Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas negirdi ką sakau

QUOTE(flamingo @ 2006 09 20, 11:37)
mano dukrai irgi 6. ji supranta kad negaliu  kasdien pirkti zaislu. todel buna  patenkinta ir viena smulkmena
taip nuo mazumes ir priprato. niekada nebuvo jokiu isteriku parduotuves.

Na, isterikų pas mus irgi nebūna. Bet reikia sutikti, kad vaikui parduotuvėje, kur tokia galybė gražių žaislų yra labai sunku nieko nenorėti ir neišprašinėti. Taigi geriausia išeitis visai su juo į parduotuvę neiti tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 09 20, 13:48)
Na, isterikų pas mus irgi nebūna. Bet reikia sutikti, kad vaikui parduotuvėje, kur tokia galybė gražių žaislų yra labai sunku nieko nenorėti ir neišprašinėti. Taigi geriausia išeitis visai su juo į parduotuvę neiti tongue.gif .

jei galimybe yra vaikas lieka vaiku kambary.
bet jei ne, tai tenka su savim vestis ir tartis
Atsakyti
QUOTE(flamingo @ 2006 09 20, 15:36)
jei galimybe yra vaikas lieka vaiku kambary.
bet jei ne, tai tenka su savim vestis ir  tartis

Tas tiesa, tenka tartis
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 09 20, 15:40)
Tas tiesa, tenka tartis

O ką daryti kai nelabai išeina susitarti.Pirmi žodžiai;man neidomu,nieko nereikia,nieko nenoriu,Va ir susitark.
Atsakyti
QUOTE(2 vaikų mamulė @ 2006 09 21, 17:40)
O ką daryti kai nelabai išeina susitarti.Pirmi žodžiai;man neidomu,nieko nereikia,nieko nenoriu,Va ir susitark.

cia vaiko tokie zodziai?
na tai jei jam niekas neidomu tai ir nereikia.nieko nereikia nieko ir negaus.
nieko nenori, nieko ir nesiulyti..
Atsakyti
labai veiksminga negirdeti ka vaikas pasako po tio kai jis negirdejo taves bet tai veiksminga tik iki kokiu 3-4 metu, po to jau nekreipia i tai demesio jei tu sakai kad nekalbi tai ir manoji sako ir as nekalbu.. o dabar tai ir as turiu problemu nes kartais pastebiu kad tik rekiu ir reikalauju visa diena o pas kui net ir apasarot reikia kad nesugebu su septynmete susikalbet, na bet dabar pasiskaiciau patarimu ir tikiuosi viskas bus geriau svarbiausia save kontroliuoti...
Atsakyti
Na , perskaičiau viską nuo prdžios iki galo, radau nemažai šaunių thumbup.gif patarimų, bandysiu kai kuriuos ir pati savo "kavalieriams" pritaikyti tongue.gif . Bet dar turim tokią, lyg tai neaptartą problemėlę g.gif : auginu du berniukus, tarp kurių beveik ketverių metų skirtumas. Tai va, kai vyresnysis tvarkosi, mažius eina iš paskos ir viską verčia. Tai kaip gi vyresnėliui paaiškinti, kad broliukas dar mažas, ne viską supranta ir kodėl jam, tai yra vyresnėliui, reikia tvarkyti tai , ką išvertė brolis. Daug piktumų, o kartais ir ašarėlių būna doh.gif .
Atsakyti
Jooo, tai laimė, ne mano vienos toks lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikutes,as siandien labai susirupinau savo dukros poelgiu,tad emiau ieskoti bdu,kaip tai isspresti.Tad noreciau,Getter paprasyti,kad idetu man i a.z ta stebuklinga kilima arba kritima zemy.Kaip tu ji pasidarei.Dekui bigsmile.gif
Atsakyti
Mano vyresnėlė negirdi, kai žiūri televizorių (arba filmuką per kompiuterį). Nedažnai tai vyksta, bet vis dėlto... Ji IŠ TIKRŲJŲ negirdi, nes susikoncentruoja tik į tai, ką mato ekrane. Tai arba išjungiu akimirkai, kad ją "prižadinčiau", arba atsistoju tarp jos ir ekrano. Kai vaizdas dingsta, klausa atsiranda. mirksiukas.gif

Šiaip mano problema yra ne tiek negirdėjimas, kiek "per vieną ausį įėjo, per kitą išėjo". Ypač jaunesnioji, paraginta kažką padaryti, atsistoja, bet už dviejų žingsnių pamato, pvz., žaisliuką... Jei stebi ir prašymą pakartoji, susiraukus vėl pajuda reikiama kryptimi, bet atsimena, kad jai reikia į tualetą, užsisegti megztinį, apsiauti numestą šlepetę ir t.t., ir pan. Kol ji pasiekia tikslą (pvz., padėti numestą knygutę į lentyną), prašymą tenka pakartoti 5-8 kartus. Aš pati per tą laiką dvidešimt kartų būčiau tą knygutę padėjus... O juk taip norisi, kad nurodžius užduotėlę vaikui, galėtum nusisukus nueiti. ax.gif
Blogiausia būna ryte, kai reikia skubėti į mokyklą ir darželį, o aš negaliu visą laiką stovėti už nugaros: reikia ir pusryčius paruošti, ir sesę sušukuoti. O dukras, pvz., pasiųsk dantų valytis, tai jos nueis į vonią ir etiketę nuo šampūno indelio lupinės. doh.gif
Ką daryti su tokiu "išsiblaškymu"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukas @ 2006 05 12, 14:10)
Pasidariau auklėjimo būdų sąrašą:  ax.gif

1. pasodinti ant kedes ar i kampa 5 –10 min...deja nelabai veiksminga...
2. neleisti į kiemą, neduoti deserto, kalbeti apie tai ką pridarė
3. skaiciuoti iki 3 ir imtis bausmes
4. Su ožiais draugaut eina į atskirą kambarį/vonia
5. Po namus besimėtantys žaislai keliauja šiukšlių dėžėn, nes jie nereikalingi,
6. Kai atsikalbinėja praustis/rengti/valytis dantis - trumpėja vakarinės pasakos laikas, o būna, kad ir visai laiko tam nelieka.
7. Su mušeikom nedraugaujam,
8. Negražiai kalbantys vaikai į svečius neina, nes tokių nieks nelaukia.
9. paišyti šypsenėles ir ožiukus
10. neleisti ziureti filmuku
11. nekalbėti su vaiku kol zyzia, negirdeti - uzsideti ausines
12. i ozius nekreipti demesio
13. Kai manęs negirdi, taip pat negirdžiu ko prašo
14. Išnešti visus žaislus ir gražinti po kelis už gerus darbus
15. Skatinimas su dėžėm ir kamuoliukais, pupom. Arba tikslo siekimo laiptai su mėgiamu personazu.
16. nieko nesakau ir elgiuosi kaip su leliuku
17. baudzia abu: ir tetis, ir mama
18. vaika ir su visais rūbais pakišti po šaltu dušu
19. po eilinio atsikalbinėjimo viena karta išvalyti datis su muilu

Tikiuosi čia pokštas? Kai kurios "auklėjimo priemonės" iš tiesų kelia šiurpą. Jos tinka dresiruoti žvėrelius, perimtos iš tiuremščikų arba visiškai nepritaikomos tavo vaikų amžiuje.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2006 10 25, 15:00)
Tikiuosi čia pokštas? Kai kurios "auklėjimo priemonės" iš tiesų kelia šiurpą. Jos tinka dresiruoti žvėrelius, perimtos iš tiuremščikų arba visiškai nepritaikomos tavo vaikų amžiuje.

Tikrai netaikau visų šių išvardintų bausmių, bet manau kad kartais kitos išeities nelieka g.gif
Atsakyti