Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas negirdi ką sakau

Pasidariau auklėjimo būdų sąrašą: ax.gif

1. pasodinti ant kedes ar i kampa 5 –10 min...deja nelabai veiksminga...
2. neleisti į kiemą, neduoti deserto, kalbeti apie tai ką pridarė
3. skaiciuoti iki 3 ir imtis bausmes
4. Su ožiais draugaut eina į atskirą kambarį/vonia
5. Po namus besimėtantys žaislai keliauja šiukšlių dėžėn, nes jie nereikalingi,
6. Kai atsikalbinėja praustis/rengti/valytis dantis - trumpėja vakarinės pasakos laikas, o būna, kad ir visai laiko tam nelieka.
7. Su mušeikom nedraugaujam,
8. Negražiai kalbantys vaikai į svečius neina, nes tokių nieks nelaukia.
9. paišyti šypsenėles ir ožiukus
10. neleisti ziureti filmuku
11. nekalbėti su vaiku kol zyzia, negirdeti - uzsideti ausines
12. i ozius nekreipti demesio
13. Kai manęs negirdi, taip pat negirdžiu ko prašo
14. Išnešti visus žaislus ir gražinti po kelis už gerus darbus
15. Skatinimas su dėžėm ir kamuoliukais, pupom. Arba tikslo siekimo laiptai su mėgiamu personazu.
16. nieko nesakau ir elgiuosi kaip su leliuku
17. baudzia abu: ir tetis, ir mama
18. vaika ir su visais rūbais pakišti po šaltu dušu
19. po eilinio atsikalbinėjimo viena karta išvalyti datis su muilu
Atsakyti

Sąrašelis thumbup.gif puse jo bandau pritaikyti savo vaikui,kita puse dar nedristu,ką svarbiausio supratau kad nuo žodžių visada reikia pereiti prie veiksmų(kaip nebutu širdije gaila vaiko),kitaip žodžiai neturės prasmės,vaikas labai greit pripranta kad mama tik kalba bet nieko nedaro.Galiu pasigirti kad dabar su žaislu tvarkymu neturime jokių problemu,mano vaiką labiau veikia ramus bet griežtas balsas nei ''sienų drebinimas''(tfu,tfu,tfu kad neprisišnekėčiau),ir kas svarbiausia kad vaiką turi bausti butent abu teveliai.
Atsakyti
Šiandien mano vaikas atsinešė iš kažkur mašinėlę. Sako, kad rado vaikų darželyje, smėlio dėžėje. Maža to, kad paėmė nesavo, bet jaučiu, kad dar ir meluoja. Nežinau ką daryti, palikau spręsti šį reikalą vyrui kol kas. Žinoma kalbėjau, kad negerai taip daryti, klausiau kaip bausim, sakiau, kad man labai liūdna, bet jaučiu kol kas problemos neišsprendėm, nes vaikas dar nenubaustas. Vienu žodžiu, aš pasimetus. Jam 6,5 m.
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikte @ 2006 05 12, 11:01)
Apie šį metodą ir aš girdėjau bet jo panaudoti dar neteko,jeigu jau prakalbome apie drąstiškus auklėjimo metodus galiu pasiūlyti dar viena kuri panaudojo mano drauge savo mergaitei.Vaikas vakare atsikalbinėjo visiškai jos neklause ir ožiavosi,kai atejo laikas miegoti mergaite pareiške kad nesirenks ir miegoti neeis na tada jau mamytei visai trūko kantrybe ji paeme vaika ir su visais rūbais pakišo po šaltu dušu,vaikui tai buvo labai didelis šokas, mama nuo žodžiu perėjo prie veiksmų,daugiau su ožiais ir su nenorėjimu miegoti problemu nebuvo,mamai tik reikėdavo priminti  apie šaltą dušą.Gal ir žiaurokas metodas bet kartais mūsų vaikai mus priverčia taip pasielgti.

Taip taip aš apie tą patį ir rašiau ax.gif išbandžiau vieną kartą...to pakako thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Egliukas @ 2006 05 12, 16:10)
Pasidariau auklėjimo būdų sąrašą:  ax.gif

6. Kai atsikalbinėja praustis/rengti/valytis dantis - trumpėja vakarinės pasakos laikas, o būna, kad ir visai laiko tam nelieka.
15. Skatinimas su dėžėm ir kamuoliukais, pupom. Arba tikslo siekimo laiptai su mėgiamu personazu.

Geras thumbup.gif
einu atsispaudint lotuliukas.gif išanalizuosiu ką jau darėm, ir ko dar ne lotuliukas.gif
Atsakyti
Taigi čia visi jūsų pačių patarimai vienoj vietoj. mirksiukas.gif

P.S. vyras liepė santrauką padaryti, nes neturi laiko skaityti blevyzgų, teko padirbėti. lotuliukas.gif
Papildyta:

Sakykit, o kokias knygas ar skaitot apie auklėjimą, vaikų psichologiją ir pan.? Gal ką turit parekomenduoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukas @ 2006 05 12, 22:08)
Taigi čia visi jūsų pačių patarimai vienoj vietoj.  mirksiukas.gif

P.S. vyras liepė santrauką padaryti, nes neturi laiko skaityti blevyzgų, teko padirbėti.  lotuliukas.gif
Papildyta:

Sakykit, o kokias knygas ar skaitot apie auklėjimą, vaikų psichologiją ir pan.? Gal ką turit parekomenduoti?  ax.gif

Tai supratom supratom lotuliukas.gif Atrodo įspūdingai thumbup.gif

Nelabai kada turiu skaitinėti...nors skaičiau vaiko psichologija tai nereali knyga...dar kelias...po to teko studijuoti Montessori metodą tai privalėjau skaityti...buvo thumbup.gif knygos, labai daug naujo sužinojau...ten rašo apie vaiko "jautrumo periodus" ir šiaip fizinį bei psichinį vaiko vystymasi, apie vaiko ugdymasi per pujūčius (rega, klausa, jutimas, uoslė ir ragavimas)... ir daug daug visokių dalykų...pvz vaikas apie pusantrus metus turi "jautrų periodą" kuris pavadintas " nešiotojas"... t.y. tuo metu vaikas bando pakelti už save didesnius ir sunkesnius daigtus.... ir ištikrūjų taip yra bigsmile.gif Pvz kalbai - jautrus periodas yra nuo gimimo iki 6m...jei vaikas iki to laiko negirdėtų kalbos jis niekad nebesugebėtų išmokti kalbėti...Aj, dar nerealus dalykas yra vaiko protas...t.y. aiškinama kad nuo gimimo iki 3m vaikas kaupia informaciją nesamoningai, jis "siurbia" viską iš aplinkos kaip kempinė...jis nesuvokia to bet jo protas viską fiksuoja. ir da kad iki 3m vaikas neturi ilgosios atminties....
Nuo 3m vaiko protas ir mąstymas keičiasi...t.y. jis jau samoningai priima informaciją, pradeda mastyti, suprasti savo elgesio pasėkmes, taip pat formuojasi atmintis...Vaikas gali atsiminti ką darė vakar ar prieš kelias dienas, ar kodėl vakar buvo nubaustas ir pan.
Dar taip pat rašoma apie discipliną ir laisvę, kad be vieno negali būti kito, ir kad jie papildo vienas kitą. Ta prasmė turi būti laisvė tam tiruose barjeruose...

Niu va neplanavau, o tiek pripasakojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukas @ 2006 05 12, 23:08)
Taigi čia visi jūsų pačių patarimai vienoj vietoj.  mirksiukas.gif

P.S. vyras liepė santrauką padaryti, nes neturi laiko skaityti blevyzgų, teko padirbėti.  lotuliukas.gif
Papildyta:

Sakykit, o kokias knygas ar skaitot apie auklėjimą, vaikų psichologiją ir pan.? Gal ką turit parekomenduoti?  ax.gif

Kai augo mano mergaites man kilo nemažai klausimų pradedant maitinimu ir baigiant auklėjimu,taigi pirmiausiai susidomėjau žurnalaias''Tavo vaikas''ir ''Mažylis'' juose radau nemažai naudingos informacijos. Manau kad vertos dėmesio motinos ir dukters Kyros Karmiloff ir Annetės Karmiloff-Smith parašytos dvi knygos''Viskas,ko jūsų vaikas paklaustų,jei tik jis ar ji galėtų paklausti''ir "Kelias į kalbą.Nuo embriono iki paauglio'' juose yra daug naudingos informacijos.Kai atėjo laikas rinktis darželį susodomėjau Montessori ir Valdorfo metodais.Abu šie metodai labai panašūs ,tik Valdorfo metode daugiau akcentoją dėmesį meniniam ugdymui čia daugiau dėmesio skiriama tapybai,judesio lavinimui.Mano mergina nebuvo linkusi prie meno, taigi mane daugiau sudomino Marijos Montessori metodas,jis įpatingas tuom kad ugdant vaiką ypatingą reišmę turi priemonės,kurios kruopščiai atrenkamos pagal amžiaus tarpsnius,jų padėdamas vaikas įgyja visus jam reikalingus gyvenimiškus įgudžius ir lavina savo intelektą. Gal ka iš mamyčiu taip pat buvo sudomines šis metodas ir jų vaikučiai taip pat lanke darželius dirbančius pagal šią programą,norėtusi išgirsti jūsų nuomone,ar nenusivilete?Rugsėjo mėn.mano mažoji taip pat pradės lankyti šį darželį.
Atsakyti
QUOTE(vikte @ 2006 05 15, 18:23)
Kai augo mano mergaites man kilo nemažai klausimų pradedant maitinimu ir baigiant auklėjimu,taigi pirmiausiai susidomėjau žurnalaias''Tavo vaikas''ir ''Mažylis'' juose radau nemažai naudingos informacijos. Manau kad vertos dėmesio motinos ir dukters Kyros Karmiloff ir Annetės Karmiloff-Smith parašytos dvi knygos''Viskas,ko jūsų vaikas paklaustų,jei tik jis ar ji galėtų paklausti''ir "Kelias į kalbą.Nuo embriono iki paauglio'' juose yra daug naudingos informacijos.Kai atėjo laikas rinktis darželį susodomėjau Montessori ir Valdorfo metodais.Abu šie metodai labai panašūs ,tik Valdorfo metode daugiau akcentoją dėmesį meniniam ugdymui čia daugiau dėmesio skiriama tapybai,judesio lavinimui.Mano mergina nebuvo linkusi prie meno, taigi mane daugiau sudomino Marijos Montessori metodas,jis įpatingas tuom kad ugdant vaiką ypatingą reišmę turi priemonės,kurios kruopščiai atrenkamos pagal amžiaus tarpsnius,jų padėdamas vaikas įgyja visus jam reikalingus gyvenimiškus įgudžius ir lavina savo intelektą. Gal ka iš mamyčiu taip pat buvo sudomines šis metodas ir jų vaikučiai taip pat lanke darželius dirbančius pagal šią programą,norėtusi išgirsti jūsų nuomone,ar nenusivilete?Rugsėjo mėn.mano mažoji taip pat pradės lankyti šį darželį.

Niu nors manęs neklausei ar "nematei" kad esu kvalifikuota montessori mokytoja...bet pasakysiu, kad šis metodas yra thumbup.gif iš vaiko pusės... Vaikai mokomi savarankiškumo, jiems suteikiama didelė pasirinkimo laisvė, bet kartu su disciplina, t.y. vaikas yra laisvas pasirinkti užsiėmimą...ir juom naudotis tol kol nori, bet jei pradeda elgtis su juo ne pagal paskirtį, mokytoja paprašo padėti atgal....
Dar labai fainas galykas, kad vaikai jau tokiame amžiuje gauna daug žinių apie geografiją (astronomiją), istoriją, botaniką, zoologija, ir dar daro visokius mokslinius atradimus (pvz, kas skęsta vandeny, kas ne, kas limpa prie magneto, kas ne) ...Taipat mokosi matematikos ir geometrijos, mokosi apie svorį, aukštį, ilgį, plotį ir t.t.
Ir dar...kiekvienas pratimas yra pristatomas individualiai kiekvienam vaikui, parodoma kaip tiksliai atlikti tą pratimą, kai vaikas pakartoja, nuo tada jam leidžiama daryti tą pratimą, kada jis nori...
Galėčiau pasakot ir pasakot...nes mano akimis tai nuostabus atradimas bigsmile.gif
Tik man lietuviškai sunku papasakot (pastebima turbūt)...aš viską mokiausi anglų kalba....tai vertimas gaunas unsure.gif
Domejausi ir Valdorfo metodu, dar būdama LT, bet man nepatiko tai, kad vaikas gauna labai mažai stimuliacijos, beabejo patyrimas per meną yra nuostabu, bet vaikui reikia kasdieninių užsiėmimų, žaidimų, elementarių žaislų reikia jam pačiam atrasti ir "pasikrapštyti" ir t.t.
Jei dar turi klausimų, mielai atsakysiu 4u.gif
Atsakyti
Pasidariau auklėjimo būdų sąrašą:  ax.gif

Paskaiciau ir as ta sarasiuka. Fainas. Bet iskylo man keli klausimai.
Ar nemanot kad neleisti vaika i kiema tai visu pirma atimti is jo galymybe suzvejoti apetita, pabuti saliginai gryname ore ir islieti energija (fiziskai pajudeti)? Gal tiesiog pakaktu apriboti buvimo lauke laika g.gif
Uzdaryti i vonia - ar galop vonia vaikui veliau neasocijuosis ne kaip patalpa kurije prausiamasi, o kaip patalpa bausmei? (cia apie 2-3m vaikus)
Papildyta:
QUOTE(Getter @ 2006 05 16, 21:13)
Niu nors manęs neklausei ar "nematei" kad esu kvalifikuota montessori mokytoja...bet pasakysiu, kad šis metodas yra  thumbup.gif  iš vaiko pusės... Vaikai mokomi savarankiškumo, jiems suteikiama didelė pasirinkimo laisvė, bet kartu su disciplina, t.y. vaikas yra laisvas pasirinkti užsiėmimą...ir juom naudotis tol kol nori, bet jei pradeda elgtis su juo ne pagal paskirtį, mokytoja paprašo padėti atgal....
Dar labai fainas galykas, kad vaikai jau tokiame amžiuje gauna daug žinių apie geografiją (astronomiją), istoriją, botaniką, zoologija, ir dar daro visokius mokslinius atradimus (pvz, kas skęsta vandeny, kas ne, kas limpa prie magneto, kas ne) ...Taipat mokosi matematikos ir geometrijos, mokosi apie svorį, aukštį, ilgį, plotį ir t.t.
Ir dar...kiekvienas pratimas yra pristatomas individualiai kiekvienam vaikui, parodoma kaip tiksliai atlikti tą pratimą, kai vaikas pakartoja, nuo tada jam leidžiama daryti tą pratimą, kada jis nori...
Galėčiau pasakot ir pasakot...nes mano akimis tai nuostabus atradimas  bigsmile.gif 
Tik man lietuviškai sunku papasakot (pastebima turbūt)...aš viską mokiausi anglų kalba....tai vertimas gaunas  unsure.gif
Domejausi ir Valdorfo metodu, dar būdama LT, bet man nepatiko tai, kad vaikas gauna labai mažai stimuliacijos, beabejo patyrimas per meną yra nuostabu, bet vaikui reikia kasdieninių užsiėmimų, žaidimų, elementarių žaislų reikia jam pačiam atrasti ir "pasikrapštyti" ir t.t.
Jei dar turi klausimų, mielai atsakysiu  4u.gif

Geter, mes gyvename mazame miestelyje. tad darzeliu ir taikomu juose auklejimu metodu nelabai ir pasirinksi. Cia problema aplamai papulti i darzeli.
gal galetumei parekomenduoti ka galima butu pasiskaityti arba pati nupasakoti bendrais bruozais. mums 3 metukai. ka galima butu taikyti tokiam amziui? galima ir i az
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2006 05 18, 12:25)
Paskaiciau ir as ta sarasiuka. Fainas. Bet iskylo man keli klausimai.
Ar nemanot kad neleisti vaika i kiema tai visu pirma atimti is jo galymybe suzvejoti apetita, pabuti saliginai gryname ore ir islieti energija (fiziskai pajudeti)? Gal tiesiog pakaktu apriboti buvimo lauke laika g.gif
Uzdaryti i vonia - ar galop vonia vaikui veliau neasocijuosis ne kaip patalpa kurije prausiamasi, o kaip patalpa bausmei? (cia apie 2-3m vaikus)
Papildyta:
Geter, mes gyvename mazame miestelyje. tad darzeliu ir taikomu juose auklejimu metodu nelabai ir pasirinksi. Cia problema aplamai papulti i darzeli.
gal galetumei parekomenduoti ka galima butu pasiskaityti arba pati nupasakoti  bendrais bruozais. mums 3 metukai. ka galima butu taikyti tokiam amziui? galima ir i az

Aš tau galiu parašyti ką galima iš montessori pratimų pasidaryti patiems namuose bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 05 18, 21:21)
Aš tau galiu parašyti ką galima iš montessori pratimų pasidaryti patiems namuose  bigsmile.gif

buciau labai dekinga
Atsakyti

Panaudojau šį būdą. thumbup.gif
Buvo ašarų, bet veiksminga: jau tvarkosi, klauso - laukia kol sugrįš žaisliukas. biggrin.gif
Atsakyti