Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas negirdi ką sakau

na taip,ismeginau visus budus ir...ka daryti tada,kai kiekvienas meginimas susitarti,ar kiekviena bausme prasideda isterijom?O tada susisneketi nebeimanoma jokiais budais.Sakau:-buk gerute!-Atsako:noriu buti...!-bet toliau rekia.Tada sakau-:turi nustoti verkti,kad butum gera-Ji sako-:noriu nustoti...-bet toliau rekia ir vis labiau.Ir taip gali isterkuoti nors ir valanda,ar net daugiau...
verysad.gif tada nebesusivaldau,pradedu rekti,ar net ja papurtau...
ir dirzo paragavo verysad.gif padejo-tik tam kartui,sekanti karta(po gero pusvalandzio)vel viskas is naujo...tik pries pasibaigiant kantrybei sakau-:paimsiu dirziuka,jis su tavim gal susitars...-O ji-:nenoriu dirziuko...-BET ISTERIKUOTI NENUSTOJA!!!!!!!!!!!!!!! verysad.gif
Mazasis labai issigasta,pats pradeda verkti........
pagaliau sumigdau juos,o paciai isterijos prasideda,zliumbiu ir keikiu save,kad nesugebu BUTI bent jau NORMALIA MAMA... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sensitive @ 2007 09 12, 17:37)
na taip,ismeginau visus budus ir...ka daryti tada,kai kiekvienas meginimas susitarti,ar kiekviena bausme prasideda isterijom?O tada susisneketi nebeimanoma jokiais budais.Sakau:-buk gerute!-Atsako:noriu buti...!-bet toliau rekia.Tada sakau-:turi nustoti verkti,kad butum gera-Ji sako-:noriu nustoti...-bet toliau rekia ir vis labiau.Ir taip gali isterkuoti nors ir valanda,ar net daugiau...
ir dirzo paragavo verysad.gif padejo-tik tam kartui,sekanti karta(po gero pusvalandzio)vel viskas is naujo...tik pries pasibaigiant kantrybei sakau-:paimsiu dirziuka,jis su tavim gal susitars...-O ji-:nenoriu dirziuko...-BET ISTERIKUOTI NENUSTOJA!!!!!!!!!!!!!!! verysad.gif
pagaliau sumigdau juos,o paciai isterijos prasideda,zliumbiu ir keikiu save,kad nesugebu BUTI bent jau NORMALIA MAMA... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Papildyta:
QUOTE((SAULE 1) @ 2007 09 12, 20:05)

sveika,nesijaudink,manau kvailai skamba, ax.gif ,as turiu sunu,buvo tas pats,as tokias momentais palikdavau viena ir viskas.patarimas:nusipirk knygar.dreikurs ir v.soltz"laimingi vaikai issukis tevams",ten daug patarimu.sekmes
Atsakyti
QUOTE((SAULE 1) @ 2007 09 12, 21:11)
Papildyta:

sveika,nesijaudink,manau kvailai skamba, ax.gif ,as turiu sunu,buvo tas pats,as tokias momentais palikdavau viena ir viskas.patarimas:nusipirk knygar.dreikurs ir v.soltz"laimingi vaikai issukis tevams",ten daug patarimu.sekmes

Taip, labai gera knyga.
Atsakyti
Turiu 3 metų dukrytę. Galiu pasakyt, kad vaikai tradiciškai apkursta 2-3 metais... ir esu įsitkinusi, tokie jie būna iki 19 (kaip minimum....) Tik gal trimetis kitaip nemoka paterorizuoti - tik rėkdamas, o paauglys "vampyrinimo" meną jau būną išlavinęs kaip reikiant.... Belieka apsikaustyti kantrybe ir visais įmanomais būdais susitart... kartais vaikams gyvenimą "palengvina" rykstelė matomoje vietoje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milduzhe: 02 spalio 2007 - 19:05
QUOTE(Milduzhe @ 2007 10 02, 19:05)
Galiu pasakyt, kad vaikai tradiciškai apkursta 2-3 metais... ir esu įsitkinusi, tokie jie būna iki 19 (kaip minimum....)

super pasakyta thumbup.gif Maniskei dabar netrukus 15... visko buvo, visko buna ir dabar... buvo labai uzsispyrusi ir savo nuomone apie viska turejo nuo pat vystyklu. Nevalge darzovienes budama 4 menesiu ir taskas. Kaisiojau ir gudrumais ir jega, kol nusispjoviau ir manu kose seriau. Pradejo eit i darzeli - vakare pasiemi, 'Aistute vel nevalge nei sriubos nei kotleto'... na ir ka as galiu padaryt, sakau, ir namie neikisi ko nenores, tegu nevalgo... "Bet tada ir kiti vaikai nevalgo..." doh.gif . Ir taip visa gyvenima. Dirziuko paragavo vos viena karta. Nes kai toks charakteris... 'Gausi dirzo' ! "Gerai". Pliaukst. "Skauda ?" "Ne." Ir tyli, nei asareles nei nieko. Nu tai kaip cia lupsi ?.. O dabar turiu maziuka, tai kaip su juo bus - nezinau. MB sake "Va pagaliau bus kam dirza paimt lotuliukas.gif ". Ne, jautruolem tuoj pat pasakau, kad nekuldasinam mes tu vaiku. Beje, manau kad uz rimta prisidirbima perliet dirzu yra zymiai graziau nei nuolat rekt ant vaiku uz viska (matau daug jaunu mamu ta darant viesose vietose ir labai nejaukiai pasijuntu).

O tie visi 'negirdejimai' ir neklausymai tik parodo, kad jusu vaikuciai jau ASMENYBES. Kuo ir reikia dziaugtis ax.gif . Aisku, toji asmenybe dar nelabai suvokia, kad kitoms aplinkui esancioms asmenybems irgi reikia ikazkaip isgyventi... Labai sitam skyreli smagiu patarimu radau. Ir savo metodu ieskokit. Dar paskaitykit Bendzamina Spoka. Jo knygos isleistos pries 30 metu bet aktualumo neprarado. Ir daugiau yra protingos literaturos.

...arba galit auklet vaikus kaip japones. Jos vaika iki dveju metu nesioja nuolat ant nugaros ir visa savo laika skiria tik jam. Iki penkiu metu vaikui galima VISKAS. Pvz japoniukas lauks mamos kirpykloj ir atsisedes purks grindis laku ar plauku putom, bet nei mama nei kirpejas nei zodelio nepasakys. BET: pradejes eit i mokykla japoniukas ismokomas suprasti, kad jis yra visuomenes dalis. Didziausia bausme jam - ne dirzas, bet atribojimas nuo visuomenes, pvz. draudimas eiti i mokykla...

...sekmes visom, mergicos, ir maziau grauzkites (ypac sensitive taikau...) Iki musu kokios 25 kartos lietuviu uzaugo gaudami vietoj visokiu auklejimo metodiku daaaug dau berzines koses ir darbo pradedant nuo 5 metu. Ir nieko blink.gif

Atsakyti
thumbup.gif 3 metu krize...reiksmingi musu mazyliai jauciasi ir kada nori (ar kada jiems patogu), tada jie isgirsta.Mane velniskai siutina, kai ignoruoja, bet taip jie bando savo galimybes su mumis, suaugusiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dsarka @ 2007 10 08, 17:23)
thumbup.gif 3 metu krize...reiksmingi musu mazyliai jauciasi ir kada nori (ar kada jiems patogu), tada jie isgirsta.Mane velniskai siutina, kai ignoruoja, bet taip jie bando savo galimybes su mumis, suaugusiais biggrin.gif

Krizės esu girdėjusi per paskaitas, bet taip seniai. Ar šešių metų krizė taip pat yra? Radikaliai keičiasi mano zuikio elgesys g.gif
Atsakyti
Mano sūnus (4,9m) taip pat kartais negirdi ką sakau, bet po kelių kartų pakartojimo ir jo negirdėjimo aš pradedu sakyti, kad kai jis ko norės ir aš negirdėsiu... Kartais padeda...
Beje, jam dar veiksminga priemonė, kai paklausiu ar jis nori, kad mes susipyktume, arba, kad aš supyksiu. Tada sūnus atsileidžia...
Vieną kartą buvo labai veiksminga priemonė, kai pasakiau, kad jis neturi mamytės, tegul dabar vienas viską tvarkosi darosi, kad aš su juo nekalbu, man tokio sūnelio nereikia ir t.t. Labai padėjo, po kiek laiko pats atėjo, atsiprašė ir sakė daugiau taip nedarys.
Būna pas mus tų ožiukų, bet geriausias vaistas nekreitpi į juo dėmesio. Praėjusią savatę kažko užsiožiavo - rėkė visą pusvalandį (vietoj to, kad pas mane paprašytų pagalbos. Atseit aš turiu ir neprašoma jam padėti). Aš jam sakau ateik paprašyk manęs gražiai ir aš padėsiu, o jis savo... Po gero pusvalandžio kai pamatė, kad beprasmiška ir aš nenusileisiu, pradėjo prie manęs gerintis.
Išleido jis savo garą, o po to turbūt suprato, kad be reikalo.
Aišku kiekvienos situacija ir vaikelio ožiukai skirtingi, tai ir ieškom sau tinkamų auklėjimo būdų...
Atsakyti
Mano 6m sunus labai jautriai reaguoja i pakelta tona.Atrodo,kad ne daznai rekiu g.gif Visada pirma,antra,trecia karta pakartoju ramiu tonu....Nu,bet jei nereaguoja tada jau uzrekiu normaliai mad.gif Tuomet sunus pradeda verkti,nes jam nepatinka ,kad rekiu.O kuriai mamai patinka?! Nu,bet,kad pats prisipraso...
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 10 24, 08:14)
Mano 6m sunus labai jautriai reaguoja i pakelta tona.Atrodo,kad ne daznai rekiu g.gif Visada pirma,antra,trecia karta pakartoju ramiu tonu....Nu,bet jei nereaguoja tada jau uzrekiu normaliai mad.gif Tuomet sunus pradeda verkti,nes jam nepatinka ,kad rekiu.O kuriai mamai patinka?! Nu,bet,kad pats prisipraso...

Pas mane irgi labai panašiai,tada prašo rėk verysad.gif ,bet po to viską labai gerai girdi.
Papildyta:
QUOTE(lincikas5 @ 2007 10 24, 08:14)

Pas mane irgi labai panašiai,tada prašo rėk verysad.gif ,bet po to viską labai gerai girdi.
Atsakyti
Aciu mamos uz pasisakymus, kas kokias priemones naudojat auklejant savo vaikus! Kai kurias pabandysiu ir as pritaikyti thumbup.gif
Pastaruoju laiku as nebesusikalbu su savo dukryte. Jai uz keliu men bus 4 metai. Ziauriai atsikalbineja, net nzn ir kaip tam gala padaryt, -sauk nesaukes, pati sau nervus tik gadinu... Ir dirzo kartais gauna.. Kai jau supranta , kad negerai ka padare, kai mato, kad supykau, pati atsipraso, sako busiu gerute, bet apsisukusi uz 5 min vel ta pati daro... doh.gif

Darzeli lanko, aukletoja sako kad darzelyje labai geras vaikas, sako, kad daugiau tik tokiu vaiku butu, o kai pareinam namo ir prasideda atsikalbinejimai, liezuviu rodymas ir t,t. Zinokit tikrai pavargau jau nuo to... verysad.gif Niekas jos negasdina, nei kad zaislai iseis (na dar jie nebuvo iseje, bet greitu laiku iseis), nei kad mamyte susirgs, del to kad pykstames ir isvaziuos i ligonine... Vel ta minute atsipraso, prizada buti gerute, bet,,,, neilgai.. schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(sensitive @ 2007 09 12, 18:37)
pagaliau sumigdau juos,o paciai isterijos prasideda,zliumbiu ir keikiu save,kad nesugebu BUTI bent jau NORMALIA MAMA... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

pas mane tas pats... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti