Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas negirdi ką sakau

Mūsų sūnus, taip pat nieko negirdi. sakai, kaip į sieną. Aš neleidžiu filmukų žiūrėti ir nereaguoju į prašymus, jei preiš tai neklausė. dabar pasidarė iš vis blogai, tai sakau atiduosiu žaislus arba prie konteinerio išnešiu, tai ramiai leidžiai.nieko nebijo. būna su aukle, o dabar dar ir meluoti pradėjo. klausiu, ar žiūrėjo TV, sako - ne. Nors tikrai žiūrėjo. joks gažninimas nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2006 05 19, 07:00)
buciau labai dekinga

Gerai kaip tik turėsiu minutę laisvo laiko pagalvosiu ir parašysiu 4u.gif
Atsakyti
Man irgi tenka susidurti su neklausymo atvejais, na bet kai perskaiciau ta 19 punktu sarasa... verysad.gif man atrodo ziauru. Mano bausmes uz neklausima labai svelnios, lyginant su tuo sarasu... Jei uzeina oziai, tiesiog issiunciu dukra i jos kamputi, kur ji gali ramiai atsisedus ar atsigulus (kampas su daug visokiu pagalviu) viska apgalvoti... Ir tada grizta silkine. Ir dar karta kai is vonios ant katino pilste vandeni ir kokius penkis kartus pasakius "baik", nepaklause, sauja paslaksciau ja lediniu vandeniu... na bet ne su darbuziais po dusu ar dantis su muilu... JUK paskui vaikas visa likusi gyvenima tai prisimins ir jusu uz tai kaskuria sirdies dalele nekes... verysad.gif As tai tuos kelis kartus kai mane baude prisimenu. Tik neprisimenu uz ka... tongue.gif Nu ir to baudimo buvo tiek, kad karta i kampa pastate, dar kaskada per nagus gavau...

QUOTE(Getter @ 2006 05 13, 21:20)

(...). ir da kad iki 3m vaikas neturi ilgosios atminties....
Nuo 3m vaiko protas ir mąstymas keičiasi...t.y. jis jau samoningai priima informaciją, pradeda mastyti, suprasti savo elgesio pasėkmes, taip pat formuojasi atmintis...Vaikas gali atsiminti ką darė vakar ar prieš kelias dienas, ar kodėl vakar buvo nubaustas ir pan.
Dar taip pat rašoma apie discipliną ir laisvę, kad be vieno negali būti kito, ir kad jie papildo vienas kitą. Ta prasmė turi būti laisvė tam tiruose barjeruose...

Na na na... As tai aklai knygom nepasitikeciau... kiek man susidare vaizdas tai kai kurie vaikai nuo kokiu 2 metu viska laisvai atsimena ir apibendrina... Ir turi ilga atminti. Atsimena ir knygutes, ir vietas, ir zmones... Man tuo teko isitikinti ne karta...

O "LAISVE BARJERUOSE" tai labai svarbus vaiku auklejimo principas. Mes dukrai draudziam tik labai nedaug dalyku: liesti dujine virykle, nesti kedes ir aukstus daiktus i balkona ir sokineti vonioj (kad nepaslystu ir nepargriutu)... Na gal dar begioti gatveje ir kt viesose vietose. Zodziu draudziam tik ten kur butina.

O visa kita dukra sprende pati. Nuo gimimo valge ir miegojo kada norejo.Veliau pasiulydavau - nenori, paprasysi veliau. Paskui nenorejo valgyt prie stalo, valgydavo viena kambaryje... O dabar jau pati mazdaug apie valgymo laika sedi prie virtuvinio stalo ir sako "mamyte ka man duosi valgyt" wub.gif

O zaislu isvis niekad neverciau tvarkytis. Kai jau neapsikesdavo - pati sutvarkydavau, tiesiog turim tris pintas dezes, tai sumesdavom. Kai atsirado kitokie zaidimai (deliones, su kauliukais, LEGO), susitvarko pazaidus, jei ne, pakanka pasakyti kad katinas isnesios detales je nesusidesi... Nuo 3 metu pati praso: "mamyte, sutvarkykim zaisliukus"...

Su ejimu i lova tai visad sunku budavo... verysad.gif Kol maza buvo pradedavo verkti vien isgirdus zodi "lova"... Tai skaitydavom vakarais knygutes, danuodavom... doh.gif Na bet kadangi neinam i darzelius tai kada nori tada eidavo, kartais net po 23... Bet dabar jau 9 kasdien miega. Be jokiu karu... Tiesiog jauciasi pavargus ir zino, kad rytoj vel isaus sviesi diena.

O isvada tai butu tokia (tik nepykit uzsiemusios mamos): duokit savo vaikuciams laiko ir erdves atrasti save. Iki kokiu 3 - 3.5 metu nereiktu nustatyti reikalavimu kitu, nei butinu vaiko saugumui...
Atsakyti
Turiu 5 metų sūnų, pastaruoju metu jis manęs irgi nebegirdi. Tarsi tycia nekreipia dėmesio. Taciau, radome išeiti. Nežinau kiek tai veiksminga, bet dabar padeda. Namuose visada yra saldainių ar sausainių, tai jei būna geras ta diena vakare gauna, jei ne - neduodam. Šiandien tai veiksminga, o rytoj - neaišku. Manau, kad dabar toks amžius, jis nori parodyti, kad yra jau didelis ir lygiavertis šeimos narys.
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2006 06 12, 23:44)
O isvada tai butu tokia (tik nepykit uzsiemusios mamos): duokit savo vaikuciams laiko ir erdves atrasti save. Iki kokiu 3 - 3.5 metu nereiktu nustatyti reikalavimu kitu, nei butinu vaiko saugumui...

Ko gi pykti?
Perskaičiau viską ką rašei. Galbūt tu ir teisi, bet... Nebūt tokia tikra, kad viskas bus taip ir toliau. Tavo dukra dar maža. Dabar tu jos nebaudi, nieko nereikalauji (gerai kad apsikenti su betvarke, nėjimu miegot ir pan.), bet niekas nežino ar ateityje taip bus g.gif
Dabar staiga kai jai jau suėjo 3 metai pradėsi iš jos reikalauti daugiau. Nemanau kad ji tave supras. Kaip tu jai tai pasakysi? Kad laikas valgyti ar miegoti nes tu jau didelė?
Be to visi vaikai labai skirtingi, negali taikyti visiem vienodų priemonių
O jeigu pas tave būtų 2 vaikai kaip tada? Lauktum kad kada "atras save"? Įdomu kaip? Be to gyvenime nori ar nenori reikia laikytis taisyklių, gyvename mes tarp žmonių, kur kiekvienas turi savo norus, įsitikinimus ir pan.
Ką reiškia duoti laiko ir erdvės? Tu nemanai kad tam ribų nėra?
Aš nesakau kad tu neteisi, nežinau, tik labai jau pas tave viskas tobula kad būtų tikra
Atsakyti
Mums dažniausiai prasideda "negirdėjimas", kai reikia klotis lovą. Tą sugeba, ir nesunkiai, bet kartais "stagnuoja". Lovą klotis pareiga atsirado staiga, kai mergaitėms įrengėme jų kambarį, bet abejoju, ar anksčiau ir būtume ėmę to mokyti.
Vieną kartą kaip visados ji užsispyrė, negirdi, o aš laukiu, "užsiėmusi". Po kiek laiko ateina - sako, "pažiūrėk, koksai gražumas" 4u.gif .
Mergička pas mus kieto charakterio, šiaip sugalvojęs "neperlauši", bet kartais užsiožiuoja, lukteliu ir sakau - žinai, o aš tada eičiau pasižiūrėti to "gražumo". Dažniausiai suveikia.
Atsakyti
Sutinku su migliuxx nuomone, viena yra susitarti kai 3-4 metukai, bet kai pasiekia sestus doh.gif Jau jauciu kaip pradeda isnaudoti mno nusileidimus. Ir tokiam vaikui negali leist nesitvarkyt ar neit miegot, ryte gi i mokykla, o ismetytas knygas sese suplesys.... Nors pas mus dar yra kita problema, sergam diabetu, mums yra butinas grieztas mitybos rezimas, patikekit kaip sunku suvaldyt situacija verysad.gif niekada negali pasakyt maivaisi prie stalo tai ateisi kai isalksi, ka ir darydavau kol nesirgo, jinai gali ir neateit nes nualps kur jei bus nedavalgius unsure.gif Tai vat del viso to ir stugauja mama kad net sienos dreba, paskui gailisi, bet.....
Atsakyti
labai gera temele, daug radau geru ideju, pas mus vaikinukas ir nenori nei girdeti, nei klausyti. Kartais jis buna toks mielas ir paklusnus, nu nors prie sirdies dek, o kartais rek nerekes, sakyk nesakes nu nieko doh.gif, o kai bandau ji pagaut ir ramiai pasisneket nieko is to neiseina, jis strakalioja begioja, draskosi, nu zodziu ne sekundes vietoje, ir mums nieko neiseina susitarti verysad.gif
Atsakyti
čia į tą sąrašą:
laiptinėj pastatyt kėdę, pasodint ir liept sėdėt kol visi ožiai į lauką išbėgs. maksimum 10 min bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2006 06 13, 21:42)
Ko gi pykti?
Perskaičiau viską ką rašei. Galbūt tu ir teisi, bet... Nebūt tokia tikra, kad viskas bus taip ir toliau. Tavo dukra dar maža. Dabar tu jos nebaudi, nieko nereikalauji (gerai kad apsikenti su betvarke, nėjimu miegot ir pan.), bet niekas nežino ar ateityje taip bus  g.gif
Dabar staiga kai jai jau suėjo 3 metai pradėsi iš jos reikalauti daugiau. Nemanau kad ji tave supras. Kaip tu jai tai pasakysi? Kad laikas valgyti ar miegoti nes tu jau didelė?
Be to visi vaikai labai skirtingi, negali taikyti visiem vienodų priemonių
O jeigu pas tave būtų 2 vaikai kaip tada? Lauktum kad kada "atras save"? Įdomu kaip? Be to gyvenime nori ar nenori reikia laikytis taisyklių, gyvename mes tarp žmonių, kur kiekvienas turi savo norus, įsitikinimus ir pan.
Ką reiškia duoti laiko ir erdvės? Tu nemanai kad tam ribų nėra?

ko gi pykti? Ogi to, kad dirbancios (reguliariai vaikstancios i darba) mamos neturi tiek laiko terliotis su vaiku. As moksla ir darba galiu "pastumti" kaip man patogiau. Dazniausiai kai vaikas miega.

Nesu tikra, kad viskas bus taip ir toliau... Bet tai kad ji apsiramino didelis pasiekimas, nes buvo labai sunkus kudikis, praktiskai nemiegodavo, visa laika reikalaudavo demesio ir tt... Buvau visiskai nusibaigusi verysad.gif O dabar viena kita suprantame ir ji savanoriskai laikosi mano taisykliu. Pvz., pora kartu per savaite veduosi ja i paskaitas universitete ir ji kartu 1.5 val. tyliai issedi (piesia ir tt.) ir pan.

Su netvarka netenka taikstytis, anksciau visus zaislus pati sumesdavau i tris pintas dezes, dabar po truputi tvarkomes abi. O miegot dabar reguliariai 21 val. eina. Kaskait susiderinom. Be jokiu triuksmu per 5 min uzmiega. Nes pries miega susitariam ka kita diena veiksim.

O del tolesniu "punktu", kad vaikai skirtingi, kad viskas kitaip kai du vaikai sunku, kad gyvenime taisykliu reikia laikytis ir tt., visiskai su tavim sutinku. Kai atsiras kitas vel is naujo visus kampus reiks slifuoti... doh.gif

Apie laiko ir erdves ribas... Turbut yra: laiko iki kol vaikas turi eiti i mokykla, o erdves... Na nazinau. Niekad ji i uzdaraustas erdves nesibrove...

QUOTE(migliux @ 2006 06 13, 21:42)
Aš nesakau kad tu neteisi, nežinau, tik labai jau pas tave viskas tobula kad būtų tikra

Tobula nera. Nuo dukros gimimo buvo labai sunku. Pirmus keturis menesius istisa diena verkdavo. Neverkdavo tik kai ant ranku nesiodavau... Ir tai ne visada. Nakti pirmus keturis menesius kelesi kas 2val. Veliau kas kokias tris ir tik nuo 2.5 ismiegodavo visa nakti... Diena miegodavo karta ir nuolat reikalaudavo demesio... Gerai budavo tik kai ka nors idomaus veikdavom: nauji ispudziai, keliones, knygutes... Gydytojai nepasake nieko kito tik tai kad "kaikurie vaikai yra ypatingai jautrus"... Na ir dariau masaziukus, voneles, dainuodavau, skaitydavau... Be galo be krasto...

Nors mano dukra visiskai sveika, taciau vis tekdavo paskaityti kaip tevai (aukletojai) dirba su pvz., autistais vaikais... Po 8-10 val. per para suauges turi aktyviai bendauti su tokiu vaiku, kad per keleta metu vaikas ismoktu gyventi visuomeneje... Tuomet pagalvojau, o kodel negaleciau ir su sveiku vaiku siek tiek padirbet, kad padet sutvirtet...

Viskas pradejo zenkliai taisytis nuo 2.5 m. Pradejo kalbet, ilgiau pazaist be suaugusiu, ismiegot visa nakti... Ir kaskaip atsirado koks tai dvipusis rysys, harmonija.

Po sunkios pradzios ir nuolatinio darbo as labai branginu ta harmonija. Ir del to niekuomet negaleciau pasodinti savo vaiko ant taburetes laiptineje, kaip siame forume nuskambejo paskutinis patarimas... verysad.gif Turbut eiciau ir pati uz duru pasedeciau, sakyciau, reik man nuo jusu pailseti... nu nerimtai cia.

kazi dar ko ateity sulauksiu... g.gif

Papildyta:
QUOTE(kunigunda @ 2006 06 16, 00:05)
Sutinku su migliuxx nuomone, viena yra susitarti kai 3-4 metukai, bet kai pasiekia sestus doh.gif Nors pas mus dar yra kita problema, sergam diabetu, mums yra butinas grieztas mitybos rezimas, patikekit kaip sunku suvaldyt situacija verysad.gif niekada negali pasakyt maivaisi prie stalo tai ateisi kai isalksi, ka ir darydavau kol nesirgo, jinai gali ir neateit nes nualps kur jei bus nedavalgius unsure.gif Tai vat del viso to ir stugauja mama kad net sienos dreba, paskui gailisi, bet.....

maniske nenorejo valytis dantuku, tai negasdinau, nieko, tik vis prie progos paaiskindavau apie dantukus ir apie pikta kariesa ir is medicinos enciklopedijos paskaitem apie dantis... Tai dabar pati 2 kart per diena issivalo, o vakare man leidzia. Gal ir tavo dukrai vertetu "pastudijuoti" medicina, kas susije su jos liga. Vaikai supranta sudetingesnius dalykus nei suaugusieji mano. Galbut kai suzinos daugiau, jausis ypatinga ir pati netgi susirasys grafika kada reik valgyt... Mums visokie sudetingi paaiskinimai padeda. Nutaiso toki rimta veida g.gif net juokas ima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RutaT: 16 birželio 2006 - 23:17
Mano berniukas ne isimtis 4u.gif Visai nenori tvarkytis, rengtis ir viska daryti, ko as paprasau, o ne jis sumasto doh.gif Tai pas mus veiksmingi pagrasinimo budai du:
1. Kad telikas bus isjungtas ir jokiu filmuku
2. Kad zaislai bus i konteineri isnesti arba per balkona ismesti doh.gif (o jam tai ziauriai kraupiai skamba..)
Del miegojimo - raginu, bet su bizunu nevaru. Del maisto tai pystames. Buna dienu, kai visai jis nevalgo. O ir siaip apetitu geru nepasizymi... Tai irgi sakau, kad jei nors puse suvalgys, paieskosiu jam siurpriza. Tai padeda biggrin.gif

Dabar super iseitis - kad jei neklausys, nevaziuos prie juros. Nebereikia antra karta kartoti, kaip vejurkas lakia ir tvarkytis ir daryti, ka privalo.
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2006 06 16, 23:18)
Tobula nera. Nuo dukros gimimo buvo labai sunku. Pirmus keturis menesius istisa diena verkdavo. Neverkdavo tik kai ant ranku nesiodavau... Ir tai ne visada. Nakti pirmus keturis menesius kelesi kas 2val. Veliau kas kokias tris ir tik nuo 2.5 ismiegodavo visa nakti... Diena miegodavo karta ir nuolat reikalaudavo demesio... Gerai budavo tik kai ka nors idomaus veikdavom: nauji ispudziai, keliones, knygutes... Gydytojai nepasake nieko kito tik tai kad "kaikurie vaikai yra ypatingai jautrus"... Na ir dariau masaziukus, voneles, dainuodavau, skaitydavau... Be galo be krasto...

Žinai, o man atvirkščiai. Dukra kol buvo kūdikis nebuvo jokių problemų išskyrus pilvuką. Bet kai pradėjo eiti į darželį 2,5 m. ar tai sutapimas ar ne, bet darosi sunku kartais su ja. Vyras ir mama sako, kad ją išlepinau doh.gif Nežinau, gal jie teisūs, bet dabar brolį terorizuoja, lenda prie jo, spiegia, tie santykiai jų tarpusavio būna kartais tokie doh.gif Kai viena būna tai liūdna jai. Šiaip dar skundžia vienas kitą ir pan. problemos. Tau jos dar nepažįstamos.
Su vyresniuoju kartais sunku, nes jis būna dažnai negatyviai nusiteikęs, pvz. važiuojam kur nors o jis iškart sako, kad jam bus neįdomu, tenka nuteikinėt iš anksto. Jei ko neleidžiu, tai tenka ilgai aiškint kodėl, bet jis nenori klausytis
Baudžiu aš retai, dažniausiai kai pešasi, vieną išvarau į kitą kambarį, kad apsiramintų, tą kuris rėkia
Papildyta:
QUOTE(Navi @ 2006 06 17, 00:14)
Del maisto tai pystames. Buna dienu, kai visai jis nevalgo. O ir siaip apetitu geru nepasizymi... Tai irgi sakau, kad jei nors puse suvalgys, paieskosiu jam siurpriza. Tai padeda biggrin.gif

Neverčiu vaikų valgyt. Kiek nori tiek valgo. Kartą jau pasimokiau, liepiau sūnui suvalgyt visą sriubą tai jis paskui apsivėmė verysad.gif Daugiau tokios klaidos nedarysiu schmoll.gif
Atsakyti