Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas negirdi ką sakau

QUOTE(vikte @ 2006 05 04, 11:32)
Tvarkymo problema manau yra visų vaikų,mes tap pat to neišvengem,griežtu tonu ir pakeltu balsu nieko iš jo neišpeši tik dar daugiau užsiožios.5-6 m.vaikas jau turi suprasti kad kiekvienas daiktas turi savo vieta,niekada nereikia nusileisti ir pirmai del šventos ramybes rinkti daiktus arba žaislus.Jeigu vaikas išmeto drabužius ir nesiruošia juos sudeti tegul ten ir guli,gi jis pats iš ryto atsikėles  jų ieškos o į protesto priepolius nereikia kreipti demesio,kai pats paieškos manau daugiau nekils noro sekanti karta taip daryti.Sekmės 4u.gif

Na, ne kiekvienam tinka, kad ryte vaikas pats ieškotų išmėtytų drabužių, nes reikia skubėti į darbą, o prieš tai dar jį užvesti į darželį. Todėl aš arba liepiu iš vakaro susitvarkyti, arba jau tada pati surenku (drabužius), žaislų neberinkinėju schmoll.gif . Jei jų iš vakaro nesutvarko, tai kitą dieną tenka pačiam tvarkyti.
O jei per išeigines ir liepiu jam pasiieškoti išmėtytų drabužių, tai jis tame nieko baisaus nemato - tai gi ne adatos šiene ieškoti lotuliukas.gif , todėl išvadų jokių nedaro ir kitą kartą vėl taip pat sėkmingai viskas būna išmėtyta.
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 05 04, 12:19)
Na, ne kiekvienam tinka, kad ryte vaikas pats ieškotų išmėtytų drabužių, nes reikia skubėti į darbą, o prieš tai dar jį užvesti į darželį. Todėl aš arba liepiu iš vakaro susitvarkyti, arba jau tada pati surenku (drabužius), žaislų neberinkinėju schmoll.gif . Jei jų iš vakaro nesutvarko, tai kitą dieną tenka pačiam tvarkyti.
O jei per išeigines ir liepiu jam pasiieškoti išmėtytų drabužių, tai jis tame nieko baisaus nemato - tai gi ne adatos šiene ieškoti lotuliukas.gif , todėl išvadų jokių nedaro ir kitą kartą vėl taip pat sėkmingai viskas būna išmėtyta.

Vat, tai ir yra didžiausia problema kad pati puoli surinkinėti daiktus,vaikas jau išmoko tavim manipulioti ir tom naudojasi, norint rezultato galima pačiai ir vaikui atsikelti bent 15 min. ankščiau,taigi pati rašai kad''ne adatos šieno kūpėtoje ieškoti'', tada visur suspesi ir rezultatas bus, o visą kitą yra mamyčių pasiteisinimas ir tingėjimas spręsti problema. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikte @ 2006 05 04, 17:57)
Vat, tai ir yra didžiausia problema kad pati puoli surinkinėti daiktus,vaikas jau išmoko tavim manipulioti ir tom naudojasi, norint rezultato galima pačiai ir vaikui atsikelti bent 15 min. ankščiau,taigi pati rašai kad''ne adatos šieno kūpėtoje ieškoti'',  tada visur suspesi ir rezultatas bus, o visą kitą yra mamyčių pasiteisinimas ir tingėjimas spręsti problema. mirksiukas.gif

Supranti, jis nemato tame problemos, kad reikia pasieškoti, ir tai, kad jis ieškosis pats ryte jokio rezultato neduos. O kai jis turi tikslą pririnkti pilną indelį pupų, ir aš pasakau, kad jei jis nesitvarkys, tai aš išimsiu 3 pupas, jis visai ramiai, be pykčių ar nervų viską sutvarko. Tai aš tik norėjau pasakyti, kad ne visiems vienodi metodai padeda. Labai šaunu, kad jums tinka tas, o mums tinka visai kitas. O vaiką keliame ir taip 6 val. 15 min. Ir kelti dar anksčiau aš tiesiog negaliu, nes pati žinau kaip yra sunku taip anksti atsikelti. O vaikui tuo labiau. Juk, kai pagalvoji, jau nuo tokio amžiaus taip anksti keliam, o po to mokykla - ir vėl reiks keltis, o po to darbas... Ir taip visą gyvenimą. Taigi aš tikrai nesiruošiu jo kelti 6 val. ryto.
Atsakyti
QUOTE(vikte @ 2006 05 04, 11:32)
Jeigu vaikas išmeto drabužius ir nesiruošia juos sudeti tegul ten ir guli,gi jis pats iš ryto atsikėles  jų ieškos o į protesto priepolius nereikia kreipti demesio,kai pats paieškos manau daugiau nekils noro sekanti karta taip daryti.Sekmės 4u.gif

Eeee, ryte tai nera laiko nei protestams, nei rubu rankiojimams is pakampiu - kuo greiciau tik i darbus ir darzeli, ir taip uztektinai laiko praeina, kol mieguistas vaikas is lovos issikabaroja ir dantis issivalo... As jau geriau tuos tvrakos dalykus vakare sprendziu Maniski darzelyje mylima aukletoja ismoke dailiai susilankstyti rubelisu, tai jis man noriai demonstruoja vakare savo mena smile.gif Kartais buna visu rubus iskart nusitraukia ir toki "gungula" ant grindu palieka user posted image , tai as ji greitai uz pakarpos ir liepiu "gungula" graziai issidelioti, nu ir tvarkosi, kur desis, kai mama kaip kate ziezirbas leidzia. Taip ir gyvenam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 05 04, 18:08)
Supranti, jis nemato tame problemos, kad reikia pasieškoti, ir tai, kad jis ieškosis pats ryte jokio rezultato neduos. O kai jis turi tikslą pririnkti pilną indelį pupų, ir aš pasakau, kad jei jis nesitvarkys, tai aš išimsiu 3 pupas, jis visai ramiai, be pykčių ar nervų viską sutvarko. Tai aš tik norėjau pasakyti, kad ne visiems vienodi metodai padeda. Labai šaunu, kad jums tinka tas, o mums tinka visai kitas. O vaiką keliame ir taip 6 val. 15 min. Ir kelti dar anksčiau aš tiesiog negaliu, nes pati žinau kaip yra sunku taip anksti atsikelti. O vaikui tuo labiau. Juk, kai pagalvoji, jau nuo tokio amžiaus taip anksti keliam, o po to mokykla - ir vėl reiks keltis, o po to darbas... Ir taip visą gyvenimą. Taigi aš tikrai nesiruošiu jo kelti 6 val. ryto.

Šaunu kad vaikas turi kažkoki paskatinimą,taip,vaikai daugiau isikerta informacijos butent žaidimo formą o aš ir nesakau kad tas metodas tinka visiems ,pati visada bandau su vaiku ieškoti kompromiso,kalbėtis jo akiu lygije nekelti balso(to vaikai labai nemėgsta ir dar daugiau užsiskleidžia),visoms linkiu surasti butent kompromiso ir jokiu budu neperlenkti lazdos. mirksiukas.gif
Atsakyti
mano dukra irgi manęs negirdi... ir cia pasiskaiciau daug mamyciu pasakytu nuomonių, padariau išvada, kad esu bloga mama, kad tikrai nemoku auklėt savo vaiko,,, verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiedė @ 2006 05 05, 18:49)
mano dukra irgi manęs negirdi... ir cia pasiskaiciau daug mamyciu pasakytu nuomonių, padariau išvada, kad esu bloga mama, kad tikrai nemoku auklėt savo vaiko,,, verysad.gif

Nu ir iš kur tokios išvados g.gif Visos mes ir blogos ir geros...negalim būti įdealios..bet užtat mūsų vaikams mes pačios pačiausios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 05 05, 19:58)
Nu ir iš kur tokios išvados  g.gif  Visos mes ir blogos ir geros...negalim būti įdealios..bet užtat mūsų vaikams mes pačios pačiausios  wub.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 05 05, 20:58)
Nu ir iš kur tokios išvados  g.gif  Visos mes ir blogos ir geros...negalim būti įdealios..bet užtat mūsų vaikams mes pačios pačiausios  wub.gif

drinks_cheers.gif niekas vaikams daugiau nesuteiks šilumos,supratimo ir gero žodžio.Mes savo vaikams pačios pačios nors kartais pabaram,betgi viska mes darome tik su MEILE.
Atsakyti
matot, pastebejau, kad savo vaikams duodu ir leidziu viska, ko man neleisdavo vaikysteje, o dabar kai iskylo problemu, as savo dukters negaliu suvaldyti verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiedė @ 2006 05 06, 14:30)
matot, pastebejau, kad savo vaikams duodu ir leidziu viska, ko man neleisdavo vaikysteje, o dabar kai iskylo problemu, as savo dukters negaliu suvaldyti verysad.gif  verysad.gif

g.gif Manau jei yra noras (tavo)...yra galimybė pakeisti vaikų elgesį...bat kaip sakiau tam reikia NORO...O jei norą turi...čia patarimų netrūksta kaip tai padaryti mirksiukas.gif Taigi aukščiau nosį ir pirmyn 4u.gif
Atsakyti
Oi oi oi doh.gif . Per išeigines turėjome svečių. Buvo atvažiavusi draugė su šeima. Jos mergaitė - antrokė. Nors ir šioks toks tarp mūsų vaikų amžiaus skirtumas yra, bet sutaria jie thumbup.gif friends.gif. Na, o aš maniau iš gėdos numirsiu blush2.gif . Ką išdarinėjo mano bernužėlis... Matyt norėjo pasirodyti prieš panelę. Jam, ko gero, atrodė, kad jis - kietas vyrukas doh.gif . Aš bandžiau jį raminti gražiuoju, po to bandžiau piktuoju schmoll.gif . Bandžiau nekreipti dėmesio. Jokie variantai nepadėjo. Net neišsigando, kai pasakiau, kad išimsiu 3 pupas doh.gif . Išėmiau - jis vėl savo. Sakau "gerai, išimsiu dar tris". O jis net nereaguoja doh.gif .
Prisiminiau savo vaikystę - tai bernai lygiai tokie pat buvo. Bet dabar, į visą tai žiūrint suaugusio žmogaus akimis, ir kai dar tas bernas yra tavo vaikas - jis atrodo ne kietas, bet toks kvailas fool.gif, kad norįsi nusišauti mega_shok.gif
Atsakyti