Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

Uzuojauta del kolekcijos... verysad.gif 4u.gif

Prasau pagalbos ir as help.gif - kas mano gelytems atsitiko? blink.gif verysad.gif
user posted image
Atsakyti
man pernai taip buvo, diagnozavome, kad čia kažkokia ligelė, atsirandanti nuo laistymo netolygumų. nedariau nieko, lapai užaugo nauji, šie gyveno kiek trumpiau, bet juos užgožė kiti ir viskas visumoj ok.
tik laistyt reiktų tolygiau. gal išdžiovinate be proto, palaikot ilgai sausai, tada daug priliejat...
Atsakyti
Lapo apačia tai taip, tik va kad kraštai džiūsta, tai čia jau ne laistymo problema, o kažkokia ligele g.gif Nes man taip prasidędavo, o paskui lapas pilnai susiraitydavo doh.gif
Atsakyti
Aciu uz nuomones 4u.gif
g.gif Bet kad laistau stabiliai, greiciau per slapia buna, negu per sausa- tikrai neisdziovinu unsure.gif
Ir butent svyrancios, kuriu daigelius pirkau Senukuose, Zalioj stotelej- mano pernykstes kompaktines karaliskos be jokiu pozymiu (ir is ju padaugintos). Svedukes is Neili irgi tvarkoj.

unsure.gif Gal nuskint tuos lapukus pazeistu, profilaktiskai kazkuo palaistyt?
Atsakyti
QUOTE(Ela... @ 2012 04 02, 20:26)
Aciu uz nuomones  4u.gif
g.gif  Bet kad laistau stabiliai, greiciau per slapia buna, negu per sausa- tikrai neisdziovinu  unsure.gif
Ir butent svyrancios, kuriu daigelius pirkau Senukuose, Zalioj stotelej- mano pernykstes kompaktines karaliskos be jokiu pozymiu (ir is ju padaugintos). Svedukes is Neili irgi tvarkoj.

unsure.gif Gal nuskint tuos lapukus pazeistu, profilaktiskai kazkuo palaistyt?

man taip "sirgo" tik svyrančios irgi. bet laisčiau nestropiai tikrai. žiūrėkit kaip nauji lapai atrodo, gal jie sveiki ir be senųjų skynimo
Atsakyti
Pernai buvau užsipirkusi vln "ermitaže" irgi svyrančių ir su ta pačia problema teko susidurti, tik kažkaip nesureikšminau, nuskyniau lapus ir tiek.
Bet dbr kai permąsčiau - tai laisčiau tikrai nereguliariai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tipitapu @ 2012 03 31, 11:29)
Laba diena, as ir  esu Pelargoniju myletoja, pilnos ju palanges. Vasara isnesu i balkona, bet pernai balkone jos uzsikrete kazin kuom. Ir vsa ziema ir dabar vargtu niekaip negaliu isgydyti. Lapeliai is krastu pradeda geltonuoti po to ruduoti kal visiskai pazeidziami tampa kaip klevo lapai rudeni nukrite ir sudziuve. Jau keliu rusiu augaleliai zuvo kiti vegetuoja. Pirkau ivairius preparatus nuo kenkeju niekas nepadeda jau galvoju kad reikes visas sunaikinti, bet taip gaila tiek metu kolekcija rinkau, nors pacios idomiausios jau zuvo. Atspariausios paprastos raudonos. Gal kas turejo sia problema ?

Man visų pirma kyla klausimas ar čia jau taip buvo vasarą, ar tik per žiemą iki dabar su tuo susidūrėte. Nes jei per žiemą iki dabar, daug ką galima paaiškinti tam tikrų medžiagų, saulės trūkumu. Gal persodinus į naujas žemes ir pastačius į šviesią vietą viskas susitvarkytų?
Preparatai nuo kenkėjų (vabaliukų) vargu ar padėtų, jei tai grybinis susirgimas, kuriam reikia fungicidų.
Atsakyti
QUOTE(Ela... @ 2012 04 02, 18:17)
Prasau pagalbos ir as  help.gif - kas mano gelytems atsitiko?  blink.gif  verysad.gif

pasiskaityti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 03, 01:13)

O gal galima perpasakoti esme doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 03, 02:13)

Aciu labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
QUOTE(amarrile @ 2012 04 03, 10:26)
O gal galima perpasakoti esme doh.gif  blush2.gif

Kiek as supratau trumpai tariant tos edemos priezastis- tai netinkamos auginimo salygos. Perlaistymas, per didele dregme, per vesus oras, siltnamio efektas...
Pradeda sprogineti lapu apacioje lasteles, taip susidaro tos pusleles, iskilimai. Stipriai pazeisti lapai pradeda gelsti, sunyksta.
Zodziu, reikia daugiau silumos, reguliaraus laistymo, galima isskinti paziestus lapus, kurie jau nyksta. Gali atsigauti augalas, bet gali ir nusimarinti.
Gal nugrybavau kazkur versdamasi, gal kazkas patvirtins arba pataisys ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ela...: 03 balandžio 2012 - 10:01
Kol nepatenka tokie augaliukai po atviru dangum ir dažnais lietumis stipriai nesuserga taip,kad nusigaluotų.Bet esu turėjusi stipriai susirgusiu,tai pernai purškiau porą kartų fungicidais,kai jau buvo lauke.Nors vasara labai lietinga buvo,prasisukau be ligų...
Atsakyti
Merginos, prasiau koleges kad atnestu nulauzus sakele, bet ji man atnese lapu nuskynusi, ar prigis man gelytes? 4u.gif
Atsakyti