Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Lauruška @ 2012 03 09, 10:07)
Jei ne paslaptis, pas kokį gydytoją lankotės? gal pas Kazanavičių?  ax.gif

Taip, Jus turite su juo patirties? Gal tokios pacios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melisa 87 @ 2012 03 09, 10:34)
Taip, Jus turite su juo patirties? Gal tokios pacios?  g.gif

Turiu, bet kiek kitokios... Dar 2008 m. čia, SM, pasakojau savo istoriją - pakartoju:
Taigi, 2007 m. lapkritį man diagnozuota mazginė struma, hirsulizmas. Rekomenduoti skydliaukės tyrimai, punkcija ir lytinių hormonų tyrimai. Va tada pradėjau domėtis, į kokį gydytoją man kreiptis... Dirbu mokykloje, kolektyvas moteriškas, dauguma moteriškių vidutinio amžiaus ir maždaug kas penkta turi bėdų su skydliauke. Taigi, balsavimo rezultatai lėmė, kad nuvykau pas Kazanavičių.
K. padarė tyrimus - skydliaukės ir lytinių hormonų. Skydliaukės tyrimai tilpo į normas visi, išskyrus ATPO (299), lytiniai hormonai išsivažinėję kas kur... K. manęs paklausė, ar norėčiau turėti vaikų. Sakau, gal kada nors ir norėsiu antrojo, nes jau turiu dukrą. Jam to ir užteko... Paskyrė gydymą Thybon'u, Metformin'u ir Dexamethazon'u. Thybon'as - Lietuvoje neregistruotas ir parduodamas tik Vokiečių vaistinėse, Metformin'as skiriamas diabetikams (aišku, tai dabar aš gudri - tada tokia nebuvau...). Po trijų mėnesių - kontrolė. Padaro tyrimus - skydliaukės ir lytinius. Tada neatkreipiau dėmesio, bet dabar žinau, kad ATPO - vienintelio, kuris netilpo į normas - nedarė iš viso. Lytiniai hormonai apsitvarkė, buvo liepta kuo geičiau pastoti, padidino Thybon'o ir Metformin'o dozes. po mėnesio grįžau į pradinę siaubingą būseną - rankos dreba, širdis kalatojasi, bliaunu nuo garsesnio žodžio ir visokie kitokie džiaugsmai... Lekiu darytis skydliaukės hormonų... Ir ŠOKAS - trys iš keturių hormonų "išėjo šaibom", ketvirtas - TTH - prie pat apatinės ribos... Puoliau į paniką - ką aš veikiau aštuonis mėnesius??? Skubiai registruojuos pas Šiaulių endokrinologę. Ten - lyg šlapiu maišu per galvą: "aš jūsų nekonsultuosiu ir gydymo nekoreguosiu... Kazanavičius atlieka tyrimą ir daro studiją (beje, ar jūs jame dalyvaujate?...), kaip gydymas Thybon'u ir Metformin'u (beje, EKSPERIMENTINIS) veikia moteris, kurios turi per daug vyriškų hormonų. Tyrimas nebaigtas, jo išvados ir rezultatai nepaskelbti, todėl aš neturiu nei pakankamai informacijos, nei praktikos, kad kažką galėčiau pakeisti jums nepakenkus"
Griebiausi paskutinio šiaudo - užsiregistravau pas kaunietį Šidlauską, kuris atvažiuoja konsultuoti į Šiaulius.
Šiandien buvau pas jį. Paskaito mano ligos istoriją ir sako: "Thybon'ą ir Metformin'ą skiria vienintelis Kazanavičius, bet keista, kad tyroxin'as nesutvarkė jums skydliaukės..." Sakau, o tai kad man jo niekas neskyrė... Na, žinokit, nedažnai matau TAIP apstulbusius žmones... Aišku, jam gydytojo etika neleido kažko blogo pasakyti apie Kazanavičių, bet vos iš manęs sužinojo, kad nėštumas man yra pageidautinas, bet ne čia ir dabar, nes tokios būsenos, kaip dabar, esama dukra negaliu normaliai pasirūpinti, buvo kategoriškas: "nutraukiame visus jūsų iki šiol gertus vaistus. Pradėsim gydyti skydliaukę.... " Taigi, po beveik devynių mėnesių pagaliau pradėsiu gydyti tai, dėl ko važiavau pas Kazanavičių...
Tai va. Išrašė man tyroksino, patarė dar nusipirkti seleno, vengti saulės, soliariumo, jodo ir tikėtis geriausio...
Išvada. K. gydė mano lytinius hormonus, kad kuo greičiau pastočiau, "nuvarė" skydliaukę, o kai būčiau pastojus, tada man nėščiai būtų ją tvarkęs... Ir dėl prioritetų, aišku, niekas su manim nesitarė verysad.gif
Beje, po kelių mėnesių Šidlausko gydymo ir pastojau be didesnių pastangų thumbup.gif
Žodžiu, galiu tik patvirtinti 100 kartų savo kailiu išbandytą tiesą - pas gydytojus reikia eiti susirinkus VISĄ įmanomą (ir neįmanomą) informaciją apie savo simptomus, ligą ir net gydymą. Nes pasirašydamos su gydymu sutinkame, ir mūsų nežinojimas juos atleidžia nuo atsakomybės.....
Sėkmės Jums visoms, dažniau čia apsilankysiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauruška: 09 kovo 2012 - 10:53
QUOTE(Lauruška @ 2012 03 09, 10:52)
Turiu, bet kiek kitokios...

Siaubas, o as juo tikejau, kad pades man sutvarkyti veido oda, nes tikrai maniau, kad problema kazkur cia, deja...
Veltui geriau thybona ir gadinau sveikata, tikiuosi, kad tie priaugti kg greitai nukris...
Atsakyti
plazmaferezė – tai kraujo valymas, kai kartu su kraujo plazmos baltymais ir lipidais pašalinami antikūnai, sukeliantis uždegimą.
Atsakyti
labas mergickos, negi ir jus apsirgot kaip as doh.gif unsure.gif ku ku , kas geresnio? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 03 10, 17:45)
plazmaferezė – tai kraujo valymas, kai kartu su kraujo plazmos baltymais ir lipidais pašalinami antikūnai, sukeliantis uždegimą.

man dare sitas proceduras smile.gif nelabai malonios, bet pakenciamos 4u.gif ar tau Lucero reik valyt hormonus??????
Atsakyti
o del ko tau ja dare?? del antikuniu atpo?? ne nereik, bet daktare minejo kad tai vienas is budu....... senu budu...
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 03 11, 19:41)
o del ko tau ja dare?? del antikuniu atpo?? ne nereik, bet daktare minejo kad tai vienas is budu....... senu budu...

man dare, nes pas mane visi hormonai virsijo gerokai normas, na kokius 6-7 kartus, todel teko keturias dienas atkenteti proceduras ir vaikscioti su sudurstytom venom smile.gif brolis sake gerai kad ne vasara, o tai galvotu, kad norkamane biggrin.gif , bet isvale ir hormonu pertekliu, ir cholesteroli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 03 10, 16:45)

Mano giminaite po sios proceduros pasijuto blogiau-gryzusi namo vos uzlipo i 3 auksta.
Atsakyti
bet ar sis kraujo valymas ar jis visam laikui isvalytu antikunius?? g.gif g.gif unsure.gif o man zinokit vel angina, siaubas................
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 11 kovo 2012 - 21:44
QUOTE(Lucero @ 2012 03 11, 21:44)
bet ar sis kraujo valymas ar jis visam laikui isvalytu antikunius?? g.gif  g.gif  unsure.gif o

Ne, tam kartui apvalo, paskui vel prisidaugina.
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 03 11, 21:44)
bet ar sis kraujo valymas ar jis visam laikui isvalytu antikunius?? g.gif  g.gif  unsure.gif o man zinokit vel angina, siaubas................

Reikalinga tai daryti kas puse metu,ir kaina jeigu mokamai-2000lt.
Atsakyti