Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(taiklioji @ 2012 03 22, 21:54)
na bet jei vaikas mato tik desimt prc vietoj simto? pamegink uzsideti stiprius stiprius akinius ir pazvelgti taip kaip jis amto, dar pridekim kad jis vaikas, ne suauges, tai gali buti taip kaip merginos sako.
o ka oftalmonologas pataria, akinukus, lesius, operacija? del regejimo? sory jei rasei jau

QUOTE(Kriiste @ 2012 03 22, 22:07)
svarbu ta raida yra mirksiukas.gif

galbut todel, kad jis nemato pavyzdzio... kaip jis gali dometis vaikais - jei jie tik seseliai saukiantys ir is jo atiminejantys zaislus, imitaciniam zaidimam irgi reik matyt ka imituot ir kaip, tas pats ir su galvos lingavimu - jis mato tavo galva, bet ar mato jos posukius taip gerai, kad suprastu ju reiksme? rolleyes.gif
gal tu pabandyk prie silpnaregiu vaikuciu paieskot info kaip tos mamytes moko juos - juk net aklas vaikas kazkaip ismoksta kalbet, ir viska daryt g.gif

Tai taip, mes gi net i silpnaregiu darzeli jau esam uzsirase, ir gal net bandysim ji palankyt nuo rugsejo. Nes tiflopedagogai turi savu metodu, kaip ugdyt regos sutrikimu turincius vaikucius, ir jie neapsiriboja vien tik Brailio rasto mokymu. Bet- nera taip blogai. Mato jis, mato ir tuos vaikus-ypac kai jie buna salia jo, mato ir tuos zaidimus-ne aklas gi... Bet vistiek bendras vaizdelis labai autistiskas. Kolkas. O plius nepaneigsit, kad ne retai salia autizmo dar buna ir salutines ligos-klausos, regos, neurologiniai sutrikimai...

Oftolmologes rekomendacija-gydymo, aisku cia nera. Operavimo jokio irgi negali buti. Ji dar itaria, kad jam yra tokia liga-achromatoma, ar kazkaip panasiai skamba, bet ja diagnuozuoti reikia vykti i uzsieni... O siaip-visi mums cia visko ytaria, kiekvienas is savo "varpines", bet kolkas realios tiesios nezinom, ir neaisku ar kada besuzinosim. Aisku tik tiek , kad yra taip: jis blogai mato ir YPAC jautrus dienos sviesai, patekus i sviesa jo vyzdziai net nespeja sustraukti zmoniskai, taigi jis sviesoje dar kuri laika buna kaip visai aklas, o veliau, apsipratus vyzdziams, siek tiek situacija pasitaiso, bet ir tai tik iki 10 proc astrumo. Toliau- tas jautrumas sviesai dar jam sukelia elektros iskrovas smegenyse, ir tiketina, nemenkus galvos skausmus, ko pasekoje jis tarsi svaigsta, vaiksto kaip apdujes, panires i save... Taigi, kol jo aplinkoje sviesu-jo praktiskai nera, jis dingsta. Atgyja vakarop, kai sujungiamos dirbtines sviesos (jom jis nejautrus), tada vaikas "sugrizta", mes atliekam didziaja dali lavinimo butent vakarais. Jis, zinoma, vistiek ir pasistimuliuoja, ir paisterikuoja, bet reciau, ir bendra jo nuotaika vakrais, naktimis buna zyyyymmmmiiiiaaaaiiii geresne. Laukiam tu akinuku fotochrominiu dabar, bet jie gi visiskai neapgaubs jo akies, tai idomu, kiek jie bus efektyvus...

Tai va. Toks tas mano kudikis... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 03 22, 22:32)
O plius nepaneigsit, kad ne retai salia autizmo dar buna ir salutines ligos-klausos, regos, neurologiniai sutrikimai...

nu biski ne taip viskas yra... kad nustatyti autizma - pirmiausia reikia atmesti, kad vaikas neturi klausos, regos problemu. Neurologinius ir kitokius sutrikimus kartais lydi ir autizmas, autizma daznai lydi virskinimo, miego hiper ar hipo jautrumu sutrikimai, epilepsija... Bet pastarieji gali lydet ir bet kuri kita sutrikima, ar but tik vieninteliai, nieko nelydintys mirksiukas.gif
Atsakyti
niu va isvaziuosime i sanatorija geguzes 21 ax.gif o vaziuojam net 3 mamytes su visiskai tokio paties amziaus F83 turinciais vaikuciais,berods nusimato aktyvi vasaros pradzia thumbup.gif
si ryta nesusikalbejom su vaiku,eisim siandien po darzelio i dviguba 3 metu mergyciu gimtadieni picerijoj,ir ryte einant i darzeli sakau va,nueisi i darziuka,kaip visada,pazaisi su vaikais,pavalgysi,pamiegosi,ateis mamyte ir eisim i svente i CILI..tik isgirdo jis zodi CILI ir viskas jam jau supratimas kad dabar eiti,kokie dar vakare doh.gif lupa tik patempe..spec.pedagoge darzely mums patare pasidaryti toki dienos plana is piesinuku,arba foto,zodziu vaiko diena,kad Lukas atsikelia,valosi dantukus,eina i darzeli ir t.t.ir jam kas ryta parodyti,va darysim tai,o dabar va tai,bet i prieki as jam nieko negaliu parodyti nes tada nori cia ir dabar jei tai pramoga rolleyes.gif
Atsakyti
Tą knygą ir aš knigyne pirkau.

vakar buvom spektaklyje. Išsisunkiau kaip pavytusi citrina, bet išbuvom iki pabaigos.
Ačiū D. mama su mumis ėjo, tai dviese buvo lengviau. Kartais Jokūbui ausis reikėjo laikyti beveik iš visos jėgos...
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Kriiste @ 2012 03 22, 22:50)
nu biski ne taip viskas yra... kad nustatyti autizma - pirmiausia reikia atmesti, kad vaikas neturi klausos, regos problemu.

va, būtent drinks_cheers.gif
LisJa, jau daug kartų sakiau, tad nenoriu dar kartą kartotis...tik manau, kad pirma reikia kitas jūsų bėdeles iki galo ištirti...gal atsirastų ir gydymo būdas...sakei, siūlo tirtis užsienyje...ar mūsų ligonių kasos tai kompensuotų? išnaudokit visą galimą pagalbą ir už Lietuvos ribų...didesnėse šalyse gal gydytojai jau turi patirties su tokiais ligoniukais...o mintis apie autizmą aš palikčiau paskutinėje vietoje...pati rašai, kaip sunku tavo mažiukui, tai nekeista, kad ir piktas, nenori bendrauti, atsiranda savistimuliacijų...

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 03 23, 08:26)
vakar buvom spektaklyje. Išsisunkiau kaip pavytusi citrina, bet išbuvom iki pabaigos.
Ačiū D. mama su mumis ėjo, tai dviese buvo lengviau.  Kartais Jokūbui ausis reikėjo laikyti beveik iš visos jėgos...

O kam jūs jį ten kankinot? neatsiras dar didesnė baimė spektakliams g.gif maniškė tokio amžiaus irgi bijojo spaktalių, tad po truputį pratinau...leisdavau sėdėti salėje kiek ji nori...5 metų jau su noru pati viską stebėdavo thumbup.gif o į kiną aplamai pirmą kartą ėjom, kai jai buvo 6 metai...ir tai vietomis iš baimės drebėjo...na bet noras pamatyti ir smalsumas nugalėjo thumbup.gif o mažius pirmą kartą su tėčiu nuėjo prieš savo trečią gimtadienį ir buvo labai patenkintas...skirtingi tie mūsų vaikai, bet viskam ateina savas laikas...

Mano vaikas susirgo...vakar pakilo tempa verysad.gif
Atsakyti
Sveikit 4u.gif

nekankinom. Būtų visiškai suirzęs būtume išėję.
jau iš vakaro kalbėjom,kad išjungs šviesą, bus garsi muzika. Sakėm, kad užsidengsim ausytes. Jokūbui labai nemėgstantis garsių garsų.
Nenorėjo eiti vos į sakę įėjom, bet apsipratom. turėjom pasiėmę ir gert ir, sausainių, ir mašiną lotuliukas.gif
jau link pabaigos pradėjo zirzent,kad eikim, bet rodžiau, kad kiti dar sėdi, kad dar reikia palaukti, kar reikės vaikams paploti.

kantrybės per tą valandą išnaudojau 2 d. limitą,bet savo vaiku vis tiek beprotiškai didžiuojuosi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 03 23, 11:10)
Sveikit  4u.gif

nekankinom. Būtų visiškai suirzęs būtume išėję.
jau iš vakaro kalbėjom,kad išjungs šviesą, bus garsi muzika. Sakėm, kad užsidengsim ausytes. Jokūbui labai nemėgstantis garsių garsų.
Nenorėjo eiti vos į sakę įėjom, bet apsipratom. turėjom pasiėmę ir gert ir, sausainių, ir mašiną  lotuliukas.gif
jau link pabaigos pradėjo zirzent,kad eikim, bet rodžiau, kad kiti dar sėdi, kad dar reikia palaukti, kar reikės vaikams paploti.

kantrybės per tą valandą išnaudojau 2 d. limitą,bet savo vaiku vis tiek beprotiškai didžiuojuosi  wub.gif

Oi kaip gerai pažįstamas jausmas. Aš nuo tokių stresų jausdavausi kaip po sunkaus egzamino visas jėgas praradusi doh.gif

Nuo praeitų Kalėdų jau viskas kitaip thumbup.gif wub.gif

Cukraus Pudra
, kantrybės, nenuleiskite rankų, eikite dar ir dar ir dar.

J tai "Voro vestuvių" dainų jau laukia. Eisime Balandžio 22 d. į Žalgirio areną smile.gif

Nuo rudens pas mus nusimato pokyčiai rolleyes.gif .
Keičiame darželį, bus priešmokyklinukas, nes darželyje be šansų pasilikti (teko kalbėti net su asmeniu iš švietimo skyriaus), o va kitą pavasarį bus matyti ką darysime, svarbiausia, kad naujojo darželio direktorė super nuoširdus žmogus, ir nori padėti smile.gif Tiesa, įsitikinau, kad eilės darželiuose, ypač priešmokyklinėse grupėse, yra mitas. Vaikai iš lietuvos emigruoja... )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 23 kovo 2012 - 13:08
Labukas. Neprisimenu gal jau rašiau čia... Mūsų mergaitei 2,5 metukų. Mūsų deagnozė dar nepatvirtinta, bet jau turim neįgalumą. Širdis jaučia, jog ji tikrai autistukė, nors tikisi, kad kažkada Vytautė atsibus smile.gif . Mano mažylė nekalba, barbena visus daiktus, pati nevalgo, daug dalykų daro su mano ranka, su žaisliukais žaidžia ne taip kaip reikia, daikčiukus dažniausia pernešioja iš vienos vietos į kitą, nebendrauja su vaikais. Bet labai mėgsta suaugusiuosius, mėgsta eiti į lauką, į svečius, maudytis, klausytis muzikos, pati groti,gerai miega, beveik neserga, viską valgo (na išskyrus termisškai neapdorotas daržoves BET KAS JAS MĖGSTA! biggrin.gif ) . Aš tik labai noriu jūsų pagalbos: ką mums reikia daryti? Mes lankom logopedinį darželį, turim nuostabią logopedę. Skaičiau, jog galima atlikti plauko tyrimą - tai mes planuojam. Rugsėjy vyksim į VRC. Girdėjau, jog kaikuriems vaikams gyvunėlis namie labai padeda. Mes turim mažesnę sesę, bet oj kaip ji jos nemėgsta - tik kartais pažaidžia (na, vis dažniau jau). Tai va. Žinoma, galėčiau gal ir visus forumus perskaityt, bet dėl laiko taupymo bandau jūsų užklaust. Gal padėsit?
Atsakyti
Susimąsčiau apie motyvaciją. Turim problemų su viena auklėtoja (labai šaukia ant vaikų ir Motiejus pasakoja, kad muša vaikus per užpakaliuką, jei jie nemiega), tai man pabandžius jai prasitarti, jo kažkas darželyje yra negerai, nes vaikas ėmė bijoti eiti į darželį, ji man pasakė, kad Motiejus labai nemotyvuotas vaikas, jis viską daro tik todėl, kad reikia, bet be motyvacijos (kaip tai susiję su mano pastaba apie baimę, aš nežinau). Grįžusi į namus, susimąsčiau. Na taip, piešti, spalvinti, klijuoti jis nemėgsta, bet jis laaabai mėgsta viską, kas susiję su sportu, su dėlionėm, mašinom ir dar daug kitų dalykų mėgsta. Tai vat ir galvoju, kaip suprasti trimečio motyvaciją? Kaip ji turėtų pasireikšti?
Atsakyti
QUOTE(etulle @ 2012 03 23, 15:34)
Labukas. Neprisimenu gal jau rašiau čia... Mūsų mergaitei 2,5 metukų. Mūsų deagnozė dar nepatvirtinta, bet jau turim neįgalumą. Širdis jaučia, jog ji tikrai autistukė, nors tikisi, kad kažkada Vytautė atsibus smile.gif . Mano mažylė nekalba, barbena visus daiktus, pati nevalgo, daug dalykų daro su mano ranka, su žaisliukais žaidžia ne taip kaip reikia, daikčiukus dažniausia pernešioja iš vienos vietos į kitą, nebendrauja su vaikais. Bet labai mėgsta suaugusiuosius, mėgsta eiti į lauką, į svečius, maudytis, klausytis muzikos, pati groti,gerai miega, beveik neserga, viską valgo (na išskyrus termisškai neapdorotas daržoves BET KAS JAS MĖGSTA!  biggrin.gif  ) . Aš tik labai noriu jūsų pagalbos: ką mums reikia daryti? Mes lankom logopedinį darželį, turim nuostabią logopedę. Skaičiau, jog galima atlikti plauko tyrimą - tai mes planuojam. Rugsėjy vyksim į VRC. Girdėjau, jog kaikuriems vaikams gyvunėlis namie labai padeda. Mes turim mažesnę sesę, bet oj kaip ji jos nemėgsta - tik kartais pažaidžia (na, vis dažniau jau). Tai va. Žinoma, galėčiau gal ir visus forumus perskaityt, bet dėl laiko taupymo bandau jūsų užklaust. Gal padėsit?

Labuka. As norejau savo vaikui plauko tyrima daryti, o paskui apsiskaiciau uzsienio literatura, kad pieno riebuma parodo tas tyrimas.
Hair analysis is not reliable for evaluating the nutritional status of individuals. In 1974, the AMA Committee on Cutaneous Health and Cosmetics noted: "The state of health of the body may be entirely unrelated to the physical and chemical condition of the hair . . . Although severe deficiency states of an essential element are often associated with low concentrations of the element in hair, there are no data that indicate that low concentrations of an element signify low tissue levels nor that high concentrations reflect high tissue stores. Therefore . . . hair metal levels would rarely help a physician select effective treatment." [3]
Most commercial hair analysis laboratories have not validated their analytical techniques by checking them against standard reference materials. The techniques typically used to prepare samples for analysis can introduce errors for many of the elements being determined.
Hair mineral content can be affected by exposure to various substances such as shampoos, bleaches and hair dyes. No analytic technique enables reliable determination of the source of specific levels of elements in hair as bodily or environmental.
The level of certain minerals can be affected by the color, diameter and rate of growth of an individual's hair, the season of the year, the geographic location, and the age and gender of the individual.
Normal ranges of hair minerals have not been defined.
For most elements, no correlation has been established between hair level and other known indicators of nutrition status. It is possible for hair concentration of an element (zinc, for example) to be high even though deficiency exists in the body.
Hair grows slowly (1 cm/month), so even hair closest to the scalp is several weeks old and thus may not reflect current body conditions for purposes of health diagnosis.
The use of a single multielemental hair analysis test as the sole means of diagnosis violates basic tenets of medical practice that laboratory findings should be considered together with the patient's history and physical examination, and that the practitioner should keep in mind that laboratory errors occur.
For these reasons, multielemental analysis of human hair is not a valid technique for identifying an individual's current bodily excesses or deficiencies of essential or nonessential elements. Nor does it provide a valid basis for recommending vitamins, minerals, or other dietary supplements [4,5].
http://www.quackwatc...opics/hair.html
(cia placiau)

Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2012 03 23, 14:47)
Susimąsčiau apie motyvaciją. Turim problemų su viena auklėtoja (labai šaukia ant vaikų ir Motiejus pasakoja, kad muša vaikus per užpakaliuką, jei jie nemiega), tai man pabandžius jai prasitarti, jo kažkas darželyje yra negerai, nes vaikas ėmė bijoti eiti į darželį, ji man pasakė, kad Motiejus labai nemotyvuotas vaikas, jis viską daro tik todėl, kad reikia, bet be  motyvacijos (kaip tai susiję su mano pastaba apie baimę, aš nežinau). Grįžusi į namus, susimąsčiau. Na taip, piešti, spalvinti, klijuoti jis nemėgsta, bet jis laaabai mėgsta viską, kas susiję su sportu, su dėlionėm, mašinom ir dar daug kitų dalykų mėgsta. Tai vat ir galvoju, kaip suprasti  trimečio motyvaciją? Kaip ji turėtų pasireikšti?

tai jus jos ir paklauskit kaip suprast nemotyvuotas doh.gif

as is savo vaiku - irgi turiu motyvuotus ir ne motyvuotus. motyvuotais laikau tuos - kuriems pasakai ka ir kaip daryt - jie daro, jiems viskas idomu, rupi ivairus paskatinimai (net tokie kaip po pratybu leisiu rankas nusiplaut su paspaudziamu muilu ar i sekancias pratybas gales rinktis drauge, kuria atsives, aisku jei gerai dirbs ir stengsis lotuliukas.gif ) - su jais pasiekiam geresniu rezultatu, bet yra keli (is 15 gal kokie 4) diegai ruroje - kuriems nieks nerupi, nieks neidomu, pastangu 0, gerai jei dar mechaniskai atbirbina ka reik, jei aiskini uzduoti, kad geriau suprastu - tai net ir pasako, nu gerai, greit darom ir einu, mazesniu isvis sunku sudomint kazkuo, kad pakartotu daugiau, nei 2 kartus doh.gif - va tuos laikau nemotyvuotais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 03 23, 13:57)

Nuo rudens pas mus nusimato pokyčiai rolleyes.gif .

Ką numatę lankyti?

O aš šią savaitę džiaugiausi. Vaikas paprašė nupirkti knygą "raganą Lilę" ir pats skaito vakarais. Taip juo didžiuojuosi.
Atsakyti