Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokesčius už darželį

man sake kad nuo sausio 1d uz darzeli mokesim 180lt mazdaug, bet kokiu atveju ar tevai dirba pamainini darba pazyma nebegalios jai nevesit visvien reiks uz tas dienas moket, tikrai tokiam sprendimuj nepritariu, jai yra kam su vaiku buti kam tada ji vesti ... o ir kur dinks tas maistas jai nedirbsiu ir nevesiu vaiku i darzeli ? uz ka tada man moketi?
Atsakyti
QUOTE(meilute20 @ 2007 11 26, 15:18)
bet kokiu atveju ar tevai dirba pamainini darba pazyma nebegalios jai nevesit visvien reiks uz tas dienas moket, kam tada ji vesti ... o ir kur dinks tas maistas jai nedirbsiu ir nevesiu vaiku i darzeli ? uz ka tada man moketi?

nu jau tikrai, kazkoks absurdas.

na dar ziurek ,sugalvos padaryti, kad uz darzeli reiks moketi kai vaikas susirgs. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meilute20 @ 2007 11 26, 14:18)
man sake kad nuo sausio 1d uz darzeli mokesim 180lt mazdaug, bet kokiu atveju ar tevai dirba pamainini darba pazyma nebegalios jai nevesit visvien reiks uz tas dienas moket, tikrai tokiam sprendimuj nepritariu, jai yra kam su vaiku buti kam tada ji vesti ... o ir kur dinks tas maistas jai nedirbsiu ir nevesiu vaiku i darzeli ? uz ka tada man moketi?

brangina taip kad vėliau galės sakyti - tėveliai patys norėjo. apie 50 proc. brangs ir visiems normalu... gyvenimas vis gerėja.
Atsakyti
o as buciau ne pries kad bragina tuos darzus,nes juk brangsta viskas ir maisto produktai taip pat,bet...tai turetu atsispindeti vaiko valgiarastyje,nes dabar atrodo kad pabrangt tai pabrangs,bet vaikai kaip srebe vandens sriuba taip ir srebs itariu doh.gif nors mokesime daugiau doh.gif
Atsakyti
Pabrango smile.gif
Darželis jei nepainioju 8,16 už dieną, o lopšelis 7,26 už dieną.
Jei lanko du vaikai 20 proc. nuolaida., jei daugiavaikė šeima 50 proc. nuolaida.
Dėl pamaininio, galioja pamaininis tik greižtai turit pristatyti grafiką ir nelankymo dienos turi sutapti su jūsų grafiku. Tuomet nemokėsite,jei neutaps teks mokėti.
Kas dar g.gif
Ai dar jei gimimo liudijime nenurodytas tėvas, jei tėvas įkalinimo įstaigoje, jei ........nepamenu dabar reikia pasitikslinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2008 01 03, 15:54)
nes dabar atrodo kad pabrangt tai pabrangs,bet vaikai kaip srebe vandens sriuba taip ir srebs itariu doh.gif  nors mokesime daugiau  doh.gif

Ar ragavai sriubą g.gif Na net jeigu ir vandens sriuba, tai irgi pykt nederėtų, nes mokestis už darželį nesikeičia apie 10 metų, o kainos pakilo n kartų nuo to laiko smile.gif Aš asmeniškai iš kirvio irgi nemoku sriubos išvirt smile.gif o šiaip aš laukiu mokesčio padidinimo už mitybą darželyje ,nes pati tikrai nesugebu vaiko pamaitinti už 5 litus į dieną schmoll.gif Geriau jau aš sumokėsiu 50 lt daugiau, nei už tuos pinigus pirksiu š.... maisto papildus ,vaistus ir turėsiu nesveiką vaiką.
Atsakyti
Mums šiandien auklėtoja paaiškino už ką turime mokėti
Taigi,
1. Nesvarbu, ar vaikas lanko darželį ar ne bus imamas 1 lito mokestis už dieną ugdymo reikmėms g.gif [čia net vasarą, kai tėvai atostogauja, doh.gif nes anksčiau už vasarą neimdavo - aš pati 2 mėnesius vaiko nevedu per vasarą ir nemokėjau rolleyes.gif nei lito]
2. Jei norite, kad vaikui nereiktų mokėti už maitinimą per nelankymo dienas, reikia pristatyti gydytojo pažymą rolleyes.gif arba, jei vienas iš tėvų turi pamaininį darbą, iš darbovietės dirbtų dienų sąrašą g.gif ir auklėtojos turės atrinkti kas ir kur. doh.gif
3. Na, ir jei mokame už visą mėnesį, tai kažkur virš 160 litų išeina. doh.gif doh.gif doh.gif

Gerai, kad maniškis jau paruošiamukas, tai birželį ir brauksiu iš sąrašų, kad per vasarą dykai nereiktų mokėti..... unsure.gif
Man tai labiausiai pikta blink.gif dėl pamaininio darbo - juk ne kiekviena darbovietė sutiks tuo popierizmu užsiimti. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Gerai buvo anksčiau - jei man laisva diena [dirbu mokykloje] tai ir nevedu vaiko, nors vyras tądieną ir darbe, o dabar.........mokėsim už nieką - jau nežino valdžia kaip pasipelnyti....... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
O gal kas gali pasakyti koks tikslus to nutarimas numeris ir data, kur numatomas darzelio pabrangimas...?
Lyg ir girdėjau Nr. 330 2007-12-19, bet niekur nerandu, vadinasi kažką sumaišiau
...
Gal kas žinot? 4u.gif
Atsakyti
Jau radau..
Jei kam aktualu: http://www.vilnius.l...;dokid=30152810
Papildyta:
Kaip jums ši vieta (ar žinojot?):

10. Mokestis už vaiko maitinimą nemokamas, jeigu:
10.3. vaikas nelanko įstaigos dėl:
10.3.5. mokinių atostogų ( jeigu ikimokyklinio ugdymo įstaigą lankantis vaikas turi brolių ar seserų, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokykloje) bei vasaros (birželio–rugpjūčio) mėnesiais;

Na vasarą, tai nemokame už tas dienas, jei nelanko per atostogas darželio, bet tarkim žiemos ar rudens atsotogų metu man rodos niekas ten nesicackina ir skaičiuoja už atostogų dienas, jei neatnešama gydytojo pažyma.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimukas: 08 sausio 2008 - 09:29
QUOTE(Rimukas @ 2008 01 08, 09:43)
niekas ten nesicackina ir skaičiuoja už atostogų dienas, jei neatnešama gydytojo pažyma....  g.gif

pas mus cackinasi ax.gif Gal tiesiog nepastebėjai?
Atsakyti
Na ir mes jau pradėsim lankyti darželį šį mėnesį žiūrėsim kaip čia bus su mokesčiais, tik kad dieniniame aš mokausi skyriuje, tai mokestis perpus mažesnis bus smile.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...php?id=15554841

galit pasiskaityti, komentaru irgi. Kai kurie visai nieko nenutuokia apie tai.
Atsakyti