Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

Gal padesite suprasti kas vyksta su mano ipomeju sodinukais?
Pasejau, sudygo ir augo puikiai, kol uzpuole beda unsure.gif
Apatiniai lapai po truputi pradeda gelsti, tada atsiranda tokios vos matomos tamsios demeles, paskui lapai visiskai pagelsta, susisuka ir sudziusta.
Labai prasau padekite nustatyti kokia neganda cia isisuko verysad.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Apsiklausus drauges žinoves ir neradus atsakymo , ateinu čia su savo bėda verysad.gif
Auga tarkim orchideja , metus , du , ir staiga prasideda kažkoks keistas procesas - lapus lyg kažkas iščiulpia g.gif Praėjusią vasarą pastebėjau ,kad "patvarkyta" visa tradeskantė . Kartais "praryja " vieną kitą lapą sanpaulijos, net pelargonijos . Na , alijošiams nieko , skindapui nieko , fikusui nieko , zamiokulkui nieko ... Na , ne visas gėlytes kažkas naikina . Bet bijodama tolesnio plitimo "sergančias" išmetu verysad.gif Laisčiau , purškiau Neemazaliu . lyg praeina , bet vistiek atsiranda po kažkiek laiko verysad.gif Gal tai net ne gyviai ?? Gal tai pvz nuo per sauso oro ?
Labai laukiu pagalbos , nes praradau daug gėlių verysad.gif

Orchidėjos lapas atrodo taip

user posted image
Atsakyti
QUOTE(88888888 @ 2013 04 06, 21:39)
Sveikos  4u.gif Apsiklausus drauges žinoves ir neradus atsakymo , ateinu čia su savo bėda  verysad.gif
Auga tarkim orchideja , metus , du , ir staiga prasideda kažkoks keistas procesas - lapus lyg kažkas iščiulpia  g.gif Praėjusią vasarą pastebėjau ,kad "patvarkyta" visa tradeskantė . Kartais "praryja " vieną kitą lapą sanpaulijos, net pelargonijos . Na , alijošiams nieko , skindapui nieko , fikusui nieko , zamiokulkui nieko ... Na , ne visas gėlytes kažkas naikina . Bet bijodama tolesnio plitimo "sergančias"  išmetu  verysad.gif Laisčiau , purškiau Neemazaliu . lyg praeina , bet vistiek atsiranda po kažkiek laiko  verysad.gif Gal tai net ne gyviai ?? Gal tai pvz nuo per sauso oro ?
Labai laukiu pagalbos , nes praradau daug gėlių  verysad.gif

Aaa, žinau šitą bėdą. Nesu radusi (gal mažai ieškojau) info internete apie šiuos gyvius, tad tiksliai jų neįvardinsiu, bet dažnai tiesiog sakom - erkutės. Kiek žinau, graužia jos ne tik orchidėjas, nors mano namuose į kitus augalus jos nepersimetė. Ypatingai atsiranda esant šiltam ir sausam orui, daugiau vasarą. Įsižiurėjus (jei tik nenuvalėt lapų) pamatysit labai smulkius balkšvus (gal kartais jie ir rusvi būna? nepamenu) vabaliukus, tiesą sakant, labai paprasta pamanyt kad tai tiesiog kažkokios dulkės.
Kai buvau pasigavus šitą bėdą, stengiausi dažniau valdyt lapus su lapų blizgikliais, valikliais (vieną tokį turiu atseit silpnai veikiantį nuo voratinklinių erkių). Tuo pačiu, kadangi turėjau kitą bėdą, profilaktiškai visas orchidėjas dar ne kartą buvau pamirkius actaroje. Vis tik vargau ne trumpą laiką, Lyg ir atsikračiau, nors ne iš karto.
Siūlyčiau iš karto imtis priemonių, nes vasarą su jomis tvarkytis tikrai bent jau man nebuvo taip paprasta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 06 balandžio 2013 - 23:36
QUOTE(Emila @ 2013 04 06, 23:33)
Aaa, žinau šitą bėdą. Nesu radusi (gal mažai ieškojau) info internete apie šiuos gyvius, tad tiksliai jų neįvardinsiu, bet dažnai tiesiog sakom - erkutės. Kiek žinau, graužia jos ne tik orchidėjas, nors mano namuose į kitus augalus jos nepersimetė. Ypatingai atsiranda esant šiltam ir sausam orui, daugiau vasarą. Įsižiurėjus (jei tik nenuvalėt lapų) pamatysit labai smulkius balkšvus (gal kartais jie ir rusvi būna? nepamenu) vabaliukus, tiesą sakant, labai paprasta pamanyt kad tai tiesiog kažkokios dulkės.
Kai buvau pasigavus šitą bėdą, stengiausi dažniau valdyt lapus su lapų blizgikliais, valikliais (vieną tokį turiu atseit silpnai veikiantį nuo voratinklinių erkių). Tuo pačiu, kadangi turėjau kitą bėdą, profilaktiškai visas orchidėjas dar ne kartą buvau pamirkius actaroje. Vis tik vargau ne trumpą laiką, Lyg ir atsikračiau, nors ne iš karto.
Siūlyčiau iš karto imtis priemonių, nes vasarą su jomis tvarkytis tikrai bent jau man nebuvo taip paprasta.

Ačiū 4u.gif Aš ir pastebėjau ,kad jos subujoja per karščius . Pas mus ir žiemą namuose šilta pakankamai ir vasara jei karšta tai kepam namie .

Gal dar kas turi savo nuomonę ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(esmileja @ 2013 01 25, 17:11)
Ar dar yra sveikų šaknų? Jei yra tai gerai. Aš pašalinčiau tą geltoną lapą, ištraukčiau iš substrato, pašalint visas supuvusias ar kitaip pažeistas šaknys, dezenfikuot, actros niekada nenaudojau, negaliu nieko pasakyt. Pamirkit šaknys kalio permanganato tirpale, ir poto nusausinus gerai padžiovinti, tada bandyt sodint į naują substratą, nes kur šitą pakeitėte, galėjo vėl užsikrėsti. Jei visos gėlės užpultos vabaliukais, orchidėjas laikykite atskirai, kitame kambaryje, kuo toliau nuo kit, sergančiu gėlių. Galite ir orchidėjas ir kitas gėles perlieti ukišku muilų, man tai padeda nuo vabaliukų ir muselių, kai jų atsirandą rudenį. Sutarkuokite ukiško muilo, ir ištirpdykite vandenyje, ir purškite liekite augalus.

padekit ir man gelbeti savo augalelius - actara liejau, maniau nebera tu vabaliuku, ziuriu vel atsirado, matyt nnebuvo pilnai isnnyke, dabar ukisko muilo tirpalu bandau, bet vis knibzda blink.gif ka daryt dar? persodint visu augalus? pas mane gal koks 20 vazoneliu ir orchideju vos ne 10 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(almasau @ 2013 04 08, 14:03)
padekit ir man gelbeti savo augalelius - actara liejau, maniau nebera tu vabaliuku, ziuriu vel atsirado, matyt nnebuvo pilnai isnnyke, dabar ukisko muilo tirpalu bandau, bet vis knibzda  blink.gif  ka daryt dar? persodint visu augalus? pas mane gal koks 20 vazoneliu ir orchideju vos ne 10  doh.gif

Paliekit dar kokiu deciu, nes jei buvo likę kiaušinėlių, jų chemija nesunaikina. Jei labai bijot cheminių medžiagų, liekit Nimazaliu. Reikės kelių liejimų su 10 dienų pertrauka.
Atsakyti
sveikos! tikiuosi man galesit padet ir pasakyt, kas nutiko mano mylimom orchidejom. Kazkodel lapai atrodo taip: g.gif

user posted image

user posted image

is anksto dekoju 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
oi visai susimaisiau doh.gif ne orchidejom, o klivijom doh.gif dar matyt galva nepradejo veikt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(julijaph @ 2013 04 25, 11:36)
oi visai susimaisiau  doh.gif ne orchidejom, o klivijom  doh.gif dar matyt galva nepradejo veikt blink.gif

Purkščiau Previkuru ir šiek tiek juo paliečiau, po 10 dienų Efektorium.
Atsakyti
Pagalbos šauksmas 4u.gif balkone išneštų frezijų lapus graužia žali kirminukai nedideli tokie sad.gif lapai su skylutėmis verysad.gif kas tai galėtų būti ir kokių ginklų griebtis gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(jokema @ 2013 05 02, 21:56)
Pagalbos šauksmas 4u.gif balkone išneštų frezijų lapus graužia žali kirminukai nedideli tokie sad.gif lapai su skylutėmis  verysad.gif kas tai galėtų būti ir kokių ginklų griebtis  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif

Purkšti insekticidais, pvz.
http://www.e-senukai...-litagra_2.html
Atsakyti
HELP help.gif
Uzpuole viena mano augaliuka skydmariai, tik I lauka isnesus pastebejau, kad ant vargso ju kolonijos. Klausimas kaip su jais kovoti. Bandyti kazkaip juos nurinkineti ar is karto purksti/laistyti kazkuo. Jei reikia chemijos - tai kokia naudoti?
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 05 07, 21:16)
HELP  help.gif
Uzpuole viena mano augaliuka skydmariai, tik I lauka isnesus pastebejau, kad ant vargso ju kolonijos. Klausimas kaip su jais kovoti. Bandyti kazkaip juos nurinkineti ar is karto purksti/laistyti kazkuo. Jei reikia chemijos - tai kokia naudoti?

Actara
Atsakyti