Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokesčius už darželį

O man iskilo toks klausimas: jeigu as isejau i dekreta, ir sugalvoju neleist dukrytes i darza, nes ji pvz sloguoja. Ar man reikia gauti is gyd pazyma del jos ligos, ar tiesiog i darzeli pristatyti kazkokia pazyma, jog as esu nestumo atostogose (dekrete). Nes esu girdejusi, kad jei dekrete, ir nevedi i darza, uz tas dienas nereikia moketi. Kaip is tikruju yra? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rumba @ 2007 10 16, 14:20)
O man iskilo toks klausimas: jeigu as isejau i dekreta, ir sugalvoju neleist dukrytes i darza, nes ji pvz sloguoja. Ar man reikia gauti is gyd pazyma del jos ligos, ar tiesiog i darzeli pristatyti kazkokia pazyma, jog as esu nestumo atostogose (dekrete). Nes esu girdejusi, kad jei dekrete, ir nevedi i darza, uz tas dienas nereikia moketi. Kaip is tikruju yra? ax.gif

Jei nori nemokėti už darželį, pažymos dėl dukrytės ligos reikia bet kokiu atveju tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(rumba @ 2007 10 16, 14:20)

Esant nėštumo gimdymo atostogose už darželį nereikia mokėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Antilope @ 2007 10 23, 12:34)
Esant nėštumo gimdymo atostogose už darželį nereikia mokėti mirksiukas.gif

o gal zinot koki dokumenta, kad butu tokia info nurodyta? g.gif nes visur randu skirtinga mamyciu informacija siuo klausimu unsure.gif
Atsakyti
Nu sakiau gi, pvz pas mus darželyje reikia vaiko (nu to, dėl kurio esi vaiko auginimo atostogose biggrin.gif )gimimo liudijimo ir mamos prašymo. Ir viskas - visos nelankytos dienos yra pateisinamos. Kiekvienu atveju geriausia terautis savo darželio auklėtojų ar administracijos, nes čia atsakymai skirtingi, nes kiekvienoje savivaldybėje vis kitaip.

O man įdomu kaip dėl lengvatų jei studijuoji neakivaizdiniam skyriui. Ar yra kur nors taikoma tokia lengvata. Nes pvz mūsų savivaldybės potvarkyje yra parašyta, kad mokestis mažinamas, jei vaikas auga mokinių ar studentų šeimoje, kur vienas iš tėvų mokosi mokymosi įstaigoje. Žodžio "dieniniame" nėra, tai reiškia kad ir neakivaizdininkai gauna lengvatą unsure.gif
Atsakyti
Aš pati neakivaizdininkė,tai nepriklauso nuolaidų,nuolaida teikiama tik jai dieninį bent vienas ištėvų mokinasi mirksiukas.gif rolleyes.gif

Atsakyti
Reikia labai įsiskaityti visus raštus apie lengvatas, pasirodo Kaišiadorių rajono darželiuose lengvatą gauna ir neakivaizdininkai. Šitą pasakė, kai pati pradėjau labai domėtis. Daugelis tėvų veda į darželį vaiką ne pirmus metus, o nežino, kad gali gauti lengvatą.
Atsakyti
Norejau paklausti, gal zinote kokia yra lengvata ir ar yra tokia, kad jei du vaikai lanko ta pati darzeli, uz antra reikiamoketi maziau...
Atsakyti
girdejau kad darzelis nuo sausio pirmos brangsta,ar tiesa?
ir gal yra zinanciu,nes viena aukletoa sake kad nuo sauso 1d. nebegalios pazymos is teveliu darbovieciu kad dirba laisvu grafiku,na kad reikes moketi uz praleistasdienas iskyrus pazyma is gydytojo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wetta: 20 lapkričio 2007 - 10:00
QUOTE(daniele @ 2007 11 20, 00:26)
Norejau paklausti, gal zinote kokia yra lengvata ir ar yra tokia, kad jei du vaikai lanko ta pati darzeli, uz antra reikiamoketi maziau...

Labai abejoju, kad kurnos būtų tokia lengvata schmoll.gif

Pas mus mokestis už darželį pabarango jau nuo spalio 1 d. verysad.gif
Atsakyti
[quote=wetta,2007 11 20, 10:54]
girdejau kad darzelis nuo sausio pirmos brangsta,ar tiesa?
ir gal yra zinanciu,nes viena aukletoa sake kad nuo sauso 1d. nebegalios pazymos is teveliu darbovieciu kad dirba laisvu grafiku,na kad reikes moketi uz praleistasdienas iskyrus pazyma is gydytojo?
prasau,jei kas zino parasykit,labai reikia.arba bent kur suzinot?
Atsakyti
Nuo sausio 1d.bus 8lt.dienai(Vilniuje).Daugiau nieko nezinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noanoa: 24 lapkričio 2007 - 17:35