Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(SunGuru @ 2012 11 30, 12:32)
kepiau vakar as tuos biskvitukus. Labai labai kiausiniai jautesi, beveik kaip saldi kiausiniene gavosi  bigsmile.gif Skanu, bet man atrodo tokiam kiekiui teslos gana ir dvieju kiausiniu  g.gif  g.gif

Gal kaiušiniai buvo blogai išplakti g.gif man taip būdavo su biskvitiniais kepiniais, jei neišplakdavau iki tirštų standžių putų.
Atsakyti
QUOTE(Palmadi @ 2012 12 01, 19:11)
Jau akip skaniai atrodo!, kepciau dabar, neturiu kukuruzu krakmolo. O bulviu pakeist negalima?  rolleyes.gif


manau, galima -neturėtų įtakoti pačio skonio. mirksiukas.gif aš tiesiog visada naudoju kukurūzų krakmolą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurela... @ 2012 11 21, 20:02)


Sumustiniu keptuveje kepti biskvitukai


As pasigedau gaminimo budo ax.gif Kadangi tokia is manes ir kepeja tai nesuprantu ka po ko reikia det, kaip ruosti pacia tesla unsure.gif Jei kaip biskvitus tai nemaciau tokio recepto kur butu naudojamas sviestas g.gif
Atsakyti
QUOTE(zhirnius @ 2012 11 27, 22:33)
CIA jauciu temos topas, tie pyragaiciai sumustiniu keptuveje....  lotuliukas.gif

is tikruju thumbup.gif
liuks budas,greitai ir skaniai,idejau maziau miltu ir gavosi super,mano keptuvej kepa greitai,bet irgi viena puse greiciau nei kita,tai as juos apverciau smile.gif
Atsakyti
Avokadų / aguonų tortas "Avocado" - beveik 100 % avokadinis... Receptas su visa išsamia gaminimo /dekoravimo eiga.

user posted image

user posted image

user posted image



18 cm skersmens kepimo formos torčiukui 

Reikės:



Biskvitui:



* 50 g minkšto sviesto

* 2 maži gerai prinokę avokadai

* 180 g cukraus

* 4 kiaušiniai

* 100 g miltų

* 50 g aguonų

* 50 g migdolų miltų (smulkiai sumaltų migdolų)

* 1 arbat.š. kepimo miltelių

* 2 valg. š. citrinos sulčių



Pertepimui / glaistui /kremui:



* 1 gerai prinokęs avokadas

* 200 g cukraus pudros

* 1 valg. š. citrinos sulčių



Papuošimui:



* šaukštelis cukraus pudros

* nesaldžios kakavos miltelių

* saujelės aguonų

* trafareto tortui / keksui dekoruoti

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.

Nulupti avokadų odelę, išimti jų kauliukus, avokadų minkštimą supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvo pagalba sutrinti į vienalytę košę/piure.
Sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų - viską labai gerai išmaišyti/išplakti. 

2. Masę perdėti į smulkintuvą, po vieną sudėti kiaušinių trynius- išplakti iki vientisos vienalytės masės.

3. Atskirame inde suberti miltus, aguonas, migdolų miltus, kepimo miltelius, išmaišyti.

Paruoštą sausą mišinį šaukštas po šaukšto įmaišyti į avokadų masę. Supilti citrinų sultis , išmaišyti.

4. Iki standžių baltų putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu smulkios druskos. Ir labai atsargiai juos įmaišyti į avokadų/aguonų masę.

5. Kepimo formą ištepti gabalyčiu sviesto, sukrėsti paruoštą tešlą, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 50 minučių.

6. Iškepusį žalią taškuotą biskvitą išimti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, išimti iš kepimo formos.

7. Duonos peilio pagalba biskvitą perpjauti į 2 arba 3 sluoksnius.

8. Paruošti avokadinį kremą pertepimui: avokadų minkštimą sutrinti smulkintuvu (arba išplakti su mikseriu) su citrinos sultimis, šaukštelis po šaukštelio vis įberiant cukraus pudrą.

9. Paruoštu avokadiniu kremu pertepti biskvito lakštus.

10. Likusiu kremu aptepti torto šonus, tada aplipdyti juos aguonomis. Torto paviršių gausiai pabarstyti cukraus pudra. Atsargiai ant torto viršaus uždėti dekoravimui skirtą trafaretą, jį išcentruoti ir užbarstyti nesaldžios kakavos milteliais.

11. Atsargiai abejomis rankomis nukelti trafaretą į šoną.

Avokadinis tortas paruoštas ragavimui !

Skanaus mirksiukas.gif

Atsakyti
Irmulia, nu nerealiai 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Irmulia, o kaip skonis?
jei aš nesu didelė avokado gerbėja, tai ar jis bus skanu?
Nes atrodo tai labai labai wub.gif
Atsakyti
Rashkyte, ačiū 4u.gif

keistuole, man taip, net labai patiko. Jis labai saldus gaunasi, ypač jei lakštų pertepimas yra toks kaip recepte nurodyta. Bet noriu pabrėžti, kad avokadų kremas yra iš ties laaabaaiii avokadinis, tad tradicinio skonio mėgejams gali ir nelabai patikti mirksiukas.gif biggrin.gif

Galima drąsiai kepti avokadinį biskvitą ir jo lakštus pertepti tradiciniais kremais. Mat pats biskvitas neturi avokado skonio, net nepasakysi, kad ten gali būti iš avokadų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smilsee @ 2012 12 01, 22:08)
As pasigedau gaminimo budo  ax.gif Kadangi tokia is manes ir kepeja tai nesuprantu ka po ko reikia det, kaip ruosti pacia tesla  unsure.gif  Jei kaip biskvitus tai nemaciau tokio recepto kur butu naudojamas sviestas g.gif






cia nera kazkokios spec eigos, na bet surasysiu kaip as darau ax.gif

pirmiausiai islydau sviesta... cukru, vanil.c., su kiausiniais isplaku kartu, tada supilu atvesusi sviesta ir vel paplaku... miltus sumaisau su kepimo milteliais ir krakmolu, supilu i kiausiniu mase, viska ismaisau ir kepu smile.gif
Atsakyti
turiu idėją šventėms!

Matematikų tortas.

user posted image

20 cm skersmens tortui:

vaniliniam biskvitui:

97 g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
56 g kambario temperatūros sviesto
125 g cukraus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
87 g pieno
2 nedidelių kiaušinių baltymų

karameliniam biskvitui:

140 g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
71 g kambario temperatūros sviesto
125 g cukraus
50 g auksaspalvio sirupo*
didelio kiaušinio
115 g pieno

šokoladiniam biskvitui:

95 g miltų
23 g kakavos miltelių
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
71 g kambario temperatūros sviesto
50 g rudojo cukraus
56 g cukraus
1 ir 1/2 kiaušinio
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
90 g juodojo šokolado (bent 62% kakavos)
58 g pieno

kremui:

50 g kambario temperatūros sviesto
25 g cukraus pudros
30 g auksaspalvio sirupo
180 g pusriebės varškės
250 ml plakamosios grietinėlės
citrinos sulčių pagal skonį

viršui:

100 g šokolado
saujos kapotų migdolų

Procesas:

Vanilinis biskvitas:

Orkaitė on - 180. 20 cm skersmens kepimo formos dugną išklojam kepimo popierium. Jį ir šonus ištepam sviestu.

Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišom nedideliam dubeny. Sviestą išsukam su cukrum iki purios masės. Įplakam vanilės ekstraktą. Suberiam vieną trečiąją miltų mišinio, gerai išplakam. Supilam pusę pieno, vėl išplakam. Trečdalis miltų, plakam, likęs pienas, plakam, likę miltai, plakam.

Šluoteles švariai nuplaunam ir nušluostom. Iki standžių putų išplakam kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišom į tešlą. Masę supilam į kepimo formą, išlyginam paviršių ir kepam 20-25 min., kol biskvitas atlaiko medinio pagaliuko testą. Leidžiam penkias minutes praaušti, išimam iš formos ir dedam ant grotelių, kad atauštų iki galo.

Karamelinis biskvitas:

Orkaitė on - 180. 20 cm skersmens kepimo formos dugną išklojam kepimo popierium. Jį ir šonus ištepam sviestu.

Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišom nedideliam dubeny. Sviestą išsukam su cukrum iki purios masės. Įplakam auksaspalvį sirupą. Įmušam kiaušinį ir plakam, kol masė tampa vienalytė. Suberiam vieną trečiąją miltų mišinio, gerai išplakam. Supilam pusę pieno, vėl išplakam. Trečdalis miltų, plakam, likęs pienas, plakam, likę miltai, plakam.

Masę supilam į kepimo formą, išlyginam paviršių ir kepam 35-45 min., kol biskvitas atlaiko medinio pagaliuko testą. Leidžiam penkias minutes praaušti, išimam iš formos ir dedam ant grotelių, kad atauštų iki galo.



Šokoladinis biskvitas:

Orkaitė on - 180. 20 cm skersmens kepimo formos dugną išklojam kepimo popierium. Jį ir šonus ištepam sviestu. Šokoladą ištirpdom garų vonelėj ar mikrobangėj.

Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišom nedideliam dubeny. Sviestą išsukam su abiejų rūšių cukrum iki purios masės. Įplakam vanilės ekstraktą. Išmušam kiaušinį ir kankinam plaktuvą, kol masė tampa vienalytė. Pildami plona srovele įplakam šokoladą. Suberiam vieną trečiąją miltų mišinio, gerai išplakam. Supilam pusę pieno, vėl išplakam. Trečdalis miltų, plakam, likęs pienas, plakam, likę miltai, plakam.

Masę supilam į kepimo formą, išlyginam paviršių ir kepam 25-35 min., kol biskvitas atlaiko medinio pagaliuko testą. Leidžiam penkias minutes praaušti, išimam iš formos ir dedam ant grotelių, kad atauštų iki galo.

Biskvitų konstravimas:

Nusibraižom ir išsikerpam. 6,5 ir 13 cm skersmens skritulius. Arba susirandam atitinkamus indus (pvz., stiklinę ir dubenėlį, kaip kad dariau aš). Imam biskvitą, jo vidury pasidedam 13 cm skersmens skritulį ir aštriu peiliu jį išpjaunam. Atsargiai išimam iš platesnio biskvito žiedo.

Dabar pasiimam jau išpjautą 13 cm biskvitą ir jo vidury pasidedam 6,5 cm skersmens skritulį. Aštriu peiliu jį išpjaunam. Išimam. Tą patį pakartojam su kitais biskvitais.

Turim turėti tris skirtingų spalvų 6,5 cm skersmens biskvitinius skritulius, tris skirtingų spalvų 13 cm skersmens biskvitinius žiedus su 6,5 cm pločio skyle ir tris skirtingų spalvų 20 cm skersmens biskvitinius žiedus su 13 cm pločio skyle.

Į didįjį šokoladinį žiedą guldom mažesnį karamelinį, į jį - vanilinį skritulį. Tokiu būdų sukontruojam tris spalvotus biskvitus.

Kremas:

Sviestą išplakam su cukrum ir auksaspalviu sirupu iki purios masės. Įplakam per sietelį pertrintą varškę. Pagardinam citrinos sultim.

Išplakam grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišom į kremą.

Torto statybos:

Guldom biskvitą, tepam pusę kremo, guldom kitą biskvitą, sutepam likusį kremą ir karūnuojam paskutiniu biskvitu. Biskvitų guldymo tvarka nesvarbi, vis tiek gausis gerai.

Viršų aptepam tirpdytų šokoladu ir apibarstom kapotais riešutais. Galima ir visai nepuošt, nes ir taip gražu, bet labai smagu matyti sumišusius veidus, kai tortas prapjaunamas, todėl derėtų viršų paslėpt.

*neturintiems auksaspalvio sirupo: 100 g cukraus sumaišom su 125 ml vandens ir kaitinam, kol paruduoja. Tada supilam 100 ml verdančio vandens ir ataušinam.

Plačiau: http://ribaude.blogs...matematiku.html
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 01, 21:10)
manau, galima -neturėtų įtakoti pačio skonio.  mirksiukas.gif  aš tiesiog visada naudoju kukurūzų krakmolą.  mirksiukas.gif

Aciu! 4u.gif
Atsakyti
Keksas su lazdyno riešutų kepure
user posted image
receptas: http://viovirtuve.wo...riesutu-kepure/

Keksas su lazdyno riešutų kepure
◾120 g. sviesto
◾100 g. cukraus
◾2 kiaušiniai
◾1 bananas
◾1 v. š. grietinės
◾160 g. miltų
◾1 a. šaukštelio kepimo miltelių
◾didelės saujos lazdyno riešutų
◾50 g. sviesto
◾2. v.š. rudojo cukraus
◾šlakelis pieno

Sviestą (kambario temperatūros) išsukam su cukrumi, mušame po vieną kiaušinį, dedame grietinę, bananą, miltus su kepimo milteliais.

Pasigaminame riešutinį užpilą: riešutus stambiai suskaldome, inde ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą su cukrumi ir pienu, dedame riešutus, pakaitiname.

Kepame apie 30 min 180 laipsnių orkaitėje, ištraukiame. Sudedame ant viršaus riešutinę masę ir kepame dar apie 10 min.




 ! 
J-U-Š-A, dedame visą recepto tekstą su nuotraukomis, o ne vien tik foto ir nuorodą.


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 gruodžio 2012 - 19:51