Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas negirdi ką sakau

maniškiui dabar treji,kai ateina penkiametis pusbrolis 'negirdėjimo' priepuoliai labai padažnėja.Kai pavarsgtu kelti balsą,kad būčiau išgirsta,pasiimu ilgą šepetį-tokį skirtą plauti buteliams-ir garsiai pareiškiu,kad einu ieškoti muilo,nes vaikų ausys užsikimšo,reikia praplauti.Klausa grįžta labai labai greitai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniškis penkiametis irgi dažnai negirdi, o jei garsiau parėkiu - įsižeidžia ir pradeda verkti arba pats pradeda rėkti.
Atsakyti
Patikekit kaip jie girdi lotuliukas.gif , net balso kelt nereik, tik pasakyk, kad reik greit susitvarkyti, kad ledu uzsidirbt ar koki siaip daikciuka, viska padaro ir dar taip greit thumbup.gif , tik nenaudokit to pastoviai nes paskui be atlygio nieko nedarys rolleyes.gif
Atsakyti
Maniškiui gali žadėti ka tik nori vis tiek nekreips dėmesio.dar ir atšaus kad jis visko turi ir jam nieko nereikia. blink.gif
Atsakyti
mano panelytei 5metai su puse tai yrgi labai negirdi,atsikalbineja.tai pradejom piesti,jei ji buvo gera mane girdejo,neatsikalbinejo zodziu jei nebuvom dudipykusios tai piesiam besisipsancia saulyte o jei susipykom tai verkiancia. thumbup.gif padejo labai norejo kad butu kuo daugiau besisipsanciu saulyciu
Atsakyti
Jo as kazka panasaus su saviskiu bandziau, tik mes rasem pazymius tai del desimtuku irgi labai stengesi thumbup.gif , bet po kurio laiko jam tai atsibodo ax.gif , dabar bandom ieskoti kitu paskatinimu, jis dabar uzsidirbineja sau multikus, kompiuteriu pazaist ir t.t. kolkas padeda mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raketa: 08 liepos 2008 - 15:10
Jei manęs negirdi ar nepaklauso ,tai pasakau ,kad kai jis ko prašys ,tai jau aš "negirdėsiu". Kai ateina laikas ,"negirdžiu" jo.Tada jau susimąsto,kad kitą kartą geriau paklausyti mamos. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 04 09, 19:17)
Ir dar...vaikai linkę apsimesti kad negirdi tada kai tėvai burba po nosim...o ne sako jam tiesiai, žiūrint į akis....

cia jau kaip paziuresi mirksiukas.gif
jei saviskei sakau susitvrakyti kambari, tai nelabai supranta,o jei sau po nosim paburbu (daznai tiesiog klausos patikrinimui) "ar nori saldainiu?" tai klausa kaip mat pasitaiso doh.gif
bet manau,kad cia kaip ir naturalu, visi vaikai juk tokie ax.gif
Atsakyti
Kažkur diskusijos pradžioje nuskambejo klausimas :"ką turi vaikas iškrėsti, kad jam paimčiau dirža?juk tai MANO vaikas?"
vat aš ir paklausiu -jei vaikas peržengia visas draudimo ir sveiko proto ribas?ir kambarių nesitvarkymas arba negirdėjimai yra "tik uogytės"?
jei tarkim 3metų vaikas sumąsto kad nori saldainių, pabėga nuo močiutės, perbėga per 2judrias gatves į prekybos centrą ir paprašo geros tetos prie kasos, kad jų duotų?
arba sumąsto nueit vienas prie ežero maudytis?tiesiog sugalvojo kad nori nučiuožti nuo čiuožyklos į vandenį (nučiuožus vandens jai būtų virš galvos, o plaukti be padangos nemoka...)
o gal kai vaikas pradeda žaisti su degtukais ir uždega namus? ar ir tada NEGALIMA imti diržo, nes jis tik mažas bejėgis vaikas, kuris nieko nesupranta?

Atsakyti
QUOTE(mergaiteISkaimo @ 2008 07 22, 09:16)
Kažkur diskusijos pradžioje nuskambejo klausimas :"ką turi vaikas iškrėsti, kad jam paimčiau dirža?juk tai MANO vaikas?"
vat aš ir paklausiu -jei vaikas peržengia visas draudimo ir sveiko proto ribas?ir kambarių nesitvarkymas arba negirdėjimai yra "tik uogytės"?
jei tarkim 3metų vaikas sumąsto kad nori saldainių, pabėga nuo močiutės, perbėga per 2judrias gatves į prekybos centrą ir paprašo geros tetos prie kasos, kad jų duotų?
arba sumąsto nueit vienas prie ežero maudytis?tiesiog sugalvojo kad nori nučiuožti nuo čiuožyklos į vandenį (nučiuožus vandens jai būtų virš galvos, o plaukti be padangos nemoka...)
o gal kai vaikas pradeda žaisti su degtukais ir uždega namus? ar ir tada NEGALIMA imti diržo, nes jis tik mažas bejėgis vaikas, kuris nieko nesupranta?

Kilo klausimas g.gif kur tokiais atvejais būna tėvai?
Atsakyti
pirmu atveju tevai dirbo, vaiką prižiūrėjo močiutė, nuo jos paspruko
antru atveju iš nuosavo kiemo išnyko per dvi minutes
trečias dar neįvyko - nesudomino ugnytė.
abiejų pirmų atvejų nei numatyti, nei sustabdyti nelabai buvo įmanoma -viskas įvyksta staiga ir neprognozuotai.
o jūs ištisas 24val nenuleidžiate akių nuo savo vaikų?jums nereikia namuose pasitvarkyti?valgyti padaryti?eiti į darbą? aš irgi taip norėčiau....
Atsakyti
QUOTE(mergaiteISkaimo @ 2008 07 22, 11:50)
o jūs ištisas 24val nenuleidžiate akių nuo savo vaikų?jums nereikia namuose pasitvarkyti?valgyti padaryti?eiti į darbą? aš irgi taip norėčiau....

Nors mano dukros dar mažos (vienai 4m., kitai greitai vieneri) ir tokių problemų nėra. Tikiuosi ir nebus... Ir namus tvarkau, ir valgyti darau, ir vaikus spėju sužiūrėti. Be to, vyresnėlei aiškinu, kas yra gerai ir kas negerai. Ir jai net į galvą nešauna, kad reiktų nuo manęs ar nuo kito šeimos nario bėgioti. Su vaikui reikia kalbėtis ir jam aiškinti kas gali nutikti, jei jis tarkim pabėgs ar padegs namus. O jei jūs tokiu atveju imatės diržo, tai prie gero neprives
Atsakyti