Įkraunama...
Įkraunama...

Skiautiniai - 1 tema

QUOTE(Pilietė @ 2005 12 05, 11:32)
Gal patartumėte kur galima nusipirkti (Vilniuje, bet kur nesunkiai randama parduotuvė, mat esu ne vilnietė) specialias liniuotes skiautiniams?

A kaip tos specialios liniuotės skiautiniams atrodo ir kuom jos ypatingos? Kaip naudoti? Apšvieskite tamsuolę, plz ax.gif

QUOTE(editam @ 2005 12 06, 09:52)
sveikos,

O siaip norincioms ismokti - tai pati pries septynerius metus mokiausi sio meno pas Aldona Tamonyte ir Grazina Kriauneviciene Vilniuje. Kiek zinau dar ir pries pora metu sios skiautininkes organizavo kursus. Kursus sudare tradicinis skiautinys - 10 uzsiemimu ir specifines skiautiniu technikos - dar 10 uzsiemimu ir kaina buvo pakankamai prieinama.
Kaip surasti - tikrai dabar nepasakysiu, bet pati tada skelbima radau laikrastyje "Kraite".

Kažkas čia buvo parašęs Gražinos Kriaunevičienės telefoną - 8-687-35756 - tai jei kam reikia, galima tiesiog pasiskambinti ir paklausti dėl kursų

QUOTE(CDA @ 2005 12 06, 10:51)
Norėčiau papildyti.  ax.gif Dygsniuojant mašina skiautinis gali būti labai kietas, kai dygsniuoji rankom jis toks minkštutis. lotuliukas.gif  O dėl skalbimo - tai ne problema, neišyra, nebent kai siūsi labai mažas užlaidėles paliksi (kraštelius iki siūlės). O šiaip tai flanelę deda siūdami paveikslus, staltieses, kuriuos vėliau mašina dygsniuoja. Nes ten purumo ne taip jau ir reikia. O dėl vatino panaudojimo, tai neteko girdėti.  g.gif

Apie vatiną paklausiau, nes šioje temoje radau apie jį parašyta biggrin.gif
O skalbiant, bijau, ne kad siųlės iširs, joms užlaidos kaip ir priklauso 0,7 cm, bet tos dygsniavimo siųlės gali pairti, jei rankomis bus daryta, be to, bandau užklotėlį 11 mėn. dukrytei padaryti, tai jos maži pirščiukai irgi gali kliūti už tų dygsnių, arba tiesiog būti patampyti-ištampyti g.gif

O kokie siūlai paprastai naudojami dygsniavimui?
Atsakyti
Liniuotė tai tokia didelio stačiakampio (kvadrato) formos, permatoma, su skylutėm. Sakė, kad kraštai „nenusikandžioja“. Nebandžiau, kadangi dar tik ieškau įsigyti. Norėjau užsisakyti, tai kaina (patarė būtent tą) 75 Lt. Man reikia apsiprasti su tokia kaina, tada nusipirksiu, pabandysiu, parašysiu.
Gal kas bandėte, būtų įdomi patyrusių nuomonė, ar verta tokius pinigus mokėt. smile.gif
Atsakyti
va čia mano skiautinys blush2.gif Siūt nemėgstu, o ir gerai nemoku, bet čia reikėjo univerai egzaminui, tai vat koks gavosi. Siuvau per popierių ax.gif :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Raskis @ 2005 12 07, 20:17)
Hm, tikrai reikia su kaina apsiprasti  blink.gif
o kam ji skirta: ar braižyti ant popieraus, ar ant audinio, ar ją uždėjus iš karto galima kirpti-pjauti su tuo peiliu-ratuku?

Įsivaizduoju, kad visiems trims atvejams. Čia reikėtų patyrusių klausti.
Atsakyti
Aš liniutę naudoju tik medžiagom pjaustyti su ratukiniu peiliu. Šiaip tai viena liniutė ne labai jau reikalinga, prie jos naudojama speciali subraižyta lenta ant kurios galima ratukiniu peiliu pjauti. Tas peilis labai aštrus ir nežinau ką reikėtų pasitiesti ant stalo, kad su juo pjauti, nebent kokį linoleumo gabalą. O liniuotė ir lenta tik pagreitina darbą. Nors pirmus skiautinius siuvau turėdama tik žirkles, adata ir siūlus.
O dygsniuoti reikia smulkiai, kad jokie piršteliai ir nageliai neužkliūtų.
Atsakyti
QUOTE(Pilietė @ 2005 12 08, 16:39)
Kaip per popierių?

QUOTE(knopkė @ 2005 12 08, 19:21)
Aš irgi nesupratau, kaip per popierių siuvai g.gif

yra toks būdas ax.gif , tinka ypač, kai siūni smulkias detales smile.gif , bėda tame, kad aš nepamenu, kaip tiksliai tai daroma (praklausiau paskaitoj) blush2.gif , tai aš pati savaip padariau:

nusibraižiau brėžinį, svarbu susižymėt, kurią detalę po kurios siūsi, nes viena turi dengt kitą, jei rasiu brėžinį, įmesiu, bus aišku ax.gif Tada aš medžiagą dedu po popierium, brėžinys "žiūri" į mane, aišku, medžiagas dedu ne visas, o vieną prisiuvu, tada kitą... Po visko popierių išplėšau ir tada jau siūni kaip įprastai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpiukas @ 2005 12 28, 01:51)
kai tik galėsiu butinai juos ikelsiu parodyt

Galiu ir patart

Tikrai, labai lauksiu foto 4u.gif

O kad jau patarti gali, tai ir paklausiu. Nors kuo toliau mišką, tuo daugiau klausimų blink.gif
Nors siuvai iš kailio, bet gal žinosi ir apie paprastas medžiagas. Vat man įdomu, ar galima skiautinius lyginti po darbo pabaigimo? Juk jei didesnis darbas, tai kartais teks jį sulankstyti dar nebaigtą, be to dygsniuojant irgi pasiglamžys.
O ir skalbti kažkada juos reikės, tai ar galima skalbti skalbianke, ar geriau rankomis, o ir po to, ar galima lyginti? Tik nesijuokit, ar tas sindeponas nesusipresuos lygininant?
Ir dar apie dygsniavimą: kokiais vis tik siūlais geriau dygsniuoti, gal yra kokie specialūs? Ir kaip teisinga daryti: ar dygsniuojant patempti siūlą, kad "suspaust" visus sluoksnius, ar geriau laisviau palikti, kad būtų puriau?

O gal kas kitas galėtų atsakyti?
Atsakyti
Nors siuvai iš kailio, bet gal žinosi ir apie paprastas medžiagas. Vat man įdomu, ar galima skiautinius lyginti po darbo pabaigimo? Juk jei didesnis darbas, tai kartais teks jį sulankstyti dar nebaigtą, be to dygsniuojant irgi pasiglamžys.
O ir skalbti kažkada juos reikės, tai ar galima skalbti skalbianke, ar geriau rankomis, o ir po to, ar galima lyginti? Tik nesijuokit, ar tas sindeponas nesusipresuos lygininant?
Ir dar apie dygsniavimą: kokiais vis tik siūlais geriau dygsniuoti, gal yra kokie specialūs? Ir kaip teisinga daryti: ar dygsniuojant patempti siūlą, kad "suspaust" visus sluoksnius, ar geriau laisviau palikti, kad būtų puriau?

Atsakau iš patirties ax.gif - lyginant sinteponas gali subliukšti nuo per karšto lygintuvo. schmoll.gif Geriausia išlyginti tik pasiūtą viršutinį sluoksnį, o dygsniuojant aš naudoju specialų didelį lankelį, todėl jis ištempia medžiagą. Daigstant mažus darbelius irgi ne kažin kiek susilamdo, stengius pasaugoti. Aš skalbiu mašinoje ir naudoju minkštiklį, jei buvo sudygsniuota pakankamai tankiai, tai tereikia gerai krestelti prieš džiaunant. O esant reikalui ne labai karštai palyginti biggrin.gif
Atsakyti
Pamiršau:oh dygsniavimui specialių siūlų nenaudoju. Net nežinau ar tokių yra. g.gif O jei daigstant labai sutrauksi, tai skiautinys banguosis, skalbiant gali sutrukti siūlas, jei paleisi per laisvai- neišgausi tokio reljefiškumo, kurį suteikia sudaigstymas. Tiesiog reikia atrasti tokį aukso viduriuką. Tikiuosi, kad padėjau blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, CDA, aišku, kad padėjai 4u.gif

O maniškis tai pasiglamžys biški, kol pabaigsiu, tai reiks labai nekarštai lyginti vistiek.

Vat vakar jau pradėjau dygsniuoti, tai kažkaip nekaip sekėsi. Sunkiausia buvo išsirinkti, kaip dygsniuoti, mat visi blokai skirtingomis technikomis padaryti.
Be to, kol buvo tik susiūtas ir išlygintas tas puošnusis sluoksnis, jis man toks gražus buvo, o sudaigsčiau tuos 3 sluoksnius - taip susibangavo, kad biški nusivyliau. Toliau, pradėjau dygsniuoti - dygsniai vis nevienodi gaunasi, sunkiausia ties siūlėmis pradurti, kur sustorėjimai yra verysad.gif , ant pirštų jau nuospaudos susidarė verysad.gif . Supratau, kad reiks mokintis dirbti su anpirščiu, bet kiek bandydavau,tai nieko nesigaudavo.
Ne be reikalo aš to dygsniavimo taip bijojau blink.gif
Bet paskiaus padėjau į šalį kuriam laikui darbą ir vakare pasižiūrėjau šviežiomis akimis - nu visai nieko wub.gif

Įdomu, ar čia visoms taip būna?
Atsakyti
Aš tai kai siunu pradzhiai tik viršu,vėliau ji atlyginu,o tik tada prijungiu iš vidaus sindepona,dygsniuoju kuo plonesniais siulais,lygint galima ir nieko čia nepadarysi jei šiek tiek subliukšta nors geras sindeponas tiesa sakant nebliukšta smile.gif
Skalbykle skalbt nepatartina geriau pamirkyt šiltame vandenyje su gerais milteliais (jei spalvos nedazho o jei dazho geriau skalbt iš karto) ir skalbt rankom blink.gif
Atleiskit rašau greitom nes nedaug laiko te turiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skorpiukas: 12 sausio 2006 - 23:59
čia dar vienas mano darbelis kuri tik šiandien paėmiau iš antros parodėlės-jis te vienas ten ir dalyvavo 4u.gif
user posted image
Atsakyti