Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 8 tema

Sveikos kadangi as pas jus naujoke turiu keleta klausimuku tikiuosi neuzpyksite blush2.gif ar galima pavyzdziui i muilo baze det naturaliu produktu kaip kava,medus levandu ziedai ir t.t.? ar tik visokius miltelinius pakaitelus kuriu yra pirk? blush2.gif as taip noriu kad butu kuo naturalesni,nes tu pakaitalu ir taip visur pilna doh.gif
Atsakyti
Nu cia geras, kaip gali deti vogtas foto? Nu man butu net baisu.As irgi esu idejusi ten nemazai, bet nespejau visu perzvelgti, gal dar bus kokio "PLAGIATO" biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Gintare sveikinu su temele, tavo muiliukai saunus linkiu sekmes thumbup.gif 4u.gif

O del nuotraukos vogimo esu soko busenoje g.gif .

As irgi nuotraukas ikeliu be logotipu, paims kas ir ''pavogs'' dar mano muiliukus. Bet ir zmoniu naglumas blink.gif .
Butinai parasyk emaila organizatoriams ir imesk kokia nuoroda su irodymais kad cia tavo. O tokias ''dalyves'' tai tikrai reikia salinti, na ir sugalvok, dalyvauti konkurse su svetima nuotrauka.

QUOTE(Milita @ 2012 11 12, 10:50)
Sveikos kadangi as pas jus naujoke turiu keleta klausimuku tikiuosi neuzpyksite blush2.gif  ar galima pavyzdziui i muilo baze det naturaliu produktu kaip kava,medus levandu ziedai ir t.t.? ar tik visokius miltelinius pakaitelus kuriu yra pirk? blush2.gif as taip noriu kad butu kuo naturalesni,nes tu pakaitalu ir taip visur pilna doh.gif

Kava, medus, aguonu seklas, kokosu drozles ir t.t deti galima, kitus dalykus tai reikia deti dziovintus, pati nebandziau, bet skaiciau, kad idejus koki zalia lapa su laiku jis parudes ir lyg pelyti pradeda.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Skaičiau skaičiau, žiūrėjau žiūrėjau kokius grožius kuriat, ir nors visiškai nedraugauju su rankdarbiais, bet nusprendžiau pabandyti pasigaminti muilą namuose blush2.gif Jau užsisakiau ir gavau prekes, tai vyro prašymu laukiu savaitgalio (sakė ir jam idomu bus pažiūrėti kaip ten kas vyksta biggrin.gif ) ir bandysim kept tą pirmą muilą. Pradžiai darysiu paprastą (pagal ellmuilas.lt buvusį receptą, tik pagal save pasikoreguosiu).
- Sakykit jei dėsiu 100 g skaidros muilo bazės, tuomet į ją kiek galiu dėti glicerino, persikų kauliukų aliejaus, kramtomosios gumos kvapo, oranžinės spalvos ir galvoju gal biški įmesti aguonų dėl grožio? Gal galit patarti po kiek lašiukų panašiai dėti?
- Ir dėsiu 30 g baltos muilo bazės, į ją jau nieko nebereikia dėti kaip suprantu, jokių kvapų, aliejų? Užtenka kiek bus skaidrioje?

Labai dėkoju jums už patarimus, taip nesinori sugadint viso reikalo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Susigundžiau ir aš pabandyt sukurt kažką savom rankom blush2.gif Planuoju užsisakinėt iš ellmuilo, tai gal kas tą rekomendaciją mesteltų? blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, perklausiu, 4u.gif
kur galima isigyti natrio sarmo?
googlas nepadeda, internetinej parduotuvese, nerandu tokiu produktu.

Papildyta:
randu po 25kg.
Atsakyti
QUOTE(soledada @ 2012 11 14, 19:17)
Skaičiau skaičiau, žiūrėjau žiūrėjau kokius grožius kuriat, ir nors visiškai nedraugauju su rankdarbiais, bet nusprendžiau pabandyti pasigaminti muilą namuose blush2.gif  Jau užsisakiau ir gavau prekes, tai vyro prašymu laukiu savaitgalio (sakė ir jam idomu bus pažiūrėti kaip ten kas vyksta  biggrin.gif  ) ir bandysim kept tą pirmą muilą. Pradžiai darysiu paprastą (pagal ellmuilas.lt buvusį receptą, tik pagal save pasikoreguosiu).
- Sakykit jei dėsiu 100 g skaidros muilo bazės, tuomet į ją kiek galiu dėti glicerino, persikų kauliukų aliejaus, kramtomosios gumos kvapo, oranžinės spalvos ir galvoju gal biški įmesti aguonų dėl grožio? Gal galit patarti po kiek lašiukų panašiai dėti?
- Ir dėsiu 30 g baltos muilo bazės, į ją jau nieko nebereikia dėti kaip suprantu, jokių kvapų, aliejų? Užtenka kiek bus skaidrioje?

Labai dėkoju jums už patarimus, taip nesinori sugadint viso reikalo biggrin.gif

jeigu kombinuosi bazes viename muile, tai priedus geriau deti i balta baze, skaidri biski gali prarasti skaidruma, ypac nuo glicerino. aliejaus i 100 gr. ne daugiau, kaip puse arb. saukstelio, kvapas - skonio reikalas, spalva - pagal tai, kokios spalvos nori, pradek nuo 1 lasiuko, manau, uzteks, nes, mano galva, muilas turi buti neintensivios spalvos, toks pastelinis, bet cia irgi skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė @ 2012 11 15, 21:41)
Papildyta:
jeigu kombinuosi bazes viename muile, tai priedus geriau deti i balta baze, skaidri biski gali prarasti skaidruma, ypac nuo glicerino. aliejaus i 100 gr. ne daugiau, kaip puse arb. saukstelio, kvapas - skonio reikalas, spalva - pagal tai, kokios spalvos nori, pradek nuo 1 lasiuko, manau, uzteks, nes, mano galva, muilas turi buti neintensivios spalvos, toks pastelinis, bet cia irgi skonio reikalas  mirksiukas.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif Dar paklausiu, o jei dėsiu į baltą bazę, tai tuomet į skaidrią jau nieko nebedėti? Galvoju ar ji nebus nei šiokia nei tokia be spalvos? g.gif O jūs iš karto tirpdot abi bazes? Nes kaip supratau pirmiausia išsilydai tarkim baltą bazę, tuomet sudedi į ją priedus, pili į formelę ir tik po kelių min pili kitą skaidrią bazę, tai idomu ar tirpdyt kartu ir tas kelias minutes palaikyt ant šilumos dar, kad stingt nepradėtų? g.gif
Atsakyti
reikia ne kelias minutes palaukti, o kol sustings pirmas sluoksnis (arba beveik sustings), tada papurkst spiritu, kad geriau susikibtu, ir pilti antra sluoksni (cia jeigu nori sluoksnioto muilo). deti spalva i skaidria baze, ar ne, priklauso nuo to, kokio muiliuko nori. kvapo galima ideti i abi bazes. Pasikartosiu, viskas priklauso nuo to, ka konkreciai norima pagaminti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė @ 2012 11 15, 21:41)
aliejaus i 100 gr. ne daugiau, kaip puse arb. saukstelio

Nesutinku ax.gif 100 gramų bazės visada pilu 1 valgomą šaukštą aliejaus (ar tirpintų sviestų). Tikrai nuo tiek muilas nebūna per minkštas. Kiek man teko skaitinėti tai visur toks rekomenduojamas kiekis aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2012 11 16, 21:48)
Nesutinku ax.gif 100 gramų bazės visada pilu 1 valgomą šaukštą aliejaus (ar tirpintų sviestų). Tikrai nuo tiek muilas nebūna per minkštas. Kiek man teko skaitinėti tai visur toks rekomenduojamas kiekis aliejaus.

mirksiukas.gif gal, bet jeigu biski padauginu, man muiliukas toks riebus atrodo g.gif
Papildyta:
Griztu prie pavogtos is manes nuotraukos temos smile.gif ELLmuilas pakeite nuotraukos Nr.72 autore, dabar tai vel MANO wub.gif nuotrauka
tik gaila, kad tos "dalyves" nepasalino isvis is konkurso, kitos "jos" nuotraukos liko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė @ 2012 11 17, 10:28)
Griztu prie pavogtos is manes nuotraukos temos  smile.gif  ELLmuilas pakeite nuotraukos Nr.72 autore, dabar tai vel MANO  wub.gif  nuotrauka
tik gaila, kad tos "dalyves" nepasalino isvis is konkurso, kitos "jos" nuotraukos liko  verysad.gif

Na gaila aišku, bet va jos dėka ir konkurse sudalyvausi thumbup.gif
Atsakyti