serenčiukai, apie kuriuos užsiminta Vazonų temoje, užauga apie 20 cm aukščio.

Smulkiažiedžiai užauga tikrai ne 20 cm, o maždaug iki kelių, vešlus, apvalus krūmas, tik juos stiprus vėjas būna kartais išlaužo.

O aukštaūgiai gražiai atrodo, jeigu jų "kojas" pridengti žemais serenčiais arba tais pačiais minėtais meksikiniais žydrūnias.
Atsakyti
Jei neklystu,tai smulkiažiedžiai tokie mažais žiedukais,bet tikrai aukštesni nei 20 cm.Man tai žemaūgiai gražiau ir darže visur jų prikaišioju dėl spalvos,kad vien žalia nebūtų.Kažkaip tie aukšti išgula po stipraus lietaus. unsure.gif
Atsakyti
Keista g.gif , nei karto nebuvo išgulę... Bet gal dėl to, kad aš juos jeigu sodinu, tai pasienyje.
Atsakyti
Keista g.gif , nei karto nebuvo išgulę... Bet gal dėl to, kad aš juos jeigu sodinu, tai
pasienyje.
O gal ,kad pusiau pavėsy pas mane auga,tai išlapoja iki dangaus.Ir žemė labai prasta,tai visas gėles tręšiu kur ne darže.O pernai pradėjo mano serenčių galvas kažkokie vabalai kapot.Niekaip nerandu kas ten per velnias.Šiaip jau tokia nelepi gėlė.
Atsakyti
Serenčius kažkas graužia?! blink.gif Čiudai... Kokie tie vabalai, gal tokie dideli apvalūs, tamsiai žali? Pas man tai tokie rožių žiedus graužia.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 13, 00:16)
Smulkiažiedžiai užauga tikrai ne 20 cm, o maždaug iki kelių, vešlus, apvalus krūmas, tik juos stiprus vėjas būna kartais išlaužo.

O aukštaūgiai gražiai atrodo, jeigu jų "kojas" pridengti žemais serenčiais arba tais pačiais minėtais meksikiniais žydrūnias.

Kaip ir minėjau žemaūgių aukštis dažnai priklauso ir nuo dirvožemio derlingumo 4u.gif Keletą metų smulkiažiedžius auginau vazonėliuose, tai tikrai nebuvo tokie aukšti, tačiau gėlyne jų aukštis buvo tikrai ne 20 cm smile.gif
Atsakyti
Vakar serenčių į šiltnamį prisisėjau. Visokių - aukštų, žemų, smulkiažiedžių, raudonų, geltonų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 03 13, 12:02)
Kaip ir minėjau žemaūgių  aukštis dažnai priklauso ir nuo dirvožemio derlingumo 4u.gif Keletą metų smulkiažiedžius auginau vazonėliuose, tai tikrai nebuvo tokie aukšti, tačiau gėlyne jų aukštis buvo tikrai ne 20 cm smile.gif

Tai daug optimizmo man suteikėt, darže turėti žemų serenčių lotuliukas.gif Kur dingsi, ką prispirkau, tą sėsiu smile.gif
Atsakyti