QUOTE(Rufi @ 2014 03 25, 17:10)
Gal kas patars,
gavau pinigu medeli (storlapi).
Buves seimininkas del netinkamo vazono supude saknis, medis didziulis (geru 16 metu), bet beveik be saknu. Pradejo mesti lapus stipriai.
As ji persodinau, kiek galejau aptvarkiau ir dabar kol kas lapu kritimas sumazejo beveik per pus ar net dar labiau.
Norejau paklaust, o jei as ji palieciau saknydinimuisi skirtu skysciu? Gal padetu saknims atsistatyti greiciau?
Kol kas stovis jo neblogas, tai ismesti nekyla ranka

ar jau nieko nesitiket?
Storalapis juk nereiklus augalas, aš manau, kad jam, viskas bus gerai ir jeigu paliesite kokiomis trąšomis, tikrai nepakenks

Aš pati bandysi auginti storalapį, nupjautą šakelę dabar laikau vandenį ir artimiausiu metu sodinsiu į žemę. Gal galite kas nors patarti, kokia žemė jiems labiausiai patinka?
Dar turiu kliviją ir vakar pastebėjau, kad po žemę landžioja baltos kirmėlytės, be to, mačiau ir didelį raudoną slieką

Bandysiu merkti į šiltą vandenį, gal česnako tą nuovirą padaryti, bet labiau norėčiau kokio nors chemikalo rasti, kuris nekenktų gėlei, bet tiesiog visus tuos sliekus numraintų ir kad nereikėtų jų pačiai rinkti, nes aš visų šliaužiojančių gyvių paniškai bijau