Mano gimdymo ispudziai:
kaip minejau isvakarese kovo 6 d. isploviau grindis I ir II namo aukste, bet tikrai ne todel kad jau norejau gimdyt. Nuejau i paskutine paskaitele apie vaikelio prieziura ir vakare ramiai uzmigau. Atsibundu 6 ryte ir girdziu pilve POKST toks garsas. Sunerimau truputi, laukiu kas bus toliau, nes kaip tik ta diena i TA 11h buvau uzsiregistravusi pas ta gydytoja pas kuria turejau gimdyti KLP gimdymo namuose planavo ji mane apziureti. MB saldziai miega, nezadinu nes zinau kaip jis jaudinsis suzinojes. Jis man sake tik negimdyk nakti ir ne savaitgali. Pagalvojau viskas OK treciadienis ir ne naktis.
Prasideda saremiai 6.35h, neskaudus - kas 10 min., veliau kas 6 min. Nupedinu iki vonios, jauciu nesmarkiai bega siltas vandenukas per kojas. Sugalvojau uzsikaisti arbatos, atnesu arbata i lova, MB miega, man vandenukas lasa ant zemes. As atsigulu, geriu arbata, toliau registruoju saremiu laika. MB prasimerke, sakau man atrodo vandenys bega, MB akys issilpete - pasidare DIDELES ziauriai, sako KAAAAAA as pakartojau dar karta. Tada apsizliumbiau, gal is laimes ar baimes. MB sako varom greiciau, skambink ginei. As paskambinu ginei apie 8h, sako vaziuokit skubiai, as i dusa, MB laksto su tasem, keliu daiktu truksta, katinas nesupranta kas darosi. Iki gimdymo namu 1h kelio, kuro automobilyje nera, zodziu atsirandam vietoj 11h., sesutes sako: Kur taip ilgai buvot??? Sakau i dusa norejau nueiti, susitvarkyti ir pan. atsauna kad gimdykloje dusas taip pat yra. Gine pasitinka mus priimamajame, mane is kart ant lektuvo, nuleidzia galutinius vandenis, priekiniai jau nubege. Pliuksteli vandens pliupsnis ant zemes. Sako kaklelis atsidares 1 cm., kai apziuri kakleli - skauda, sako isivaizduok psichologiskai kad pro cia galvele turi pratilpti, o cia tik apziura. Duoda nurodymus ruosti gimdykla. Zaibiskai atsiduriame gimdykloje. Sako skatinsime stipriai - todel reiks epiduro, nes reikia laikyti ne ilgiau 12h leliuka bevandeni. Sutinku. Anestoziologe uzsiemusi, todel pradeda skatinima be nuskausminimo apie 12 h, 15h. kaklelis atsidaro iki 6 cm.Epiduras suveike tik 1 puseje, kaireje viska jauciu. Sako kentesi ar darom is naujo. Sakau kentesiu, bet kenteti jau sunku, skatinima didina. Gine sako nieko nelaukiam, nemiegam, varom i prieki ir skubiai. Akusere didina skatinima. As per saremius jau dejuoju smarkiai, MB sako kvepuok, kvepuok. Gine ir akusere nusprendzia kad reikia kartoti nes as nebekalbu per saremius ir mato kad kankinuosi. Iskvieciama anestoziologe, sako ar pasedesi, sakau taip. Pralaukiam saremi ir ji kazka ten koreguoja - skauda. Sakau baigiam nes jauciu kad galvute lenda, skubiai apziuri kakleli atsidarymas 9 cm. Toliau skausmai dideja, vos istveriu, neleidzia stumpti as deruosi, sako cia ne derybos, savo darbe gali deretis, sako galvok ka nors apie gamta, as matau miskus, jura, IUI proceduras, nusivylima, amzina laukima ir galvoju negi dabar pasiduosiu, nu jau ne... Girdziu GIMDOM. Atsikvepiu, MB iseina - taip buvom susitare, as prasau vel pakviesti, ateina, palaiko, paskatina, paguodzia, praso stumti, nestanginti koju. 2k stumiu neteisingai i zandus, 3 k teisingai ir jauciu, kad vaikelis tiesiog issoka is manes, fiksuoja laika 15.50 h. As neturiu jegu, uzmeta leliuka man ant pilvo kad paskati, as jo nematau nes negaliu pakelti galvos, MB kerpa virkstele as to nei maziau nei girdejau, gal buvau atsijungusi (nes buvo sakes kad nekirps), pats nesusigaude kaip perkirpo. Jauciu maza stebukliuka ant pilvo, MB paima mano ranka ir prideda prie leliuko rankytes, oj galvoju kokia mazyte rankyte. Veliau uzgimsta placenta. Pagaliau stebuklas IVYKO

Po to pasveria, atlieka proceduras ir padeda man ant krutines, pagaliau pamatau savo issvajota stebukliuka

Grazutis mazytis is pradziu verkia po to aprimsta. Mes jau trys