Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 9

Kokiu pagrindu ji meta is mokyklos? Kad nepatogus, kad neina? Tai siaip turetu buti mokyklos ir jusu bedradarbiavimas, kad jis eitu i mokykla, kuri jam pagal istatyma priklauso 4u.gif arba derinkit namu mokyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 12 03, 23:16)
Kokiu pagrindu ji meta is mokyklos? Kad nepatogus, kad neina? Tai siaip turetu buti mokyklos ir jusu bedradarbiavimas, kad jis eitu i mokykla, kuri jam pagal istatyma priklauso 4u.gif arba derinkit namu mokyma 4u.gif

16 metų - mokykla nebeprivalo jo laikyti.
Atsakyti
QUOTE(nora056 @ 2013 12 03, 22:48)
Turiu didelę bėdą, nežinau kaip tai išspręsti. Mano 16 metis sūnus, kuris yra hiperaktyvus nuo rugsėjo mėn. pradėjo neiti į mokyklą. Ketvirtadienį kviečia mokyklos direktorius ir manau bus pasiūlyta išmesti iš mokyklos. Gal kas susidurėte su tokia situacija ? Gal galite patari man ką aš toliau turiu daryti? Vaikas turi priklausomybę nuo kompiuterio. Visoms atsakiusioms iš anksto dėkoju.

Na mūsų situacija buvo kiek kitokia, vaikas ėjo į mokyklą, tik bėgo iš pamokų, ir krėsdavo visokias kvailystes be proto, skriausdavo kitus vaikus, darydavo išdaigas per pamokas... Kol visiems baigėsi kantrybė ir mane buvo net kelis kartus pasikvietęs direktorius dėl išmetimo iš mokyklos.
Pirmiausia, aukštyn galvą 4u.gif Jeigu jūs nesutiksite ir vaikas neturės 16 metų niekas jo negalės išmesti iš mokyklos. Tada bandykite išaiškinti pirmiausia mokyklos direktoriui savo padėtį ir vaiko sutrikimus. Man sunkiai, bet pavyko prisibelsti į jo širdį... Gal jums paskirs mokymą namuose, gal dar kokią kitą išeitį. Jeigu jau matysite, kad niekas neveikia, na aš ėmiausi rizikingo bet.... pasiteisinusio būdo. Sakau aš nesutinku ir nepasirašysiu kad savo vaiką aš pati pasiimu iš mokyklos, nes jis tikrai nelankys jokios kitos ( suaugusių ar vakarinės ar dar kaip) jeigu jau čia niekas nesusitvarko. O ir mokytojai vadinasi nepakankamai dėmesio skiria vaikui kad sudomintų nors kelios pamokos... Tada yra dar tokie socializacijos centrai, į juos gali siųsti tik mokykla... tai sakau direktoriui- siųskite, nes aš irgi namuose nesusitvarkau, o nuo 12 metų aš jo namuose nelaikysiu, kad išvis mokslų jokių nebaigtų... Va tada direktorius ir atsileido biggrin.gif Sako- ką jūs taigi tie centrai tik nusikaltėliams... tai sakau jei jau vejat iš mokyklos tai gal jis toks ir yra... Va ir taip mano vaikas baigė sėkmingai mokyklą...Kažkur anksčiau buvau parašius plačiau, jei netingite paskaitykite... Sėkmės jums 4u.gif
Papildyta:
Sorry, nespėjau paskaityt kad jam 16 kol čia tiek daug prirašiau...
Atsakyti
O tai kur dabar mokosi, jei jau jis baige mokykla 4u.gif
Maniskis neturi tu elgesio bedu, bent jau su namu mkymu, bet pagal nauja istatyma jam nuo 10 klases tipo tik spec. istaigos profesinis mokymas su intelektos sutrikimais verysad.gif kurio jis neturi...kur vaikui rasti savo nisa r veikla..nors dabar gabus, bet toks vaizdas kad 0 valios padaryti daugiau, nei atsiksaityti mokytojai. Mokosi jis pagal pritaikyta programa ir gerai, 9-10, bet koki lygi tai atitiktu, nezinau, gal B unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 12 04, 01:16)

Jau 200 pamoku praleido tik 60 pateisintu. Nemanau kad kas galetu toliau ji laikyti. Aukletojos prasiau patarimo. Aukletojos poziuris jusu problema ir spreskite kaip norite. (Klase agresyvi, vieni bernai) .Maniskis tapdavo patyciu auka. Nors aukletoja sako kad jis visada kaltas ir isprovokuoja visus. Aukletojos poziuris apie mano vaika kai nedirba per pamokas, jai butu geriau, kad jis eitu vokti ar daryti kitus negrazius dalykus, negu nedirbtu per pamokas. As juk negaliu per prievarta ji nuvesti i poliklinika ar mokykla. Kalbos ir itikinejimai nepadeda. Jau rugsejo pradzioje vaikas buvo uzsiciklines, kad jis neis i mokykla, nori eiti pas mociute kaimo mokykloje. Vasara kai ten buvo, tai tikra katostrofa ir ruke ir gere ir velai grizdavo, nebuvo ramybes nei man, nei mociutei.
Papildyta:
QUOTE(Laima.g @ 2013 12 04, 16:03)
Na mūsų situacija buvo kiek kitokia, vaikas ėjo į mokyklą, tik bėgo iš pamokų, ir krėsdavo visokias kvailystes be proto, skriausdavo kitus vaikus, darydavo išdaigas per pamokas... Kol visiems baigėsi kantrybė ir mane buvo net kelis kartus pasikvietęs direktorius dėl išmetimo iš mokyklos.
Pirmiausia, aukštyn galvą 4u.gif  Jeigu jūs nesutiksite ir vaikas neturės 16 metų niekas jo negalės išmesti iš mokyklos. Tada bandykite išaiškinti pirmiausia mokyklos direktoriui savo padėtį ir vaiko sutrikimus. Man sunkiai, bet pavyko prisibelsti į jo širdį... Gal jums paskirs mokymą namuose, gal dar kokią kitą išeitį. Jeigu jau matysite, kad niekas neveikia, na aš ėmiausi rizikingo bet.... pasiteisinusio būdo. Sakau aš nesutinku ir nepasirašysiu kad savo vaiką aš pati pasiimu iš mokyklos, nes jis tikrai nelankys jokios kitos ( suaugusių ar vakarinės ar dar kaip) jeigu jau čia niekas nesusitvarko. O ir mokytojai vadinasi nepakankamai dėmesio skiria vaikui kad sudomintų nors kelios pamokos... Tada yra dar tokie socializacijos centrai, į juos gali siųsti tik mokykla... tai sakau direktoriui- siųskite, nes aš irgi namuose nesusitvarkau, o nuo 12 metų aš jo namuose nelaikysiu, kad išvis mokslų jokių nebaigtų... Va tada direktorius ir atsileido biggrin.gif  Sako- ką jūs taigi tie centrai tik nusikaltėliams... tai sakau jei jau vejat iš mokyklos tai gal jis toks ir yra... Va ir taip mano vaikas baigė sėkmingai mokyklą...Kažkur anksčiau buvau parašius plačiau, jei netingite paskaitykite... Sėkmės jums 4u.gif
Papildyta:
Sorry, nespėjau paskaityt kad jam 16 kol čia tiek daug prirašiau...

Aciu uz patarimus, bandysiu rytoj pasinaudoti pokalbyje su direktoriumi.
Atsakyti
QUOTE(nora056 @ 2013 12 04, 23:50)
nori eiti pas mociute kaimo mokykloje.

Aš dėl kaimo mokyklos.... Man psichologė ir tarsi siūlė, jei yra galimybė, leisti savo mergaitę į tokią mažesnę mokyklėlę... Ten mažesnės klasės, mokytojams lengviau dirbti su mažiau vaikų, o ir vaikai, sakykit ką norit, kaimuose dažnai geresni, nuoširdesni, mažiau patyčių, agresijos, smurto. Aišku, būna visk...

O maniškė toliau linksniuojama... Tai negražiai kalbėjo, tai per pamoką vaikščiojo, tai iš niekur nieko per pamoką kalbėt pradeda (aš įtariu, kad ta mirtina tyla per pamoką, kai visi tyli ir dirba, jai kaip sakoma spengia ausyse ir ji turi tą tylą pertraukt...) Sundžiasi ir auklėtoja, ir anglų mokytoja, vienu žodžiu.. Dabar lankomės PPT, darė intelekto testą, tai pasak psichologės - toks įdomus ir stipriai svyruojanti, pora rodiklių žemiau vidutinio, pora netgi aukščiau vidutinio, bet bendrai - intelektas kaip ir didžiosios daugumos vaikų.
Atsakyti
QUOTE(nora056 @ 2013 12 04, 23:50)
Jau 200 pamoku praleido tik 60 pateisintu.

o galiu pasiūlyti netradiciškai. vyras 16 metų gal jam ne iki mokyklos, o gal tegul jei yra galimybė keisti viska t.y. eiti į profesinio rengimo centra ir kartu su viduriniu ir gaus amata gal norės ir mokslus pabaigti, bet bent jau turės kokia specialybe, gal jis to norėtu. aš tik siūlau, nes jūs labiau matote savo vaika, bet kaip sakote jo nepriversite eiti į mokykla schmoll.gif

QUOTE(DainaM @ 2013 12 05, 09:21)

O maniškė toliau linksniuojama... Tai negražiai kalbėjo, tai per pamoką vaikščiojo, tai iš niekur nieko per pamoką kalbėt pradeda (aš įtariu, kad ta mirtina tyla per pamoką, kai visi tyli ir dirba, jai kaip sakoma spengia ausyse ir ji turi tą tylą pertraukt...) Sundžiasi ir auklėtoja, ir anglų mokytoja, vienu žodžiu.. Dabar lankomės PPT, darė intelekto testą, tai pasak psichologės - toks įdomus ir stipriai svyruojanti, pora rodiklių žemiau vidutinio, pora netgi aukščiau vidutinio, bet bendrai - intelektas kaip ir didžiosios daugumos vaikų.

kuo daugiau pasakojate tuo labiau aišku, kad jūsų auklėtoja visiškai nenori dirbti su jūsų mergaite, tiesiog prie jos prieiti reikia šiek tiek kitaip ir tiek, nes niekaip nesuprantu kaip gali trugdyti kad pakalba. tegul jūsų auklėtoja pasidomi apie hiperaktyvius vaikus. nes suprantu, kad jūsų mergytė šilta. nes tokie vaikai labai yra paslaugus darbštus, juos tereikia paparašyti paskatinti ir pagirti už bet kokį gera elgesį.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(DainaM @ 2013 12 05, 08:21)

pas mus panasiai,neitinka niekas,tai juokiasi per garsiai tai dar kas,nors maniskis nevaiksto per pamokas,bet buna sauna i galva meta koki piestuka ar trintuka.

QUOTE(Roga @ 2013 12 05, 09:59)
1,o galiu pasiūlyti netradiciškai. vyras 16 metų gal jam tiki mokyklos, o gal tegul jei yra galimybė keisti viska t.y. eiti į profesinio rengimo centra ir kartu su viduriniu ir gaus amata gal norės ir mokslus pabaigti, bet bent jau turės kokia specialybe, gal jis to norėtu. aš tik siūlau, nes jūs labiau matote savo vaika, bet kaip sakote jo nepriversite eiti į mokykla schmoll.gif

2,kuo daugiau pasakojate tuo labiau aišku, kad jūsų auklėtoja visiškai nenori dirbti su jūsų mergaite, tiesiog prie jos prieiti reikia šiek tiek kitaip ir tiek, nes niekaip nesuprantu kaip gali trugdyti kad pakalba. tegul jūsų auklėtoja pasidomi apie hiperaktyvius vaikus. nes suprantu, kad jūsų mergytė šilta. nes tokie vaikai labai yra paslaugus darbštus, juos tereikia paparašyti paskatinti ir pagirti už bet kokį gera elgesį.

1, as irgi taip pagalvojau,jei vaikas taip priesinasi mokyklai ir jam jau 16,gal beprasmiska bandyti priversti,gal tikrai profesine mokykla butu iseitis g.gif smile.gif
2, drinks_cheers.gif
as tiesiog jauciu,kaip mokytoja lipa man ant galvos doh.gif Ji zino,kad siuo metu auginu maziuka namie,nedirbu,tai nori,kad apsigyvenciau mokykloje,kad ateiciau per pertraukas ir pan. Tiesiog pradejo uzknisti blush2.gif Ar turiu kasdien nueiti i mokykla,kad isgirsciau jog per garsiai juokesi ar koki keiksmazodi pasake. Prasiau,kad rasytu pastabas,jei neraso- jos problemos.
Atsakyti
QUOTE(Pūg@ @ 2013 12 05, 11:34)
Labas rytas  4u.gif

as tiesiog jauciu,kaip mokytoja lipa man ant galvos  doh.gif  Ji zino,kad siuo metu auginu maziuka namie,nedirbu,tai nori,kad apsigyvenciau mokykloje,kad ateiciau per pertraukas ir pan. Tiesiog pradejo uzknisti  blush2.gif Ar turiu kasdien nueiti i mokykla,kad isgirsciau jog per garsiai juokesi ar koki keiksmazodi pasake. Prasiau,kad rasytu pastabas,jei neraso- jos problemos.

sakykit auginu mažiuka, serga negaliu vaikščioti įduosiu vaikui diktafona ir susakykite aš viska išklausysiu, nejau nedaeina mokytojai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 12 05, 10:48)
sakykit auginu mažiuka, serga negaliu vaikščioti įduosiu vaikui diktafona ir susakykite aš viska išklausysiu, nejau nedaeina mokytojai doh.gif

aj irnesakyk.gif kazkaip nesijauciu privalanti jai aiskintis. As nesu abejinga savo vaiko problemom,nueinu kai galiu i mokykla,pasiskambinu jai,beto pati siuliau uzvesti atskira sasiuvini pastabom,rasyti i el.dienyna. Jei jai netinka niekas,tik nori,kad sedeciau mokykloj ir savo vaika "ganyciau",tai jau ne mano bedos. Apskritai ji tikriausiai pati turi didesniu bedu su savo elgesiu,nei musu visu vaikai kartu sudejus. Pvz,maniskis pasakojo,kad ji viena berniuka klaseje stato i kampa su knyga uz tai,kad tas per pamokas sukiojosi g.gif . Nu tai ar normali??? blush2.gif

Tiesa,tikriausiau dauguma jusu geriat tuos EYE zuvu taukus, as saviskiui duodu Esprico,kaip tik camelijos internetinej vaistinej gera nuolaida, tai geriam tris savaites,na bent mokymosi rezultatams labai pasijaute,negaliu atsistebeti,daug geriau atlieka uzduotis,geresnius ivertinimus gauna,na bent tiek gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 12 04, 16:05)
O tai kur dabar mokosi, jei jau jis baige mokykla 4u.gif
Maniskis neturi tu elgesio bedu, bent jau su namu mkymu, bet pagal nauja istatyma jam nuo 10 klases tipo tik spec. istaigos profesinis mokymas su intelektos sutrikimais verysad.gif kurio jis neturi...kur vaikui rasti savo nisa r veikla..nors dabar gabus, bet toks vaizdas kad 0 valios padaryti daugiau, nei atsiksaityti mokytojai. Mokosi jis pagal pritaikyta programa ir gerai, 9-10, bet koki lygi tai atitiktu, nezinau, gal B unsure.gif

Na taip, jis baigė tik 10 klasių... ir pareiškė didelį norą eiti į profesinę mokyklą su viduriniu išsilavinimu. Kad jūs žinotumėt kaip aš tą sunkiai priėmiau, nenorėjau, ir verkiau, ir galvojau kad ten visi tik kvailiai eina....
O dabar va labai džiaugiuosi, vis dėl to vaikas buvo teisus, jis vidurinėje būtų tik paskutinis arba prieš... nenorėtų mokytis, nes ten daug nereikalingų dalykų dėsto ( jo nuomone). Bet va dabar jis pirmas klasėje, klasės seniūnas, pamokų nepraleidžia iš viso ir viskas jam įdomu. Susirado naujų draugų, kurie tikrai iš jo nesityčioja, kaip tik bendrauja su tokiais, kurie atėjo į tą mokyklą dėl to, kad pasikeltų vidurkį ir lengviau įstotų į aukštąsias mokyklas. Atsirado ir noras ir susidomėjimas pamokomis. Vadinasi čia tik mums mamoms atrodo daug kas baisu, bet kartais reikia pasitikėti vaiku ir galbūt jam netgi pavyks. Maniškis dabar svajoja apie kolegiją... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Laima.g @ 2013 12 05, 15:53)
Na taip, jis baigė tik 10 klasių... ir pareiškė didelį norą eiti į profesinę mokyklą su viduriniu išsilavinimu.  Kad jūs žinotumėt kaip aš tą sunkiai priėmiau, nenorėjau, ir verkiau, ir galvojau kad ten visi tik kvailiai eina....
O dabar va labai džiaugiuosi, vis dėl to vaikas buvo teisus, jis vidurinėje būtų tik paskutinis arba prieš... nenorėtų mokytis, nes ten daug nereikalingų dalykų dėsto ( jo nuomone). Bet va dabar jis pirmas klasėje, klasės seniūnas, pamokų nepraleidžia iš viso ir viskas jam įdomu. Susirado naujų draugų, kurie tikrai iš jo nesityčioja, kaip tik bendrauja su tokiais, kurie atėjo į tą mokyklą dėl to, kad pasikeltų vidurkį ir lengviau įstotų į aukštąsias mokyklas. Atsirado ir noras ir susidomėjimas pamokomis. Vadinasi čia tik mums mamoms atrodo daug kas baisu, bet kartais reikia pasitikėti vaiku ir galbūt jam netgi pavyks. Maniškis dabar svajoja apie kolegiją... 4u.gif

Pažįstamas jausmas, kai vaikui mokykloje neįdomu, paskui nenori eiti, paskui apima nevitis kur jis toliau eis... Viskas susitvaro, tik reikia laiko 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
Jetus kaip senai berasiau jums gal del to jog nelabai t urim su vaiku kuo pasigirti. Nuo gruodzio pirmos vel paskyre namu mokyma. Tai vel pradesim individualiai mokytis. Su hiperkinezine diagnose gyvenam nuo praeitu metu kada ji buvo patvirtinta oficialiai.Pamenate kai rasiau jog vienas daktaras ligonineje nustate sia diagnoze, bet poliklinikos daktare papriestaravo jog neteisingai diagnozuota. Tai va man paciai reikejo metu jog suprasciau kad vistik tai yra neteisinga diagnose bijojau vaika guldyti I NV bet va jau savaite jis ten ir tos ligonines daktarai taip pat sako jog ne ta diagnose. Treciadieni ateis ji konsultuoti Puras tada ir mes su vyru busim, mes esame is kauno. Roga as skaiciau tavo nuogastavimus jog berniukui gali buti kita liga man dar net ranka nekyla rasyti jos pavadinima, bet musiskiui irgi speja jog yra tai. Zodziu laukiu treciadienio ir bandau susitaikyti su visom liudnom mintim.
Atsakyti