Mums mokslo metu pradzioje pateike sarasiuka, ka reikia supirkti (flamasteriai, piesimo sasiuviniai, spalvotas popierius ir t.t. bei higienos prekes), ir dar kiekviena diena priskaito po 50ct ugdymui (per men. apie 10lt gaunasi)

Pas mus (Elektrenuose), isvis nera jokiu rinkliavu, mokam tik 4,85 ir 0,5 Lt per diena uz ugdymosi priemones ir is tu pinigeliu jie sugeba (tik nelabai isivaizduoju kaip) aprupinti vaikus plastelinu, piestukais, popieriumi ir t.t. Be to neseniai i grupe dar ir mini muzikini centra nupirko. Nepagalvokit, kad grupe kokia nuskurusi ir be zaislu, ko jau ko, o ju cia uztenka... Ai, dar tiesa reikejo keleta ten higienos priemoniu atnesti, bet man negaila. Manau, viskas priklauso nuo lesu paskirstymo skaidrumo...
O del nelankymo, tai kai nelankai ir nemoki. Jokiu pazymu nereikia, tik as visada aukletoja perspeju, kad neateisim.
O del nelankymo, tai kai nelankai ir nemoki. Jokiu pazymu nereikia, tik as visada aukletoja perspeju, kad neateisim.
QUOTE(elzeda @ 2005 12 25, 23:50)
Pas mus jei man iseigine tai turiu pazymas tempt

QUOTE(Velniuke @ 2005 12 23, 08:14)
Pas mus darželyje renka po 10 lt. per mėnesį, bet mums nieko nešti nupirkus nereikia: nei piešimo reikmenų, nei hiegienos reikmenų.
Pas mus irgi taip-kiekviena menesi renka po 10lt.ir daugiau nieko nesti nereikia

Mano vaikas lanko darželį jau du metus jokios rinkliavos nebuvo, jūs man paaiškinkit jeigu nemokėsi tai kas tada bus. :hm Ir dar mano vaikas nevalgo pusričių tai aš ir nemoku už juos. Jei nebūnam kelias dienas, nors ir savaitę nereikia jokios pažymos ir mokėti nereikia tik pranešu apie tai auklėtojai.
QUOTE(DEIMA00 @ 2006 01 09, 15:34)
Mano vaikas lanko darželį jau du metus jokios rinkliavos nebuvo, jūs man paaiškinkit jeigu nemokėsi tai kas tada bus.
Ir dar mano vaikas nevalgo pusričių tai aš ir nemoku už juos. Jei nebūnam kelias dienas, nors ir savaitę nereikia jokios pažymos ir mokėti nereikia tik pranešu apie tai auklėtojai.

Gal pasakysi kur čia toks lojalus darželis randasi? Nes dar negirdėjau, kad visai nė cento papildomų rinkliavų nebūtų

Mes irgi jokių papildomų rinkliavų nemokam ir vaikai pilnai aprūpinti priemonėm visom.
QUOTE(DEIMA00 @ 2006 01 09, 15:34)
Mano vaikas lanko darželį jau du metus jokios rinkliavos nebuvo, jūs man paaiškinkit jeigu nemokėsi tai kas tada bus.
Ir dar mano vaikas nevalgo pusričių tai aš ir nemoku už juos. Jei nebūnam kelias dienas, nors ir savaitę nereikia jokios pažymos ir mokėti nereikia tik pranešu apie tai auklėtojai.

Maniškė neseniai Kaune lanko lopšelį, tai kol kas tikrai jokių kasmėnesinių rinkliavų nėra.
o jei vaikas nevalgo pusryčių, pietų ar vakarienės, tai tikrai galima už juos nemokėti (čia Kaune) - yra toks Kauno m. savivaldybės tarybos 2003 m. balandžio 03 d. sprendimas Nr. T-134 (šiek tiek pakeistas 2004 m.) DĖL MAITINIMO PASLAUGŲ TEIKIMO DARŽELIUOSE-MOKYKLOSE IR IKIMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGOSE - jo 3 p. sako "leisti tėvams ne trumpiau kaip savaitei pasirinkti maitinimų skaičių (ne mažiau kaip 2 kartus), atsisakant pusryčių, pavakarių ar vakarienės, ir už tai nemokėti mokesčio."
O visa mokėjimo už darželius tvarka Kauno m. yra nustatyta Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. sprendimu Nr. T-421. Kam įdomu, susirasit internete www.kaunas.lt
Del mokejimo-nemokejimo, kai nevedat keleta dienu - yra skirtumas, kokia pazyma atnesat is darbo - jei pamaininis darbas, tai uztenka atnesti karta per metus, jei slenkantis grafikas, tai turi nesti kiekviena menesi
Aukletojos dazniausiai priima atsakomybe ir raso visiem tabelyje - pamainins darbas, bet kai jas patikrina, kas buna karta per pora metu, tai
gauna jos uz tai, kad daro mums geriau...

O ar jus vedete vaikucius i darzeli per didziuosius salcius (kai buvo virs -20 laipsniu)? As nevedziau, bet moketi reikia (nors aukletoja perspejau, kad neateisim). Pasak aukletojos nemoketi galima tik turint gydytojo pazyma arba pazyma is darbo, kad tevai atostogavo. O kaip su tuo oru, kai vyresnieji nejo i mokykla, o maziukams argi nesalta? Kazko as cia nesuprantu.