Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

Partizane, aš manau, kaip tik sumedėjusi dalis leis naujas šakas, ir jei nupjautas ties ta dalim ūglis, tarkim, bus daiginamas vandenyje, mažiau šansų, kad jis ims puvinėt, nei stiebas kuris dar minkštas ir pilnas vandens.. g.gif prisimink tik, kaip staigiai apipuvo tie jauni švediški daigiukai, o va senos sumedėjusios pelargonijos tai dar kiek gyvuotų... g.gif

apžiūrėjau ta proga savaitgalį genėtas švedes, kaip tik genėjau ties sumedėjusiom vietom, jau yra net po 3-4 būsimų išsišakojimų užuomazgėles miniatiūrines, taigis, šakosis ir valio, nė viena švedė nesustreikavo ir mirti nesiruošia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 kovo 2012 - 10:39
Reeeee, čia rožiažiedės? jei taip, Rosebud Supreme jei domina, tai galiu keist į kokią kitą 4u.gif Veiksmas tai Vilniuje.

QUOTE(Violeta* @ 2012 03 07, 10:33)
Partizane, aš manau, kaip tik sumedėjusi dalis leis naujas šakas, ir jei nupjautas ties ta dalim ūglis, tarkim, bus daiginamas vandenyje, mažiau šansų, kad jis ims puvinėt, nei stiebas kuris dar minkštas ir pilnas vandens.. g.gif prisimink tik, kaip staigiai apipuvo tie jauni švediški daigiukai, o va senos sumedėjusios pelargonijos tai dar kiek gyvuotų... g.gif

apžiūrėjau ta proga savaitgalį genėtas švedes, kaip  tik genėjau ties sumedėjusiom vietom, jau yra net po 3-4 būsimų išsišakojimų užuomazgėles miniatiūrines, taigis, šakosis ir valio, nė viena švedė nesustreikavo ir mirti nesiruošia..

sakai g.gif kažkaip pernai man žymiai geriau greičiau įsišaknydavo žali stiebukai, jau net teoriją išvedžiau, kad jie pilni augimo syvo, švieži tokie, užtat įsišaknyja geriau.
nes kai kurios sumedėjusios man taip ir liko be šaknų, ta medinė dalis kažkaip ėmė ir nupuvo žemėj.
bet gerai, bandysiu dabar ir sumedėjusias, nes kai kur kitaip ir neišeina. pernai naujai gautas bijojau skabyt, tai šiemet liko tokie keisti raiziginiai. ant ilgo sumedėjusio pliko koto tik pačiam viršuje ima šakotis vainikas. kaip medis čiut ne biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 07 kovo 2012 - 13:02
...ir man taip, kai pernai švedės taip myrinėjo/puvinėjo, bijojau ką ir bedaryt, tai pernykščiai stiebai gerokai pamedėjo, vienos gerai šakojasi, kuplios, kitos - ilgi stiebai be šakų..tai tas drąsiai drožiau, nes ką daryt, be to, kad rožiažiedės, reik ir krūmo estetinio vaizdo..galiu ir besišakojančias pagenėt, bet kol kas tegul tos šaknydinasi, ypač kai sezonas ne toks palankus dauginimui kaip vasara.
Atsakyti
einu i diena po kelis kartus ir tikrinu gal jau prasiskleide doh.gif

user posted image

trys kompaktines ir dvi tures buti svyrancios bet labai jau gleznos..... nufirfintos rudeni sakeles nuo dideliu krumu blush2.gif visa ziema pravegetavo ant mirties ir isgyvenimo na ziuresiu. zydeti neversiu svarbu augtu ax.gif

user posted image

o cia mano svyrancios raudonos paprastos
user posted image

jei matot kokiu klaidu pasakykit, nesinoretu augalelius prarasti blush2.gif ax.gif
Atsakyti
viskas čia normaliai. tai lovelyje kairėje tai galima viršūnėlę nukiprt, ims šakotis
Atsakyti
sveikos vel.
turiu as blanche rocher - nepasakyciau, kad patekinta - kietoki stiebai buvo, pas amne vejuota balkone, tai apluzinejo, blogai prigijo daigeliai, blogai saknydinosi praejusia vasara kisami i zeme augaliukai, zodziu, nesu patenkinta, kiek isgyveno per ziema, tiek turiu, bet i ta lovi vis del to nuspendziau dasipirk, kiek truksta, o ne aplauzyt ir daugint, kas yra, nes siaip auga graziai, tai tegu auga, bet praskiesiu ta baltuma kita, kokia ryskesne spalva.
klausimukas dar - is kur appleblossom gaunat? toks grozis, kad silpna daros, vos i pirma sios temos puslapi nuejus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2012 03 09, 21:37)
klausimukas dar - is kur appleblossom gaunat? toks grozis, kad silpna daros, vos i pirma sios temos puslapi nuejus  ax.gif

pernai pačios alpdamos nuo jos grožio pirkom pas švedus, va čia:

http://www.sutarve.s...php?language=en

tas puslapis apskritai tik stiprių nervų žmonėms bigsmile.gif

šiemet, tikėtina, geriems žmonėms dalinsim įšaknydintas šakeles ax.gif
Atsakyti
praejusiais metais dar atsilaikiau pries ta puslapi... jauciu siais metais neatlaikysiu...
o kiek siuntimas kainuoja? kaip atkeliavo? neisdvse pakeliui?
kaip prigijo ir t.t.?
Atsakyti
o gal galit papasakoti kaip ten atsisiusti? siuncia gyvus augalelius? nes neperskaiciau iki pabaigos, kad silnu nervu zmonems...... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2012 03 10, 10:37)
praejusiais metais dar atsilaikiau pries ta puslapi... jauciu siais metais neatlaikysiu...
o kiek siuntimas kainuoja? kaip atkeliavo? neisdvse pakeliui?
kaip prigijo ir t.t.?

QUOTE(Freke @ 2012 03 10, 10:37)
o gal galit papasakoti kaip ten atsisiusti? siuncia gyvus augalelius? nes neperskaiciau iki pabaigos, kad silnu nervu zmonems...... doh.gif  lotuliukas.gif

aš siunčiausi iš jų puslapio paštu, paskui buvo vienas masinis pirkimas, viena forumietė iš Švedijos važiuodama visas apipirko

siunčia įsišaknyjusius daigus su žemės gumulėliu, gerai supakuotus
išgyvenimo patirtis nevienoda, mano visos penkios atlaikė kelionę, prigijo, auga ir dauginasi smile.gif
buvo, kam daigeliai kelionės neatlaikė, mano manymu, kai kurios veislės tiesiog gležnesnės, lepesnės g.gif
Atsakyti
Gal kuri turėsite Bornholm šakelę, nes neišsaugojau per žiemą verysad.gif
Atsakyti
Aš čia gal truputį ne į temą, bet man išdūrė mano karališka pelargonija.... Kaip minėjau užsisėjo ji pas save vazone, atskyriau tuos pypsiukus.... ir išaugo pomidorai biggrin.gif neklauskit kaip ir iš kur, neturiu žalio supratimo iš kur pas jas atsirado pomidorų sėklos XD
Atsakyti