Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas negirdi ką sakau

taip jau yra kad mano vaikas nors ir mažas, bet sugalvoja tokių dalykų, kokie ir suagusiam niekad nešautų į galvą. nors eina į darželį, kur teoriškai turėtų "išsidukti", bet energijos jai pakanka viskam. kartais net vadinu "Duracell kvadratu".
o aiškint tai jai yra aiškinama - ir akių lygyje ir kituose -kol kalbi, tol linkčioja galva kad suprato, arba "neisiu mamyte į gatvę-bijau pikto dėdės". tereikia nusisukti nuo jos minutei - jau išgaravusi iš kiemo. ir nebijo absoliučiai nieko - nei piktų dėdžių, nei mašinų, nei tėvo, nei motinos, nei rėkimo, nei bausmių. ji nori ir gana. o žodis "negalima" - 0 reikšmės.
Atsakyti
QUOTE(mergaiteISkaimo @ 2008 07 22, 09:16)
Kažkur diskusijos pradžioje nuskambejo klausimas :"ką turi vaikas iškrėsti, kad jam paimčiau dirža?juk tai MANO vaikas?"
vat aš ir paklausiu -jei vaikas peržengia visas draudimo ir sveiko proto ribas?ir kambarių nesitvarkymas arba negirdėjimai yra "tik uogytės"?
jei tarkim 3metų vaikas sumąsto kad nori saldainių, pabėga nuo močiutės, perbėga per 2judrias gatves į prekybos centrą ir paprašo geros tetos prie kasos, kad jų duotų?
arba sumąsto nueit vienas prie ežero maudytis?tiesiog sugalvojo kad nori nučiuožti nuo čiuožyklos į vandenį (nučiuožus vandens jai būtų virš galvos, o plaukti be padangos nemoka...)
o gal kai vaikas pradeda žaisti su degtukais ir uždega namus? ar ir tada NEGALIMA imti diržo, nes jis tik mažas bejėgis vaikas, kuris nieko nesupranta?

g.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiteISkaimo @ 2008 07 22, 16:04)
taip jau yra kad mano vaikas nors ir mažas, bet sugalvoja tokių dalykų, kokie ir suagusiam niekad nešautų į galvą. nors eina į darželį, kur teoriškai turėtų "išsidukti", bet energijos jai pakanka viskam. kartais net vadinu "Duracell kvadratu".
o aiškint tai jai yra aiškinama - ir akių lygyje ir kituose -kol kalbi, tol linkčioja galva kad suprato, arba "neisiu mamyte į gatvę-bijau pikto dėdės". tereikia nusisukti nuo jos minutei - jau išgaravusi iš kiemo. ir nebijo absoliučiai nieko - nei piktų dėdžių, nei mašinų, nei tėvo, nei motinos, nei rėkimo, nei bausmių. ji nori ir gana. o žodis "negalima" - 0 reikšmės.

Tokiu atveju pasiūlyčiau... Gal turite kokį draugą kurio vaikas nematė? Arba matė labai seniai? Galėtumėte paprašyti, kad "pagąsdintų" truputį. Gal kažkiek išsigastų g.gif
Atsakyti
Na mano vaikui 6,5 metu...
Tai ji taip paciai prisidirba tokiu dalyku, apie kuriuos suauges net nesusipritetu doh.gif
O svarbiausiai kai su ja kalbi, ji net neklauso - sedi piesia, ar pradeda skaityti, arba dar geriau - mokyti jaunesniaja sesyte g.gif blink.gif o ka as kalbu - viskas kaip zirniais i siena...
Tai vat ir kaip trasti bendra kalba???
Tuo neklausymu taip isveda is kantrybes taip, kad atrodo kaip plociau...zodziu man truksta isreiksti tai, ka tuo momentu darosi galvoj doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
sita temele liuks,man kai prasideda sunkiosios dienos(mano panelytei uzeina kazkokios savaitines,kai neimanoma su ja niekas),tai as cia uzsuku ir patarimu,ir bendraminciu,ir "bendralikimiu" smile.gif taigi,aciu visoms mergickoms,kurios cia drasinam viena kita... thumbup.gif
ji jau didesne,kazkaip net ir lengviau kartais...
kai zaisliuku nesitvarko,issitraukiu juoda siukslini maisa,tai jau tada atrodo kad zaisliukai patys staiga sulipa i savo vietas lotuliukas.gif mazyle zino,kad "juodas maisas"nieko gero...tiesiog pora kartu,buvo mylimi zaisliukai sukisti i ji ir sugrusti i siuksliu deze... doh.gif zliumbe mazoji visa diena (o man kaip sunku buvo),bet jau kaip suveike.Dar ir dabar(visa tai ivyko pries metus),vos tik as pradedu tvarkyt ismetytus zaislus,pripuola ji sako,:as pati mamyte!!!jei as ir toliau renku,puola i asaras ir maldauja:tu tik neismesk!!!prasau!!!Niu jauciuos tai ziauri teroriste,bet kad kitaip neimanoma...
tik kad va,sita isspresta problema ,tik viena is visos begalybes.... doh.gif
sunkiausia su ja kai bunam namie,kieme irgi stengiasi klausyti,nes jei neklauso,iskart varau namo...jei parduotuveje neklauso,keliauja i masina...o jei siaip visa diena veda mane is kantrybes,tai gryzus teciui,mama susikrauna tasyte ir keliauja viena i baseina...asaru kalnai,bet gryztu,vaikas isizeides,bet auksinis...
ale buna dienu,kai norisi paciai nuvaziuoti i koki beprotnami,paciai uzsirakinti mazam baltam kambareli,paciai uzsivilkti baltus marskiniu ilgom rankovem,paciai jas susiristi ir kokia savaite spoksoti i baltas lubas.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sensitive @ 2008 07 23, 16:52)
sita temele liuks,man kai prasideda sunkiosios dienos(mano panelytei uzeina kazkokios savaitines,kai neimanoma su ja niekas),tai as cia uzsuku ir patarimu,ir bendraminciu,ir "bendralikimiu" smile.gif taigi,aciu visoms mergickoms,kurios cia drasinam viena kita... thumbup.gif
ji jau didesne,kazkaip net ir lengviau kartais...
kai zaisliuku nesitvarko,issitraukiu juoda siukslini maisa,tai jau tada atrodo kad zaisliukai patys staiga sulipa i savo vietas lotuliukas.gif mazyle zino,kad "juodas maisas"nieko gero...tiesiog pora kartu,buvo mylimi zaisliukai sukisti i ji ir sugrusti i siuksliu deze... doh.gif zliumbe mazoji visa diena (o man kaip sunku buvo),bet jau kaip suveike.Dar ir dabar(visa tai ivyko pries metus),vos tik as pradedu tvarkyt ismetytus zaislus,pripuola ji sako,:as pati mamyte!!!jei as ir toliau renku,puola i asaras ir maldauja:tu tik neismesk!!!prasau!!!Niu jauciuos tai ziauri teroriste,bet kad kitaip neimanoma...
tik kad va,sita isspresta problema ,tik viena is visos begalybes.... doh.gif
sunkiausia su ja kai bunam namie,kieme irgi stengiasi klausyti,nes jei neklauso,iskart varau namo...jei parduotuveje neklauso,keliauja i masina...o jei siaip visa diena veda mane is kantrybes,tai gryzus teciui,mama susikrauna tasyte ir keliauja viena i baseina...asaru kalnai,bet gryztu,vaikas isizeides,bet auksinis...
ale buna dienu,kai norisi paciai nuvaziuoti i koki beprotnami,paciai uzsirakinti mazam baltam kambareli,paciai uzsivilkti baltus marskiniu ilgom rankovem,paciai jas susiristi ir kokia savaite spoksoti i baltas lubas....  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Pas man lygiai tokia pati istorija su zaisliukais ir juodu maisu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tik pabaiga kiek kitokia - reks ne, nemesk, spiegs nesavo balsu - bet nepajudes is vietos, kad pradeti rinkti doh.gif
Pilnai sutinku del beprotnamio drinks_cheers.gif , sakau - vezkite, nors ten nuo jusu visu pailsesiu, atsigausiu lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
gerai,kad jie jau bent turi tokia savybe-AUGTI... lotuliukas.gif KARTU SU JAIS IR VILTIS AUGA,KAD VELIAU BUS LENGVIAU...tik deja... doh.gif
na,mamkos kaip nors,juk svarbiausia,kad jie laksto,duksta,tegu ir apsimeta,kad negirdi...tegu neklauso,nesitvarko,atsisnekineja...svarbiausia,kad jie tikrai girdi,gali lakstyti,dukti,kaip nors pasiguoskim tuo,kad jie gali kalbeti,nors ir ne tai ka noretume isgirsti.... smile.gif svarbiausia is kur nors issitraukti KANTRYBES !!!!!!!!!!!!!!!! doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Dzanetukas @ 2008 07 24, 15:22)
drinks_cheers.gif
Pas man lygiai tokia pati istorija su zaisliukais ir juodu maisu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Tik pabaiga kiek kitokia - reks ne, nemesk, spiegs nesavo balsu - bet nepajudes is vietos, kad pradeti rinkti doh.gif
Pilnai sutinku del beprotnamio drinks_cheers.gif , sakau - vezkite, nors ten nuo jusu visu pailsesiu, atsigausiu lotuliukas.gif  blush2.gif

Oi kaip as tave suprantu ir uzjauciu doh.gif Pas mus taip buna kai klausiu ar bus gera,o ji rekia visa valanda,kad NORI buti gera,sakau tada,kad nustotu bliauti,o ji man isbliauna,kad NORI nustoti verkti...ir taip pasaka be galo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eligint @ 2008 07 22, 13:33)
Nors mano dukros dar mažos (vienai 4m., kitai greitai vieneri) ir tokių problemų nėra. Tikiuosi ir nebus... Ir namus tvarkau, ir valgyti darau, ir vaikus spėju sužiūrėti. Be to, vyresnėlei aiškinu, kas yra gerai ir kas negerai. Ir jai net į galvą nešauna, kad reiktų nuo manęs ar nuo kito šeimos nario bėgioti. Su vaikui reikia kalbėtis ir jam aiškinti kas gali nutikti, jei jis tarkim pabėgs ar padegs namus. O jei jūs tokiu atveju imatės diržo, tai prie gero neprives

gerai, kol viskas gerai. be to, vaikas vaikui nelygu. juk vienas elgiasi toje pat situacijoje vienaip, kitas kitaip. maniskis irgi buvo isbeges is kiemo paskui suniuka. per kokius 5 namus suradom. o kiek iki to buvo kalbeta, aiskinta, tartasi. jis juk paskui suniuka bego...ir dar - tokio amziaus vaikas nei bijo, nei suvokia rizikos. jis ne nuo manes bego - paskui suniuka g.gif .
Atsakyti
svarbiausia is kur nors issitraukti KANTRYBES !!!!!!!!!!!!!!!! doh.gif

gal jos kur pirkti yra tos kantrybes lotuliukas.gif nes manoji jau issekusi doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Man tos kantrybes taip pat oi kaip truksta... Gal kas padovanos? blush2.gif
Jau nebeislaiko man nervai pradedu rekt, tai vaikas jau ausis dengt pradeda, o kai dirza imu tai rankytem dengias... Gaila, paciai daros. Suradau nauja buda, atemiau megstamiausius zaislus, jo deze masinku... tai dabar silkinis, sakiau kai nors karta per visa diena busi geras tik tada grazinsiu.... na deze kol kas pas mane, jau savaite. bet taisomes thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nissalija: 24 rugpjūčio 2008 - 23:23
Na suradau cia savo bendralikimiu.. 4u.gif As irgi kariauju su savo penkiameciu ir jau siandien net galvojau, kad gal man pas koki psichologa pasilankyt.. unsure.gif
zodziu
Tik as atsisedu ant sofos paziuret telika, sunus pradeda ant manes lipti. Ne taip kad prisiglausti, bet tiesiog lipti. Mazoji dukryte pavydi pradeda verkti. As jo prasau nelipti, nes man sunku, o sese verkia. Jis negirdi, juokiasi ir toliau lipa. Mat jam patinka taip sese panervuoti. Vel sakau nelipti. Negirdi. Ir isivaizduokit koks yra triuksmas, tas lipa juokiasi rekia, maze rekia. as laikaus iki paskutiniuju pradedu irgi rekti ir stumti ji salin. Jis dar labiau rekia ir vel puola, maze dar labiau rekia. Galu gale taip uzklykiu kad suskamba visos sienos.. Tada abu nutyla. Aisku sunus isizeidzia ziuri akis pabalines. Ir taip siandien buvo du kartus.. wacko.gif

Kaip elgtis tokioj situacijoj gal kas patarsit? angel_sadangel.gif As visai nebezinau ka daryti. kalbu graziuoju negirdi, belieka tik klykti, tada isgirsta.
Ir cia tik vienas toks atvejis. Cia galeciau rasyti ir rasyti, bet gal ne siandien.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukulake @ 2008 08 25, 23:49)
Na suradau cia savo bendralikimiu.. 4u.gif  As irgi kariauju su savo penkiameciu ir jau siandien net galvojau, kad gal man pas koki psichologa pasilankyt.. unsure.gif
zodziu
Tik as atsisedu ant sofos paziuret telika, sunus pradeda ant manes lipti. Ne taip kad prisiglausti, bet tiesiog lipti. Mazoji dukryte pavydi pradeda verkti. As jo prasau nelipti, nes man sunku, o sese verkia. Jis negirdi, juokiasi ir toliau lipa. Mat jam patinka taip sese panervuoti. Vel sakau nelipti. Negirdi. Ir isivaizduokit koks yra triuksmas, tas lipa juokiasi rekia, maze rekia. as laikaus iki paskutiniuju pradedu irgi rekti ir stumti ji salin. Jis dar labiau rekia ir vel puola, maze dar labiau rekia. Galu gale taip uzklykiu kad suskamba visos sienos.. Tada abu nutyla. Aisku sunus isizeidzia ziuri akis pabalines. Ir taip siandien buvo du kartus.. wacko.gif

Kaip elgtis tokioj situacijoj gal kas patarsit? angel_sadangel.gif  As visai nebezinau ka daryti. kalbu graziuoju negirdi, belieka tik klykti, tada isgirsta.
Ir cia tik vienas toks atvejis. Cia galeciau rasyti ir rasyti, bet gal ne siandien.. 4u.gif

Gal sūnus tokiu elgesiu bando atkreipti į save dėmesį? Tuo labiau, kad jūs jį atstumiate, kai jis lipa ant jūsų.
Atsakyti