Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas negirdi ką sakau

Na ir pasikroviau .... thumbup.gif Tik kaži ar mano trimetis "pasirašys" šiems auklėjimo metodams... Nes jau kantrybės ir sveikata - ant išsekimo ribos. Niekad nemaniau, kad aš su savo vaiku taip nesugebėsiu susikalbėti ir susitvarkyti doh.gif

Dėkui Gutter mirksiukas.gif
Atsakyti
fantastiskas metodas su pupomis.Niekada gyvenime nebuciau sugalvojusi.Reiks isbandyti kada.Super 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amberra: 12 balandžio 2006 - 15:49
QUOTE(Raimele @ 2006 04 12, 15:52)
Niekad nemaniau, kad aš su savo vaiku taip nesugebėsiu susikalbėti ir susitvarkyti  doh.gif

Ne tu viena, nepergyvenk! smile.gif As pamenu, kai maniskis buvo trimetis, tai irgi visko buvo... Zinai, metai eina, protelis dideja, dabar jau kitaip. Svarbiausia kantrybe! Kai pagalvoju, kas dar ateityje laukia - juk auga vaikai, auga ir problemos...
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 04 11, 23:35)
Tą būdą geriausiai pritaikyti žaislų tvarkymui...bet galima ir dar kam nors...Taigis...jums reikės: Plasmasinio ar stiklinio indo...kaip čia paaiškinus...tokio užsukamo kaip nuo uogienės stiklainio maždaug 1l talpos ar 0,75l. Jį irgi dekoruojat maždaug "už gerą darbą" ar pan...tada reikia medžiaginio (ar kitokio nu irgi pafantazuokit) maišo...ten supilat pupas (geriausia tokias dideles, ne tas mažytes)...jų kiekis turėtų būti toks kad užpildytų stiklainį...Ir vėl principas panašus...paaiškinat vaikui kad kiekvieną kart kai vaikas susitvarkys žaislus...jūs leisite iš pupų maišo įdėti kelias pupas į stiklainį...ir taip kiekvieną kartą...Jūs kaip mama reguliuojat pupų kiekį t.y. jei vaikas susitvarkė labai greitai be raginimų leiskit įdėti ir 10 pupų...o jei tverkėsi svajodamas ar labaaaai lėtai įdėti gali tik 2-3 pupas...Nepamirškite susitarti kas vaiko laukia užpildžius stiklainį (kelionė, žaislas, koncertas ar pan)ir užpildžius nepamirškit vėl perpilti pupas į maišą...Man šis būdas patinka dar ir tuom kad vaikas raginamas ne tik tvarkytis bet ir skaičiuoti...Ir dar...laikykit pupų maišą nepasiekiamoje vaikui vietoje, kad netyčia gerų norų vedamas pats neprisidėtų pupų  lotuliukas.gif 
Ir raginkit, padrasinkit teigiamai...nevartokit žodžių koks tu tinginys ir pan...
Tikslas vėl gi toks pats....kaip ir su tom dėžėm...

Man labai patiko šis. thumbup.gif Rytoj nusipirksiu pupų, kad prireikus turėčiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Getter, ačiū už išradingus patarimus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
getter thumbup.gif drinks_cheers.gif mums ypac veikia kalbejimas akiu lygi arba tiesiog nieko nesakau ir elgiuosi kaip su leliuku:pvz lenda i spintele kuisti tai tyledama pakeliu ir nunesu toliau o spintele uzdarau.aisku uzpyksta baisiausiai,o as sakau juk tik leliukai visur ropineja ir kuicia,o kadangi tu ir elgiesi kaip leliukas tai ir as elgiuosi kaip su leliuku..kazkaip padeda,nes visgi 3 metai,vyru amzius.. mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2006 04 17, 03:17)
getter thumbup.gif  drinks_cheers.gif mums ypac veikia kalbejimas akiu lygi arba tiesiog nieko nesakau ir elgiuosi kaip su leliuku:pvz lenda i spintele kuisti tai tyledama pakeliu ir nunesu toliau o spintele uzdarau.aisku uzpyksta baisiausiai,o as sakau juk tik leliukai visur ropineja ir kuicia,o kadangi tu ir elgiesi kaip leliukas tai ir as elgiuosi kaip su leliuku..kazkaip padeda,nes visgi 3 metai,vyru amzius.. mirksiukas.gif  biggrin.gif

Svėikos mamytės ,vaikų negirdžiukų,taigi ir mūsiškės panelės irgi serga tą ligą,aš su vyru bandžiau daug budų kad vaikai išgirstu mūs taigi pasitvirtino tik getter metodas,dar mes su vyru esam susitarusjog jeigu aš baudžiu ,tai yra aš išėinu iš kambario kur vaikas neklauso tai ir jis mane palaiko ir dar pamokino kaip reikėjo elgtis kad suprastu ir kita karta taip nedarytu mirksiukas.gif ,ir dar viėną metoda atradau pati ,buvo viėna karta didėlis prepolis netvarkimo ir rėkimo pasvyresniają taigi aš 2kartus pakartojau jog jeigu nesusitvarkis žaislus tai neis į lauką žaisti ,taigi kai 3 karta pakartojau ir nepadėjo ,tai aprengiau mažilė ir išėjome į lauką o vyresniojį liko užrakinta namuose ir mate mūs per langa žaidžiančius su kitais vaikais,taigi po 10min.grižau o kambari buvo padaryta tvarką ir ji apkabinus mane sake jog dabar visada klausis manes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 04 18, 19:19)
Svėikos mamytės ,vaikų negirdžiukų,taigi ir mūsiškės panelės irgi serga tą ligą,aš su vyru bandžiau daug budų kad vaikai išgirstu mūs taigi pasitvirtino tik getter metodas,dar mes su vyru esam susitarusjog jeigu aš baudžiu ,tai yra aš išėinu iš kambario kur vaikas neklauso tai ir jis mane palaiko  ir dar pamokino kaip reikėjo elgtis kad suprastu ir kita karta taip nedarytu mirksiukas.gif ,ir dar viėną metoda atradau pati ,buvo viėna karta didėlis prepolis netvarkimo ir rėkimo pasvyresniają taigi aš 2kartus pakartojau jog jeigu nesusitvarkis žaislus tai neis į lauką žaisti ,taigi kai 3 karta pakartojau ir nepadėjo ,tai aprengiau mažilė ir išėjome į lauką o vyresniojį liko užrakinta namuose ir mate mūs per langa žaidžiančius su kitais vaikais,taigi po 10min.grižau o kambari buvo padaryta tvarką ir ji apkabinus mane sake jog dabar visada klausis manes  mirksiukas.gif

Ech...su mergaitėm manau šiek tiek lengviau...o vat berneliai doh.gif
Bet manau kiekvienas vaikas turi skirtingą priėjimą...ir tėvams reikia tik norėti jį surasti...
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 04 18, 21:58)
Ech...su mergaitėm manau šiek tiek lengviau...o vat berneliai  doh.gif 
Bet manau kiekvienas vaikas turi skirtingą priėjimą...ir tėvams reikia tik norėti jį surasti...

Ech...galiu ir aš pasakyti, bet su mergaitem nelengviau bent man su maniškem.Kartais namie pasijuntu kaip beprotnamije kai jos pradeda peštis ir cipti tada jau norisi begti iš namų kaip stovi. unsure.gif Bet dabar aš susiduriau su kita problema,mano mažoji lauke bega nuo manes ir visiškai neklauso, pasijuntu kartais labai kvailai kai ji visiškai nereagoja i mane.Bandžiau ja sudominti ivairiausiais žaidimais ir saldainiais papirkinejau bet tai padeda tik trumpam.Atrodo kad kas pakeite mano vaika kai jai suejo treji.Namie toks geras ir sukalbamas vaikas lauke tampa neprognozojamas.Kartais pavydžiu mamytem kuriu vaikai eina už rankytes,manyškė daro tai labai retai.Gal kas tai pat susidure su šia problema,gal kas žino būda kai ja išspresti,parašykite butu idomu. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikte @ 2006 04 20, 17:27)
Ech...galiu ir aš pasakyti, bet su mergaitem nelengviau bent man su maniškem.Kartais namie pasijuntu kaip beprotnamije kai jos pradeda peštis ir cipti tada jau norisi begti iš namų kaip stovi. unsure.gif Bet dabar aš susiduriau su kita problema,mano mažoji lauke bega nuo manes ir visiškai neklauso, pasijuntu kartais labai kvailai kai ji visiškai nereagoja i mane.Bandžiau ja sudominti ivairiausiais žaidimais ir saldainiais papirkinejau bet tai padeda tik trumpam.Atrodo kad kas pakeite mano vaika kai jai suejo treji.Namie toks geras  ir sukalbamas vaikas lauke tampa neprognozojamas.Kartais pavydžiu mamytem kuriu vaikai eina už rankytes,manyškė daro tai labai retai.Gal kas tai pat susidure su šia problema,gal kas žino būda kai ja išspresti,parašykite butu idomu.  bigsmile.gif

uždėk pavadėlį (kur vaikams kai pradeda vaikščioti)...ir išvesk į lauką...gal liksi nesuprasta aplinkinių...bet padėt turėtų...ir kalbėk...aiškink...paklausk ar norėtų taip visada vaikščiot??? Ar patinka? Ne??? Paaiškinkit kad jums irgi nepatinka kai ji nubėga nieko nesakius...Trimetė gali jau daug ką suprast...Ir pasakykit ką ji konkrečiai turėtų daryti lauke...t.y. pasakymas "klausyk manes" trimečiui nedaug ką pasako...bet " nebėk nuo manes, paklausk ar galima, duok man ranką kai prašau " ir t.t. turėtų būti pakankamai aiškūs...
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 04 20, 23:04)
uždėk pavadėlį (kur vaikams kai pradeda vaikščioti)...ir išvesk į lauką...gal liksi nesuprasta aplinkinių...bet padėt turėtų...ir kalbėk...aiškink...paklausk ar norėtų taip visada vaikščiot??? Ar patinka? Ne??? Paaiškinkit kad jums irgi nepatinka kai ji nubėga nieko nesakius...Trimetė gali jau daug ką suprast...Ir pasakykit ką ji konkrečiai turėtų daryti lauke...t.y. pasakymas "klausyk manes" trimečiui nedaug ką pasako...bet " nebėk nuo manes, paklausk ar galima, duok man ranką kai prašau " ir t.t. turėtų būti pakankamai aiškūs...
Sėkmės  4u.gif

Ačiū už toki drąstiška patarymą,labai mane prajuokinai.kai pagalvoju kaip tai atrodytu iš šono ima juokas. lotuliukas.gifO del kalbėjimo ir aiškinimo tai ir tas variantas buvo išbandytas tik padėdavo penkiom minutem kol neišeinam į lauką Manau kad mano vaikui tesiog trūko bendravimo su bendraamžiais, pabodo jai bendrauti tik su mama,manau tą problemą išsispres nes mes jau antrą dienelę einame į daržą,mano vaikas pasijuto savo stichijoje jai ten laaabai patinka.Turbut mes perilgai užsisedejome namie.
Atsakyti
QUOTE(vikte @ 2006 04 21, 08:26)
Ačiū už toki drąstiška patarymą,labai mane prajuokinai.kai pagalvoju kaip tai atrodytu iš šono ima juokas. lotuliukas.gifO del kalbėjimo ir aiškinimo tai ir tas variantas buvo išbandytas tik padėdavo penkiom minutem kol neišeinam į lauką Manau kad mano vaikui tesiog trūko bendravimo su bendraamžiais, pabodo jai bendrauti tik su mama,manau tą problemą išsispres nes  mes jau antrą dienelę einame į daržą,mano vaikas  pasijuto savo stichijoje jai ten laaabai patinka.Turbut mes perilgai užsisedejome namie.

Jooo lotuliukas.gif džiaugiuos kad bent prajuokinau lotuliukas.gif O darželis vaikui thumbup.gif šaunuolė kad taip sugalvojai thumbup.gif Man tai ne iki juokų šiandien buvo verysad.gif iškėlė mano vaikis man kelias isterijas (o jau galvojau išaugo iš jų verysad.gif ) Taigi nieko nelaukiau...ėmėm ir sumeistravom tą plakatą kur aprašiau ankščiau....bandysim taip taisyti jo elgesį....
Įdedu nuotrauką kas mums gavosi ...
Ai tiesa, kai pasieks viršūnę esim į vaikų pramogų centrą thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 21 balandžio 2006 - 22:39