O kaip yra su mokėjimais, jei aš esu ne neštumo atostogose, o vaiko priežiūros atostogose, ir dabar noriu vyresnėlės neleisti į darželį bent kokius tris mėnesius, ar man vistiek reikia mokėti, nes kitu atveju mus išbrauks iš sąrašų. Ar taip teisėta? Ar galioja pažyma iš darbovietės apie vaiko priežiūros atostogas?
QUOTE(inocka @ 2007 09 19, 09:16)
O kaip yra su mokėjimais, jei aš esu ne neštumo atostogose, o vaiko priežiūros atostogose, ir dabar noriu vyresnėlės neleisti į darželį bent kokius tris mėnesius, ar man vistiek reikia mokėti, nes kitu atveju mus išbrauks iš sąrašų. Ar taip teisėta? Ar galioja pažyma iš darbovietės apie vaiko priežiūros atostogas?
Vaiko auginimo atostogos kiek žinau nėra pateisinama priežastis nelankyti darželio, todėl jokia pažyma čia netinka. Nebent darželis dar pats turi savo politiką ir leidžia nelankyti. Įstatuose, bent jau Kaune, tai nėra numatyta.

QUOTE(Toskita @ 2007 09 19, 21:16)
Vaiko auginimo atostogos kiek žinau nėra pateisinama priežastis nelankyti darželio, todėl jokia pažyma čia netinka. Nebent darželis dar pats turi savo politiką ir leidžia nelankyti. Įstatuose, bent jau Kaune, tai nėra numatyta.
Todėl jums arba reikia tartis su direktore, kad laikinai išbrauktų, arba su gydytoja, kad rašytų pažymas. 

Ačiū už atsakymą, ir aš kaip skaičiau įstatymus taip supratau, bet norėjau įsitikinti.

Pas mus darzelyje Telsiuose uz diena 5,85cnt.Didziausias rastas parasytas ant duru kad pabarngino mokesti uz darzeli.idomu kiek mokesiu i menesi nes skaitausi vienisa mama

QUOTE(inocka @ 2007 09 19, 09:16)
Būtinai pasiklausk auklėtojų ar vedėjos. Pvz mūsų rajono savivaldybė priėmus įstatymą, pagal kurį, jei mama yra vaiko priežiūros atostogose, mokėti nereikia. Mama parašo prašymą, prideda vaiko gimimo liudijimo kopiją ir iki kol mažiukui sueina metai nereikia mokėti už nelankytas dienas darželyje. Kiekvienam rajone vis kitaip.
QUOTE(Mazule @ 2007 09 11, 16:06)
Mes visus pernai metus išlankėm pusę dienos - valgėm tik pietus - visada mokėjom VISKĄ :
O iš kur buhalterei skaičiuojančiai mokesčius žinot kiek jūs valgėt. Visada teraukitės auklėtojų. Parašai prašymą, kad nori atsisakyti pusryčių arba vakarienės ir nereiks už tai mokėti.
Mano vaikas serga bronchine asma ir pazyma is gydytojos kaip nesem joje yra parasyta kad sergame vidutinio sunkumo bronchine asma, kaip supratau mums darzelis priklausytu puse kainos ar uztenka tos pazymos ar dar kokiu dokumentu reiktu kad gautume 50%

QUOTE(Belada @ 2007 09 24, 14:03)
Mano vaikas serga bronchine asma ir pazyma is gydytojos kaip nesem joje yra parasyta kad sergame vidutinio sunkumo bronchine asma, kaip supratau mums darzelis priklausytu puse kainos ar uztenka tos pazymos ar dar kokiu dokumentu reiktu kad gautume 50% 

tai paklauskit auklėtojos,jos turi žinot apie visas reikalingas pažymas

Norejau paklausti, o dabar darzeliuose nera taip kaip mokykloj, kad uz kokia 3 dienas teveliai galetu pateisinti pvz liga
Ar tik gydytojo pazyma suteikia galia, kad moket nereikia
Pvz vaikas nelabai serga, o mamyte nori nors 3 dieneles palaikyti namie, tai kaip supratau be pazymos turesim uz jas moketi?
Ane?

Ar tik gydytojo pazyma suteikia galia, kad moket nereikia
Pvz vaikas nelabai serga, o mamyte nori nors 3 dieneles palaikyti namie, tai kaip supratau be pazymos turesim uz jas moketi?

Taip jei nebus pazymos is gydytojo tai uz tas dieneles mokesit
QUOTE(Margarita23 @ 2007 09 11, 15:55)
už šį mėn tai 95lt
As vienisa mama, i rugseji i darzeli ejom tik 7 dienas, kitas sirgom, gavai kvituka kad moketi 85,19. Nesamone.
Kad sirgom pristatem pazymas.
Negi darzelis pabarngo, kaip manote?