QUOTE(kamiliuke @ 2007 07 09, 19:28)
Sveikutės,mano berniukui jau 4 metukai ir 5 mėn.Kai buvo mažiukas buvo labai ramus vaikas.Jis užsiimdavo savo reikalais,viską labai norėjo daryti ir bandyti pats savarankiškai.Sakydavo mama tu parodyk kaip o po to aš jau pats.Išvedėm į darželį metukų su puse.Auklelojos stebėjosi kad vaikas toks savarankiškas.Pats rengesi ,pats susitvarko žaisliukus pažaidęs,rūbeliai sudėti sulankstyti tvarkingai,suvalgęs niekada nenumesdavo popierėlio,dar ir mus kartais pamokydavo kad netaip darom kaip reikia.
Pernai metais gimė sesutė ir prasidėjo bėdos mano auksinis vaikas pasikeitė 100%.Rūbai išmėtyti kur kas,žaislai sumesti į vieną krūvą.Pyksta ant visų,vaidina nelaimingą,nuskriaustą,nors dėmesio tikrai daug skiriu jam ir piešiam,ir dėliones dedam,pasakas skaitom,lauke smėlio pilis statom,(aš žinau kaip būna kai trūksta dėmesio tėvų,kai yra mažesnis vaikas,nes pati esu viresnėlė,todėl stengiuosi tai jam kompensuoti).Vienu metu buvo suprotetavęs tėvelio atžvilgiu.Buvome pas psichologus,bet niekas nepasikeitė.Jis daro ką nori,manęs negirdi.nepadeda ir pokalbiai su vaiku,jo lygyje.Aš jam aiškinu žiūriu jam į akis o jis man kalbant kalba savo istorijas,jo nepriverčiu surasti bendros kalbos nei palikimu vieno pasėdėti,nei kampas jam nepadeda,nei bausmė,net nereguoja kai paimu jo mylimą žaislą.Jis sako nataikas,man ir nereikia.
Merginos patarkit kai elgtis su vaiku,nesinori rėgti ištisai.Padėkit.
Mums panašiai buvo, kai gimė mažoji. Tiesiog manau reikia šiek tiek išlaukti, nes nori nenori, o prie mažosios jūs būnate daugiau. Kai gimė, reikėjo ją maitinti ir t.t. Žodžiu vyresnėlis, kuriam iki tol buvo skirtas visas dėmesys, negali susitaikyti su tuo, kad tuo dėmesiu reikia dalintis su sesute. Maniškis taip pat žiūrėdamas,kaip aš maitinu mažają sakydavo, kad labai norėtų būti sesės vietoje. kai paklausiau kodėl, jis pasakė, kad aš daugiau būnu su sese, ir ant jo pykstu, kai jis triukšmauja ir jis buvo teisus. Juk kai miegodavo pietų mažoji, o jis norėdavo ką nors pažaisti garsiai, aš jį tramdydavau. Pagalvokit ir jūs sąžiningai, negi jūs savo dičkio tam tikrais atvejais netramdote, nevaržote, ar tikrai neskiriate daugiau dėmesio mažajai? Jei vis tik taip yra, tai suprasite, kodėl jis elgiasi blogai - tiesiog jis bent taip stengiasi atkreipti jūsų dėmesį į save ir gauti jo daugiau. Aš saviškiui visad aiškindavau, kad kai jis būdavo mažiukas ir jam toks pat kliuvo dėmesys. Tiesiog sesytė maža ir pati savimi pasirūpinti negali, todėl padedama mes vyresnieji, o kai sesytė paaugs, galės pati savimi pasirūpinti, viskas bus gerai. Tada maniškiui kilo klausimas, ar ir aš ant sesytės taip pat pyksiu, kai ji manęs neklausys. Kai patvirtinau, kad viskas bus taip pat, kaip yra jam. Klausimų nebekilo ir po truputį rageliai buvo aplaužyti. Dabar jie jau draugai ir pasidalina mamytės ir tėvelio meile

Sėkmės ir jums