Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(ziit @ 2012 10 21, 04:37)

Pirmas pakabukas labai man patiko.

O pas mane ta rezin skaidriai uzdeta buvo.
Atsakyti
"torch enamaling" (metalo) - gana populiari tarp juvelyru (ypac 3D formos), tai man atrodo, kad patvaru.
http://www.ganoksin....g-enameling.htm
http://www.amazon.co...g/dp/1440308861
nezinau kiek rimta, ta porceliano emale, bet jei raso, kad ji islaiko indu masinos plovima, tai manau, kad gana atsparus dalykas biggrin.gif
del piestuku- tai ta oksidacija, tokia pat, kaip ir tu darai ant bet kokio savo gaminio, gi negalvoji, kad ji jau taip silpnina metala. tas oksidacijos sluoksnis, kad piestukas turetu, kur "prikibti", As praeinu svitriniu popieriumi pavirsiu ir naudoju pastelini grunta tam "prikibimui"(man patinka grubi teksturo to grunto), svarbiausia po viso to gerai uzfiksuoti laku, kad nenusitrintu. bet cia, kaip ir oksiduotas ar kitaip padengtas sluoksnis visada bus silpna vieta, jei labai noresi viska nugrandyti galima. biggrin.gif

burbanti, tai, kad ideja ne mano buvo, as tada dar mokiausi dirbti su ivairiom medziagom ir formom, tai as sau pasidariau ir sidabras tada buvo pigesnis biggrin.gif o ten jo baisiai daug doh.gif
nu resin gali buti is tu statybiniu ar skulpturiniu, tai gal jos daugiau geltonuoja, o skulptoriai kaip taisykle deda visokius metalinius priedus, tai to nesimato.
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 10 21, 17:10)

del piestuku- tai ta oksidacija, tokia pat, kaip ir tu darai ant bet kokio savo gaminio, gi negalvoji, kad ji jau taip silpnina metala. tas oksidacijos sluoksnis, kad piestukas turetu, kur "prikibti", As praeinu svitriniu popieriumi pavirsiu ir naudoju pastelini grunta tam "prikibimui"(man patinka grubi teksturo to grunto), svarbiausia po viso to gerai uzfiksuoti laku, kad nenusitrintu. bet cia, kaip ir oksiduotas ar kitaip padengtas sluoksnis visada bus silpna vieta, jei labai noresi viska nugrandyti galima. biggrin.gif

Ne, as su amoniaku nebeoksiduoju, nes paskutiniji karta nuluzo mano auskaru kabliukai g.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2012 10 21, 11:56)
Ne, as su amoniaku nebeoksiduoju, nes paskutiniji karta nuluzo mano auskaru kabliukai  g.gif

nu taip amoniakas -stiprus reikalas, ypac kokiam mazam gabaliukui, bet man atrodo, kiekvienas oksidavimas gi "zudo" metalo virsutini sluoksni, tik vieni ne tokie agresyvus. As jokiu mazu detaliu su amoniaku nedarau. neatsimenu, man atrodo skaiciau kazkur, kad viela turi buti tam tikro storio, kad amoniaku naudotis mastau.gif bet metalo gabalas turetu buti atsparesnis? o pagreitinti rezultata galima su druskos tirpalu, tai nereikes ilgai amoniake laikyti. bet as, kaip sakiau, nenaudoju sitame procese amoniako
Atsakyti
Ojus su 'bliču' nebandet oksiduoti? As kartais taip darau.
Atsakyti
Kas per blicas.

Ir as druskos tirpalu pagreitindavau unsure.gif . O viela buvo net 1 mm.
O kitu oksidatoriu, kurie taip siurkstintu pavirsiu as neatradau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 21 spalio 2012 - 19:19
QUOTE(naca @ 2012 10 21, 20:18)
Kas per blicas.

biggrin.gif Tas kur i toleta pilti, kai norima ji isvalyti
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2012 10 21, 13:18)
Kas per blicas.

Ir as druskos tirpalu pagreitindavau unsure.gif . O viela buvo net 1 mm.
O kitu oksidatoriu, kurie taip siurkstintu pavirsiu as neatradau  doh.gif

bleach = chlorke lotuliukas.gif
ne nesu bandziusi schmoll.gif lotuliukas.gif
man atrodo tinka visos patinos, nes jos duoda matini pavirsiu, kuris leidzia naudoti piestuka. tik tiek, kad as nenoriu namuose tu stipriu chemikalu laikyti, nors man atrodo, tos patinos, kuria pirkau yra tie patys chemikalai, tik kitais pavadinimais rolleyes.gif biggrin.gif
nes verdogris patina (daug sluoksniu) duoda toki pat siurkstuma, kaip ir amoniakas
cia amoniakas user posted image o cia verdigris user posted image
bet cia abu jau su renesanso vaksu apdirbti
vario nitratas http://www.sculpture.....inas & Paints
geležies nitratas http://www.sculpture.....inas & Paints
Atsakyti
Ziit, pagrindinis, kuri naudoju (smirdantis supuvusiais kiausniais), tai neduoda matinio pavirsiaus schmoll.gif .

Bandziau vario ir seros trasas, tai su jomis labai sunkiai rezultatas gaunasi, bet jos irgi matiskumo beveik neduoda.

Tai as nesuprantu, kodel vis tik neuztektu siaip mechaniskai pasiausti pavirsiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2012 10 22, 08:37)
Ziit, pagrindinis, kuri naudoju (smirdantis supuvusiais kiausniais), tai neduoda matinio pavirsiaus  schmoll.gif .

Bandziau vario ir seros trasas, tai su jomis labai sunkiai rezultatas gaunasi, bet jos irgi matiskumo beveik neduoda.

Tai as nesuprantu, kodel vis tik neuztektu siaip mechaniskai pasiausti pavirsiu g.gif

nu taip, siera pajuodins, bet neduos tokio "storo" pavirsiaus oksidavimosi. nu nekimba piestukas prie "pasiausto" metalo, t.y. truputi liks, bet tai tik tiek, kiek pateks i gilumas, nes juk svitrinis popierius palieka tik tokius randus vvvvv tai virsune vistiek "slidus" metalas ir piestukas nelimpa, o gilumos tiek nera, kad issilaikytu/priliptu ilgiau.
tai naudok gesso/grunta ir nereikes tau amoniako. Man gruntas netgi geriau, nes gali naudoti lokaliai, tik kur nori, o amoniakas oksiduos visa detale ir tai netolygiai.
Atsakyti
Nezinau, kur ta geso gauti doh.gif Atsimenu rasei apie ji. Kazkada klausiau dailes reikmenu parduotuveje, tai nezinojo ka parekomenduoti. Gal dar bandysiu paklausti g.gif Bet as galvoju, kad tai toks pat gruntas, kuri naudoja skystiems tapetams ir dekoratyviniam glaistui- jis su kvarciniu smeliu.
Papildyta:
Bet ziuriu, kad i lietuva tu piestuku arba nesiuncia, arba siuncia uz nerealia kaina unsure.gif

Ziit, o kaip tau atrodo- kuo jie ypatingi? Gal pas mus yra kazko panasaus, tik kitu firmu, kitokiais pavadinimais. Juk, kaip suprantu, jie geri kokybiski piestukai ir tiek g.gif

Zinau, kad apie tai kalbejom, atsiverciau senas temas, paskaitinejau, bet tada tu dar lyg neturejai su jais patirties. Bandziau pastele- nepavyko. neprisimenu, ar bandziau su akvareliniais, na bet pas mane jie tokie vaikiski, pigus, tai gali buti nieko gero doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 22 spalio 2012 - 19:07
QUOTE(naca @ 2012 10 22, 12:56)
Nezinau, kur ta geso gauti  doh.gif  Atsimenu rasei apie ji. Kazkada klausiau dailes reikmenu parduotuveje, tai nezinojo ka parekomenduoti. Gal dar bandysiu paklausti g.gif  Bet as galvoju, kad tai toks pat gruntas, kuri naudoja skystiems tapetams ir  dekoratyviniam glaistui- jis su kvarciniu smeliu.
Papildyta:
Bet ziuriu, kad i lietuva tu piestuku arba nesiuncia, arba siuncia uz nerealia kaina unsure.gif

Ziit, o kaip tau atrodo- kuo jie ypatingi?  Gal pas mus yra kazko panasaus, tik kitu firmu, kitokiais pavadinimais. Juk, kaip suprantu, jie geri kokybiski piestukai ir tiek g.gif

Zinau, kad apie tai kalbejom, atsiverciau senas temas, paskaitinejau, bet tada tu dar lyg neturejai su jais patirties. Bandziau pastele- nepavyko. neprisimenu, ar bandziau su akvareliniais, na bet pas mane jie tokie vaikiski, pigus, tai gali buti nieko gero doh.gif

nu tas gesso, tai akrilinis gruntas, jei galvoti tai PVA klijai irgi man atrodo akriliniai g.gif tik tiek, kad rasti to smelio/pumice grubumui sunku, gal turi dantistu pazistamu biggrin.gif jie turi, nes dantu valymui naudoja lotuliukas.gif
radau cia tik tiek nezinau ar cia tas grubesnis, nes mano pastelems, o dar turiu "paprasta" aliejiniams dazams, tai jis "lygus"
piestukai yra "riebus" tai tikriausia ju pliusas, nes kai kuriose saituose pataria net orkaiteje pakaitinti, kad jie truputi "issilydytu". Pastele tikriausia vaskine turetu "suveikti", tik tiek, kad ten jau labai daug vasko g.gif As bandziau su akvareliniais (ne pigiais), bet jie nepakankamai riebus, tai vienas kita "nuvalo' , kai sluoksnius dedi
nu paciurek cia arba cia siuntimo kaina visai normali, pigiau tikrai niekur nebus, as tiek moku net mieste is vieno galo i kita, benzinas brangiau kainuoja biggrin.gif
Atsakyti